Slovenija

Delo na vremenski postaji na Kredarici: Služba, kjer si veliko sam

Kredarica, 02. 09. 2015 17.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Delati na najvišjem delovnem mestu v državi ima svoje čare. Sploh poleti, ko družbe ne manjka, ko te obkrožajo trume dobrovoljnih planincev. A pozimi je slika popolnoma drugačna. Tisti, ki delajo na vremenski postaji na Kredarici, pravijo, da se je na samoto treba navaditi.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mate08
03. 09. 2015 12.16
+2
Men nekaj ni jasno..........v dobi interneta, optike in nano senzerjev, ki ti na daljavo izmerijo temperaturo znotraj anusa, na vrhz Triglava še vedno plačujemo pajace ki pišejo na roke????? A med drugim se tud tako se troši javni denar??? Da imajo eni eno službo tud če nič ne dela???? Alo pajaci, spokajte v dolino...je v "nebesih" že tako al tako preveč sanjačev............
JosipBrozDrugi
03. 09. 2015 06.12
+6
fantje, ki delajo na kredarici, seveda niso meteorologi. meteorolog je strokovnjak, ki je končal univerzitetni študij fizike in se ukvarja z meteorologijo. ti, ki delajo tam gor, so tehniki (morda je njihov službeni naziv drugačen), ki popisujejo podatke z instrumentov (temperatura, tlak, vlažnost, ...) in jih pošiljajo v dolino, kjer jih obdelujejo pravi meteorologi. mimogrede, na uniformi vojaškega 'meteorologa' je lepo viden podčastniški čin (višji vodnik), kar potrjuje, da ne gre za univerzitetno izobraženega meteorologa. pa še to, reklama je enkratna. prisotnost čokoladnega modela s pomožno roko je eno izmed zelo inventivnih dejanj oglaševanja.
felix59 drugič
02. 09. 2015 21.05
+0
Lahko je njim, ko jih pripelje gor helikopter, jaz sem moral gor peške.