Gospodarstvo

'Da kupci ne bodo čakali pred vrati ...'

Ljubljana, 26. 05. 2010 16.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Podizvajalci pri projektu gradnje ljubljanske stanovanjske soseske Celovški dvori so Vegradu, NLB in Jankoviću posredovali vabilo za takojšnji sestanek. Zavzemajo se za skupna, ne individualna pogajanja, pravijo.

Podizvajalci ne želijo, da bi kupci stanovanj čakali pred vrati in so pripravljeni in usklajeni za takojšnji sestanek, je sporočil predsednik Združenja izvajalcev zaključnih del v gradbeništvu Miro Požar, zato so glavnemu izvajalcu del Vegradu, predstavnikom Nove Ljubljanske banke in ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću predlagali sestanek pred sicer napovedanim za 2. junij.

Pod okriljem združenja, ki deluje v okviru Podjetniško-trgovske zbornice pri GZS, se je zbralo več Vegradovih podizvajalcev, ki glavnemu izvajalcu del ne želijo predati dokumentacije, potrebne za pridobitev uporabnega dovoljenja za stanovanja, dokler jim ta ne poravna s pogodbami določenega plačila oz. se z njimi dogovori za drugačne pogoje plačila.

Janković je vse vpletene pozval k čim prejšnjemu dogovoru.
Janković je vse vpletene pozval k čim prejšnjemu dogovoru. FOTO: Aljoša Kravanja

Od skupno 833 stanovanj v Celovških dvorih so Mestna občina Ljubljana, njen stanovanjski sklad in Stanovanjski sklad RS odkupili 419 stanovanj, zaradi zamude pri predaji teh stanovanj pa si je Vegrad doslej nakopal za več kot 1,5 milijona evrov zamudnih kazni.

Podizvajalci se zavzemajo za skupna in ne individualna pogajanja z Vegradom, so sporočili.

Janković je v torek vse vpletene pozval k čim prejšnjemu dogovoru, saj so stanovanja v 99 odstotkih zaključena, kupci pa čakajo na vselitev. Iz Vegrada, ki je v hudih likvidnostnih težavah, pa so sporočili, da so pripravljeni tudi na pogovore z združenjem in da mediacije kot možne rešitve nastalih zapletov ne izključujejo.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nandadevi
27. 05. 2010 15.18
Ko jih pogledaš, veš zakaj se je Bog obrnil stran in dejal.....!!!!!!. Odpusti jim oče saj ne vedo kaj delajo.
pravakritika
27. 05. 2010 07.35
..z bosanskimi upniki (delavci, ki so čakali na plače v Vegradu) so že lepo naredili....
pravakritika
26. 05. 2010 20.53
Podizvajalci, kako vas bodo n.ategnili....!!!! Kar ne boste dobili plačano naj vam izdajo menice!!! Ne pristati na obljube!!!