Slovenija

Dan spomina na mrtve: Letos z avtobusom in manj svečami!

Ljubljana, 26. 10. 2010 15.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ob dnevu spomina na mrtve bo na območju ljubljanskih Žal v nedeljo in ponedeljek veljala posebna prometna ureditev. Poskrbljeno bo tudi za tiste, ki težje hodijo.

Sveče
Sveče FOTO: Reuters

Ob dnevu spomina na mrtve bo na območju ljubljanskih Žal od nedelje zjutraj do ponedeljka zvečer veljala posebna prometna ureditev. Nekatere linije mestnega avtobusnega prometa bodo pogostejše, na avtobusih pa bodo tistim, ki težje hodijo, tudi pomagali.

Tisti, ki bodo prišli z osebnimi vozili, naj parkirajo na označenih parkiriščih, je dejal direktor javnega podjetja Žale Bojan Lepičnik, ki pa poziva predvsem k uporabi javnega prevoza. Nekatere linije bodo vozile pogosteje, v soboto pa bo dodatno obratovala linija 22, ki sicer ob sobotah ne vozi.

Na pomoč s Kavalirjem

Na pokopališču Žale so že organizirali prevoz s posebnim električnim vozilom, ki je namenjeno zlasti prevozu starejših, invalidnih in vseh, ki težko hodijo. Vozilo že vozi dvakrat dnevno, od petka do nedelje pa bo vozilo ves čas, kot je še dejal Lepičnik.

V času od petka do nedelje bo po pokopališču vozilo še dodatno električno vozilo, znano pod imenom Kavalir, je napovedal.

Lepičnik poziva k razumni uporabi sveč. "Spoštovanje do pokojnih lahko izrazimo tudi z manjšim številom sveč," je dejal. Zagotavlja, da je za odpadne sveče namenjenih dovolj posebnih zabojnikov. Na območju Žal pa bo možno kupiti tudi, kot je dejal, "ekološko primernejše sveče".

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

resslovenka
27. 10. 2010 09.17
-Prižgimo eno svečo v spomin pokojni pravni državi.- Ja, in to pred cerkvijo.
prehlad
26. 10. 2010 21.25
KAJ A LEPIČNIK SEDI NA DVEH STOLIH . NA LOVSKI ZVEZI IN NA ŽALAH . STRAH ŽIVALIM IN LJUDEM
Cjele
26. 10. 2010 21.02
Naj prosim napiše gospod Lepičnik kakšne so te "ekološko primernejše sveče"!!!
alterego
26. 10. 2010 20.48
prižgimo eno svečo v spomin pokojni pravni državi
mjolnir
26. 10. 2010 20.42
Jaz prižgem ENO svečo,a vsak teden! Tokrat ne bo bič drugače! Če kdo hoče prižigati za celo mesto ravno 1. novembra, NAJ, sam to je precej neokusno če čez leto ne prižge nikoli.
kuzlabreja
26. 10. 2010 17.43
ma kdo bo meni govoril koliko sveč naj pokurim. lahko nobeno ! lahko pa 100!