Slovenija

Delavci bodo na listi DSD

Ljubljana, 14. 10. 2011 16.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na listi DSD bodo poleg Franca Žnidaršiča kandidirali tudi novi obrazi, kot so delavci, ker bodo "bolj odgovorno odločali o dobrobitu ljudi". Motijo ga tisti, "ki so se pet minut pred volitvami spomnili, da bi bilo treba ponuditi alternativo".

Franc Žnidaršič
Franc Žnidaršič FOTO: POP TV

Demokratična stranka dela (DSD) si v parlamentu želi novih ljudi, saj so se dosedanje politične elite iztrošile, je dejal njen predsednik Franc Žnidaršič. Po njegovem mnenju se politične elite ponavljajo v svojih namerah, prav tako pa so "ene in druge dovolile, da se je po nepotrebnem in posredno s pomočjo politike korupcija razvila do mere, da je danes povprečen državljan absolutno razočaran nad razmerami". Zato bo po trenutnem dogovoru za DSD od nekdanjih poslancev kandidiral le Žnidaršič, vendar le na željo drugih kandidatov, ki so želeli, da kot predsednik stranke nastopi na volitvah, da bi "pomagal doseči prag za vstop v parlament in ne zato, da bi bil nujno izvoljen".

"Odločili smo se, da bomo ponudili nove obraze, predvsem take iz neposredne proizvodnje, ki so delali, čakajo na delo ali so morali preživeti z minimumom. Verjamemo, da bodo ti bolj odgovorno odločali, kaj je za ljudi dobro, kot tisti, ki niso nikoli živeli na robu," je poudaril. Po njegovih besedah, da se v tem trenutku njegova stranka čuti diskriminirano s strani medijev. Verjame sicer, da novinarji sporočajo, kar povedo, "ampak očitno imajo vodstva medijskih hiš neizmerno veliko časa in volje sporočati javnosti o tistih, ki so se pet minut pred volitvami spomnili, da bi bilo treba ponuditi alternativo". Kot je dejal, DSD alternativo gradi že leto dni.

Žnidaršič je danes v dogovoru z vodstvom stranke v parlamentarno proceduro tudi vložil zakon o udeležbi delavcev pri dobičku. Sistemski sicer obstaja od leta 2008, vendar po njegovem mnenju v določenih zadevah ne deluje. V predlog zakona so med drugim vpeljali delavsko delničarstvo in vgradili stimulacije za delodajalce, ki imajo davčne olajšave, če se odločijo za delitev dobička med delavce. Delitev dobička bo povečala "družbeno odgovornost in pravično delitev, večjo motiviranost zaposlenih, rast BDP, višjo produktivnost in hitrejšo rast gospodarskih aktivnosti," je navedel. Prepričan je, da so v zakon vgradili toliko izboljšav, da gre za nov zakon, ki naj bi bil sprejet v naslednjem mandatu čim prej. "Menimo, da bodo naši poslanci ta zakon poskušali uvrstiti na sejo državnega zbora čim prej v naslednjem mandatu," je še dodal.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dukenukem
14. 10. 2011 23.03
naj ustanovijo delavsko stranko ,ganc novo in ne z nekimi prdci starimi notri
major1
14. 10. 2011 19.14
Zdravnik, kaj pa se greš, živiš kot bubreg v loju in za nič ne odgovarjaš.
grdavs
14. 10. 2011 18.05
Jejhata, ko pa začne v predvolilnem boju smrdet po krizantemah, pol je pa res kriza!!!
crnkamn
14. 10. 2011 17.54
Franc Žnidaršič. Po njegovem mnenju se politične elite ponavljajo v svojih namerah, prav tako pa so "ene in druge dovolile, da se je po nepotrebnem in posredno s pomočjo politike korupcija razvila do mere, da je danes povprečen državljan absolutno razočaran nad razmerami" alen jekliz: da ima vest in moralo? zakaj je pa podpiral potem dokapitalizacijo bank? kr je citiral v zgornjem stavku, se zgleda nanasa nanj, da je on kot politik, pomagal bankam z davkoplacevalskim denarjem, poslom tajkunom, ki so bankrotiral, nato pa jih je ponovno resil, z novim pritiskom na knof, za novo dokapitalizacijo!
letalooo
14. 10. 2011 17.45
nekaj je res, kradel in tajkun pa ni ... je človek, ki ima vest in moralo
loving_it
14. 10. 2011 17.37
...ker potrebujemo še več penzionistov z rdečimi koreninami...
MOSSAD002
14. 10. 2011 17.04
Franc Žnidaršič bo mandatar Ulombatorja...ejga
POMAGAM_TI
14. 10. 2011 17.01
predvolilni bonbončki iz vseh smeri... Če bi poslušal in verjel vsemu, kar govorijo te "nove" stare stranke, bi človek dobil še sladkorno...