Slovenija

Dimnikarji: Lahko se zgodi, da bodo peči postale tempirane bombe

Ljubljana, 01. 06. 2016 17.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nov predlog zakona o dimnikarskih storitvah je na mizi, ki predvideva ukinitev koncesionarjev in uvedbo licenc. Kaj to pomeni? Kdor bi pridobil licenco, bi lahko opravljal dimnikarske storitve kjerkoli po državi. Dimnikarji opozarjajo: Če mislite, da bo to znižalo cene, se pošteno motite.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ni_mi_vse_eno
02. 06. 2016 08.35
+0
Lahko se zgodi, da se spotaknete, padete in si zlomite nogo na ravni podlagi. Živel svobodni trg in svoboda izbire.
tali?ni tom
01. 06. 2016 21.48
+12
jaz pravim tako , če sem bil sposoben kupit peč,dimnik,ga sezidat,tazga pravga schidela,prej sem mel rostfrei ki ga je dimnikar od dimnikarstva mihelčič čistil z jekleno krtačo in ga seveda uničil pa še plačat sem mu moral za to,o odškodnini oziroma menjavi tuljav niti slišat ni hotel,z gotovostjo trdim da ga sčistim vsaj tako ali bolje kot njegovi delavci ki po večini še slovensko ne govorijo! pač,meni ni potrebno razumet tujega jezika! in tempirane bombe so dejansko dimnikarji,nič od nič! pa fajn denar! sem pa za to da ga lahko pokličem sam,kadar ga rabim in da ima neko realno ceno! ne moreš met krtačo,drat,metlo sesalec i mogoče svetilko kar skupaj znese ajde 150 evrov pa sem dal precej plusa in računat bolj kot avtomehanik ki rabi orodje za par tisoč ali deset tisoč evrov! to je noro! in zadeva se je razpasla do neba s temi dimnikarji,pogrebniki in ostalimi hitrozaslužkarji !
ni_mi_vse_eno
02. 06. 2016 08.36
+0
Pride, pomeri, ne ščisti in računa. Odgovornosti pa za nedelo ne sprejme nobene
Eitipatapa
01. 06. 2016 20.11
+16
Pa naj bodo tempirane bombe. Saj tudi sedaj, ko so koncesionarji, če po njihovem posegu pride do požara, eksplozije ipd., oni nimajo nič s tem in ne krijejo škode ter ne odgovarjajo za svoja (ne)dela. Tako pa rajši za svoj dimnik in peč skrbim tako kot sam znam in vem, boljše očistim in še privarčujem. Če pa do česarkoli slabega pride, bom pa sam kril škodo kakor bi jo kril sedaj, ko čistijo oni.
BŠK
01. 06. 2016 19.48
+8
Dragi moji in drage moje, zlati časi glede raufnkerjev so že zdavnaj mimo! Žal je čedalje manj potrebnega plezanja po strehi, saj ima večina novodobne peči in kamine ter ni več tako pogostih kurilnih sezon, hkrati pa se danes lahko vse pregleda s termo kamero, ki jo lahko tudi sam kupiš za 50€! Ogromno dimnikarskega orodja prodajajo na bolšjaku za drobiž! A o tem, da je pa večina vsiljivih in da je kvazi raufnkererjev ter da omenjene dejavnosti nihče ne želi početi ker je na robu izumrtja pa ne boste poročali? Zresnite se!