Slovenija

Dars zaradi del na gorenjski avtocesti zaprl priključek Kranj – vzhod proti Ljubljani

Kranj, 14. 09. 2016 07.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na gorenjski avtocesti so zaradi del zaprli priključek Kranj – vzhod proti Ljubljani. Možna obvoza sta priključek Kranj zahod ali mimo Šenčurja na Brnik, Dars pa voznike poziva, naj pozorno spremljajo prometno signalizacijo, upoštevajo hitrostne omejitve, pozorni naj bodo tudi na delavce na območju avtocestnega delovišča.

Potem ko je Dars obnovil del avtoceste iz Ljubljane proti Kranju, so danes stekla še dela v obratni smeri, iz Kranja proti Ljubljani. Po jutranji konici so zaprli priključek Kranj – vzhod proti Ljubljani, kar bo trajalo največ 10 dni.

Možna obvoza sta priključek Kranj zahod ali mimo Šenčurja na Brnik, Dars pa voznike poziva, naj pozorno spremljajo prometno signalizacijo, upoštevajo hitrostne omejitve, pozorni naj bodo tudi na delavce na območju avtocestnega delovišča.

zapore na gorenjski avtocesti
zapore na gorenjski avtocesti FOTO: POP TV

Promet bo tudi v drugi, zadnji fazi del povečini urejen po dveh zoženih pasovih v obe smeri vožnje. Le proti koncu septembra bo predvidoma največ šest dni promet proti Ljubljani urejen zgolj po enem pasu, medtem ko bo proti Jesenicam vseskozi urejen po dveh zoženih pasovih. V času vzpostavitve enega prometnega pasu proti Ljubljani je še posebej v jutranjih prometnih konicah pričakovati zastoje.

V drugi fazi del, ki bodo trajala predvidoma do sredine oktobra, bo obnovljeno 4,9 kilometra vozišča avtoceste proti Ljubljani, pri čemer bosta zaradi preplastitve do 30. septembra izmenično zaprta priključka Kranj - vzhod in Brnik v smeri Ljubljane. Obvoz bo v navedeni smeri urejen izmenično prek priključkov Brnik in Kranj - vzhod, ki sta med seboj oddaljena približno tri kilometre.

Severna obvoznica že skoraj dokončana

Medtem pa je severna ljubljanska obvoznica že skoraj dokončana. Obnovljena je bila kompletna voziščna konstrukcija, zamenjana javna razvestljava in prohitrune ter betonske varovalne ograje, so povedali na Darsu.

severna ljubljanska obvoznica
severna ljubljanska obvoznica FOTO: POP TV

Danes sledi še pregled obvoznice. Če bo vse po sreči in ne bodo odkrili večjih napak, namerava Dars severno ljubljansko obvoznico popolnoma odpreti v petek.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

me987
14. 09. 2016 08.49
+5
gorenjska avtocesta danes: od stare zapore še niso odstranjene talne (rumene) oznake, do petrola voklo vsi vozijo tudi po odstavnem pasu (saj je vozišče označeno). pri voklem na levi strani delavci na novo limajo rumene črte, stožce (belo-rdeče pokončne table) postavijo skoraj pol metra na vozni pas (da je en pred menoj tistega na odstavnem skoraj zrinil iz ceste), na odstavnem pa brez vsake table postavijo samo stožce - v smislu, sedaj od tu naprej je pa samo en pas. naj naredijo, je treba, ker proti jesenicam je obnovljeni del super narejen, samo če se lahko teli oranžni darsovi kombiji noč in dan fijakajo po odstavnih pasovih s 30-40kmh in vsemi možnimi lučmi, da folk brezveze bremza, ker misli, da nekaj je (v bistvu pa samo darsovec hoče imeti disco lučke na kasonu), potem naj vsaj naredijo označbe tako, kot je treba.
piko112
14. 09. 2016 15.27
Če prav vem morajo opravljati pregled cest in je prav da je vozilo označeno in se vozi počasneje. Upam samo da tudi napake opazijo in jih odstranjujejo,(razni kavči in podobno stvari iz AC)