Slovenija

Kopač Mrakova: Sodbo vrhovnega sodišča treba spoštovati, ni pa bila presojana največja korist otrok

Ljubljana, 20. 10. 2016 09.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min

Po odločitvi vrhovnega sodišča glede odvzema velenjskih dečkov je skrajni čas, da ministrica Anja Kopač Mrak zapusti svoj položaj, pravi nepovezani poslanec Andrej Čuš. Zato je vložil pobudo za njeno interpelacijo. Premier Cerar je zaskrbljen in se bo z ministrico pogovoril, ta pa vztraja, da ni bila presojana največja korist otrok.

Ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Anja Kopač Mrak se utegne po odločitvi vrhovnega sodišča, da je bil odvzem velenjskih dečkov iz vrtca nezakonit ter da so bile njuni babici kršene ustavne pravice, vnovič zagovarjati na interpelaciji. Pobudo zanjo je dal nepovezani poslanec Andrej Čuš, ki pa za vložitev interpelacije potrebuje najmanj 10 poslanskih podpisov.

Po Čuševih besedah je sodišče odločilo, "da je ministrstvo Anje Kopač Mrak ugrabilo dva dečka". Zato je skrajni čas, da ministrica zapusti ministrsko mesto, ob tem pa povrne vso škodo, ki je bila prizadejana fantkoma ter njunim starim staršem, je v pobudi zapisal nepovezani poslanec.

"Glede na razsodbo vrhovnega sodišča in dejstvo, da ministrica do danes ni izboljšala niti enega področja delovanja, je čas, da združimo moči in skupaj interpeliramo Anjo Kopač Mrak," je še zapisal.

Nepovezani poslanec Andrej Čuš je na opozicijske poslanske skupine in koalicijsko DeSUS naslovil pobudo za vložitev interpelacije proti ministrici za delo Anji Kopač Mrak.
Nepovezani poslanec Andrej Čuš je na opozicijske poslanske skupine in koalicijsko DeSUS naslovil pobudo za vložitev interpelacije proti ministrici za delo Anji Kopač Mrak. FOTO: POP TV

Spomnil je, da je ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti junija že prestala interpelacijo, ki pa jo je podprlo 43 poslancev, kar je največ v tem mandatu.

Proti interpelaciji je takrat bilo 38 poslancev, torej je za interpelacijo glasovalo več poslancev kot proti, je bilo za uspeh interpelacije potrebnih najmanj 46 poslanskih glasov, zato je ministrica ostala na položaju.

Po Čuševi oceni je bila interpelacija zaradi primera velenjskih dečkov "več kot na mestu", mnogi poslanci pa so ob tem opozarjali tudi na katastrofalno politiko na področju socialne politike in vse večjega problema revščine ter nedelovanja zavodov za zaposlovanje.

Čuš je pobudo naslovil na vse opozicijske poslanske skupine, predstavnika narodnih skupnosti in koalicijsko DeSUS, ki je nazadnje podprla interpelacijo ministrice. Prepričan je namreč, da lahko "s skupnim nastopom odstavimo ministrico".

Cerar je zaskrbljen, z ministrico se bo pogovoril

Premier Miro Cerar se je odzval na odločitev vrhovnega sodišča glede zadeve velenjski dečki. Izrazil je zaskrbljenost in zadevo označil za "izredno resno". Cerar, ki se mudi na zasedanju Evropskega sveta v Bruslju, se namerava po vrnitvi v Slovenijo pogovoriti z ministrico za delo Anjo Kopač Mrak in sprejeti "jasna stališča".

"Gre za izredno resno zadevo, tudi tragično. Po tej odločbi vrhovnega sodišča sem zaskrbljen. Takoj ko se vrnem iz tujine, se bom moral z ministrico usesti, se pogovoriti, pa tudi sicer bo treba sprejeti zelo jasna stališča," je odgovoril Cerar na vprašanje, kako ocenjuje vlogo ministrice v tej zadevi.

"Takoj po vrnitvi iz tujine se lotimo tega vprašanja," je dejal slovenskim novinarjem pred začetkom dvodnevnega vrha voditeljev EU.

Kopač Mrakova: Sodbo vrhovnega sodišča treba spoštovati, ni pa bila presojana največja korist otrok

Ministrica za delo Anja Kopač Mrak je v prvem odzivu na odločitev vrhovnega sodišča v primeru odvzema velenjskih dečkov dejala, da je odločitev sodišča treba spoštovati. V izjavi za oddajo Svet na Kanalu A je obenem opozorila, da je sodba pomembna za vnaprej, saj je prva, ki bolj natančno govori o pravici starih staršev do družinskega življenja.

"Opravičilo je še najmanjši del problema, če to babici in dedku kaj pomeni," je na vprašanje novinarja o opravičilu odvrnila ministrice za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Je pa obenem opozorila, da je tokratna odločitev vrhovnega sodišča novost v našem pravnem redu, saj je prva odločitev, ki bolj natančno govori o tem, kako naj se razume pravica babic in dedkov, torej starih staršev, do družinskega življenja.

Anja Kopač Mrak
Anja Kopač Mrak FOTO: Kanal A

S tega vidika je ta sodba pomembna tudi za vnaprej, je dejala ministrica. Sicer pa je slišala, da naj bi center za socialno delo sprožil ustavno presojo te odločitve, tako da bo treba verjetno do dokončnosti še počakati.

Po besedah Kopač Mrakove je pravica babic in dedkov pomembna, vendar pa ni bilo presojano, kaj je največja korist otrok. Včasih interesi odraslih oseb in koristi otrok niso identični in centri za socialno delo so tista primarna institucija, ki mora delovati v korist otrok. Je pa vsekakor prav, da so odločitve centrov za socialno delo tudi pravno presojane, je dejala ministrica.

Glede pogovora s predsednikom vlade Mirom Cerarjem, ki ga je ta napovedal danes, je pojasnila, da dejansko ni nobenih novih okoliščin, saj je odločitev vrhovnega sodišča identična prvostopenjski odločitvi, o kateri je že bilo govora.

"Je pa seveda prav, da se pojasnijo okoliščine," je dodala ministrica. Pojasnila je še, da jo je vlada na njeno prošnjo in tudi zahtevo odvetnika izločila iz vseh teh postopkov in na drugi stopnji ni sodelovala. Tu gre le za strokovne odločitve, je povedala.

Ministrstvo je podobno pojasnilo v današnjem pisnem odzivu na odločitev vrhovnega sodišča. Izpostavili so, da gre za prvi tak primer, da je sodišče odločalo o pravici starih staršev do družinskega življenja, da je sodbo vrhovnega sodišča treba spoštovati in bo zagotovo imela vpliv na nadaljnje odločanje v podobnih primerih.

So pa poudarili tudi, da do sedaj še v nobenem sodnem ali drugem postopku ni bilo ugotovljeno, da centra za socialno delo pri svojem ravnanju ne bi zasledovala največje koristi otrok. "Kot ministrstvo, pristojno za otroke in družino, pa vedno poudarjamo, da so koristi in pravice otrok pred pravicami odraslih," so zapisali.

Židan: Pomembno je, da Kopač Mrakova dokonča svoje delo

Predsednik SD Dejan Židan je v odzivu na pobudo za interpelacijo proti ministrici za delo dejal, da je pomembno, da Kopač Mrakova dokonča svoje trenutno delo. To po njegovih besedah vključuje prenovo zakonodaje s stališča zaščite otrok in družin ter reorganizacijo centrov za socialno delo, ki ju je obljubila ministrica.

Kot je dejal Židan, sta direktorja centrov za socialno delo že prevzela odgovornost in odstopila. "Moj poziv politiki je, da ministrici dopustimo, da to, kar je obljubila in zdaj počne, dokonča, in potem ocenjujmo rezultate njenega dela," je poudaril Židan.

Izpostavil je, da je ministrica že prestala interpelacijo v zvezi s to temo in pri tem dala obljube, ki jih že uresničuje.

V SMC ministrico podpirajo, a so do nje kritični

V SMC za zdaj ministrico podpirajo, ostajajo pa do nje kritični in pogrešajo njeno aktivnejšo vlogo pri vodenju socialne politike. Kot je v izjavi novinarjem povedala poslanka SMC Jasna Murgel, je glede na odločbo vrhovnega sodišča ministričin položaj stabilen, saj ne prinaša novih dejstev. V SMC so na zadnji interpelaciji ministrico podprli, so ji pa postavili pogoje, ki jih mora ministrica še izpolniti.

Pričakujejo, da jih tudi bo, je poudarila Murglova. Na vprašanje, ali bi morala ministrica sama odstopiti, je poslanka odgovorila s podobnimi besedami.

"Za nas je pomembno, da ministrica dela na tej vsebini. To bo pomembno tudi pri odločitvi, kako bo z njo naprej," je dodala Murglova in izpostavila družinski zakonik ter reorganizacijo centrov za socialno delo. Glede slednjega dokončnih ukrepov za zdaj še ni, je pojasnila poslanka.

ZL: Ministrica bi morala sama odstopiti

Po besedah poslanca ZL Mihe Kordiša je Kopač Mrakova že toliko časa na ministrstvu, da bi sedaj rada reševala težave, ki jih je sama ustvarila, medtem pa je v slovenski družbi še vedno revščina. Izpostavil je, da ministrica ne podpira socialnih predlogov ZL. Tudi predloga za razširitev nabora upravičencev do brezplačnih šolskih kosil ministrica za delo "v svoji antisocialni naravnanosti" po besedah Kordiša ne želi podpreti.

V ZL menijo, da bi morala ministrica sama odstopiti. "Desnega populizma, ki jaha na stiski otrok, pa ne mislim komentirati," je dejal Kordiš in s tem odgovoril na vprašanje, ali torej podpisov za interpelacijo ne bodo prispevali.

Podpisa za vložitev interpelacije iz DeSUS ni pričakovati

V DeSUS, ki je junija podprla njeno razrešitev, pa poudarjajo ministričino odgovornost za nemoteno delovanje sistema. Poslanec Uroš Prikl odločitev vrhovnega sodišča danes ocenjuje za zelo neprijetno, zlasti zato, ker se kopja visoke politike lomijo na usodi otrok. Je pa konkreten primer po njegovem mnenju alarm in signal, da na področju socialne politike nekaj ni v redu.

Podpisa za vložitev interpelacije iz DeSUS ni pričakovati, vsaj Prikl zagotavlja, da ga ne bo prispeval.

Po Priklovih besedah drži trditev ministrstva, da niso stranka v postopku. Vendar pa je ob vprašanju, ali bi morala ministrica v tej zgodbi ravnati drugače, poudaril, da je ministrica kot prva med enakimi na področju socialne in družinske politike na ministrstvu odgovorna za nemoteno delovanje sistema. "Primer koroških dečkov pa je zagotovo eden od odklonov v tem sistemu, ki ga je treba ponovno preučiti in narediti vse potrebno na sistemski ravni, da do takih zgodb ne bo več prihajalo," je poudaril.

Po njegovih besedah je ministrica tudi povedala, da bo sprejela ustrezne rešitve in ukrepe, ko bodo sodbe pravnomočne. Na vprašaje, ali bi morala sama odstopiti, pa je odgovoril, da je na njej odločitev, kako je najboljše voditi politiko.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1007)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Karantanija
24. 10. 2016 20.22
Tako se otrok ne jemlje starim staršem, kot se jih je v tem primeru.
FoglofffTunekkk
21. 10. 2016 18.32
+0
Ftej zelo žalostni zgodbi sta resnično pomembna samo fantka, ki se jima je zgodilo to, kar se ne bi smelo zgoditi nobenemu otroku. Znano je, da se nista rodila v urejeni družini in da sta bila najbrž pogosto priča silovitim prepirom med materjo in očetom... Tu nista pomembna zapita babica in dedek...ampak zgolj in samo dečka...in njima ni nič hudega !!!... Kapish???
nesre?ko
21. 10. 2016 18.36
+0
Bedak -važna je Kopačka in tvoje mnenjein CSDja,sedaj sepa za šank prim pa kimaj dalje,pa nazaj se drž,da navš bruhno!
nesre?ko
21. 10. 2016 18.28
+1
Čačinovičko Matilda voha in naj za sebe skrbi,ostali se pa Šanka držte in se ne mešajte tam kjer vam ni mesto,s Kopačevo vred-pijančki!
FoglofffTunekkk
21. 10. 2016 18.09
-1
Gabi Čačinovič Vogrinčič, psihologinja in socialna delavka, je dejala, da se je od začetka ftem primeru delalo skupaj s starimi starši za dobro otrok in da to kažejo tudi dokumenti. Rekla še je: "Ko pa ni več mogoče delati, biti skupaj, delati v dobro otrok, računati in povabiti starih staršev v skupni projekt, potem moramo odločati sami. Prevzeti odgovornost za to in za tem stati."...Rekla še je, da je intervencija najhujša oblika, vendar se morajo socialne službe zatekati tudi k temu.
prašek
21. 10. 2016 18.16
+0
In potem desnosučni guruji komentiranja pravijo , da stari starši niso nič vedeli , kaj se lahko zgodi !
prašek
21. 10. 2016 18.18
+0
Nagibam se k mišljenju , da je CSD storil edino pametno potezo ! Morda bi lahko vse skupaj storili malo bolj človeško , ampak "za otroke gre" . Tega ne smemo pozabiti !
FoglofffTunekkk
21. 10. 2016 18.27
-2
Točno tako..."za otroke gre" !!!... Kdo je že nosil naokrog toti transparent?
FoglofffTunekkk
21. 10. 2016 18.06
+2
Čujte, CSD je starim staršem ponujal sodelovanje, jih spodbujal in kazal, kaj bi morali še storiti, da bi uredili fse potrebno. Ko pa stari starši niso bili več pripravljeni sodelovati s centrom, so na CSD začeli razmišljati, kaj je dolgoročno v korist otrok. Center je moral sprejeti odločitef. V socialnem varstvu obstajajo zakonite odločitve, pravilne odločitve je težko opredeliti !!!
FoglofffTunekkk
21. 10. 2016 18.00
+1
Čujte, stalna skrbnica koroških dečkof zagotavlja, da sta fantka razigrana, in meni, da bi bilo praf, če bi se srečala tudi z očetom, ki je priprt zaradi umora njune matere. Ne glede ne to, da je osumljen hudega zločina, naj bi bil pred tem do njiju dober... Se pravi, ni fse tako kristalno jasno kot trdijo desničarji !!!
nesre?ko
21. 10. 2016 17.44
+1
Klub zapitih pijančkov debatira o prihodnosti otrok,kaj nimate več za v bife,vam je socialne zmanjkalo,zapiti pijančki obsojajo!!!
prašek
21. 10. 2016 17.48
-2
Jaz že prav težko čakam prihodnji petek , ko bom dobil povišico penzije ! Za 7,2€ !!!
prašek
21. 10. 2016 17.48
-2
FoglofffTunekkk
21. 10. 2016 17.56
+3
Jas pa mam itak svojo šmarnico...pa kivinton...
FoglofffTunekkk
21. 10. 2016 17.39
+1
Čuj prašek, kak si že reko?... Da ma mallonge višjo osnovno šolo ali visoko osnovno šolo?...Samo fprašam :))
prašek
21. 10. 2016 17.42
+0
Baje ima visoko osnovno šolo ! Ne zameri mu, on je baje bolj polagano !
prašek
21. 10. 2016 17.43
+0
Zmotil sem se , sram me bodi ! Pravi da ima višjo osnovno šolo !
prašek
21. 10. 2016 17.43
+0
FoglofffTunekkk
21. 10. 2016 17.47
+1
Sodeč po komentarjih, se mi zdi, da ma nižjo osnovno šolo :))
prašek
21. 10. 2016 17.49
+1
FoglofffTunekkk
21. 10. 2016 17.53
+1
Ma baje ponarejeno spričevalo...Gor piše 4 leta, ma pa v resnici samo 3...
prašek
21. 10. 2016 17.57
+0
Ne bi se čudil, saj je prisežnik SDS-a !
FoglofffTunekkk
21. 10. 2016 17.58
+0
mallonge
21. 10. 2016 18.20
+1
Bravo pijančka, sta dokvantala en problem? Sedaj pa dalje.
FoglofffTunekkk
21. 10. 2016 17.32
+1
Čujte, skrbnica otrok Alenka Gabrovec, ki je fsak dan v stiki z dečki in njunimi rejniki, je pojasnila, da sta dečka prišla v ljubečo rejniško družino... "Otroka potrebujeta predvsem mir, ne izpostavljanja javnosti. Sta razigrana, nastanjena v normalnem okolju. Starejši sin, ki bo letos dopolnil šest let, jeseni ne bo šel v šolo, ampak prihodnje šolsko leto. Starejši sin večkrat vpraša za očeta. Gre pa za fantka, ki se hitro navežeta na vsakogar, ki je prijazen do njiju."... No, in ka bi zaj radi voluharji?
prašek
21. 10. 2016 17.40
+1
Alenka Gabrovec je v redu. A si misliš da bi bila Alenka Gomboc ?
FoglofffTunekkk
21. 10. 2016 17.50
+0
Kot je znano, je Gombočeva morala poslanske klopi zapustiti zaradi zapletof s srednješolskim spričevalom, priporočila delodajalca in laži, ki jih je navajala v življenjepisu.
FoglofffTunekkk
21. 10. 2016 17.54
+1
Prašek, ka pa Angelca Likovič?... To še je pravi hudič v ofčji koži !!!
prašek
21. 10. 2016 17.59
+0
Angelca pa ....... Kamor hudir ne more , pa Angelco pošlje, he, he, he. !
starima?ek 1
21. 10. 2016 17.31
+1
Tunek vse tvoje komentarje podpiram.Ljudje a poznate dedka in babico?????
prašek
21. 10. 2016 17.33
-1
Že pri poročilih ju malo težko gledam !!!!!
FoglofffTunekkk
21. 10. 2016 17.34
+0
Hvala starimaček... Fčasih so ljudje pač navadni krompirjeki brez zdrave kmečke pameti...posebaj desničarji !!!
FoglofffTunekkk
21. 10. 2016 17.36
-1
Čuj prašek...oba zaripla, popokane žilice... pa plišaste medeke stiskata pred kamero !?!?
prašek
21. 10. 2016 17.38
-1
Tunek ...... Kot sem že dejal : že gledam ju težko !!!!
mallonge
21. 10. 2016 17.39
+1
Smešen si mi ti skoraj bolj s svojim brezveznim pleteničenjem.
prašek
21. 10. 2016 17.27
-2
Čuš je šel iz SDS-a , ampak SDS ni šel iz Čuša !
mallonge
21. 10. 2016 17.31
+0
To je pa res edini problem Stranke Malega Cagavčka.
prašek
21. 10. 2016 17.35
-1
mallonge
21. 10. 2016 17.37
+1
FoglofffTunekkk
21. 10. 2016 17.37
+0
starima?ek 1
21. 10. 2016 17.23
+3
Ona ni nič kriva,kam pa pridemo da bi politiki o tem odločali,potem lahko na vseh drugih področjih,bog nam pomagaj če se to zgodi,odgovoren je tisti,ki je postopek vodil,mislim pa da ta dva nista primerna sicer bi bila otroka že vrnjena.
prašek
21. 10. 2016 17.26
-1
starima?ek 1
21. 10. 2016 17.17
+0
Babici niso vzeli otrok,ker še niso bili njej dodeljeni v oskrbo,če mene vprašate bi ji ne bi dal.
mallonge
21. 10. 2016 17.20
+2
Bili so dodeljeni njej za več kot pol leta. Toliko rabi gnila država in gnila Kopačeva , da si domisli kako rešiti sirote.
mallonge
21. 10. 2016 17.22
+2
Po pol leta, če seveda preživijo pa ti KIopačka prodaja pamet o največjih koristih za otroka. Seveda je bila vmes na dopustu in petkrat na biolniški. Bolno.
mallonge
21. 10. 2016 17.24
+2
To je tako kot penzijski fond. Vsi vplačujemo, ko je pa treba izplačevati pa ni denarja ker so ga pojedli za vladanje.
prašek
21. 10. 2016 17.32
-1
Meni ta fond kar redno plačuje. Pa tudi čez višino penzije se ne bom nič pritoževal !
prašek
21. 10. 2016 17.34
-1
Čez en teden pa mi bojo izplačali še 7,2€ več !
mallonge
21. 10. 2016 17.34
+0
JU tako ne veste od kje pride denar; samo da je.
prašek
21. 10. 2016 17.36
-1
prašek
21. 10. 2016 17.37
+0
glava2
21. 10. 2016 17.11
-1
levi ali desni vsi ste malo čez ....
glava2
21. 10. 2016 17.08
-1
to se niti v Butalah ne dogaja!!!
VSEZNALECno1
21. 10. 2016 16.57
+0
staridida
21. 10. 2016 16.45
+1
Cmerko ji bo še naprej zaupal-ker je etično moralni....
korintos23
21. 10. 2016 17.15
+0
FoglofffTunekkk
21. 10. 2016 16.34
-3
Nekateri... kaj nekateri velika večina desničarjef tu gor, ki ste na strani ene babice in dedka pa bi ODVZELI ENAKO PRAVICO drugemu dedkuin babici, češ, da gre starše morilca !?!?... No saj sin še ni pravnomočno obsojen, pa tudi starši niso krivi za grehe svojega sina.... Tako, kot da bi bil moj oče krif za prometni prekršek, ki sn ga jas storil !!!... Kapish?
mallonge
21. 10. 2016 17.01
+2
Tak brezvezen nakladač je lahko samo učitelj nižje osnovne šole. Razumeš?
mallonge
21. 10. 2016 17.02
+2
prašek
21. 10. 2016 17.04
-2
Kakšna pa je višja osnovna šola ????? sam prašam
prašek
21. 10. 2016 17.04
-2
mallonge
21. 10. 2016 17.06
+2
Od 4. razreda naprej , za tiste, ki je niste obiskovali.
prašek
21. 10. 2016 17.07
-2
To je sedaj neka nova kvalifikacija ?????? Jaz sem hodil samo v eno osnovno šolo ! Od 1. do osmega razreda !
mallonge
21. 10. 2016 17.07
+3
Z minusom počakaj saj toliko časa, da stavek napišem do konca. Sirotek.
prašek
21. 10. 2016 17.09
-3
mallonge
21. 10. 2016 17.09
+1
Slabo si poslušal. V nižji do 4 razreda smo imeli enega učitelja, potem pa že predmetne. Ni spomina, ni pameti.
prašek
21. 10. 2016 17.09
-3
prašek
21. 10. 2016 17.11
-2
In nikoli nismo slišali besede nižja ali višja osn. šola ! Ta termin takrat ni obstajal !
prašek
21. 10. 2016 17.13
-3
Je pa res , da smo imeli v Piranu osn. šolo na hribu ! Misliš da je bila zato višja ?
prašek
21. 10. 2016 17.13
-3
Pa še v drugo nadstropje sem hodil vseh osem let !
mallonge
21. 10. 2016 17.14
+0
Obstajal pa je termin "nižji razredi osnovne šole". Bog ti pomagaj.
korintos23
21. 10. 2016 17.15
-1
malonge, na hrvaške imate do četrtega razreda bolj lagano?
prašek
21. 10. 2016 17.15
-1
prašek
21. 10. 2016 17.16
-1
malonge >..... Ampak jaz nisem bil nikoli v nižjem nadstroju, kot drugem !
korintos23
21. 10. 2016 17.16
-2
prašek, toti so tudi pri pameti bolj lagano!
prašek
21. 10. 2016 17.17
-2
kori ..... V to nisem nikoli dvomil !!!!!!! ☺☺
mallonge
21. 10. 2016 17.17
+2
prašek
21. 10. 2016 17.21
-2
Zdaj sem v pritličju ! Nimam jaz bajte v deset štukov , sem bolj revež ☺
mallonge
21. 10. 2016 17.26
+1
prašek
21. 10. 2016 17.29
-2
Kapo imam pa v zimskih dneh resnično večkrat na glavi ! Ampak, lepo te prosim, saj še ni zima !
seljak+
21. 10. 2016 16.20
+4
to so rene zadeve in nej bo vesela da bo sam zgubil nezasluzen ministrki stolcek!!!!
LLLEPI
21. 10. 2016 16.36
+1
TO so samo igrice za rajo zgodilo se ne bo nic.NASE politike ministre v oklepaju najvecje tatove bo moral narod zamenjat z orozjem volitve so brez veze
FoglofffTunekkk
21. 10. 2016 16.17
-2
Čujte, CSD je odločal v korist otrok, takšne so bile fse razlage. Pri tem najbrž ni za zanemariti neko klavzulo o varstvu osebnih podakof, zaradi katerih ta isti CSD ne sme dati v javnost še kake druge okoliščine iz katerih bi bilo jasno, da ta stara starša nimata ustreznih pogojef, da bi prevesilo na stran koristi otrok... Ulica med drugim tudi govori, da se pri starih stših dogaja šluk šluk...samo tega nihče ne sme uradno povedati.