Črna kronika

Dekle sporoča vozniku, ki jo je zbil, omotično zvlekel s ceste in zbežal: strahopetec, še zdaj se spomnim tvojega glasu

Ljubljana, 10. 02. 2016 11.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dekle, ki jo je na Linhartovi ulici v Ljubljani minuli teden zbil voznik, nato pa zbežal, je v opomin vsem udeležencem v prometu delilo svojo pretresljivo izkušnjo. "Voznik me je samo odvlekel s ceste in me tam pustil ležati," opisuje dogajanje. Označila ga je za strahopetca, hkrati pa se zahvaljuje tistim, ki so ji pomagali.

Ljubljanski policisti že od minule srede iščejo voznika terenskega vozila, ki je v večernih urah na prehodu za pešce na Linhartovi cesti za Bežigradom zbil peško. Kot so pojasnili že tedaj, je voznik po trčenju ustavil in jo ogovoril, nato pa odpeljal. Slab teden pozneje se je dekle odločilo, da bo svojo slabo izkušnjo delilo z javnostjo.

Še zdaj se spomnim tvojega prestrašenega glasu, ko si me vlekel s ceste. Ampak vedi, da nisem jaz tista s trajno poškodbo, pač pa si ti. Ti boš zmeraj bežal pred stvarjo, ki si jo storil, in si je nikoli ne boš mogel odpustiti. Martha Raheim Rogndokken

V odprti objavi na družbenem omrežju Facebook je Martha Raheim Rogndokken, mlada Norvežanka, ki je zaradi študija bivala v Ljubljani, ob svoji fotografiji zapisala, da se je nesreča zgodila okoli 18:30 v bližini avtobusne postaje Prekmurska na Linhartovi cesti. "Voznik avtomobila ni bil pozoren na dogajanje na cesti. Lahko me je bilo opaziti, saj sem šla čez osvetljen prehod za pešce, cesta pa je tam tako ali tako ravna. Moja glava je zadela v vetrobransko steklo. Izgubila sem zavest," opisuje travmatično izkušnjo.

Kar jo najbolj boli, pa je ravnanje voznika. "Voznik me je samo odvlekel s ceste in me tam pustil ležati," pravi in dodaja, da je imela veliko srečo, da ji je uspelo skočiti na avtomobil, srečo, da je zadela z glavo nekaj milimetrov na levo in se tako izognila hujšim poškodbam, srečo, da je voznik uspel vsaj nekoliko upočasniti avtomobil in "srečo, da je mimoidoča gospodična to videla in poklicala reševalce".

Po našem zaprosilu, ki smo ga posredovali medijem v zvezi prometne nesreče s pobegom, do tega trenutka nismo prejeli nobenega klica s stranimorebitnih očividcev ali od voznika. Voznika, ki je bil udeležen v prometni nesreči, policisti še vedno iščejo in nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi razjasnitev okoliščin prometne nesreče. Nataša Pučko, predstavnica za odnose z javnostmi na PU Ljubljana

Ženski, ki je poklicala pomoč, je zelo hvaležna. "Ne vem, kdo je ta gospodična, ampak upam, da to bere. Želela bi se ji namreč iz srca zahvaliti za pomoč," pravi in dodaja, da bi sicer najverjetneje nezavestna ležala ob cesti.

Sporočilo vozniku: strahopetec, še zdaj se spomnim tvojega glasu

Norvežanka ni pozabila na voznika. "Kar se tiče strahopetca, ki je pobegnil z avtom, namesto da bi mi pomagal: Še zdaj se spomnim tvojega prestrašenega glasu, ko si me vlekel s ceste. Ampak vedi, da nisem jaz tista s trajno poškodbo, pač pa si ti. Ti boš zmeraj bežal pred stvarjo, ki si jo storil, in si je nikoli ne boš mogel odpustiti."

Namen njene objave je glasno in nazorno opozorilo voznikom, naj bodo skrajno previdni, saj lahko že malo zmanjšana pozornost v trenutku naša življenja spremeni v nočno moro. "Ne tekstaj, ko voziš," pravi.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1