Slovenija

Doslej z Malimi koraki zbrali že četrt milijona, letos bomo znova tekli

Ljubljana, 25. 09. 2015 11.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Sodelavci naše medijske hiše bomo tudi letos za dober namen premagovali tekaške kilometre po Sloveniji. Doslej smo v akcijah zbrali že skoraj četrt milijona evros, s katerimi smo razveseljevali ranljive skupine.

Gonilne sile projekta bodo tudi letos Jan Golja, Nuša Lesar, Urša Trebušak in Živa Ivačič. Kaj so povedali pred pričetkom pete akcije Mali koraki za velik cilj?

Ekipa o akciji Mali koraki ZA VELIK CILJ - 1
Ekipa o akciji Mali koraki ZA VELIK CILJ - 1 FOTO: Kanal A

Jan Golja, kreativni producent in novinar oddaje SVET: "5 let. Ob prvih korakih sem si zamislil številko pet. Bomo kdaj prišli do nje, sem se vprašal ? Rekel sem si: 'Če pridemo, pomeni, da delamo nekaj prav, pomeni, da nam ljudje zaupajo.' Danes smo tukaj. In ne, tik pred startom nismo v nizkem startu. Ta se je zgodil prvo leto, od takrat neprekinjeno tečemo. Čeprav se to ne vidi. Naše korake vidijo gledalci samo tisti teden, ko tečemo. A mi vsak dan plačujemo položnice, vsak dan spreminjamo življenja, vsak dan smo z družinami na zvezi, vsak dan delamo razliko. Vse to lahko počnemo, ker imamo sredstva, ki ste nam jih zaupali gledalci. Vedno pokažemo, kam gredo sredstva in zato nam zaupate. Upam, da boste tudi letos z nami. Samo z vami lahko delamo tako veliko razliko."

 

Ekipa o akciji Mali koraki ZA VELIK CILJ - 2
Ekipa o akciji Mali koraki ZA VELIK CILJ - 2 FOTO: Kanal A

Nuša Lesar, voditeljica oddaje SVET na Kanalu A: "Tudi letos bom z Malimi koraki hodila po Sloveniji in vsak večer z vklopi iz različnih krajev povzela število kilometrov, ki smo jih pretekli, najbolj zanimive prigode s terena in gledalcem povedala kje in kdaj bomo v njihovem kraju. Mali koraki so spremenili tudi moj pogled na svojo vlogo v svetu. Ne samo, da lahko z majhnimi premiki naredim veliko za svoje zdravje in boljše počutje, ampak tudi, da ni potrebnega veliko, da ljudem pomagaš do lepšega jutri. Vse zgodbe, ki sem jih tekom let spoznala v tej akciji so ostale v meni, so moj opomnik in spodbuda, da se borim proti revščini, omejenosti, izločevanju. Zaradi česar sem vsako leto znova rada del Malih korakov, pa so olajšani obrazi ljudi, njihova hvaležna pisma in iskrice v očeh, ko pomislijo, da bo zdaj prihodnost lažja in lepša."

Mali koraki 2015 izjave - 3
Mali koraki 2015 izjave - 3 FOTO: Kanal A

Urša Trebušak, novinarka oddaje SVET: "Za oddajo Svet že nekaj let spremljam vse, kar je povezano z zdravjem, kako poskrbeti za svoje zdravje, kakšni novi preboji so se zgodili v medicini. Žal pa za tiste, ki so se znašli na robu družbe tudi zdravje marsikdaj postane luksus, ki si ga ne morejo več privoščiti. In ko tako družino obišče bolezen je res hudo, takrat noben nasvet o zdravi prehrani in gibanju ne pomaga. Zato mi še toliko več pomeni, da bo letos ekipa Malih korakov tekla tudi za te družine, ki jih je poleg socialne stiske na kolena spravila še bolezen. Ampak tako kot skupaj pogosto tičita stiska in bolezen, gresta z roko v roki tudi dobra volja in okrevanje. In mi bomo pretekli Slovenijo, če bo treba, da pomagamo. Smeha pa je vedno ogromno. Lahko si predstavljate, da ker tečemo preko vse Slovenije, večino časa večina med nami nima pojma kje smo. In ko smo lani v Mariboru s spremljevalnim avtom skušali ujeti skupino tekačev, je naneslo tako, da je bil za volanom asistent iz Nove Gorice. Po nekaj minutah kroženja sem in tja po Mariboru, je povsem mirno pripomnil: "Ma mona, na tem semjaforu ljevo, jaz vem ki smo!" Seveda smo se izgubili."

Mali koraki 2015 izjave - 4
Mali koraki 2015 izjave - 4 FOTO: Kanal A

Živa Ivačič, novinarka oddaje SVET: "Čeprav sem lansko leto prvič tekla na svetovem teku, sem hitro ugotovila, da mali koraki združujejo v želji za velik cilj. Ko so v Mariboru moje noge postale pretežke in sem ugotovila, da moja kondicija ni kos kilometrom, ki sem si jih zadala mi je policist, ki nas je spremljal, posodil svoje kolo in sam tekel namesto mene (smeh)."

Projekt Mali koraki za velik cilj lahko spremljate na posebni spletni strani projekta.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kapitol
26. 09. 2015 13.08
+2
Če bi v Sloveniji novinarstvo bilo to kar naj bi bilo, potem tudi ljudje v SLO ne bi bili tako zavedeni in ne bi volili poti v preteklost in revščino. Tako, da najprej pomagati ustvarjati revščino potem pa še takšne propagandne akcije, češ kako dobrosrčni smo. Dvoličnost da te kap...Vprašanje pa če bodo razumeli, saj dolančeva fakulteta še vedno dobro pere možgane. Zato smo tudi vedno bolj drugačni od ostalega sveta, ki se razvojno vedno bolj oddaljuje od nas. Žalostno...
ONniON
26. 09. 2015 11.07
+3
ČE bi slovenija BILA socialna država kot je po ustavi se takšne humanitarne akcije sploh nebi dogajale, nebi bilo potrebe
Ronin SLO
26. 09. 2015 03.33
+7
Humanitarna cenzura,...??? če že imate komentatorje naj bosta vsaj dva, katera predstavljajta vsak svoja stališča, ne pa stvar predstavljati povsem enostransko. Tukaj pa je nacionalna televizija precej bolj poštena v poročanju..
novak.novak
26. 09. 2015 01.10
+5
četrz milijona evros?! kaj pomeni evros? a ste tolk nepismeni? a sploh poznate slovar SLOVENSKEGA knjižnega jezika? in potem mi tu gor pišeš da so besede neprimerne....pa od kje ste se vi prešvercal? pa baje ste na faksih...sramota, sramota in še enkrat sramota za take pisune...
pizzamargerita
25. 09. 2015 23.52
+7
zbirajo za arabce al za strojane?!,! Ker za medije so sam ti dvoji "ranljiva skupina"
novak.novak
26. 09. 2015 01.07
+4
jaz za to ne dam niti centa več, niti centa...samo še namensko, al pa Karitasu...pa še za tega bom počas razmislil...
lepe o?ke
25. 09. 2015 18.12
+11
Pa samo upam, da ta denar ne bo šel za begunce,,,,,,
omega _v6
25. 09. 2015 22.51
+9
Za koga pa misliš?? Slovenci smo v lastni državi dobri le za plačevanje davkov drugače pa smo drugorazredni ljudje tako vsaj mislijo novinarji pro plus!!
novak.novak
26. 09. 2015 01.13
+5
saj so lepo napisal...ne za otroke slovenskega državljanstva, ne za invalide državljane slovenije, ne za žrtve nasilja kateri so državljani slovenije, ne za lačne otroke slovenskega državljanstva.....temveč za ranljive skupine....vse povedan...od mene za to niti enega stotina dinarja, kaj šele evra...