Slovenija

Dobre in slabe strani družbenih omrežij

Ljubljana, 27. 01. 2012 14.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
24UR OB ENIH
Komentarji
4

Spletna družbena omrežja so spremenila načine komunikacije in preživljanje prostega časa. Kljub mnogim prednostim, ki jih prinašajo, pa so vse pogosteje v ospredju tudi njihove temne plati, zlorabe, nadlegovanja in kraje profilov.

Spletna družbena omrežja so spremenila načine komunikacije in preživljanje prostega časa. Kljub mnogim prednostim, ki jih prinašajo, pa so vse pogosteje v ospredju tudi njihove temne plati, zlorabe, nadlegovanja in kraje profilov.

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Max_Headroom
28. 01. 2012 06.39
+2
Ubogi starši, ki morajo nadzirati lastne otroke, kaj počnejo v svojem domišljijskem ali virtualnem svetu. To se mi zdi, kot bi pisali dnevnik, nekdo bi pa to za vami ves čas bral in si razlagal po svoje ali celo gledal posnetke , kaj se pogovarjate ter počnete v družbi. Ima potem sploh kakšen smisel, da še greste ven in se s kom družite? To vrsto masovne psihologije oziroma še bolje psihoze, so izumili med hladno vojno, svet se je zaradi nenadnega razvoja revolucionarnih tehnologij znašel na robu obstoja in so stvari postale tako resne, da nihče ni mogel za nikogar trditi, da ni špijun, niti za najožje družinske člane in lastne otroke ne. Skratka, ves čas vojna, vsakdo proti vsakomur, vendar običajno brez rabe fizičnega nasilja, le najhujša psihološka tortura ter paranoja. Začuda, tega na virtualnih omrežjih ni veliko, čeprav je večini vsaj podzavestno jasno, da se beleži že vsak gib miške in marsikdo pregleduje te loge, večina zgolj iz osebne naslade, po uradni dolžnosti, jasno. To je zato, ker se vojna začne že v virtualnem svetu, preden vam vržejo dol vrata in vas odpeljejo neznano kam, do tedaj je itak najbolje, da letargično, v rahlem krču sedite na mestu, buljite v ekran in ne slišite nobenih okoliških zvokov. Za otroke, velja, da vam starši seveda hočejo le dobro, bolni ste, v smrtni nevarnosti, tik pred najhujšo zlorabo in se tega sploh ne zavedate. Državni aparat tudi najbolje ve, katere dovoljene kemične substance so najboljše za ozdravitev, rehabilitacijo ter kemično prevzgojo neprilagojenih otrok. Preventiva je boljša kot kurativa, naj cenzura odloči, v katerem trenutku ste postali nevarni, prestopili mejo moralnih in kazenivih zakonov družbe, vendar da bi lahko delovali preventivno, vs je treba ves čas nadzorovati. Ne skrbite, saj ne delajo tega le oni osebno, večino dela popravijo roboti, ki oprezajo za določenimi besedami, slikami, zvoki, spremembah v elektromagnetnem spektru vaše glave, telesni temperaturi, električni prevodnosti kože, širjenju zenic,... to je kompleksna znanost, ki je v veliki meri določena že z vašimi geni, žal. In to vse le zato, ker se starši ne znajo več pogovarjati s svojimi otroki, ne zaznavajo njihove duševne dinamike, ne slišijo rahlih sprememb v glasu, ne opazijo nenavadnih kretenj, obrazne mimike, ne zaznajo nenavadnih vonjav, ne razumejo čustvenih bolečin ter domišljije,... Tudi to je kompleksna znanost, vendar ne skrbite, v novejših verzijah vas bodo stroji naučili tudi čustvene inteligence. Pravzaprav, kako boste sploh ločili stroj od človeka in ali bo to sploh pomembno?
Nimivseeno
27. 01. 2012 18.05
+3
Facebook je podpisal pogodbo z ameriško agencijo CIA, da lahko ta neomejeno uporablja bazo podatkov. Brez skrbi, popolnoma varni ste, da le skrijete svoje slike. :D
Dart Vejder
27. 01. 2012 17.48
+2
Družabna omrežja so odlična priložnost za voajerizem, za krajo podatkov, krajo identitete, anonimno nadlegovanje, za sestavo profila neke osebe ipd. Imajo pa tudi svoje slabe strani.
Krimsky
27. 01. 2012 16.58
+6
V vsaki tretjerazredni kriminalki porabijo ogromno časa, znanja, denarja, energije ... da sestavijo profil storilca. Tukaj pa si ga vsak sestavi – kar sam!