Slovenija

Da ne boste stali v vrsti, lahko subvencionirano vozovnico IJJP kupite tudi v soboto in nedeljo

Ljubljana, 02. 09. 2016 15.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Z ministrstva za infrastrukturo so sporočili, da bo mogoče subvencionirane vozovnice, zaradi katerih je na nekaterih prodajnih mestih v preteklih dneh nastajala huda gneča, kupiti tudi v soboto in nedeljo. Tako se lahko izognete vrstam, a najprej preverite, kje vse bo nakup mogoč?

Prehod na integriran javni potniški sistem, ki ponuja enotno vozovnico, oziroma omogoča, da dijaki, študentje in udeleženci izobraževanja odraslih na relaciji med domom in šolo poljubno izbirajo prevoznika in čas prevoza, je povzročil mnogo preglavic. Predvsem zaradi hude gneče na nekaterih prodajnih mestih so se na ministrstvu za infrastrukturo najprej odločili, da bodo lahko dijaki, ki do nove vozovnice še niso prišli, do nedelje prevoz uporabljali brezplačno, danes pa so sporočili še, da bodo nekatera prodajna mesta, kjer je mogoče kupiti subvencionirano vozovnico IJPP, odprta tudi v soboto in nedeljo.

Na katera prodajna mesta po subvencionirano vozovnico IJJP ta vikend?

Subvencionirano vozovnico IJPP bo tako mogoče v soboto in nedeljo po besedah predstavnikov infrastrukturnega ministrstva kupiti na skupno 65 prodajnih mestih po državi. Predložili so seznam mest, ki ga objavljamo pod člankom v pripetem dokumentu.

Dodajajo, da bo sicer tudi po 4. septembru mogoče urediti vlogo za izdajo subvencionirane vozovnice in kupiti vozovnico IJPP.

Tudi LPP je sicer pozval dijake, naj za urejanje Urbane izkoristijo delovno soboto. Študentom pa svetujejo, da naj si uredijo šolske vozovnice po 21. septembru, če je le mogoče.

Gneča pred poslovalnico LPP - 3
Gneča pred poslovalnico LPP - 3 FOTO: Lea Majcen

Kot se dejali na ministrstvu, je projekt enotne vozovnice iz upravljavskega, tehnološkega, organizacijskega in časovnega vidika izvedbe zelo zahteven projekt. A sistem IJPP prinaša številne rešitve, ki bodo za potnika pomenile izboljšanje javnega prevoza, dodajajo.

Seznam prodajnih mest
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Frane Šajn
04. 09. 2016 15.05
Zkaj pa ne za par dni na kolo za zdravo telo predvsem ta bližnji!
ssbobo
03. 09. 2016 20.26
ja........... lahko še cel vikend stojite pred šalterjem....... hvala Zuki ker si tako dobro poskrbel za uporabnike javnega prometa............ Pol jih pa pošiljaš že takoj na začetku v nepregledne vrste............ Jurček pa Damjan sigurno se ne vozita više sa busom deeeee
johanca123
03. 09. 2016 09.02
+2
IJPP - integrirani javni potniški promet malo morgen! Bolje Integrirano plenjenje potnikov
I G N O R A N T
02. 09. 2016 17.27
+3
Kaj po internetu si lahko to narocimo?
JApajaDAja
02. 09. 2016 16.05
+1
res ste ažurni....to je lpp najavil že v sredo!
generaL666
02. 09. 2016 16.02
-1