Slovenija

Janša: Edina moja napaka je bila, da sem za govornika predlagal predsednika republike

Ljubljana, 26. 06. 2012 15.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Premier Janša je razkril, da mu je žal, da je za govornika na proslavi predlagal predsednika Türka. V uradu predsednika pa pravijo, da je bil doslej vedno slavnostni govornik predsednik države, razen leta 2007, ko so se ohladili odnosi med Janšo in Drnovškom.

Gregor Virant in Janez Janša
Gregor Virant in Janez Janša FOTO: Aljoša Kravanja

Polemike glede petkove proslave ob dnevu državnosti se še niso polegle, olja na ogenj pa je prilil sam premier Janez Janša.

Na vprašanje, kdo je napisal govor, ki ga je prebral igralec Jernej Kuntner, ni odgovoril naravnost, zato pa toliko bolj sočno: "Edina moja napaka je bila, da sem za govornika na proslavi predlagal predsednika republike". Janša je še razkril, da je večina članov koordinacijskega odbora za državne proslave za govornika predlagala njega, a da si je on želel, da proslava ne bi zbujala "takšnih ali drugačnih reakcij." Zato je vodji odbora Božu Predaliču predlagal, naj za govornika izberejo predsednika Danila Türka. Janša sedaj meni, da je to edini del proslave, ki ga gre obžalovati.

Nad Janševimi izjavami so nekoliko presenečeni na uradu predsednika republike. Po njihovem vedenju "koordinacijski odbor za državne proslave doslej nikoli ni razpravljal o predlogu, da bi bil na osrednji proslavi ob dnevu državnosti slavnostni govornik predsednik vlade Janez Janša ali kdo drug namesto predsednika republike."

"Vsa leta, odkar Republika Slovenija praznuje dan državnosti, je bil na osrednji proslavi slavnostni govornik predsednik Republike Slovenije, razen leta 2007, ko je prišlo do zapletov med vlado Janeza Janše in predsednikom dr. Janezom Drnovškom," so še zapisali v predsednikovem uradu.

Za TV Slovenija pa  je Türk dejal, da je treba zdaj umiriti položaj, k temu pa lahko največ prispeva sama vlada s tem, da se opraviči s proslave izključenim veteranskim organizacijam.

Državljanska lista: Zapis na spletni strani SDS kaže na ideološko prenapetost v delu stranke

V zadnjih dneh pa se je odvijala tudi ostra izmenjava stališč med SDS in Državljansko listo. Predsednik Državljanske liste in državnega zbora Gregor Virant je najprej dejal, da je "šlo za solo akcijo SDS", pri čemer so se odločitve sprejemale izven odbora za proslave, ki je za to pristojen. Po Virantovem mnenju je "nekdo proslavo preprosto uzurpiral, kar je popolnoma nesprejemljiva, skoraj totalitarna gesta."

V SDS so žogico takoj vrnili in na Twitterju sporočili: "Gregor, ne tako hitro." V zapisu na spletni strani pa pojasnili, da stranke, ki zagovarjajo ideološke simbole totalitarizma, kršijo koalicijsko pogodbo.

Če bi bile na proslavo povabljene iste veteranske organizacije kot v zadnjih 12 letih, nihče ne bi bil prizadet ali nezadovoljen. Proslava bi nas Slovence povezala, tako kot se spodobi! Tako pa se zaradi nespametnih potez spet pogovarjamo o zgodovini in po nepotrebnem delimo. Državljanska lista

Pobudo pa so spet povzeli v DL in zapisali, da "zapis na spletni strani SDS kaže na ideološko prenapetost v delu te stranke." Prepričani so, da so se v koalicijski pogodbi dogovorili, da ideoloških tem ne bodo odpirali. "SDS je to prekršil, ko je na svojo roko črtal z doslej veljavnega seznama povabljenih na državno proslavo nekatere veteranske organizacije," so zapisali v DL in dodali, da "ideologije ne odpiramo tisti, ki se zgražamo nad takim početjem, temveč tisti, ki je potegnil prvo potezo."

"Višek ideološke prenapetosti pa je očitati predsedniku državnega zbora, da se ni udeležil maše. Spoštujemo katolike in vse druge verne ljudi, pričakujemo pa, da bodo tudi drugi spoštovali pravico vsakogar, da ne hodi k maši. Poleg tega pa naj spomnimo še na ustavno določbo, da sta država in Cerkev ločeni," so zapisali v DL, kjer pravijo, da so s tem odzivom zaključili polemiko o državni proslavi, saj menijo, da imamo v državi veliko realnih problemov, ki jih je treba reševati.

Z zadnjim stavkom se očitno strinja tudi Janša, ki je pred današnjim sestankom dejal, da "če bi bile proslave naš edini problem, bi bili lahko že vsi na počitnicah." Na vprašanje, ali je lahko zaradi trenj ob proslavi koalicija v krizi, pa je vendarle odgovoril, da se v Sloveniji lahko trajno združujemo okoli prizadevanj za večjo blaginjo in lepšo prihodnost samo ob nespornih državnih simbolih. "Razni ideološki simboli, ne glede na to, s katere strani prihajajo, pa Slovence lahko samo delijo, in to ni dobro, posebno ne v resnih časih," je ocenil predsednik vlade.

Na proslavi je bil slavnostni govorec predsednik Danilo Türk.
Na proslavi je bil slavnostni govorec predsednik Danilo Türk. FOTO: Aljoša Kravanja

Bodo v prihodnje pri organizaciji proslav bolj pazljivi?

Koalicijski partnerji so se sicer na današnjem sestanku po Virantovih besedah pogovorili o proslavi, pri čemer so ostali različnih stališč. Janše sicer niso vprašali, kdo je Kuntnerju napisal besedilo, Virant pa meni, da si "o tem lahko vsak ustvari svoje mnenje".

So si pa enotni, da "bodo v prihodnje pri pripravi proslav bolj pazljivi", da ne bi sprožali ideoloških polemik, je dejal in dodal, da se morajo tega v Sloveniji izogibati. Napovedal je, da bodo prihodnjič predsedniki vseh koalicijskih strank zelo natančno pregledali scenarij proslave.

Če bomo nadaljevali na način, ki bo povzročal delitve v narodu, stranke DeSUS ne bo več v tej koaliciji. Če pa bomo zavihali rokave in naredili posel, ki ga kot vlada moramo, potem bomo zraven. Karl Erjavec

Predsednik SLS Radovan Žerjav je zatrdil, da je stanje v koaliciji v redu. Tudi po njegovem mnenju ni dobro, če s proslavami, ki bi morale Slovence združevati, "povzročamo delitve".

Prvak DeSUS Karl Erjavec pričakuje, da se taki dogodki ne bodo ponavljali, kar je po njegovih besedah Janši jasno povedal. Po njegovih besedah se je tudi Janša strinjal, da bi bi bilo dobro, da se v prihodnje previdneje lotijo organizacije proslav.

Tudi predsednico NSi Ljudmilo Novak je zmotil Kuntnerjev govor, a ji je bil všeč vsaj kulturni program proslave.
Tudi predsednico NSi Ljudmilo Novak je zmotil Kuntnerjev govor, a ji je bil všeč vsaj kulturni program proslave. FOTO: Aljoša Kravanja

Nič drugega kot ogorčen odziv pa je bilo pričakovati od Zveze združenj borcev za vrednote Narodnoosvobodilnega boja Slovenije (ZZB NOB). "Vladajoča politika se je znašla v zadregi poizkusa revizije zgodovine, v katerem so se zavezniki na življenje in smrt spopadli z nacizmom in fašizmom. Zato poskuša izbrisati simbole OF in NOB ter partizanske rdeče zvezde. Hoče praznino!" so zapisali v Zveze združenj borcev za vrednote Narodnoosvobodilnega boja Slovenije (ZZB NOB). V ZZB pojasnjujejo, da je bil "boj proti okupatorjem boj partizanov skupaj z zavezniškimi silami za preživetje in svobodo, za osebno čast in dostojanstvo, za solidarnost, pravičnost in enakost med ljudmi."

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1921)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pesnitev
27. 06. 2012 22.13
+1
Janša je predlagal predsednika republike za govor..Kaj on se gre najnajnajvišje božanstvo v Sloveniji?Kdor visoko leta.....
delfin11
27. 06. 2012 14.29
+16
DA NE POZABITE: Premier Janez Janša danes ob 17. uri v oddaji "Pogovor o..." na radiu Ognjišče. Vljudno vabljeni k poslušanju......!! in imejte obvezno pri roki ,kako tableto..proti stranskim učinkom..::)))))
delfin11
27. 06. 2012 13.45
+2
NEKI SEM SE SPOMNIL.....JE NEKDO NEKOČ POSLAL GLAS NARODU S GOVORNICE : " NIKO VAS NEČE ,DA BIJEEE.NIKO.."" ..tak pričakujem izjavo v tem smislu...ko vso oblast prevzemem.dragi moji državljani ..potem pa bom veerjetno pozabil,kaj sem izjavil...heheheheh
cyklon
27. 06. 2012 12.48
+5
Nehajte se že prepucavat!! Nobenemu od vas ni nič hudega,pa se pritožujete levo in desno,pa gor in dol!! Ljudje v Sloveniji pa nimajo niti toliko,da bi sebe in svoje otroke za silo prehranili!! Tisti ne visijo na netu od jutra do večera in hujskajo en drugega,ampak razmišljajo kaj jim je storiti!! Kakorkoli !!! Vse skupaj je za en klinc!! Vse vlade skupaj in vsi politiki ,so prav tako za en klinc!! Slovenijo so pripeljali v razsulo in si pri tem na veliko nabasali žepe in živijo od racepljenosti in skreganosti ljudi!! Vsi skupaj naj se nehajo kregati in se ideološko nategovati,ter balinati s svojimi državljani!! Kje so nova delovna mesta?? Kje prve zaposlitve za mlade?? Kje poštena zakonodaja,ki bo ponovno vzpostavila delovanje pravne države?? Kdaj bo kdo odgovarjal za stečaje in osiromašenje in krajo podjetij?? Kdaj za neplačevanje socialnih prispevkov za delavce?? Kdaj se bo izboljšalo zdravstvo in postalo enako hitro dostopno vsem in v enaki meri?? Kdaj bo delavec,ki nima dela lahko obiskal zobozdravnika?? Kdaj bomo lahko SLovenci živeli tako dostojno kot ostali Evropejci!! Polna usta hvale so vas bila!! A zdaj naj pa sisamo ku....!!!?????
Avstralka
27. 06. 2012 13.25
+3
Daj si mir. Ustanovi novo stranko pa lobiraj...zolc na forumu ne gre nikamor :)
srebrnibreg
27. 06. 2012 14.03
+18
Najboljše je to, da sedaj izvajajo Pahorjeve reforme katere so zavrnili, vendar v mnogo hujši obliki kot bi jih on.
resslovenka
27. 06. 2012 10.39
+9
Adiministrator Prosim,pojasni zakaj je dogajanje na Roški in članek o slovenski pomladi neprimeren? Predvsem tisto o zvezdi in partizanu?
nogomet12
27. 06. 2012 11.23
+10
Afera JBTZ, še takrat so vedeli hebite se vsi
rew333
27. 06. 2012 15.54
+1
resslovenka, misliš, da spominski domet administratorja res seže na Roško?!!!!!
resslovenka
27. 06. 2012 17.29
+4
rew333 Saj nisem nič takega napiasla, kar ne bi bilo res. Je vse preverljivo. JJ-zastava z zvezdo-partizan . Samo, da takrat gospoda ta povezava ni motila.
novaroza
27. 06. 2012 10.11
+21
Po moje je tole samo nova zdraharska kost, da zagrizejo vsi, ki imajo že itak oprane možgane. Nič ne bo pomagalo, da se razburjamo in trošimo svojo energijo za vladno kliko in njihove umotvore. Popolnoma brez veze je, ker so se itak namenili, da uničijo vse. Edino, kar lahko naredite za sebe in svojo bližnjo okolico je, da prenehate gledati TV in brati časopise. Če nimate, si najamite fliko zemlje, jo obdelajte, da boste imeli kaj dati v svoje želodčke, s sosedi izmenjujte sadike in znanje, ko bo kaj zraslo, pa še pridelke, da bo vaša prehrana čim bolj pestra in boste zdravi in vitalni človečki. Če boste slučajno imeli probleme pri odvajanju, pa le vzemite na stranišče kakšno časopisje. Že naslovi bojo dovolj, da se spraznete in iz svojega telesca odstranite vso nepotrebno navlako. Tile modeli imajo toliko dela sami s sabo, da se nimajo časa ukvarjati še z navadno rajo. Zato poskrbite sami za sebe. Pa lep sončen dan. Naj vam ga ne skvarijo tile...
alienosmipotnik
27. 06. 2012 11.08
+6
koala_pleza_plazi
27. 06. 2012 11.18
+5
novaroza dobro si ti tole spisal/a.sam je pa en problem,ko bo JJ videl,da mamo bolšo zelenjavo kot jo on je nam bo....rubil vrt/njivo...saj veš ...al pa nam bo davek nabil,da ne bo mogoče plačat,niti,če prodaš vse nive,tud tiste,ki niso tvoje.....
novaroza
27. 06. 2012 13.32
+2
ja Katja, kdo pravi kaj o prodaji. Samo menjavali bomo, pa bo za vse dovolj, brez računov, pa davkov in podobnih sranj. Država mi je pobrala vse, jaz bom pa enako delala državi. Še kadit neham in namesto avto furat bicikel, pa sem zmagala. Kar se pa JJ tiče, ta itak vidi samo sebe, se ni bat, da bi svoje očke obrnil k nam v nižinah, ko je pa na vrhu tako super in malo mesta, samo za njega. Nive pa nikar prodajat. To, je še edino, kar ne morejo vzet, dokler ne spesnijo spet kakšen brihten nov zakon. Upam, da jih bo prej kdo zamenjal.
novaknovak
27. 06. 2012 21.49
+2
katja,zoki ti je vrtiček pobral,sedaj bi ti pa paradajze,e. ne može sekice...
resslovenka
27. 06. 2012 10.01
+23
Aroganca brez primere. V čigavem imenu daje izjave predsednik vlade. Če je to njegovo osebno mnenje, je kakršno je. Za takšne izjave v imenu državljanov pa ni pooblaščen. Mu bo kdaj kdo to dopovedal?? Ali se mu pač ne da!
nogomet12
27. 06. 2012 10.02
+15
jerger1
27. 06. 2012 11.53
+5
star pregovor pravi: bik si bil in bik ostaneš. To velja še danes.
the_louu
27. 06. 2012 10.00
+32
V mandatu 2004-2008 je metal polena in poniževal Drnovška, sedaj isto dela s Türkom. Vsi so mu napoti, saj hoče biti na vrhu samo on in nihče drug. Kar se Kuntnerjevega govora tiče, je pa logično, da ga je napisal on, ker kadar Janša ne odgovori na zastavljena vprašanja, je prav gotovo v ozadju on, ali pa njegovi podrepniki. Janša, edina tvoja napaka je, da si tako samovšečen, aroganten, brez kančka sramu in da so ti na tvoji karierni poti, napoti celo državljani.....
resslovenka
27. 06. 2012 10.02
+17
JJ je dočakal svojih 5 minut, na ketere je čakal 3 leta in še nekaj. Če kdo misli, da pozablja ali odpušča, je naiven.
.KissMyAss
27. 06. 2012 10.36
+14
Čakal je od 1984 leta... Prvi resni apetiti so mu bili na kongresu Mladine 1986 v Krškem.
novaknovak
27. 06. 2012 21.50
+1
drni je na svoje zadnje dni iskal uteho v duhovnosti in samostanih.tega ne poudarjate..
saintjozef
27. 06. 2012 09.57
+10
cerkev se pa hihita.
resslovenka
27. 06. 2012 10.04
+13
Pa ravno cerkev nima vzroka ne za hihitanje, še za nasmehe ne.
.KissMyAss
27. 06. 2012 10.39
+12
RKC se n bo dolgo hihitala. Ko bodo tudi zanjo uvedena ista pravila kot za ostale pravne subjekte bodo pa kričali da jih ne maramo. Tako naj bo urejeno kot v Avstriji ali Nemčiji. Naj živijo od svojega DELA in tistega kar jim PODARIJO njihovi verniki. Itaq je CERKEV LOČENA od države. To je zapisano v USTAVI. Kdor ne spoštuje Ustave mora biti po zakonu kaznovan!
titovka
27. 06. 2012 11.15
+10
hahahahaha kaj vse je zapisano v USTAVI pa se janša požvižga na ustavo!!!!!!papir in beseda vse prenesejo!!!!!
koala_pleza_plazi
27. 06. 2012 11.43
+2
pri nas pa je cerkev ustavi...ti pa to vse pove.......
novaknovak
27. 06. 2012 22.30
+0
točno tko ritonja,sam cerkve pod kulturno varstvo,ker so nas le te obvarovale in ohranile slovenstvo in pol bo vse ok.ker da njih ni bilo bi ti proti meki se klanjal,tvoja hčerka pa žena bi pa v burke bili zaviti.pol pa tuli o svobodi...
mastaflash
27. 06. 2012 09.52
+22
ne mors vrjet, pa kdaj se bodo nehal zaj... z nami? pa kdo bo gledal te bebce na oblasi??? pa dobr slovenski narod, a smo res tok zahojeni, da ne vidmo, da nas j... u ziv mozak?? to vas sprašujem!!
resslovenka
27. 06. 2012 10.05
+10
Odgovor boš dobil na rezultatih naslednjih volitev. Kar (ne) volimo to imamo. Groza!
novaknovak
27. 06. 2012 21.52
+3
saj si zokija volila,borutu ste se odpovedal...hahahahha
Zoran Savnik
28. 06. 2012 12.30
levko
27. 06. 2012 09.46
+22
Moram reči, da je zanimivo kako slovenski politiki uspeva že 20 let čredo ovac vrteti okoli svojega prsta. Mar se nismo pred dvajsetimi leti skupaj z veliko večino odločili za samostojno Slovensko državo, za skupno življenje pod Eno zastavo ? Enim jezikom ?... ? kako lahko dopustimo da politične opcije z takšno lahkotnostjo razdirajo Slovenski narod ? Smo se za takšno Slovenijo borili ? Oziroma ali želimo živeti v takšni Sloveniji, kjer se bomo delili na leve in na desne in bo narodov blagor pogojen samo z politično opcijo kateri boš pripadal ?
Komentiranje prepovedano
27. 06. 2012 09.38
+23
Ne bi mogli trditi, da je narod naredil napako pri volitvah. Majer se je kot podlasica naselil v hišo in ne dela nič koristnega za nas. Za Nemce in Avstrijce pa mnogo. Razdvojevanje in razslojevanje Slovenskega naroda je najhujši zločin, ki ga lahko državnik naredi (vse politične opcije vključene). Kdor ne pozna zgodovine, si prihodnosti ne zasluži. Slovenci smo bili načrtno razslojevani in razdeljevani dolga stoletja skozi zgodovino in zgleda, da se bo to nadaljevalo. Zaslužek iz takšnega početja so vedno pobrali tujci. Edina napaka slovenskega naroda je, da tolerira takšno podlasico, ki mu ser.j e v posodo z hrano in dela za tujce. To je direktna žalitev za Slovenstvo.
koala_pleza_plazi
27. 06. 2012 11.34
+2
koala_pleza_plazi
27. 06. 2012 11.47
+2
jezek pa je še zdaleč od prečudovitosti
koala_pleza_plazi
27. 06. 2012 11.48
+2
koala_pleza_plazi
27. 06. 2012 11.50
+1
podlasica je prečudovita žival mam časa 24 ur...admnin briši me
novaknovak
27. 06. 2012 21.55
delfin11
27. 06. 2012 09.29
+4
..HVALA ,KAJ STE PONOVILI VPRAŠANJE!!! MOJA EDINA NAPAKA JE,DA MAM ..JAZ VAS RAD....IN SEM PRIPRAVLJEN SE ŽRTVOVAT ZA VAŠE BLAGOSTANJE IN SREČO....JAZ SE BOM TRUDIL PO VSEH SVOJIH MOČEH,DA VAM OMOGOČIM IN DA VAS POPELJEM V SVETLEJŠO BODOČNOST...DOVOLJ STE ŽIVELI V TEMI!! JAZ MAM VAS RAD..JAKO,JAKO..PROSIM NASLEDNJE VPRAŠANJE!!!
pravica00
27. 06. 2012 09.23
-37
HomerRuler
27. 06. 2012 09.30
+18
1tenstankrompir
27. 06. 2012 09.34
+27
Kot slovenca me je sram da imamo takega premiera! Sramota!
Avstralka
27. 06. 2012 09.44
-15
Mene bi bilo na tvojem mestu sram, da ne obvladas slovenskega jezika (saj ves, slovnica...).
alienosmipotnik
27. 06. 2012 09.47
+11
avstralka, vejica ti manjka v stavku. saj veš - slovnica.
levko
27. 06. 2012 09.48
+12
Avstralka
27. 06. 2012 09.50
-2
alienosmipotnik
27. 06. 2012 09.52
+12
strehice ji še odpustimo, ker ima argentinsko (ah, avstralsko) tipkovnico. vejic pa ne.
alienosmipotnik
27. 06. 2012 09.54
+5
in kako si popravila? si admin ali kaj? tole pa JE ZANIMIVO. res, zdaj so vejice nenadoma na svojem mestu. hudo.
koala_pleza_plazi
27. 06. 2012 10.33
+7
pravica4 ti spet gor,,a te še niso skinli?veš,če bi tvoji zmagali,ti zdaj nebi pisal v slovenskem jeziki....
nogomet12
27. 06. 2012 11.20
+4
r_inkvizitor
27. 06. 2012 09.14
+0
Preberite malo tele komentarje. Ne potrebujemo ščuvanja niti z Janševe, niti s Turkove strani.
alienosmipotnik
27. 06. 2012 09.18
+2
r_inkvizitor
27. 06. 2012 09.19
+0
Dajte mi prosim čimveč minusov. Janšisti, ker ste prepričani, da je Janševo ravnanje samo nujna provokacija v boju proti komunizmu; Turkisti pa, ker ste prepričani, da je z Janšisti pač treba obračunati na kakršen koli način.
koala_pleza_plazi
27. 06. 2012 11.40
+1
nisem janšist,ne turkist..ker ne spadam nikamor sem ti dala plus....
I_LL_BE_BACK
27. 06. 2012 09.09
-15
Da bo narod kaj bolj pameten na naslednjih volitvah ni prićakovati Spet bodo nasedali obljubam v novo stranko reinkarniranega Zokisa Ciprasa
Kukulkan
27. 06. 2012 09.17
+4
nimam kaj pričakovati a tud razočarat me več ne morejo, pripravljam se na naj huje
korintos1
27. 06. 2012 09.22
-27
se motiš. Janša bo dobil vse glasove, ker je res dober, in tudi podpora mu raste.
I_LL_BE_BACK
27. 06. 2012 09.26
+0
Bosta že Ninamedia in Mladina zrežirala tako da bo prav. Potem v zadnjem trenutku uskoći Zokis Cipras in nas reši.
Kukulkan
27. 06. 2012 09.29
+5
WOOOW in kaj bo potem ko JJ dobi glasove? mene bolj zanima kk bom jutri preživel
I_LL_BE_BACK
27. 06. 2012 09.37
+0
Kukulkan
27. 06. 2012 09.44
+4
I LL BE BACK šparaj rdečo knjižco iz časov SFRJ mogoče ti bo prav prišla ko boš moral dokazat da je tvoja parcela včasih bila zadružna in si jo vzel samo v najem po ugodni ceni
resslovenka
27. 06. 2012 10.08
+3
Ali pa bodo volilci nasedli janezu avstralskemu , ups. argentinskemu, ali ???
novaknovak
27. 06. 2012 21.58
aja,morda bi bilo boljš da bi moskvi prsluhnli...res je to velika dežela...
472683
27. 06. 2012 09.08
+55
Sram me je, da imamo takšnega predsednika vlade. BIVŠI KOMUNIST se je dobro naučil vseh metod, mimogrede pa je zaslužen za tajkunizacijo,( Igor Bavčar je njegov politični soborec) vpleten v trgovino z orožjem in ostale nečedne posle, kot so Depala vas, ponarejanje dokumentov , deskreditacije, brezplačnike, direktorji, ki jih je postavila njegova vlada pa so uničili igralnico v Novi Gorici, Intereuropo, Luko Koper..... Na svetu imamo edinega predsednika vlade, ki hodi po sodiščih kot obdolženec. Mimogrede po vseh predsednikih države je pljuval. Sram naj ga bo. Janez Janša je največja nesreča za slovenski narod !!!!!!!
nogomet12
27. 06. 2012 09.33
+4
Tin__
27. 06. 2012 09.36
+2
resslovenka
27. 06. 2012 10.10
+8
Ja tudi g. Bavčar je bil na proslavi. Najbrž v častni vrsti osvoboditeljev. Saj se še spomnimo vrle četverice z Roške , ali ne?
koala_pleza_plazi
27. 06. 2012 10.34
+9
472683 hja veš,bivši kumunist,katermu je bil foter domobranec...mislim,da ti to vse pove...
23345
06. 07. 2012 15.23
+1
JA PA JE UŠEL ROKI PRAVICE FOTER MAJERJA. ŠKODA DA NISO JUNAKI NOB BOLJE OPRAVILI SVOJEGA DELA, POTEM SE NE BI ZAPLODILO ZLO Z IMENOM IVAN JANEZ JANŠA. SRAMOTA DA IMAMO ZA PREDSEDNIKA NEKOGA , KATERI JE OBDOLŽEN V 3 EBROPSKIH DRŽAVAH
Libra77
27. 06. 2012 09.05
+47
Janez, ti ne delaš napak zase, delaš jih samo za nas. Ti in Urška srečna, narod pa osramočen, brez nikakršnega zaupanja in iz živi dneva v dan. Seveda ne vsi temveč večina. Ker pa si politik, pa te nobena takšna kritika ne dotakne, glede na izbiro Urške pa verjamem, da je eneka zdravnica. S Kaviarjem med zobmi hladnokrvno opazujeta lačnega, nezavarovanega in od 12 urnega delovnika uničenega slovenskega delavca. Nagrabi zdaj kar si čakal potem pa se umakni, kot to naredijo vsi, ki so dovolj polni in priskrbljeni z imetjem. Prepirčan sem, da naslednjik ne bo nič drugačen, ker je POLITIK.
JANZELJ
27. 06. 2012 09.13
+25
Če misliš da je Urška srečna se krepko motiš! Ona je samo ena od njegovih ovac za striženje!
Bojan-F
27. 06. 2012 09.34
+3
V literaturi o vodji s maligno narcisistično osebnostno motnjo piše tudi, da je ob subjektu tudi ženska ... ki pa običajno ni uardna življenska sopotnica. Duce fašizma je bil oženjen s
Bojan-F
27. 06. 2012 09.35
+5
V strokovni literaturi, ki opisuje vodje s maligno narcisistično osebnostno motnjo piše tudi, da je ob subjektu ženska ... ki pa običajno ni uradna življenska sopotnica. Duce fašizma Mussolini Benito je bil oženjen in imel deco s ga. Guidi Rachele ... toda zatočišče je iskal ob (med drugim) 30 let mlajši ga. Petacci Claretti V literaturi boste zasledili, da je subjekt jako zanimiv, duhovit, šarmanten do ljudi izven njegovega najožjega krog, za družino in najožje sodelavce pa pravi tiran.
novaknovak
27. 06. 2012 22.04
+1
nof-ek, ti je všeč urška ,a? lepše od urške blo ni nobene...na dunaju so mu jo vsi zavidal.
tirolec
27. 06. 2012 09.04
+27
To leglo samooklicanih na oblasti itak ne ve kaj delajo....Upam, da jih narod slovenski nikoli pozabil ne bo in na volitvah bolj pameten bo!
I_LL_BE_BACK
27. 06. 2012 09.05
-20
I_LL_BE_BACK
27. 06. 2012 09.05
-18
tao3
27. 06. 2012 09.04
+41
Janez Majer Kim Il Jan Ševe metode (Točka 2. PRESUMERJANJE POZORNOSTI): Strategije za manipulacijo prebivalstva s pomočjo množičnih medijev /NOAM CHOMSKY/: 1) USTVARJANJE PROBLEMA Ta metoda se imenuje tudi "problem-odziv-rešitev". Ustvariti je treba problem, da bi se del javnosti nanj odzval. Na primer: sprožiti in predvajati nasilje z namenom, da bi javnost lažje sprejela omejitev svobode, ekonomsko krizo ali da bi se upravičilo rušenje socialne države. 2) PREUSMERJANJE POZORNOSTI Pozornosti javnosti preusmerjaj od pomembnih problemov k nepomembnim spomočjo poplave nepomembnih informacij. Javnost je treba ohranjati zaposleno, zaposleno, zaposleno, da ljudje ne bi razmišljali; da se ne bi zanimali za osnovna vedenja, razumevanje sveta. NE JANŠIZMU, SVOBODA NARODU!