Slovenija

DeSUS stavi na mladost in lepoto

Ljubljana, 30. 07. 2008 16.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predsednik Desusa je prepričan, da bo stranka na jesenskih volitvah dobila najmanj deset poslancev, pohvalil pa se je tudi z najmlajšo kandidatko, ki da je 'prava lepotica'.

DeSUS bo na parlamentarnih volitvah s svojimi kandidati nastopil v vseh volilnih okrajih. Kot je po današnji seji izvršnega odbora in sveta stranke na novinarski konferenci v Ljubljani dejal predsednik stranke Karl Erjavec, so potrdili dobra imena in v prihodnjem mandatu računajo na najmanj deset poslancev.

Računajo na dve poslanki

Predsednik stranke je zelo optimističen.
Predsednik stranke je zelo optimističen. FOTO: POP TV

Na volitvah bo imel DeSUS več kandidatk, kot je to predvideno z zakonom. Najmlajša med njimi, Tea Konrad iz Postojne, ima 27 let, in "je tudi prava lepotica", je med drugim dejal Erjavec in dodal, da je prepričan, da bo stranki prinesla lepo število glasov. Sicer pa za prihodnji mandat računajo, da bodo imeli dve poslanki.

Med za širšo javnost bolj znanimi kandidati je Erjavec omenil župana Slovenj Gradca in Kamnika, Matjaža Zanoškarja in Toneta Smolnikarja, pa župana občine Miren - Kostanjevica Zlatka Marušiča. Za stranko bodo kandidirali tudi sindikalista Doro Hvalica in Dušan Rebolj, nekdanji veleposlanik Drago Mirošič, nekdanji urednik Dela in novinar Mitja Meršol, svetovalec uprave Darsa Jože Zimšek ter Dušan Krajnik, znan z zadnjih županskih volitev v Škofji Loki, pa nekdanja generalna sekretarka LDS Marjeta Vesel Valentinčič.

Erjavec bo kandidiral v Žalcu

Na volitvah bo imel DeSUS več kandidatk, kot je to predvideno z zakonom.
Na volitvah bo imel DeSUS več kandidatk, kot je to predvideno z zakonom. FOTO: POP TV

Kandidirali bodo trije od štirih sedanjih strankinih poslancev. V volilnem okraju v Žalcu, kjer je bil na prejšnjih volitvah izvoljen Ivan Jelen, ki se ne bo potegoval za vnovični poslanski mandat, bo nastopil sam Erjavec.

Tudi 'volilni dodatek' bo prav prišel

Več kot polovica kandidatov je še delovno aktivnih. "Aktualni upokojenci prejemajo pokojnine, ne vemo pa, kaj se bo zgodilo z bodočimi generacijami," je opozoril predsednik DeSUS, ki se ob delavskih plačah v višini 400, 500 ali 600 evrov sprašuje, kakšne bodo lahko pokojnine. Prepričan je, da bi bilo za vse dovolj, če bi to, kar se ustvarja v tem trenutku, pravično delili.

Kot pravi, si je DeSUS v tem mandatu ves čas prizadeval za izboljšanje položaja upokojencev ter da so v okviru realnih možnosti dosegli kar nekaj uspehov. "Nenazadnje sem vesel, da smo ravno danes imeli sejo izvršnega odbora in sejo sveta, ko upokojenci dobivajo draginjski dodatek, ki je bil plod in rezultat aktivnega pogovora s predsednikom vlade," je dodal. Čeprav nekateri govorijo, da gre za "volilni dodatek", bo po Erjavčevih besedah "zelo prav prišel marsikateremu upokojencu".

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (59)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Buena Vita
02. 08. 2008 08.48
HAKIHAK NIKOLI ME NISI SLIŠAL DA SEM REKLA,DA SO ME PREMALO PLAČALI,PLAČO SEM VEDNO IMELA DOBRO,ŠE ZA ČASA JUGE žal,za privat-sektor ni bilo v državi nič,obrtna zbornica je bila ustanovljena z namenom da se organizira privat sektor---žal pa so pobirali le članarine,pošiljali so neke materijale,pomagali pa kot samo pritiče,svojim pojdi vprašaj kakega avtomehanika,ti niso živeli slabo,vendar ti naj razloži kako in koliko so imeli od državnih instutucij debelo nič privatnik je bil degradiran zakaj niso dobivali stanovanj socialnih--delavci zaposleni pri privatnikih--kaj to niso ljudje celi dan lahko zastavljam vprašanja kje so tisti ki mi bodo odgovorili takih ki klanfajo je dovolj razslojevanje je bilo v komunizmu še večje kot danes,danes ima vsak možnost ,takrat pa ne,in zato so danes tolika vprašanja,ljudje terjajo odgovore,ali pa naj tisti ki so vse povzročali utihnejo,le takrat bo mir na ogenj prilivajo krivci,ne žrtve
Buena Vita
01. 08. 2008 17.35
ej hej ja ja to pa si povedala po resnici RESSLOVENKA,;;,PODARJENO JE MALO CENJENO zato pa je šlo toliko v remengo,vse je bilo nekim dano na pladenj,ker je pladenj razbit pa kričijo čauči,voto,voto prazno,bi še delili,hja,samo smo rekli da nedamo več
hakihak
01. 08. 2008 12.32
exim ti si imel sigurno prepoved ustvarjanja otrok, je treba končat s takimi, moji so pa pravi slovenci in taki bojo ostali. plajterblanka v kateri državi ti živiš? da so ti morali privatniki vse urejat, bla-bla. da imaš pa zdej šolstvo zastonj, mi povej kje?! ta oblast bi že zdavnaj ukinila še prevoz nadelo in regres, če nebi bilo sindikatov!!! ti in MK se seveda ne strinjate s tem, ker so po vajinem sindikati SS itak zločinci, kot pravi MK. po njenem ja, ker je privatnica, bi raje imela regres zase, ga MORA dat pa delavcem...
resslovenka
01. 08. 2008 10.52
pajtlerblanka Podarjeno je malo cenjeno. Tudi ne pričakujemo, da nam bo kdo kaj podaril. Moj sin je delal preko študentskega servisa od srednje šole do konca univerze. Pa še zelo priden študent je bil in je študij končal v rednem roku. Nato se je zaposlil in si sam plačal magisterij. Otroke smo vzgajali v duhu, da ni nič na tem svetu podarjeno in tega se zavedajo tudi danes. In lasten trud in sadovi tega truda so največ vredni.
Buena Vita
01. 08. 2008 10.28
no te lepotce bi pa bilo dobro narest veliko sliko,za kaj žeeeeeeeeee
Buena Vita
01. 08. 2008 10.25
reslovenka nevem kaj ti reč,vem pa da preveč pričakuješ od nekoga da ti da-podari podarjamo starši svojim otrokom,žlahta svojcem tako ali drugače,in prijatli darila prijatlem DRŽAVA NI DOLŽNA PODARJAT NIČESAR PREJ KO BO TO JASNO SLEDNJEMU,LEPŠE BOMO ZAČELI ŽIVET,MANJ SI BOMO IMELI ZA OČITAT,IN VEČ OPRAVKA BOMO IMELI VSAK Z SABO LEPO ZVENI PREGOVOR;;;;BRIGI SE ZASE,BOŠ IMEL CELO ŽIVLJENJE DOVOLJ DELA IN ŠE ENKRAT TI POVEM,V SISTEMU KI GA HVALA BOGU NI VEČ,SO BILI PRIVILEGIJI,IN ZATIRANI,ENI SMO MORALI DELAT,PA NISMO IMELI NOBENIH PRAVIC,LE DOLŽNOSTI,DRUGI PA SO BOHOTNO NA TA RAČUN ŽIVELI,VSI PA SO BILI TIHO,TAK KI JE UPAL KAJ REČ,SO GA ZBRISALI,ZA NJIM NI GROB OSTAL,NEVE SE NE ZA KOSTI,NE ZA MESO ŽAL, JA,imaš prav,izredno šolanje se plačuje,vendar je danes izredno poceni,napram časov ki smo jih dali preč,in danes imaš pravice zahtevat,imaš pravice se pritožit,če ti je storjena krivica,danes je izenačen privatni sektor z državnim,banka da kredt vsakemu,v mojih časih si pa moral biti ob vse pravice če si delal drgač kot je bilo dirigirano,in če nisi imel knjižice si bil ---zero TITO JE REKEL;;snađi se RANKOVIČ PA;;;pazi se rankoviča so preselili v Novo mesto v hišni zapor,mi pa smo shajali kot smo se znašli,pomagalo je ker si garal čez vse možnosti,zdej nam pa se to očita ne bo vam ratalo
resslovenka
01. 08. 2008 08.19
pajtlerblanka Ne vem, kje si prebrala, da plača država kakšne stroške, z izjemo za ljudi, ki so prijavljeni na zavodu za zaposlovanje, da jih prekvalificirajo, da so lažje zaposljivi. Pa še to ne za vse. Imajo točno določeno kvoto sredstev za posamezno regijo. Ostali pa - vsak po svoje boga moli. Da bi država plačala komu stroške vožnje za na predavanja, ne drži. Plačajo šolnino ljudem podjetja, ki vidijo v njih potencial za naprej. Pa še ti se s pogodbo zavežejo , da bodo v podjetju ostali zaposleni določen čas, ker morajo v nasprotnem primeru šolnino vrniti. Toliko o prijaznosti te države danes.
resslovenka
01. 08. 2008 07.56
pajtlerblanka Eni smo hodili v redno šolo (osnovno, srednjo, visoko) pa so nam bili ti stroški prišparani. Večerne je bilo treba pa plačati in za to ni bil kriv sistem, ali ne? Da pa ne boš preveč bluzila, izredno šolanje se plačuje tudi danes, poglej ponudbo. Tudi moj sin si je plačal magisterij sam, pa ne jadikuje nad sistemom, je pač vložil v izobrazbo, čez nekaj let se mu bo ta strošek pa povrnil. Pa še to, ko si že tako pametna: nas so morda v tistih časih res preveč poneumljali s preteklo zgodovino, vendar pa so nam vcepili (večini), da smo ljudje enakopravni ne glede na barvo in raso. In iz tistih časov imam še danes veliko znancev v bivši "jugi", bodisi iz poslovnega sodelovanja ali iz mladinskih let. Ljudje so v bistvu dobri, le politika je na tem področju naredila že preveč škode.
Buena Vita
01. 08. 2008 00.39
hakihak bodi srečen da si mlajše generacije,nam ni bilo podarjeno ničesar,če si prišel na kak urad kaj iskat,so te hitro odpravili,ste privatniki,naj vam privatniki uredijo, javne uslužbence je v red postavil Virant, kamorkoli si prišel kaj iskat si moral debelo seči v žep,klanfajo pa še danes da SO,SO,SO imeli vse zastonj,ja IMELI SO VSE ZASTONJ,SAMO VELIKA VEČINA SMO BILI IZZVZETI,IN SMO MORALI VSE PLAČATI,IN PREPLAČATI. Sedaj nam ki smo plačevali taki ki so nas izkoriščali ,še vedno trobijo da je bilo bolje,ja bo res,samo za koga in veš hakihak,še sreča da sem trmasta,še sreča da sem spravljala račune nakaznice-položnice-odločbe-prošnje---spravljal... sem vse,imam sedaj v rokah zamašek za vsako gofljo ki trobezlja ke v tri dni,samo da zavaja,samo da laže,samo da nekaj prikriva---vsako jesen sem krvave solze brisala,koliko me je stala šola,vedno nove knjige,pa še zraven knjig knjige hallo,prizemlji se,tako je znalo bit hudo da bi se človlk najraje ustrelo,in kaj sem vedno slišala,presegate kvoto plače še sanjala sem te besede,danes pa prvonorci in njim podobni spet in spet trbezljajo,kako je bilo lepo če gremo danes primerjat račune,he,he,he vnučka je v prvem razredu,nas košta več kot cela družina porabi,ker smo butljni in jo razvajamo,sicer bomo obžalovali,ma je kar je,zna z nami plesat,zna nas vrtet danes ti država plača šolanje,plača ti prevoz v šolo na predavanja danes ti plača prekvalifikacijo v mojih časih je vse to bilo ;;;deveta vas,
killi-123@hotmail.com
31. 07. 2008 19.31
exim, zadrži se takih komentarjev, kaj če bi jih tebi odvzeli, glede na tvojo vzgojo. To je nizkotno.
exim@t-2.net
31. 07. 2008 19.28
hakihak: otroka ti je treba vzeti, da ga ne boš vzgajal po tvoje-napačno torej!
starasablja
31. 07. 2008 15.13
V stranki DESUS, bodo upokojenci v opoziciji , ta lepi in mladi pa v koaliciji. In kaj bomo imeli pravi penzionisti od te-ga.......n i č?????
hakihak
31. 07. 2008 15.11
lahko pa primerjava račune od tvojih vseh otrok in od mojega sina (1. razred)!!!!!!!!!!!!
hakihak
31. 07. 2008 15.09
pajtlerblanka kdo je omenil večerno šolo??? osnovna je bila veliko manj kot sedaj, to velja tudi za srednjo in faks, večerno šolo pa jaz ne štejem za redno obiskovanje šole. pa še večerno šolo ti je plačala firma, če si le hotel v šolo!!! razen če si nisi zbral filozofije, kot v tvojem primeru!!!
RADO62
31. 07. 2008 14.59
Erjavec je svojo nalogo opravil zelo dobro.. malo je ministrov, ki so se tako dobro odrezali... Je pošten in korekten, ter pove kar misli, brez skrivalnic značilnih za ostale člane DESUS-a .....
brankasrbijanka
31. 07. 2008 14.39
Minister Errjavec naj opravi še korekcijo nosu in stranka bo kot bonbonček... Mislim, da je tip zašel... Edino kar jim preostane je, da na volitvah stavijo na lepoto... Dušan Rebolj, si je za to priložnost pobarval lase, za gasilsko fotografijo, za arhiv...
CKKPJ_Milko
31. 07. 2008 14.27
So pa eni kekci tile člani DESUS-a. Ko se je treba hvaliti skupaj z vlado pride Erjavec, ko je treba kritizirati pride Žnidaršič..... Skoraj tako kot SD.......Borut in Potrč Ni situacije da ne bi bili na pravi strani......
Buena Vita
31. 07. 2008 14.18
HAKIHAK-TROTELJ KAKŠNO BREZPLAČNO ŠOLANJE,KAJ TI SKENIRAM RAČUNE ZA ŠOLANJE MOJIH OTROK, ali pa 70,000 din je bila plača,250 000din pa enoletna šolnina v večerni šoli dajte nehat v lastno skledo s,r,a,t,in potem to jest vajda veste kaj drgač počet
hrcekmuri
31. 07. 2008 13.45
GOSPOD KARL RJAVEC ZASTOPATE STRANKO KI JE VERJETNO TEJ DRŽAVI NAREDILA NAVJEČ ŠKODE.PO PET LET SO JIM KUPILI,ENI SOODŠLI V PENZIJO PRI 45.LETIH IN LEPO SLUŽIJO,PRODALI ALI UNIČILI SO VSO INDUSTRIJO-ŽIVIJO LERPO V MIRU-KOT MINISTER OBBLADATE SCENO VAS SPOŠTUJEM IN SE SPRAŠUJEM,ČE STE SE ZNAŠLI NA NAPAČNI STRANI
Ro-Zy-YoZi
31. 07. 2008 13.01
Gospod Erjavec če ga preveč spijete ni pametno stopat pred kamere, če pa so bile včerajšnje besede izrečene v stanju popolne prisebnosti pa vam moram sporočiti, da niste niti P od politika kaj šele DRŽAVNIK kakor vas imenuje vaš trenutni šef Janša.... Grozno in kaj takega si ne bi smel privoščiti niti v okviru funkcije ki jo opravljate niti v okviru funkcije ki ji pripadate (predsednik stranke) kaj šele da bi na ta način opravičevali zaupanje v vašo stranko. Mislite da ni važno delo in načrti al kaj? So vam v politiki pomembna zgolj lepota in mladost??? KATASTROFA vi bi morali biti zvodnik ne pa politik!