Slovenija
Oglas

Dieta ni rešitev za debelost vas in vaših otrok!

Ljubljana, 29. 05. 2013 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Koliko člankov ste že prebrali o dietah, koliko ste jih že sami preizkusili in kakšni so dejanski rezultati diete? Je to sploh zdravo?

Vaterpolo Ljubljana
Vaterpolo Ljubljana FOTO:

Vsi vemo, da je problem današnjega časa način prehranjevanja, neozaveščenost ljudi o zdravem življenjskem slogu in predvsem pomanjkanje časa. Približno 20 odstotkov otrok in kar 40 odstotkov odraslih ima prekomerno telesno težo ali je predebelih, odstotek pa se iz dneva v dan še povečuje! Ta dejstva so zaskrbljujoča. Sploh pa tudi to, da večina debelih otrok postane in ostane debela tudi v odrasli dobi. Kaj pa dejavniki tveganja? Debelost v odrasli dobi je pomemben dejavnik tveganja za arterijsko hipertenzijo, dislipodemijo, bolezni srca in ožilja, sladkorno bolezen tipa 2, ortopedske zaplete in celo rakave bolezni.

Koliko člankov ste že prebrali o dietah, koliko ste jih že sami preizkusili in kakšni so dejanski rezultati diete? Ste se kdaj vprašali, ali je to sploh zdravo, ali so članki, ki ste jih brali strokovno podkovani ali so le marketinška poteza? V zadnjem času postajajo popularne tudi diete za otroke, se vam zdi to pametno? Otrok in dieta?

Vaterpolo Ljubljana
Vaterpolo Ljubljana FOTO:

Ničkolikokrat smo brali o raznovrstnih enotedenskih, enomesečnih ipd. dietah. Takšen način prehranjevanja je za naše telo škodljiv. Ko telo nenadoma šokiramo z drastično spremembo vnosa joulov in hranil, je to zelo škodljivo za naše telesno in duševno zdravje. Stroge diete so psihično zelo naporne in največkrat nad njimi oziroma sami nad seboj hitro obupamo. Rezultat je, da se vrnemo na stara pota prehranjevanja in ne dosežemo ničesar, ali še huje, da stanje še poslabšamo. Velik problem je, da svoje slabe prehranjevalne navade prenašamo tudi na otroke.

Kako pa se lahko varno spopademo z odvečnimi kilogrami?

Izguba telesne mase je dolgotrajni in celostni proces. Ključna je vztrajnost, želja in vaša motivacija. Za doseganje želenih rezultatov pa ni dovolj samo zdrav način prehranjevanja, ampak je zelo pomembna tudi športna aktivnost. Potrebna je celostna prenova življenja. Treba je spremeniti vsakodnevne navade. Konec meseca, ko stopimo na tehtnico, se mora kazalec samo za malenkost premakniti nazaj. Ko dosežemo to, smo na pravi poti.

Rezultat je poleg dobrega počutja, tako fizičnega kot psihičnega, zadovoljstvo s samim seboj, kar nam pa prinaša srečo in motivacijo za uresničevanje vseh postavljenih ciljev.

Samopodoba debelih otrok je zelo slaba, zato sta fizična aktivnost in ustrezen način prehranjevanja odločilnega pomena.

S pomočjo vaterpolo kluba Ljubljana, ki vam in vašim otrokom poleg vadbe vaterpola ponuja tudi ostale aktivnosti: boot camp, plavanje otrok, plavanje odraslih, vaterpolo za veterane, tečaje plavanja od 3. do 7. leta, vam lahko in vam bo uspelo! Imamo celovito ponudbo spremembe življenjskega sloga, načina prehranjevanja in pot do osebne sreče.

Če se pridružite naši vrhunski ekipi, smo prepričani, da se boste počutili odlično.

Za vas imamo pripravljene posebne programe, s katerimi boste spremenili življenjski slog in dosegli cilje, ki se jih bomo zadali skupaj.

Vaterpolo Ljubljana
Vaterpolo Ljubljana FOTO:

Naši otroci pa bodo pod strokovnim vodstvom uživali v vodnih aktivnostih, pridobili nova znanja in poznanstva.

Naj postane voda vaš najljubši športni rekvizit!
Obiščite nas na naši spletni strani, pišite nam e-pošto ali pa nas pokličite. Vedno smo pripravljeni pomagati in priskočiti na pomoč.
 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja