Slovenija
Oglas

Devet dni športa, kulture in zabave na Tednu mladih!

Kranj, 08. 05. 2015 06.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Teden mladih Kranj
Komentarji
0

Še nekaj dni nas loči do pričetka že 21. Tedna mladih, ki od 8. do 16. maja prihaja na kranjske ulice, koncertna prizorišča, gledališke odre in lokale.

Aktivisti Kluba študentov Kranj skupaj z lokalnimi društvi in organizacijami pripravljajo pester nabor projektov, namenjenih mladim in malo manj mladim, ki se lahko udeležijo številnih dogodkov s področja športa, kulture, glasbe in izobraževanja.

Teden mladih - 3
Teden mladih - 3 FOTO: Teden mladih

Mladost najbolje ohranja športni duh, ki bo prisoten tudi na festivalu s tradicionalnima velikima športnima dogodkoma kot sta 7. Kolesarski vzpon na Jošt Scott in Triglav nočni tek po ulicah Kranja. Obiskovalci se bodo lahko pomerili tudi na številnih športnih turnirjih, ki segajo vse od malega nogometa pa do turnirja v pikadu, Popoldneva v parku in številnih drugih.

Za kreativno, zabavno in hkrati poučno preživljanje prostega časa del dnevnega festivalskega programa sestavljajo tudi raznovrstne delavnice, predavanja in tečaji z različnih področjih, ki v organizaciji Kluba študentov Kranj nastajajo skozi celo leto. To so bio delavnica, izdelovanje naravne kozmetike na delavnici Dišavenarave, Koktajl delavnica, Tečaj masaže, Tečaj za voditelja čolna, kuharska delavnica Žar za gurmane, slaščičarska delavnica Sladice v kozarčkih, delavnica ličenja Osnove ličenja, med predavanji pa v letošnjem programu najbolj izstopa fotografsko predavanje svetovno znanega fotografa Cirila Jazbeca.

Teden mladih - 1
Teden mladih - 1 FOTO: Teden mladih

Festival gradi na novih in tradicionalnih dogodkih, med katerimi je tudi Stand up, kjer pa nas vsako leto nasmejejo nova imena. Tokrat bo najbolj zabaven festivalski oder pripadel Roku Bohincu, Nejcu Šmitu, Saši Staretu, Ivanu Šariću in Vidu Valiču. Tradicionalnim dogodkom pa vsako leto dodatno svežino prinesejo novi dogodki, kamor se letos uvrščajo Tržnica okusov, ki bo v času Tedna mladih postala najbolj okusna tržnica v gorenjski prestolnici; Jane's Walk Kranj v sklopu urbanističnih delavnic, ki hkrati ozaveščajo o pomenu pešačenja po vsakdanjih opravkih in poudarjajo učinek, ki ga imajo lahko pešci na urejanje mestnega prostora.

Večeri ustvarijo nepozaben festival, glasba pa je tista, ki dogajanju doda čarovnijo.

Teden mladih - 2
Teden mladih - 2 FOTO: Teden mladih

Koncertne odre bodo zasedle številne slovenske glasbene skupine, začenši z Otvoritvenim koncertom, kjer bo nastopil Vlado Kreslin z Malimi bogovi skupaj s Hamom & Tribute 2 Love. Med tednom se bo zvrstilo več koncertov – nastopil bo Adi Smolar, svoj novi album bodo predstavili Dan D, priča bomo tudi nastopu zasedb Nina Bulatovix in Natriletno kolobarjenje s praho. Potekal bo tradicionalni Metal večer in Zaključek glasbenih tematskih večerov s Prismojenimi profesorji bluesa in Bring on the vanguards; Reggae večer s skupino Conquering Lion, ljubitelji elektronike pa bodo poplesavali na ritme Milkdrinkersov, Vibe Departmenta in drugih. Slovo letošnjemu festivalu bomo na Zaključnem koncertu zapeli skupaj z zasedbami Le Serpentine, T.M.S. Crew in Big Foot Mama, temu koncertu pa sledi še after koncert z zasedbo Down 2 Music.

Teden mladih - 4
Teden mladih - 4 FOTO: Teden mladih

Festivalsko razpoloženje se lepo dopolnjuje dobrodelna nota, saj bomo v času festivala na Info točki KŠK za Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje zbirali materialne dobrine za otroke iz vse Slovenije, ki jim teh primanjkuje.

Festivalska karavana se že bliža Kranju, pridružite se ji še vi!

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3