Slovenija

Dars o sobotnih zastojih na primorski avtocesti: 112 se ni odzval in ukrepal

Ljubljana, 14. 12. 2012 08.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
Nina Jurinčič
Komentarji
88

Minulo soboto, ko so na primorski avtocesti vozila stala več ur, je krožila informacija, da naj bi bila aktivirana tudi civilna zaščita. Na Darsu so potrdili, da so klic na 112 opravili, a da se tam niso odzvali. Civilna zaščita pa ni prepričana, da je postopek potekal tako, kot bi moral.

Zasnežena avtocesta
Zasnežena avtocesta FOTO: Bralka Maja
Da je bilo na primorski avtocesti minulo soboto res kritično, nam je sporočil očividec, ki se je sicer zastojem uspel izogniti. Kot je povedal, je naletel na policijski avtomobil, ki so ga pomagali izvleči iz snega. Ko je policista vprašal, kakšne so informacije, kako naj ravnajo, kaj naj storijo, mu je policist odgovoril, naj se vsak sam znajde. Očividec je dodal še, da so policisti reševali sami sebe in da je bilo obveščanje res slabo, saj nihče ni vedel, kaj se točno dogaja.

Sobotni zastoj zaradi snega še vedno buri duhove. Še vedno se pojavlja vprašanje, kdo je odgovoren. Katera služba je odpovedala, da so ljudje več ur čakali v koloni, na mrazu, brez kakršne koli pomoči.

V soboto so krožile informacije, da naj bi ujetim na pomoč prišli tudi pripadniki civilne zaščite. Izkazalo se je, da informacije niso točne, je v nedeljo sporočil poveljnik Civilne zaščite RS Srečko Šestan.

Iz družbe za avtoceste (Dars) so danes sporočili, da so na pomoč poklicali Upravo RS za zaščito in reševanje. Kot so pojasnili, je pristojni vodja vzdrževanja v avtocestni bazi Postojna v soboto okoli 12.40 klical na številko 112 in zahteval uvedbo postopanja ob naravni katastrofi. "Sporazum med DARS, d. d., in Upravo RS za zaščito in reševanje med drugim določa, da če pride do zastoja, v katerem sta potrebni pomoč in oskrba potnikov, DARS, d. d., o tem obvesti pristojni regijski center za obveščanje, na območju katerega je zastoj nastal, na številko 112," so še dodali.

Po njihovih informacijah se je uslužbenec, ki je klical na 112, predstavil z imenom in priimkom, funkcijo, imenom podjetja ter prosil, naj "se angažirajo in razglasijo vremensko neurje kot naravno nesrečo. Pojasnil je, da je zaradi nošenja snega omejena vidljivost in da so na tem območju blokirani".

Zaradi snega so imeli težave tudi na obali.
Zaradi snega so imeli težave tudi na obali. FOTO: Ivanko Mužina

"Dars bi moral najprej sam nuditi pomoč, šele nato klicati 112"

Na upravi za zaščito in reševanje pa niso prepričani, ali je postopek potekal tako, kot bi moral. Zato so se odločili, da preverijo posnetke in ugotovijo, ali je s strani upravljavca avtocest prišla zahteva po pomoči. Postopek bo trajal nekaj časa, saj morajo najprej pridobiti dovoljenje ministra, gre namreč za osebne podatke, šele potem bodo lahko posnetke poslušali.

Predstavnica za stike z javnostjo pri upravi za zaščito in reševanje Vesna Marčič pa je opozorila, da so na Darsu odgovorni za to, kar se je dogajalo, saj bi morali v skladu s sporazumom o posredovanju na avtocestah iz leta 2010 najprej oni pomagati ljudem, šele če vidijo, da sami ne bodo zmogli, se obrnejo na upravo za zaščito in reševanje. Pojasnila je še, da če bi bila civilna zaščita aktivirana, bi moral steči daljši postopek. Vsak pripadnik civilne zaščite, ki sodeluje pri akciji, mora najprej podpisati izjavo, da je seznanjen s pravili, kako se obnaša na avtocesti, imeti mora tudi primerno opremo, je pojasnila in dodala, da so pripadniki civilne zaščite predvsem prostovoljci.

Preverili smo tudi omenjeni sporazum, v katerem v 3. členu piše: "Dogovor pristojnih oseb iz prejšnjega člena obsega tudi določitev vrste pomoči, ki bo nudena ogroženim potnikom v zastoju. Če gre za delitev pitne vode, toplih ali drugih napitkov, delitev izvedejo zaposleni v avtocestni bazi oziroma v drugih organizacijskih enotah ali službah, ki jih določi uprava DARS. Če njihove zmogljivosti ne zadoščajo, bo DARS preko pristojnega regijskega centra za obveščanje oziroma v dogovoru z vodjem izpostave Uprave RS za zaščito in reševanje zaprosil za pomoč gasilcev oziroma aktivistov Rdečega križa ali drugih reševalcev."

"112 se ni odzval in ukrepal"

Vprašanje o tem, zakaj oni niso začeli pomagati potnikom, smo posredovali tudi na Dars. Odgovorili so, da so se minulo soboto na postojnskem območju spopadali z ekstremnim snežnim neurjem. Poudarili so, da je vodja vzdrževanja v tamkajšnji avtocestni bazi klical na 112, ker zaradi "popolne blokade – močan veter, nanosi snega, vidljivost praktično nična - ni bilo možno gibanje po terenu in iz Postojne, kjer so locirani naši vzdrževalci, v določenem obdobju praktično niso mogli nikamor dostopati. Potrebna je bila pomoč iz ljubljanske strani in koprske strani".

"112 se ni odzval in ukrepal," so bili kritični in dodali, da so v skladu z napovedmi Agencije RS za okolje obveščali, da se bo burja umirila predvidoma med 19. in 20. uro in da naj bi prav tako postopno prenehalo snežiti. Opozorili so še, da voznikom glede na vse navedeno niso mogli bolj točno napovedati, kdaj bodo lahko nadaljevali pot, da pa bo to predvidoma takoj, ko bo ponehala burja in se bo izboljšala vidljivost. "To se je tudi zgodilo in okrog 19.00 smo začeli postopoma sproščati promet," so sporočili.

Konec tedna je sneženje zajelo vso Slovenijo, največ težav pa je bilo prav na primorski avtocesti.
Konec tedna je sneženje zajelo vso Slovenijo, največ težav pa je bilo prav na primorski avtocesti. FOTO: Jaka Pruš

Problemov, kot je bil sobotni, bi se morali lotiti sistematsko

V Sekciji za promet pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS) so se odzvali na obtoževanje voznikov tovornih vozil, da so prav oni krivi za sobotne zastoje. Menijo, da obtoževanje ni upravičeno. "Ne moremo z gotovostjo trditi, da so vsi vozniki tovornih vozil imeli ustrezno zimsko opremo, vendar pa morajo v takšnih vremenskih razmerah svojo vlogo odigrati tudi vzdrževalci cest. Slednji bi morali cesto začeti čistiti že prej in ne šele takrat, ko zapade deset ali več centimetrov snega. V Sloveniji je kar nekaj kritičnih odsekov na avtocestah, kjer bi bilo v takšnih vremenskih razmerah treba plužiti ceste takoj, ko začne snežiti in nadaljevati pluženje do konca sneženja. Trditev Darsa, da je v okolici Postojne plužilo 30 plugov, je po eni strani lahko problematična, saj ne vemo, kdaj so začeli plužiti," je pojasnil sekretar Sekcije za promet pri OZS Bojan Pečnik. Če bi Dars minulo soboto začel plužiti pravočasno, bi trideset vozil s plugi lahko brez težav učinkovito splužilo cesto od Vrhnike do Razdrtega, je prepričan Pečnik.

Kot so še zapisali, je popolnoma pričakovano, da je na cestah v vseh vremenskih razmerah gost promet osebnih vozil, avtobusov in tovornih vozil, saj je Slovenija tranzitna država. Sprašujejo pa se, ali držav zagotavlja dovolj finančnih sredstev, da se v podobnih vremenskih razmerah zagotovi prevoznost cest. "Če je sredstev dovolj, potem je treba ugotoviti, ali vzdrževalci cest opravljajo svoje delo dobro ali ne. ČE ga ne, bi morali za to tudi odgovarjati," so zapisali v izjavi za javnost.

Če že ne morejo pravočasno in stalno čistiti cest, pa bi morali voznikom tovornih vozil omogočiti vsaj to, da se lahko izločijo na ustrezna mesta, kjer bi lahko počakali ter se oskrbeli z najnujnejšimi dobrinami, so poudarili. Menijo, da bi se morali problema lotiti sistematsko.

Sporazum o posredovanju na avtocestah
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (88)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kum11
15. 12. 2012 14.44
+2
pihal je vetr ni se ni č videlo . ppojdite novinarji v avto v takem vremenu in ne pametujte sedaj. bi se takrat odpravili na primorsko . en dan naprej je bila napoved kakšno bo . na primorskem piha burja--- vsakič rečejo primorci--- mestno dete pa venomer jamra da piha primorci pa da je čisto normalno
kum11
15. 12. 2012 14.42
+1
samo vi še pogrevateto temo.
denon
15. 12. 2012 11.10
+6
Naj si malo avstrijce, nemce in švicarje pogledajo, kako in se čistijo ceste. Lasje mi gredo pokonci ko rečejo,. "ukrepali smo v skladu s predpisi in navodili",. ali ko rečejo ,.." situacija nas je presenetila,.. " Preseneti lahko mene, ne pa ljudi, ki jim je to služba. Vsi vemo kje je izvirni greh tega,.. zaradi zmanjšanega proračuna,. premalo sredstev, in da del sredstev namenjenih za čiščenje ostane v žepih,.. pač čakajo do zadnjega da gredo ven,. tokrat je pa bilo malo prepozno in jih je neslo.
liskub
15. 12. 2012 09.09
+5
Decembra jih je presenetil sneg,kaj bi bilo šele julija če bi zapadel.Preseneti jih lahko saj nihče nič ne odgovarja tukaj bi moralo nekaj gospodov dobit odpoved potem bi bilo drugače.
Elena79
15. 12. 2012 13.33
+2
V bananistanu se dela ravno kontra. Dobili bodo višje delovno mesto za nastalo sranje na cesti.
lunatix28
15. 12. 2012 05.23
+5
me zanima kdo od teh "javnih uslužbencev" bo dobil odpoved zaradi nesposobnosti?
Elena79
15. 12. 2012 13.35
+3
Ne bo odpovedi, bo višja božičnica, ker so poskrbeli, da so ujeti v avtomobilih pridno kurili bencin. To gre vse v državno blagajno. Evo, zato ne bo nihče odpuščen, ker je delal za državno blagajno.
Mira Šunkar
14. 12. 2012 22.56
+3
vsak kolovoz je bolje splužen kot avtocesta...
mate08
14. 12. 2012 21.38
+0
Jaoo kaj pogrevate..... Da se vam da!
slovenianight
14. 12. 2012 21.22
+20
Sem tovornjakar, danes je precej snežilo od Torina proti Benetkam, vendar so plugi furali non-stop, in se je komot peljalo 90km/h. Edino v Sloveniji plugov ne vidiš nikjer, pridejo šele ko nastane totalen kaos, ko se itak nemorejo niti prebiti mimo gužve. Problem je ker je pri nas za pluženje na AC odgovoren DARS, v tujini imajo ponavadi pogodbenike, ki z veseljem plužijo za zaslužek. To pa ne nujno pomeni dodatna sredstva, saj se bi denar, ki se je porabilo za nakup plugov DARS-u porabilo za plačevanej storitev posameznikov,ki že itak imajo kupljene tovornjake primerne za pluženje (beri razna gradbena podjetja,ki bi jim to v tem času še pomenilo pomoč pri krizi). Druga stvar, v Sloveniji nimaš nobenega obvestila nikjer...če že ne poslušaš kakšnega radia (kar odpade za vse tujce) sploh neveš da je lahko na razdrtem sneg, ko se pelješ mimo LJ, policija, ki bi morala promet urejat (kot počnejo to v tujini) pri nas samo pride napisat kazen. In glavno, ker je že bilo toliko govora kakšen zastoj so naredili tovornjakarji v soboto, čisto VSAK je moral iti skozi rampo na eni določeni cestninski postaji, če je DARS vedel kaj se dogaja na njihovi AC oz. da ni prevozna bi enostavno zaprli rampe in prižgali rdečo luč, ampak njim je važno da bi se tovornjak peljal po AC, da mu na koncu lepo zaračunajo cestnino (2x višjo kot v Italiji).
Important notice
14. 12. 2012 22.09
-9
S prvim odstavkom se ne strinjam, ker sem mnenja, da so ceste pri nas kar dobro splužene in mislim, da je na vesti vsakega voznika, da se obnaša stanju cest primerno. Poleg tega me zanima tudi, kaj za varga dela šlepar v soboto na zasneženi avtocesti??? Ni treba, da poslušaš radio ali bereš napise, da vidiš, da je cesta zasnežena in da se držiš zakonov, ki predpisujejo kdaj lahko šleparji vozijo. Za tretji odstavek pa ti pripnem milijon plusov .... Res izgleda tako, kot da je cestninarjem samo za denar in se jim fučka za posledice, ko spustijo tovornjakarje na zasneženo avtocesto.
Elena79
15. 12. 2012 13.36
+2
Če ga pa že srečaš ma pa dvignen plug, ker to ni njegov rejon za plužit. Pa kaj da fak potem delaš na tej cesti, če ni tvoj rejon? Bananistan, nimš kej.
olyca
14. 12. 2012 20.40
-4
Duhovnikovo ste odstavili, ki je neutrudno skrbela kam z denarjem, evo in sedaj to !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nekdo...
14. 12. 2012 20.10
+6
KAj ma 112 s tem da ceste niso splužene in za pomoč prezeblim ki so ostali v metežu? 112 je številka na kateri se dobijo gasilci in reševalci!!!!! Ne številka na kateri se dobi plug pa litersko plastenko vode!
Koseznik
14. 12. 2012 18.20
+5
Ja. Seveda so DARS-ovci s svojimi mobitelčki klicarili naokoli. (so namreč žrtve klientelističnih povezav - dealer za mobitelčke ima dobre zveze...) Kot je meni znano, sozato zanemarili uporabo radijskih postaj, ki jih ima vsako vaško gasilsko društvo. Zato so glede na to, da uporabljajo mobitelčke na isti prioriteti, kot moja stara mama. Preostane jim le, da še molijo Zdravo Marijo...
Sputnik
14. 12. 2012 18.20
+5
ja kaj zdej je 1x klical nekdo, 112 se ni odzival ker je bilo klicev verjetno še in še in so rekli 112 je kriv. zakaj niso klicali 10x 20x?? to so bolani ljudje. dejte jih odpustit in zaposlite nekoga ki je vsaj resen čeprav nima pojma kaj dela. če že nima pojma naj bo pri tem vsaj suveren. še najbolje pa bi bilo DARS ZAPRET pa naj privatniki pucajo. bo vsaj spucano ker si bodo želeli zaslužka. tej pa samo jajca guncajo ker vedo da plača bo. to ni nobena resnost. naj se odvijajo še protesti proti darsu
jamajaka
14. 12. 2012 17.43
+4
ben za pisat položnice policjoti so dobbri me prav zanima koliko njihovih avtov ma zimsko opremo gorenak odstopi ker gotov boš
Sputnik
14. 12. 2012 18.17
+1
če se spomneš kdaj poglej malo profil njihovih gum. so ko une za go kart brez profila. razen če so dali zimske gor pol je mogoče kaj boljše ma dvomim
Pancho57
14. 12. 2012 20.20
scipio
14. 12. 2012 17.04
+1
v principu velja, da si moraš v življenju preživetje in funkcioniranje najprej zagotoviti sam in šele nato lahko pričakuješ podporo od raznih služb, servisov in podobnih, ne glede na to, da jih posredno ali neposredno plačuješ. To še posebej velja v razmerah naravnih katastrof, vojn, pandemij ipd, ker je v takih razmerah vsaka zunanja pomoč omejena in je v pravilu nikoli ni dovolj za vse, sploh pa ne more biti vsem zagotovljena v enaki meri. to sicer ni noben izgovor, da cestarji ne bi morali garati kot vragi, da bi se razmere izboljsale prej kot so se, a zdaj je to stvar razprav in medsebojnih obtoževanj, a to je že lokalna kultura. pomembno je le, ali se je iz tega kdo kaj naučil, da ob enakih vremenskih razmerah, ki bodo lepega dne gotove spet nastopile, bili pogoji vožnje boljši kot so bili prejsnjo soboto.
mamaMilka
14. 12. 2012 16.49
+11
jaz predlagam, da kdor je stal v soboto na AC več kot 3 ure in ima zaradi tega materialno škodo.... tožite DARS! Oni so odgovorni za stanje na cestah, kakorkoli obrneš, ne gelde na to, kaj so počeli tovornjakarji,kaj ni počela policija, kaj ni počela CZ.... DARS ma da te zadeve koordinira in obvešča, zakaj ga pa mamo. Tožite, pa bodo v bodoče poskrbel, da te teh zadev ne bo prišlo! Mislim ...stat na AC 8 ur..... pa to ma da nekdo odgovarja! Zakaj AC ni bila zaprta, zakaj ni blo nobene pomoči ujetim? Skomigat z rameni, in kazat s prstom na druge... če jim tole pustimo, da gre tako lahko skoz in nikom ništa...potem bo drugo leto še huj in drugo leto še huj!
mamaMilka
14. 12. 2012 16.51
+4
Obnašajo se kot recimo Pošta.... mi smo edini, ki ponujamo te storitve in razmere bodo take, kot bomo mi rekli, da bodo. Če bi te firme delovlae v okolju s kakršnokoli konkurenco, bi se brez skrbi drugač obnašale! Pa saj jih mi plačujemo, madona!
ian00
14. 12. 2012 18.26
+3
točno tako,tožite dars pol pa naj se oni med sabo zmenijo kdo je kriv.
Savinj?an
15. 12. 2012 03.53
+3
kaj bos tožil če se bo zadeva vlekla še 30snežnih viharjev pol bo pa itaq zastaralo!
prognostik
14. 12. 2012 15.51
+7
Policiste je imel Gorenjak rezervirane za ukrepanje v Ljubljani ,Mariboru ali pa kje drugje ,če bi se slučajno prišlo do demonstracij. Tistih par policistov ,ki pa so jih pustili na cesti so imeli pa dosti dela z prometnimi nesrečami . Veste tud Vinko se boji za svojo rit.
nenasedajte
14. 12. 2012 14.17
+11
Kolektivna tožba proti Darsu zaradi nepravočasnega obveščanja voznikov o neprevoznosti ceste. Če bi morali mastno plačati, bi se jim zelo hitro zbistrilo, kje in kdo ga je zasral.
belronik
14. 12. 2012 14.38
+2
Pa sej je vsako leto ista figa..samo uprašanje časa je bilo kdaj bo folk znorel;) drgac pa vsako leto vsaj enkrat čakam nekje na slovenski avtocesti vsaj 6 ur.. Po navadi je pa to itak kakar je sneg..
Ramzess
14. 12. 2012 14.13
+4
Dolg članek, nisem sicer bral celega, je pa kristalno jasno, da je birokracija pomembnejša od dobrobiti ljudi, ...če nekdo nečesa uradno ne razglasi, drugi s prstom ne mignejo. To je več kot jasno, po tem članku.
Ramzess
14. 12. 2012 14.15
+2
Lahko bi si drznili celo reči, da je nekomu bilo v interesu, da se ne ukrepa, ...vprašanje kakšne bodo posledice.
alpino
14. 12. 2012 13.20
-1
DARS in nasploh cestna podjetja, bi morala na cesto poslati pluge takoj ko začne snežiti, sploh ob podatku, da bo sneženje obilno in trajalo dalj časa. Tako pa plugi odpeljejo iz garaž, ko je na AC 10 cm snega, na regionalni pa 15 cm. Pa poglejmo, ob obilnem sneženju na AC na začetku 10 cm, po 20 kilometrih že 15 in po 30 kilometrih 20 cm. To je eden izmed bedastih pravilnikov, prirejen cestarjem, katerega se DARS in cestna podjetja oprijemajo kot pijanec plota. Drugi vzrok je skrajno nevarna nesramnost TOVORNJAKARJEV, ki s svojimi dejanji ogrožajo vse udeležnce v prometu, onemogočajo pot reševalnim, gasilskim in vozilom policije. Ne glede na zahtevano izločanje, celo prehitevajo po prehitevalnih pasovih, na keterih se ponekod zaradi snega, poledice in drugih vremenskih pojavov (burja,nanosi) ustavi promet in potem ob speljevanju ne morejo nikamor.NUJNO potrebno je spremeniti pravilnik o vožnji tovornih vozil ob času sneženja, drastično zvišati kazni in trajno utišati in obelodaniti skorumpirano politiko, ki zaradi interesa volilnih glasov naseda ,,KLOBASARJEM,, in zavaja tako strokovno kot vseslovensko javnost!!!
Andy nar
14. 12. 2012 13.58
+4
Za kaos so krivi nesramni tovornjakarji kot je napisal demisfakis. Sam sem bil priča kaj so počeli, ko je policija izločala tovornjake na štajerski avtocesti za smer primorske. Policisti so izločili tovornjakarje na odstavni pas potem pa se je začelo... Iz kolone zapelje en tovornjakar policist za njim in ga ustavi, nato drug, pa tretji itd. Nato so spustili zapornice na cestninski postaji, da tovornjakarji nebi mogli naprej. In kaj so predrzneži storili??? Ustavili so se na vseh treh pasovih tako da mimo ni mogla niti miš. Pa so jih nekaj spustili, daje promet stekel in tako je šlo do onemoglosti. Preverite na policiji, kaj so policisti počeli in kaj so počeli predrzni tovornjakarji. Verjetno obstojajo tudi posnetki nadzornih kamer. Naj jih DARS objavi. Ne branim DARSA ampak obnašanje tovornjakarjev je bilo pod vsakim nivojem.
aligator14
14. 12. 2012 15.23
+3
A vam še zdaj ni jasno - tega dne sem bil tudi sam udeleženec teh zastojev za katere pa dars razen, da je zaprl promet za tovorna vozila ni mogel storiti. Za nastalo situacijo je predvsem krv vrh policije, ker ne zna organizirati prometa v takih situaciji. Tovornakarji so bili predvsem brezobrazni Romuni, Moldavijci, Ukrajinci, ki so ti še žugali skozi okno, ker sami niso opazili, da se je pred njimi začel zgoščevati promet. Avtoceste pa so bile očiščene tako, da se je s primernim avtomobilom inopremo dalo voziti 100 km/h - tovornjaki s plugi pa so tako ali tako obtičali z nami vred v kolonah.
profi1
14. 12. 2012 21.38
+3
Zakaj udrihate samo po tovornjakih. Malo poglejte če boste videli vsaj enega brez zimske opreme. Potem pa poglejte še osebne avtomobile. Teh je pa z letnimi gumami kolk hočeš. In v sobotnih razmerah s ketnami v prtljažniku namesto na kolesih. Tudi ti so prispevali k zastoju .
santamaura
14. 12. 2012 12.35
+22
DARS je zato odpovedal, ker je bila vidljivost skoraj nič, pa niso mogli videti, kdo ima vinjeto