Slovenija

Z Dnevom za spremembe v boj proti osamljenosti

Ljubljana, 21. 04. 2012 18.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Pobudi Združenja za promocijo prostovoljstva Slovenska filantropija, Dnevu za spremembe, so se v več kot 70 krajih po Sloveniji pridružili številni prostovoljci. Dogodki, katerih rdeča nit je bila letošnja tema premagujmo osamljenost, so bili izredno pozitivno sprejeti.

Po podatkih organizatorjev 35 akcij, kar predstavlja dobro četrtino vseh, je v pripravi in izvedbi kulturnih, družabnih, športnih, dobrodelnih in drugih aktivnosti sodelovalo skoraj 800 prostovoljcev, ki so povezali več kot 2.100 obiskovalcev teh dogodkov, so navedli pobudniki letos že tretjega Dneva za spremembe.

Letošnji Dan za spremembe je posvečen premagovanju osamljenosti.
Letošnji Dan za spremembe je posvečen premagovanju osamljenosti. FOTO: Reuters

Dogodki, katerih rdeča nit je bila letošnja tema premagujmo osamljenost, so bili izredno pozitivno sprejeti, so sporočili iz Slovenske filantropije.

Čeprav je nekatere organizatorje prestrašilo aprilsko vreme in je nekaj dogodkov prestavljenih v maj, pa je Petra Demšer iz Doma Nine Pokorn, kjer so organizirali orientacijski pohod, prepričana, da se z dobro voljo vse da. Prostovoljka Marjana iz Trbovelj, ki je s kolegi prostovoljci obiskala vse bolnike bolnišnice Trbovlje pa je povedala, da je to bil dan, ki je prostovoljcem in bolnikom veliko pomenil, so navedli v Slovenski filantropiji.

Namen vseh dogodkov je bil povezati skupnost, skozi prostovoljstvo spodbujati solidarnost ter seči do ljudi, ki so osamljeni. V Mariboru so med drugim prostovoljci nudili pomoč starejšim občanom, ki so jim pomagali pri spomladanskem urejanju vrtov in okolja ter pri težjih gospodinjskih opravil v stanovanjih. Druženja z bolniki in starejšimi ter brezdomci so pripravili tudi drugje po Sloveniji.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

heello
21. 04. 2012 22.44
+2
Res lepo in pohvalno, še več takih dogodkov.
cocacolalife
21. 04. 2012 22.09
+4
bravo prostovoljci pohvalno