Slovenija

Dobrodelne punčke iz cunj

Ljubljana, 27. 05. 2013 20.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Unicef Slovenije je ob 10. obletnici projekta Punčke iz cunj pripravil razstavo, na kateri si lahko vsak do 9. junija izbere svojo in tako prispeva 20 evrov za Unicefovo kampanjo cepljenja otrok.

Unicef Slovenija je s posebno razstavo zaznamoval 10. obletnico projekta Punčke iz cunj. Punčke bodo v Galeriji Kresija in tudi v prvem nadstropju Knjigarne Konzorcij razstavljene vse do 9. junija. Dotlej pa si vsakdo lahko izbere svojo in s tem prispeva 20 evrov za Unicefovo kampanjo cepljenja otrok.

Unicefove punčke
Unicefove punčke FOTO: POP TV

S podporo vseh, ki sodelujejo v projektu, je Unicef Slovenija doslej omogočil cepljenje več kot 16.500 otrok v državah v razvoju proti šestim otroškim nalezljivim boleznim – davici, ošpicam, oslovskemu kašlju, otroški paralizi, tuberkulozi in tetanusu. K temu so pripomogle tudi številne prostovoljke, ki v prostem času šivajo punčke za Unicef. Najbolj aktivne so jih sešile že blizu 200.

Punčke iz cunj pa so zavzele tudi ljubljansko Knjigarno Konzorcij, kjer je Unicef Slovenija predstavil tudi 53 punčk iz cunj z dnevniki, ki so jih v letošnjem letu izdelali otroci v slovenskih vrtcih in šolah. Kot so sporočili, ima namreč projekt tudi pomembno izobraževalno noto, saj punčka iz cunj simbolizira otroka v državah v razvoju, ki potrebuje pomoč.

Z vključevanjem v projekt otroci v vrtcih in šolah spoznavajo tradicijo, običaje in življenjske razmere otrok v državah, kjer deluje Unicef. Hkrati razvijajo svojo ustvarjalnost, predvsem pa občutek, da so pomembna in aktivna opora milijonom sovrstnikov po svetu, navajajo v slovenskem Unicefu.
Po besedah izvršnega direktorja Unicefa Slovenija Tomaža Bergoča zaradi bolezni, ki bi jih lahko preprečili s cepljenjem, vsako leto umre 1,5 milijona otrok.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

didiss
28. 05. 2013 12.33
TAKO BOM REKLA,PRISLA JE GOSPA KI JE 30 LET SIVALA ZA UNICEF,PODEBATIRALE SVA O NJENIH IZDELKIH ,KI SO NARAVNOST CUDOVITI IN VSAKA JE UNIKATNA .POTLEJ MI RECE : VES ZDAJ JIH VEC NE SIVAM ZA UNICEF,SO SE MI ZAMERILI...ZACUDENO VPRASAM ,KAJ PA JE?BILA SEM NA "DOBRODELNEM" KONCERTU V MENGSU,KO JE SAMI PEVEC LADO LESKOVAR IZJAVIL BREZ SRAMU DA IZ TEGA DENARJA SI SAMI PLACUJEJO LETALSKE STROSKE ,BILA SEM SOKIRANA PREDVSEM ZATO KAKO JE LAHKO PEVEC POSTAL DOBER "IGRALEC"
kkkkkkkyfgfdhfsdgd
28. 05. 2013 05.59
-3
lepo dobrodelnost, sam grde so pa k hudič, glih za v kšno grozlivko
fotrlole
28. 05. 2013 07.35
+2
Verjetno nisi videl še nobene in nekaj komentiraš pač da se vidi tvoj komentar. Drugič prosim temeljito premisli preden spet blekneš kako bedarijo. To so dame matere otrok katere ure in ure presedijo ob šivalnem stroju za dobrobit drugih. Pri nakupu je pa tako kot če greš v trgovino. Če ti je všeč in si seveda lahko privoščiš kupiš, drugače ne. Niti UNICEF jih ne vsiljuje. Drugače pa so izredno "luštne punčke" in vsaka je unikat.
MT2
27. 05. 2013 23.42
-2
Glede na to, da še svojega otroka ne bom več cepila zaradi stranskih učinkov, ki jih je imel po prvem cepljenju, tudi drugim ne bom uničevala zdravja. Ko pa bodo zbirali za hrano in ostalo kar le-ti bolj potrebujejo pa ni problema.
madeinvachina
27. 05. 2013 22.35
-1
Jaz bi imel pa tisto, ki se spozna na cvirn. Nekaj bi doniral pa takoj zakopu. pa to..
hotchilipoper
27. 05. 2013 22.29
Naj jih kupijo tisti,ki imajo miljone