Slovenija

Dars napoveduje nove zapore cest

Ljubljana, 21. 10. 2009 17.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zaradi zaključnih del pri navezovanju šentviškega predora na Celovško cesto bosta predvidoma do 22. decembra na območju Šentvida oz. Kosez še dve fazi cestnih zapor.

Iz Družbe za avtoceste (Dars) so sporočili, da bosta zaradi zaključnih del navezovanja novozgrajenih priključnih cevi predora Šentvid na Celovško cesto v Ljubljani ter v glavni cevi omenjenega predora predvidoma do 22. decembra na območju Šentvida oz. Kosez še dve fazi cestnih zapor.

Na Darsu poudarjajo, da bo izvajalec cestnih del zaporo med delavniki postavil po jutranji prometni konici, takoj po 9. uri, s čimer se želijo izogniti prevelikim zastojem na tem odseku.

Od jutri bo tako zaprt prometni pas Celovške ceste v smeri proti središču Ljubljane, od križišča pri Jelenu do avtocestnega priključka Šentvid. Promet bo v dolžini približno 500 metrov v smeri središča Ljubljane tako čez dan potekal le po enem voznem pasu, po koncu del (predvidoma med 17. in 18. uro) pa bo izvajalec zaporo umaknil. Kljub temu, da bo delovna zapora dnevno prilagojena tako prometu kot tudi tudi izvedbi del, gre zaradi gostote prometa na tem območju pričakovati tudi zastoje. Promet v nasprotni smeri (proti Medvodam) ne bo moten in bo po tem delu Celovške ceste potekal po obeh voznih pasovih. Dars je dovoljenje za zaporo omenjenega odseka izvajalcu del izdal do 25. novembra.

Trenutno je še vedno zaprt tudi avtocestni priključek Šentvid, kjer poteka sanacija galerij na priključnih rampah. Dela bodo predvidoma zaključena 15. novembra, vendar pa je odprtje izvoza odvisno od zaključka del na celovški cesti. Promet bo, kot obljubljajo na Darsu, na tem odseku nemoteno stekel med 15. in 25. novembrom.

Predor Šentvid
Predor Šentvid FOTO: POP TV

Od 9. do predvidoma 22. decembra bo za promet zaprt tudi avtocestni odsek Šentvid - Koseze, katerega del je tudi predor Šentvid. V tej fazi na Celovški cesti ne bo zapor, odprta bosta tudi izvoz in uvoz na avtocesto prek priključka Šentvid. V obdobju zapore predora bo ves promet iz smeri Gorenjske in iz smeri razcepa Kozarje potekal prek Celovške ceste, zaradi česar je na tej cesti pričakovati močno zgostitev prometa in vsaj v konicah lahko tudi zastoje.

Težave so se kar vrstile

Šentviški predor vseskozi spremljajo težave. Dars je avtocestni odsek Šentvid – Koseze, del katerega je tudi najdražji predor v zgodovini Slovenije, odprl 1. julija, še isti dan zvečer pa so morali cev, ki vodi proti Gorenjski, spet zapreti. Odpadel je namreč protipožarni omet. Predor so nato še enkrat zaprli, tokrat za več dni, odstranili naj bi vsa potencialno nevarna mesta. Vendar so predor morali zapreti še dvakrat, nazadnje v začetku avgusta, ko je protipožarni omet padel na avtomobil nemškega turista. Čeprav je od dneva, ko je odpadel omet, minilo že več kot leto dni, galeriji še vedno nimata protipožarne zaščite.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

periot
21. 10. 2009 20.11
Za dars velja delaj slabo pa boš imel vedno delo??
Tonček Balonček
21. 10. 2009 19.05
Pogrešamo Žerjava, on bi to vse zrihtal kot je treba!
proofreader
21. 10. 2009 18.59
Zakaj pa bodo delali samo do 17h? Zoki, zrihtaj da bodo delali tudi zvečer, ponoči in ob 6h zjutraj umaknili zaporo.
Foen
21. 10. 2009 18.49
VSA TA 'POPRAVILA' SO LAŽ, SAJ SO CESTE V ZADOVOLJIVEM, ČE NE CELO IZVRSTNEM STANJU! ZAKAJ DENARJA CESTNIM GRADBENIM PODJETJEM ENOSTAVNO NE DAJO? VSAJ NE BODO ONESNAŽEVALI PO NEPOTREBNEM. 'POPRAVILA' PA ITAK ZAČNEJO KR NEKJE, KJER SE OBLASTNIKI PA BOSSI OB FLAŠI ŠNOPSA ZMENIJO.
Bavcb
21. 10. 2009 18.44
In zato da čakamo in čakamo vsepovsod,tu na Štajerskem,smo si morali kupit VINJETE,DARS je zakon
uiks
21. 10. 2009 18.19
Joj no pa temu ni konca res. In zdej spet 30min prej se zbudit za pot do službe. :(