Slovenija

'Referendum bi državo spravil na kolena'

Ljubljana, 05. 05. 2012 07.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Sindikati in vlada niso vrgli puške v koruzo, saj se bodo pogajanja nadaljevala. Sindikati so vladi ustno predstavili nov približevalni predlog. Minister Pličanič pa opozarja, da do referenduma ne sme priti.

Pogajanja se bodo nadaljevala.
Pogajanja se bodo nadaljevala. FOTO: B.G.

Sindikati javnega sektorja so vladi danes ustno dali nov približevalni predlog, ki ga vlada preučuje, o njem pa se bo v nedeljo pogovarjala tudi koalicija na čelu s premierjem Janezom Janšo, je pojasnil minister za pravosodje in javno upravo Senko Pličanič. Vlada in sindikati se bodo na zadnjih pogajanjih sestali v ponedeljek zjutraj.

Vladni predstavniki preučujejo predlog sindikatov, ki so ga ti ustno podali vodji vladne pogajalske skupine in ministru za delo Andreju Vizjaku, je povedal Pličanič, ki pa same vsebine predloga ni razkril.

Vizjak in vodja koordinacije stavkovnih odborov Branimir Štrukelj sta namreč tudi danes iskala rešitve, vendar je Vizjak zatrdil, da uradnih pogajanj danes ni. Kot je dejal, se bo s stališči in predlogi sindikatov ter samimi pogajanji vladna koalicija seznanila v nedeljo zvečer, glede na to pa se utegnejo uradna pogajanja nadaljevati v ponedeljek dopoldne.

Senko Pličanič
Senko Pličanič FOTO: Miro Majcen

Pličanič: Do referenduma ne sme priti

Koordinacija stavkovnih odborov sindikatov javnega sektorja je namreč v petek zavrnila zadnji vladni približevalni predlog. Štrukelj je pojasnil, da bodo sindikati v primeru, da z vlado ne bodo dosegli dogovora, zaostrili stavko ali začeli z zbiranjem podpisov za zahtevo referenduma.

Če dogovora med vlado in sindikati ne bo in bodo sindikati začeli z zbiranjem podpisov podpore pobudi za razpis referenduma, pa bo o tej presojalo ustavno sodišče, je dejal Pličanič. Toda do referenduma ne sme priti, je bil jasen minister, ki je obenem opozoril, da je stanje zelo resno. Že sedaj namreč po njegovem mnenju izgubljajo dragocen čas za neproduktivna pogajanja, referendum pa bi državo "spravil na kolena."

Po njegovih besedah tudi sedaj "gasimo položaj in ukrepamo v skrajni sili. Če to ne bo narejeno, se bo država zelo približala grškemu scenariju v tem smislu, da ne bo mogla več sama odločati o svoji ekonomski suverenosti".

Pred nedeljskim koalicijskim vrhom je le še malo časa za sklenitev dogovora. V ponedeljek se namreč izteče rok za vložitev dopolnil k zakonu za uravnoteženje javnih financ, ki ga bo na popoldanski seji obravnaval odbor DZ za finance. DZ pa naj bi varčevalne ukrepe in rebalans letošnjega državnega proračuna obravnaval na izredni seji, ki bo predvidoma v četrtek.

Tako ocenjuje, da bi bila vložitev morebitne referendumske zahteve v ustavno presojo logična, ob čemer pa računa, da bi ustavno sodišče referendum prepovedalo. "Že zdrava kmečka pamet pove, da referenduma o javnofinančnih vprašanjih v normalni državi ne sme biti," je bil jasen minister. Interes reševanja države bi moral namreč pretehtati, saj v ničemer ne ogroža demokracije, ocenjuje Pličanič.

Če pa bodo z referendumom o zakonu za uravnoteženje javnih financ blokirali reševanje države iz krize, bodo morali tisti, ki bodo soudeleženi pri tem, prevzeti odgovornost, je bil oster Pličanič. Po njegovih besedah si vlada res želi dogovora s sindikati, da bi dosegli stabilnost in začeli sprejemati druge reforme. Tako napoveduje, da bo vlada naredila vse, da dogovor dosežejo, čeprav ima "občutek, da se sindikati ne želijo dogovoriti in imajo neke druge interese".

Spremljajte 24ur.com na Facebooku in Twitterju!

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1433)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mandragola
07. 05. 2012 07.26
+2
'Referendum bi državo spravil na kolena' A varčevalni ukrepi je pa ne bodo?
Jože Zaplati?
06. 05. 2012 12.10
+0
Od kot se je pa vzel ta PLIČANIČ saj nikoli še nismo slišali zanj kaj on meša kmete ta je pravi kmet kje je videl, da sodišče lahko prepreči referrendum V tem mandatu ste največji bedaki veste v kolikor pride do referenduma, d bostze šli nazaj na stare stole sedet naslednjič neboste nikoli več videli se v DZ
Jože Zaplati?
06. 05. 2012 11.37
+0
Če ne sme prit do referenduma naj pa ta vlada odstopi, že je vse tako zaostreno v državi samo se čaka odločitecv vlade ali bo odstopila sama ali jo bomo morali državljani zamenjat
JezekTekaTeka35
06. 05. 2012 11.11
+2
Kway tardeč ... a ste že od maše ... ste spet vse hostije pojedl, pa to ...
Vik Klas
06. 05. 2012 11.34
+2
JezekTekaTeka35
06. 05. 2012 12.26
+1
helena11
06. 05. 2012 10.42
+9
kdo je kriv meni, če si najamem kredit? Sama! Če ga ne zmorem odplačati , kdo je kriv? Sama.... Vsak je svoj gospodar.... Slovenski narod gre po poti Hlapca Jerneja..... Zdaj ko so zafurali, naj še rešujejo in za svoja dejanja odgovarjajo.... Nas so našli, da jim peremo ime in jih vlečemo iz dreka, ko- če bo kriza mimo jim bodo pa izplačali visoke nagrade in podelili priznanja, kako so uspešno to alpsko dezelo pripeljali čez krizo. Referendum!! naj se zgodi!!!!
uh...ja
06. 05. 2012 10.50
+4
yarrick
06. 05. 2012 11.34
+1
NAROD SI BO USODO PISAL SAM !!! Veliko slabše še ne more iti, kot bo če se sprejmejo vse te reforme...
resslovenka
07. 05. 2012 08.56
+2
Se strinjam. Zakaj za vraga bi jim dajali potuho. Eksperimentirajo z nami kot s poskusnimi zajci. Štiri leta tako, štiri leta drugače itn. vsa ta leta. Za koga? Za naše dobro, ne. Pošteno se bodo morali potruditi, da jim bomo verjeli, da se rešuje država. Varčevanje, da. Vsi vemo, da bo potrebno odrekanje. Ko pa vidiš kaj se dogaja v vrhovih, kakšne bajne zaslužke si delijo in uživajo vsesorte bonitete, pa ne. Pa odkrito dvomim v ljudi, ki so do sedaj vodili politiko in gospodarstvo te države. Pravzaprav so v glavnem delali zase in za svoj ožji krog.
jnsfsf
06. 05. 2012 08.49
+8
precej zanimivo je brati komentarje "domoljubov" tu gor. trdijo, da so domoljubi, s komentarji v stilu "čefurji spokajte" pa netijo nemir v državi. hkrati podpirajo vlado, ki deli ljudi po veroizpovedi, po etnični pripadnosti, socialnem statusu, spolni usmerjenosti, sektorju v katerem delajo.... kaj naj rečem ? očitno frustracije in predsodki dobivajo nove razsežnosti in imena...
etul
06. 05. 2012 09.08
+0
tak pač je tudi meni je nemec rekel ti ješ moj kruh spokaj se domov samo v sloveniji moramo domačini molčat
mamica55***
06. 05. 2012 09.23
-3
dovoljbo dovol je zatiranja SLOVENCEV ! ! !
MERDE-AVE-MERDE
06. 05. 2012 09.27
+3
MERDE-AVE-MERDE
06. 05. 2012 09.29
+7
mami ko boš ugotovila da ti iz Bruslja vladajo, in kdo vse ter katere združbe in skupine, boš kaj ?
jnsfsf
06. 05. 2012 09.30
+9
hehe bo še naprej krivila "komunajzarje" in balkan :)
uh...ja
06. 05. 2012 10.51
yarrick
06. 05. 2012 11.36
+3
@mami55 KDO pa zatira slovence?! So to hrvati, srbi, albanci, madžari, italjani?! So to tujci v naši državi ali LASTNI DRŽAVLJANI REPUBLIKE SLOVENIJE(politika)? Da ni to slučajno NEIZVOLJENI EU parlament, ki diktira vsem Eu državam kaj lahko in kaj ne, tako da nacionalni parlamenti sploh nimajo več velikih pristojnosti? Ti svetujem, da se malo zbudiš iz sovraštva in pogledaš na svet z malo drugačnimi očmi ;)
pesnitev
06. 05. 2012 08.40
+20
Jaz nisem zaposlen v javni upravi, niti ne prejemam socialne podpore, ali kakih drugih prispevkov od države. Vendar bom kljub temu glasoval na referendumu PROTI varčevalnimi ukrepi, če država pred tem ne sprejme naslednjih ukrepov, saj se gre za stvar etike: - prenehanje financiranja verskih skupnosti iz proračuna (financirajo naj se preko cerkvenega davka po avstrijskem ali nemškem vzoru) - obdavčitev cerkvenih nepremičnin in nepremičnin verskih skupnosti (RKC letno zasluži 200 milijonov EU in ne plača niti centa davka) - legalizacija in obdavčitev prostitucije, ki je sedaj dekriminalizirana (2500 slovenskih prostitutk letno zasluži 10 milijonov EU in ne plača niti centa davka) - legalizacija marihuane (dilerji na črnem trgu letno zaslužijo preko 10 milijonov in ne plačajo niti centa davka) - uvedba trošarin na kofeinske in teinske izdelke, sladkarije in pa hrano z dodanimi škodljivi E konzervansi (vsi niso škodljivi, za neškodljive naj se trošarin ne bi dajalo) - zmanjšanje števila svetnikov Državnega sveta na 20 - zmanjšanje število poslancev na 46 (44 + 2 predstavnika narodnih manjšin) - uvedba 44 regij, občinske uprave pa naj zamenja 44 regionalnih uprav. Tako bi župan po novem bil kot neke vrste regionalni poslanec, izvršno oblast pa bi imel predsednik regije in regionalna uprava. Slovenija je premajhna, da bi se delila na 211 občin in pa da bi z 2 milijona ljudmi upravljalo 90 poslanecev. Mislim, da je stanje v določenih državah približno takšno: - 622 poslancev na 82 mio.Nemcev --> 7,6 poslancev na 1 mio. prebivalcev - 630 poslancev na 61 mio.Italijanov -->10,3 poslancev na 1 mio. preb. - 200 poslancev na 10,2 mio. Čehov -->19,6 poslancev na 1 mio. preb. - 183 poslancev na 8,3 mio. Avstrijcev --> 22 poslancev na 1 mio. preb. - 150 poslancev na 5,5 mio. Slovakov --> 27,3 poslancev na 1 mio. preb. - 90 poslancev na 2 mio. Slovencev --> 45 poslancev na 1 mio. Slovencev. Če bi število poslancev zmanjšali na 46, bi na 1 milijon prebivalcev prišlo 22 poslancev (+ 2 na narodnostni manjšini), kar je primerljivo s sosednjo Avstrijo. Če bi imeli 44 poslancev + 2 italijanske in mađarske skupnosti, bi bila sestava Državnega zbora, če upoštevamo predčasne volitve 2011 taka: PS: 14 poslancev SDS: 13 poslancev SD 5 poslancev DLGV: 4 poslanci DeSUS: 3 poslanci SLS: 3 poslanci NSi: 2 poslanca italijanska in mađarska manjšina: 2 Menim, da bi s takšno sestavo Državnega zbora enako uspešno vodili državo, kot sedaj, ko imamo 90 poslancev. Politiki ste izgubili zaupanje od volivcev, zato morate najprej povrniti zaupanje od volivcev, šele nato lahko režete. Torej najprej vi to naredite, potem šele režite, saj se stopnice čistijo od zgoraj navzdol.
etul
06. 05. 2012 08.45
+0
zelo zanimive teze žal pa vsi mislijo varčevat je treba samo ne pri meni
kaktus11
06. 05. 2012 08.54
+2
utul : Tako je in ko ne boš več mogel plačevati položnic ti vzamejo hišo - stanovanje - da ti bodo lahko zaračunavali še najemnino, ampak ne pomislijo, da že za vodo nimaš !!!
hakihak
06. 05. 2012 09.29
+1
tu bi se moralo začet rezat, pol bi se lahko pa še naprej...se strinjam čist...
uh...ja
06. 05. 2012 10.44
@maccy... a se je o tem potrebno spraševat...?? reset sistema ...to je to... način za reset je pa.... hehehe..mili moj/a varljiv.... vse dokler bo razdrobljeno in bo vsak svoj pasji drek čuval....malo morgen... anede?
uh...ja
06. 05. 2012 10.52
jnsfsf
06. 05. 2012 08.20
+11
kako pridobiti poceni delovno silo ? - znižat standard, uničit socialno državo, povečati brezposelnot kumu bi to bilo v interes ? - bankirjem, investitorjem, meneđerjem, direktorjem, lastnikom podjetij....delavskemu narodu vsekakor ne zakaj bi to počel ? - nafta postaja draga in eu je razumela, da se ne bo več splačalo vozit blaga iz enega konca svata na drugi, torej si delovno silo (poceni) ustvariš kar doma
jnsfsf
06. 05. 2012 08.10
+10
kapital v privatnih rokah je za človeštvo poguba. ste se morda vprašali kdaj komu je interes zrušit socialno državo? ste se morda vprašali kdaj od kje politiki taka moč, če ne iz sponzorskega denarja s strani gospodarstva? ste se vprašali o javnem dolgu dve bistveni vprašanji : kumu in zakaj smo dolžni ?
etul
06. 05. 2012 08.09
-2
Zakaj za boga ne uvedejo davek na samske v Nemčiji ti država vzeme ogromno denarja če si samski brez otrok pa naj še pri nas naredijo isto
MERDE-AVE-MERDE
06. 05. 2012 08.12
+2
že tako težko živi narod zdaj pa naj naredijo še otroke da bodo še težje in otroki odraščali v bedi? Pametno Polde pametno
etul
06. 05. 2012 08.21
+0
Človek ta davek nebi nikogar prizade taki modeli kot je Škrabec,Plestenjak,Senica,Kresal...bi ga z lahkoto plačevali pa še mnogo je ljudi ki jim kariera pomeni mnogo več kot družina torej če njih malo priškrnejo ne bo nihče lačen.
MERDE-AVE-MERDE
06. 05. 2012 08.22
+2
to je manjšina, pozabljaš na večino naroda, večina živi težko, in ti bi jim pripopal še nek davek ker nimajo otrok? Več kdo bi ga imel a si ga ne more privoščit
etul
06. 05. 2012 08.26
-1
ah dej no samski moški bodo morali več prispevat tako kot smo morali mi v tujini ženske prav tako tisti trenutek ko je ženska postala mamica ali samohranilka je bila deležna velike zaščite in prav je tako
MERDE-AVE-MERDE
06. 05. 2012 08.28
+2
zakaj bi moral kdo komu plačevat če nima otrok?! Pa daj zresni se no! Eni nimajo za položnice zdaj pa še to, plus, osebna stvar posameznika ima ali nima otrok ne pa da mora plačevat nekaj ker jih nima !!
etul
06. 05. 2012 08.34
-1
lej model ti živiš v enem drugem času denarja ni ta davek Evropa pozna tisti ki je samski ima v redkem primeru probleme z tekočo likvidnostjo in tiste ki težko živijo še opazil ne bi ko opazuješ težke življenske zgodbe še nisem zasledil da bi bil mlad ZAPOSLEN moški ali ženska v taki situaciji da nebi mogel preživet
MERDE-AVE-MERDE
06. 05. 2012 08.37
+4
Da res je, pri nas živi večina zelo dobro, brezposelnih ni, vse je super, nabijmo še en davek, sploh ne vem zakaj ta vlada jamra da je neka kriza?!
etul
06. 05. 2012 08.41
-1
ti si zataval ščitiš tiste ki bi z lahkoto več prispevali in v isti koš tišiš tiste ki nimajo.Davek na samskost se plača v primeru zaposlenosti in neporočenosti ob dejstvu da nimaš otrok tisti ki so brezposelniga ga nikjer ne plačujejo
MERDE-AVE-MERDE
06. 05. 2012 08.49
+2
pa tudi če sem zaposlen komu in zakaj bom nekaj plačeval če nimam otrok ?! Orwell? moja svobodna volja je jih bom imel ali ne
etul
06. 05. 2012 09.07
to je davek ki nobenega ne spravi na beraško palico res je tvoja svobodna samo če tako razmišljaš zakaj pa potem plačevati za socialno državo če ne misliš koristit vrtcev,zaporov, verjetno tudi ne doma upokojencev....
MERDE-AVE-MERDE
06. 05. 2012 09.08
+1
etul
06. 05. 2012 09.11
-1
a seveda je jaz bom plačeval sam tisto kar bom uporabljal
MERDE-AVE-MERDE
06. 05. 2012 09.22
+3
glej, itak odvajam davke na VSAKEM KORAKU, pri vsakem nakupu, ne da bom plačeval ker nimam otrok!, bom kasneje plačeval ker ne dvignem 110kg in ker nimam plavih oči ?
MERDE-AVE-MERDE
06. 05. 2012 09.23
+3
uh...ja
06. 05. 2012 10.47
+1
@etul.... bistvo delanja naraščaja je (bila) ljubezen ne pa hladna preračunljivost... poznam veliko karieristov in karieristk, ki so tolko moronski da bi se dali tut nat..nt samoda davka ne plačujejo.... oziroma drugače napisano se strinjam z @ne.teh.volov
yarrick
06. 05. 2012 11.43
@etul plačaj mi vrtec za otroke, plačaj mi šolo za otroke, pšlačaj mi stroške katere bom imel ob vzgoji otrok, potem pa bo čas za družino, prej pa ne.da pa bi danes v tak negotov svet spravil otroka, ki mu nebi mogel nuditi vsaj OSNOVNIH pogojev življenja je pa skrajno neprimerno.in ti bi take, ki nočejo zaj* še komu prihodnosti OBDAVČIL?! pa za koji * ?! Kaj pa njih briga a živim sam , z ženo ali z haremom? Denarja ni? ZAKAJ GA PA NI? In pa, a misliš da bo tak davek PRINESEL TOLK DENRJA D BO DRŽAVA IZPLAVALA? Mi, samski bomo plačevali davek, da si bodo politiki lahko še izplačevali večje nagrade? POZABI !!!
etul
06. 05. 2012 14.46
shad.. a dej kaj pa je tako hudega Nob pravijo da je mladina preveč mehkužna zato pa tako jamrajo,takšen standard in kvaliteto življenja kot jo imamo danes jo ni imela nobena generacija pred nami
gospakatja
06. 05. 2012 08.09
+2
vse tako kaže, da smo požrli tudi "krompir za seme", sedaj pa eni še vedno zahtevajo pire, ker je to njihova "pravica". ljudje moji, če ni, še vojska ne vzame!!!!
etul
06. 05. 2012 08.10
+0
ma naj jih pustijo od septembra pač ne bodo dobili plač in pokojnin pa mirna Bosna
yarrick
06. 05. 2012 11.44
+1
bomo videli kolk bo "mirna bosna", ko ne bo JU delovala in boš rabil kake papirje, pa jih ne boš dobil...Sploh pa, če bo šla JU, bo šel kmalu za njo tudi privatni sektor, potem je pa tko END GAME .
etul
06. 05. 2012 14.49
-1
sha.. dej no dej če je ta JU tako sposobna zakaj se pa tako držijo za svoje službe že iz ponosa bi jih večina morala reči ne grem se tega po meni že ne bodo pjluvali jaz sem sposoben grem v gospodarstvo in tipi kot so Pipistrel bodo mala malica zame
etul
06. 05. 2012 14.56
aja pa še to JU rabi gospodarstvo da ga financira dočim privatni sektor lahko funkcionira z 50% današnje JU
MERDE-AVE-MERDE
06. 05. 2012 08.08
-1
danes je Đurđevdan ?
etul
06. 05. 2012 08.09
-1
MERDE-AVE-MERDE
06. 05. 2012 08.10
+1
etul
06. 05. 2012 08.17
+0
zato ker si v slo danes so šmarnice pa to prav zaprav so že cel teden ne pa neki Južnaški prazniki
MERDE-AVE-MERDE
06. 05. 2012 08.19
+2
Sem v Slo in Ti ne moreš verjeti kateri vse dnevi in prazniki so meni ok
etul
06. 05. 2012 08.02
+1
je pa zanimivo ko se pogajata dva iz javnega sektorja Pličanič profesor,Štrukelj sindikalist in učitelj
Mirii
06. 05. 2012 08.16
+2
naj g.Štrukelj pove koliko je njegova plača,..neto !!!
etul
06. 05. 2012 08.22
+1
to nabo hišnike in čistilke pa v vsaki drugi besedi omeni
Frane Šajn
06. 05. 2012 07.58
+1
DRAGI GOSPOD "REFERENDUM" UPAM, DA PODREŠ ENKRAT TO NEUMNO KURO NA HRBET IN NE SAMO NA KOLENA KER JE NA KOLENIH ŽE OD 1991 DALJE AMPAK SAMO ZA TUJO KLIENTELO IN KAKŠNEGA DOMAČEGA IZBRANCA ODVISNO OD SITUACIJE NA VLADI. TI KAR PO NJEJ Z VSO MOČJO!
kum707
06. 05. 2012 07.54
+6
Dobro jutro Če je državni aparat preveč pogolten, ga je potrebno skrčiti. Ukinitev nekaterih občin, odpuščanje nepotrebnih kadrov, agencij ipd... Nikakršne logike ni, da trdijo, da je državni aparat preveč razbohoten, nižali bi pa plače. Torej, nekaj ne drži. In še: Ravno včeraj sem se pogovarjal z lastnikom enega manjših podjetij, ki je pametno povedal: " Kriza je za tiste, ki so poslovali slabo, ki so bili nerealni, ki niso znali. Seveda ni težko biti podjetnik, če ti nekdo trasira pot do uspeha ( priznajmo, da se je v večini primerov to dogajalo ). Ne gre za nikakršne "zgodbe u uspehu" - razen v nekaterih primerih, ki so pa ponavadi očem skriti, ker se ljujdje niti ne kažejo, niti nimajo časa pozirati za medije. Preprosto: Najprej si odgovorimo na vprašanje: Kdo smo, kaj želimo biti, na čem naj temelji naša družba, kaj potrebujemo in kaj ne ipd... Po tem pa bo veliko lažje sprejemati odločitve. In spoštovani poslanci: Z vsem dolžnim spoštovanjem vam sporočam, da niste edini v tej državi, ki ste sposobni voditi. Ne podcenjujte ljudi.
Mirsad Miro Muharemovi?
06. 05. 2012 07.52
+3
V okviru varčevalnih ukrepov vlada načrtuje, da bi stranke iz proračuna dobile polovico manj sredstev kot do zdaj, pojavljajo pa se tudi pozivi k popolni ukinitvi državnega financiranja strank.Ja no..saj SDS ne rabi,oniimajo zaloge,ejej,še pa še..hehe..neka neka,vse pride na plano,in ponavadi sam otkriješ
MERDE-AVE-MERDE
06. 05. 2012 07.47
+8
12Maja po celi Evropi in širše protestiramo proti neumnostim ki nam jih vsiljujejo vlade in banksterji
MERDE-AVE-MERDE
06. 05. 2012 07.43
+4
tudi ČE naredijo kar mislijo z JU to niti slučajno ne reši ničesar, kako če ob 120.000 brezposelnih, no, vsak dan več, ni INPUTA, ampak biserom ki so obljubljali 600, 6000, 60000 ali koliko že novih delovnih mest to ni jasno, oz. jim je ampak jim je vseeno.
Marjetica82
06. 05. 2012 07.43
+4
Na kolena?? Sej je že na kolenih...sploh odkar smo v Evropi...a na žalost ne kaže na boljše. Itak ni potrebno ponavljat eno in isto. Da se vzet tudi kje drugje in ta banda pokvarjena tudi točno ve kje. Ampak najlažje je udarit po siromaku kajne?!?
jnsfsf
06. 05. 2012 07.37
+1
glejte glejte ŠTAJERKO, kako vztrajno ona stiska minuse drugače mislečim....sebi pa lepo plusek... uživaš v tem ?
9794106
06. 05. 2012 07.40
-4
ja, pa kaj......te boli, mene ne......no, pa si si dal duška!!!!
jnsfsf
06. 05. 2012 07.43
+6
hja, sam to še ne pomeni, da boš tako pridobila na verodostojnosti. na verodostojnosti boš pridobila, ko boš pisala resnico, objektivno in ne samo iz tvojega zornega kota.
9794106
06. 05. 2012 07.46
-3
verodostojnost??? ja, o tem bi se dalo razpravljati, vendar za mene verodostojnost ne predstavljajo odzivi na forumu, ampak javno izražanje mnenja in spremljanje razmišljanja drugih ljudi.....zanimivo je opazovati sodržavljane in njihovo razmišljanje....to je vse, kar imam od sodelovanja na forumu, pa če se nihče ne strinja z mano, tudi prav, ampak dokler ne dobim tehtnih argumentov, me ne prepriča nihče!!!!
jnsfsf
06. 05. 2012 07.52
+2
štajerka glej... vsak ima pravico do lastnih pogledov. vendar ti pišeš da dokler ne dobiš tehtnih argumentov ne spreminjaš mnenja. jaz pa mislim, da je tehtnih argumentov bilo napisanih že ogromno. vendar je pri človeku, ki je zelo zaverovan v nekaj, skoraj nemogoče spremenit mnenje, dokler ostaja zaprt do drugačnih pogledov. temu botruje pa strah pred spremembo, kajti človek se počuti najbolj varen v lastnih prepričanjih. veš to so naši obrambni mehanizmi. so kot nek temelj, ki čeprav je gnil, ga človek noče spremenit. in to daje politiki izredno moč !