Slovenija

Na Darsu so zavihali rokave

Ljubljana, 06. 04. 2010 07.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Začenja se obnovitvena sezona slovenskih avtocest. Dars je začel postavljati zaporo na dolenjski avtocesti. Dela bodo v prvi fazi za cestninsko postajo Dob na obeh straneh avtoceste. Trajala bodo predvidoma 40 dni, z zaključkom predvidoma do sredine junija.

V letu 2008 je bilo obnovljenih približno 39 kilometrov vozišč avtocest in hitrih cest (gre za kilometre smernega vozišča, torej za polovico avtoceste). Lani je bila v načrtu obnova približno 49 kilometrov vozišč, letos pa je v planu obnova približno 31 do 32 kilometrov smernih vozišč.

Družba za avtoceste v RS (Dars) bo letos v obnove vložila 41 milijonov evrov, kar je približno tretjina manj kot lani. Kot poudarjajo v Darsu, to posledično pomeni manj del in delovišč ter tudi manj zapor. Časovnica izvedbe del še ni dokončna, bodo pa zagotovo stekla po velikonočnih praznikih, predvidoma v prvi polovici aprila.

Odseki avtocest in hitrih cest, na katerih bodo zaradi dotrajanosti nujna obnovitvena dela, so bili razporejeni v dve prednostni kategoriji. Po velikonočnih praznikih bodo na udaru odseki, ki so najbolj dotrajani in uvrščeni v prvo prednostno kategorijo. Postopki oddaje del za drugo kategorijo se bodo začeli letos, večina del pa bo opravljena v prihodnjem letu.

Odprtje odseka med Pesnico in Slivnico-2
Odprtje odseka med Pesnico in Slivnico-2 FOTO: Jani Dolinšek

  Najprej dela na dolenjski avtocesti

Z deli so danes začeli na odseku Višnja Gora–Bič na dolenjski avtocesti, kjer bodo preplastili ojačali vozišča. Dela bodo v prvi fazi za cestninsko postajo Dob na obeh straneh avtoceste. Trajala bodo predvidoma 40 dni, z zaključkom predvidoma do sredine junija. Druga faza pred cestninsko postajo Dob, prav tako na obeh polovicah avtoceste, bo trajala do 40 dni in bo opravljena predvidoma jeseni. Promet bo tekel po dva pasova v eno smer, eden v drugo z možnostjo menjave v smeri povečanega prometa.

V soboto še na Štajerskem

V soboto, 10. aprila, bodo začeli postavljati tudi zaporo zaradi obnovitvenih del na nadvozih Slovenske Konjice in Tepanje na odseku Slovenske Konjice–Dramlje. Promet bo tekel po dveh zoženih pasovih v vsako smer 50 dni. Večjih zastojev ne pričakujejo.

Na štajerski avtocesti bodo v soboto, 17. aprila, začeli postavljati še zaporo na prihodnjem delovišču na odseku Slovenske Konjice–Dramlje, kjer bo izvajalec saniral prekladno konstrukcijo na viaduktu Škedenj. Promet bo dva meseca potekal dvosmerno po polovici avtoceste, en pas v vsako smer. Zlasti v prometnih konicah je pričakovati zastoje. V terminih med večjimi obnovami je predvidena zamenjava dilatacij na več objektih na odseku Arja vas–Vransko. V konicah zaradi zožitve avtoceste lahko pride do zastojev.

Sledi gneča na ljubljanski obvoznici

Dolenjska avtocesta
Dolenjska avtocesta FOTO: Špela Zupan

Poleti oziroma v turistični sezoni je v juliju in avgustu načrtovana obnova vozišča na ljubljanski južni obvoznici, s čimer se bo tudi končala obnova južne obvoznice, ki so jo po posameznih odsekih izvajali zadnjih nekaj sezon.

Še primorska avtocesta ...

Na primorski avtocesti je konec maja in v juniju predvidena obnova in ojačitev vozišča na odseku Divača–Kozina, na gorenjskem kraku pa so predvidena obnovitvena dela na odseku Podtabor–Kranj zahod (končana naj bi bila predvidoma v drugi polovici junija).

Na primorski avtocesti je v drugi polovici avgusta predviden začetek obnove voziščne konstrukcije na odseku Unec–Postojna, na štajerski avtocesti pa v drugi polovici julija in v avgustu obnova in ojačitev vozišča na odseku Dramlje–Celje.

Dars obljublja čim večjo pretočnost prometa

Kot zagotavljajo na Darsu, bodo zapore na avtocestah in hitrih cestah zaradi obnovitvenih del organizirali tako, da bodo omogočili čim večjo pretočnost prometa.

Kjer bo to mogoče, bo glede na tehnične značilnosti posameznega odseka avtoceste ali hitre ceste zapora organizirana tako, da bosta vzpostavljena po dva zožena prometna pasova v vsako smer, po katerih bo potekal promet ob omejeni hitrosti vožnje. Kjer to ne bo mogoče, pa bodo vzpostavljeni trije zoženi pasovi, z možnostjo menjave dveh pasov v smeri povečanega prometa.

V letu 2009 je bilo po letnem planu razvoja in obnavljanja avtocest za gradbeni del obnov na avtocestah in hitrih cestah načrtovanih 60,6 milijona evrov, za elektro in strojno opremo pa dodatnih 16 milijonov, skupno torej 76,6 milijona evrov. Za letos, ko plan predvideva skupno 55,7 milijona evrov (od tega 40,6 milijona za gradbena dela ter 15,1 milijona za elektro in strojno opremo), je tako načrtovanih za 33 odstotkov manj sredstev.

KOMENTARJI (26)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

lostboys
06. 04. 2010 18.35
shranjen komentar ?????? da nam jest zavihu rokave !!!
stomater
06. 04. 2010 13.09
kake bedarije pišete eni komentatorji..totalno nepoznavanje gradbeništva in fizike...takega asfalta še niso izumili da bi zdržal stotisoče šleperjev brez poškodb...itd.
zulj001
06. 04. 2010 13.04
Mogoče bodo pri DARSU še koga zaposlili.Glede na to da so to sami "garači",bi potrebovali koga ,ki bi jim"švic" brisal s čela !
Xit
06. 04. 2010 11.48
Zdaj še samo pljunejo v roke in denar se jim bo sam lepil na prste. Mi pa se bomo še naprej vozili v kolonah in po nesprejemljivo slabih cestah (tako avtocestah kot regionalnih in krajevnih).
bolimepatak
06. 04. 2010 10.51
Ne vem, mogoče bi bilo pa potrebno pogledati ali je material, ki je bil namenjen za ceste, bil resnično vgrajen. Namreč, menda so ob gradnji cest, že v preteklosti gradili istočasno kakšen privatni" objektek". Kje so službe za nadzor ????????
Janko35
06. 04. 2010 10.14
Pri nas imamo najdražje ceste in najslabše po kvaliteti.Kje v Evropi popravljajo ceste že po enem letu tako kot pri nas.Postavijo zapore,delavcev pa nikjer,ali pa so v gostilnah.Zato se pa tudi lahko vprašamo,zakaj kupujemo vinjete,če se moramo voziti v koloni.Za denar pobrati,tu pa so pridni,da ni kaj,banda lopovsaka.To je zato,ker pri nas v tej Sloveniji nihče od velikh ne odgovarja,plačujejo samo majhni.Kot da smo drugorazredni državljani,tako se obnašajo.
limonca4
06. 04. 2010 09.46
Hm, ne bi rekla, da zavihajo rokave, ampak le to, da spet polnijo že tako polne denarnice ... Slabe ceste ... zdi se mi, da to nalašč delajo, da bo spet kmalu delo na cesti, ops, že zopet polnili denarnice ... In spet bomo malo več dali za bencin (saj se ga itak več porabi, če si stalno v koloni), da bodo tudi "naftarji" še na ta račun zaslužili ... Lopovi pohlepni!!
MYDAY
06. 04. 2010 09.42
ja kaj pa so to avtoceste, če je omejitev 100 ali 80 ali pa celo 60 km/h. 130 se lahko redko kje peljaš pa še tam je riziko zaradi kolesnic in poškodb cestišča - a je kje v evropi država, kjer ne popravljajo avtocest vsak mesec po 2x ali večkrat razen pri nas. v nemčiji se vozijo še danes po tistih cestah, ki so jih delali med vojno. dars bi morala pregledati kriminalistična policija in zapleniti vse papirje pa si ne upajo, ker bi verjetno bilo marsikaj narobe
GTR
06. 04. 2010 09.41
Zavihali rokave...da bojo še mal več nakradl? :o
bossairer
06. 04. 2010 09.33
Ne razumem čemu asfalt, če te včasih po avtocesti bolj meče kot da bi se po makadamski cesti vozil. Bodo spet poceni asfalt našibali, da nebo slučajno dela sfalilo čez eno leto...banda
Important notice
06. 04. 2010 09.30
To ni nobena novica - to je blamaža! Da je to blamaža, ni nič novega. So se že tako navadili, da jim tudi nerodno ni več! Sramota! Ima kdo kakšen predlog, kako bi jih lahko ustavili?
tovarišinajuriš
06. 04. 2010 09.23
...rokave bodo zavihali slabo plačani delavci, a darsovci će da pokupe pare...
periot
06. 04. 2010 09.18
Oni vsako leto vihajo rokave rezultatov pa nikjer malo manj naj vodilni kradejo!!!!!!
plan9
06. 04. 2010 09.11
ha-ha,oni so zavihali denarnice,ne pa rokavov,nas tako nategujejo z temi cestami,da bi morali na Darsu že vsi saj 10let odsedeti z SCT-jem,obnavljajo katastrofalno slabo,zaračunavajo dobro opravljeno,zato da nas lohka vsako leto kradejo,žalostno
MiroF
06. 04. 2010 09.09
Bolj kot zastoji, kolone na cestah me jezi, da ga ni in zgleda ga nebo junaka, ki bi prevetril tale Dars in to vse od leta 93 dalje, ko so začeli darsovci in njihovi priskledniki na veliko krast in ta kraja se še dandanes nadaljuje pa nikomu ništa. Mi se vozimo po zanič avtocestah in lokalnih cestah, ki so nam jih uničili na račun avtocest, plačujemo vinjete, plačujemo cestnino ob registracijah in kaj je najbolj pomembno uničujemo si vozila, in me res zanima kdaj nam bodo natočili čistega vina.
10507
06. 04. 2010 09.08
to je pa tko, ker se po razpisu vzame vedno najcenejšiga in posledično najslabšega izvajalca, da bodo lahko pol še fajn skos popravlal pa zapravl velik več od vseh najdražjih ponudnikov... pa še fajn da gradimo avtoceste za tuje tovrnjakarje da nm cesto uničujejo!!
Libra77
06. 04. 2010 09.02
b77 - to se dela od kar pomnim. Gradbeniki v tandemu z politiki koristijo denar, ki je na papiru namenjen kvalitetni izgradnji cest, ker pa nikoli ni tako in ker se nobeden ne pritoži in kaj doseže, delajo vsako leto enako.
b77
06. 04. 2010 08.49
obnova pred leti slabo zgrajenih in predragih cest tako je to v banana državi
tinie100@email.si
06. 04. 2010 08.46
Srotiji, tudi letos bodo pokasirali za delo ki ga plačamo davkoplačevalci, državo pa baš boli kumara za to kako je delo opravljeno !!! HOW LOW CAN WE GO ?!? Razvoj navzdol !!!!
hotchilipoper
06. 04. 2010 08.45
VSAKOLETNA KLASIKA