Slovenija

'Čudovit deček, ki je moral umreti'

Ljubljana, 22. 04. 2009 15.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Družina 12-letnega Bora, ki je umrl zaradi previsoke ravni amoniaka v krvi, opozarja, da leto dni pozneje še ni dočakala opravičila mariborske bolnišnice.

"Zdrava pamet, tuji in domači strokovnjaki, razsodišče zbornice, kriminalisti in tožilstvo ..., vsi priznavajo, da Boru ni nihče nudil pomoči, ko jo je potreboval. V bolnišnici pa kljub enostavni in žalostni resnici o neukrepanju v tisti noči niso izpeljali nobenega ukrepa proti svojim 'zdravnikom', ki še naprej na odgovornih mestih nemoteno 'zdravijo'," opozarjata Nekrepova, ki sta pred letom dni izgubila svojega 12-letnega sina Bora.

Družina Bora Nekrepa opozarja na neukrepanje v UKC Maribor.
Družina Bora Nekrepa opozarja na neukrepanje v UKC Maribor. FOTO: POP TV

Borova starša pojasnjujeta, da sta generalnemu in strokovnemu direktorju UKC Maribor Gregorju Pivcu in Antonu Crnjacu pred letom dni napisala pismi, a se v enem letu ni zgodilo nič. Pivec ni nikoli odpisal, tudi drugih stikov z njim nista imela. Konec januarja je le sopodpisal skupno pismo s strokovnim direktorjem, v katerem "ni opravičila, le nekaj vljudnih besed", navaja družina pokojnega Bora.

Odzivajo se tudi na Pivčeve izjave in mu sporočajo, da Bor ni le 'primer Nekrep', ampak je bil čudovit mlad človek, ki je moral umreti, ker on tako vodi bolnišnico in ker njegovi zdravniki tako zdravijo. Dodajajo, da je njegova trditev z minulega tedna v Večeru, da se jim je opravičil, neresnica. Ob izjavi, da je v Borovi smrti nekaj političnega, pa poudarjajo, da je ne bi izrekel nihče, "ki ima drobec človeškega takta, kaj šele človek s takšno odgovornostjo".

Kot je še zapisala družina pokojnega Bora, so tudi v delu zdravniške zbornice zaznali nekaj otroškega – vedno so krivi drugi. "Kazni, ki jih prisojajo svojim zaposlenim, so blage in otroške. Vendar pa so na zbornici priskrbeli kakovostna strokovna mnenja in kljub nerazumljivi milini izrečenih ukrepov jasno zapisali, da gre za napake in da zgodbe zdravnikov o njihovem zdravljenju ne spremenijo tega dejstva," zaključujejo.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nada Kitek
27. 05. 2009 10.36
na kratko sem preletela komentarje, pa bi dodala še svojega....sem mati štirih otrok....in moram vam povedat, da to ni tako enostavno....moraš se posvečat vsem v enaki meri, drugače so drugi prikrajšani....nekateri starši imajo le po enega ali dva, pa se posvečajo tistim....samo mislim, da je pretirana skrb za otroke včasih lahko tudi negativna..... moram vam povedat, da sem lani junija izgubila mamo, ki je umrla na prav tako čuden način....zlom kolka, vzrok smrti pa je bil drugačen.....tudi jaz bi lahko najela odvetnika in mogoče iskala krivca med zdravniki....vendar mame mi ne bo vrnil nihče..... kar pa se tiče Bora....mislim da njegovi starši že rahlo pretiravajo....kljub temu, da je bil Bor čudovit otrok, fant na mestu, ga ne bodo s tožbami dobili nazaj....povsem se strinjam s teboj, gemini6.....potrebno bo razmisliti, ali so res za vse krivi zdravniki..... vem, da me bo zdaj marsikdo popljuval, vendar se ne sekiram....upam, da se bo takšna stvar zgodila čimmanjkrat, kajti tudi zdravniki so ljudje....
clemeza
22. 04. 2009 20.25
Remember ne bom te kregal, ker si dvomljivec, povem ti le to, da nobeden starš ne bi smel pokopati svojih otrok in zdravniki bi morali k temu maksimalno pripomoči. Način na katerega pa se je zgodilo to, kar se je, pa je nedopusten v zdravniški etiki. Vendar ti povem, da je zelo malo zdravnikov, ki na nas gledajo kot na prestrašene ljudi z teževami. Velika večina jih misli, da so najbolj pametna bitja na svetu.
gemini62
22. 04. 2009 17.19
kolikor koli gorja so Nekrepi pretrpeli, pa bi me vseeno zanimalo, kaj bi lahko bil vzrok, da se tako redko in v bistvu prirojeno stanje pojavi v tako netipični starosti, šele pri 12 letih. Ali obstaja možnost, da Bor ni umrl le zaradi domnevne malomarnosti zdravnikov ampak tudi zaradi nekih, še neznanih aktivnosti samega Bora in/ali njegovih staršev z njim? Bi bilo možno, da je bil Bor tudi žrtev prezahtevnih staršev, ki so morda od njega zahtevali določene aktivnosti, ki jih ni zmogel in zdaj svoj slab občutek zdravijo v javnosti z obtožbami zdravnikov? Ne me kregat,ker sem dvomljivec ampak, sam pojav odpovedi jeter pri 12 letih je izjemno čuden!
remember
22. 04. 2009 16.44
Deklica in fantek se igrata zdravnike. Deklica je od igranja male pozabila na svojega Kena in fantek pa je raztrgal Barbiko. Obe igrači sta izgubljeni in sedaj so krivi televizija, drugi otroci, grdo vreme. Vesta, da jih čaka kazen, ker je deklica zmotno presodila, da jo bo "Ken" še kar čakal tam, kjer ga pustla in deček pravi, da ni nič kriv, ko se je s pipcem preveč razživel na "Barbiko", da ni bila več uporabna. Saj je to le igra in ni prav, da sva kaznovana. Očka pospravi šibo, mamica ju poboža in vsi skupaj se samoupravno zmenijo, da otroka ne bosta gledala televizije, ko bodo na sporedu poročila.
Limbek
22. 04. 2009 16.07
manco-capac
22. 04. 2009 16.05
Smrt dečka ni bila zgolj posledica napake, bolj posledica neodgovornega in malomarnega ravnanja - več ur!
Lepa Primorska
22. 04. 2009 16.02
POPOLNOMA NEODGOVORNO OD ZBORNICE IN MARIBORSKE BOLNICE.KOT DA BI SE DELAL NORCA IZ NAS NAVADNIH ZEMLJANOV.SAJ JIM NI ZA ZAUPAT POPOLNOMA NIČ.
Lepa Primorska
22. 04. 2009 15.59
VZETI LICENCO ZA ZMERAJ.PA METLO V ROKE...
deadea
22. 04. 2009 15.55
jaz ga nisem poznal.
dr.psiho
22. 04. 2009 15.54
Ja danes so nekateri visoki voluharji ,dali napotke za reduciranje napotnice k specialistom...vsekakor to je normalno za to našo politiko...