Slovenija

Članov sveta UKC Maribor ni prepričal noben kandidat za direktorja

Maribor, 09. 06. 2016 09.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Svet zavoda Univerzitetnega kliničnega centra Maribor zaenkrat še ni izbral novega direktorja. V ožji izbor je prišel nekdanji šef NKBM Aleš Hauc, vendar na tajnem glasovanju ni dobil zadostne podpore.

UKC Maribor
UKC Maribor FOTO: POP TV

Svet zavoda Univerzitetnega kliničnega centra Maribor je po dolgi razpravi odločil, da ne izbere nobenega od prijavljenih kandidatov za novega direktorja tega zavoda. Kot je povedala predsednica sveta zavoda Vlasta Kovačič Mežek, bodo sejo nadaljevali v ponedeljek, ko bodo odločali o imenovanju vršilca dolžnosti direktorja.

"Žal nas noben kandidat ni prepričal," je dejala.

Razpisna komisija je po zaslišanju vseh devetih kandidatov, ki so se prijavili na razpis, uvrstila v ožji izbor nekdanjega predsednika uprave NKBM Aleša Hauca. A ta na tajnem glasovanju ni prejel dovolj glasov članov sveta zavoda. Podprli so ga trije člani sveta zavoda, dva sta bila vzdržana, šest jih je bilo proti.

"Vzeli smo si čas, da opravimo še nekatere razgovore in v ponedeljek nadaljujemo sejo, kjer bi se mogoče pojavil še kakšen kandidat za vršilca dolžnosti," je v izjavi za medije po seji povedala Kovačič Mežkova. "Vsi posamezni člani sveta zavoda imajo možnost, da opravijo nekaj razgovorov, in v kolikor bodo kandidati za to, se bodo predstavili v ponedeljek na nadaljevanju seje," je dodala.

Neuradno se kot kandidata za v.d. direktorja omenja direktorja slovenjgraške bolnišnice Janeza Lavreta, a predsednica sveta zavoda o imenih ni želela govoriti.

Novega direktorja s polnimi pooblastili bodo poiskali z novim razpisom. "Zakon veleva, da če se ne izbere noben kandidat, se sprejme sklep o vršilcu dolžnosti in hkrati takoj napove ponovitev postopka. Je pa res, da smo veliko razpravljali o statutu in potrebnih spremembah le-tega, in bomo delali tudi v tej smeri," je pojasnila Kovačič Mežkova.

S spremembo statuta naj bi poskušali zaostriti pogoje za prijavo na razpis, hkrati pa naj bi spremenili postopek izbire direktorja kliničnega centra. Pogoji, ki so jih morali doslej izpolnjevati kandidati za direktorja, so bili najmanj univerzitetna izobrazba ter najmanj pet let delovnih izkušenj z ustreznimi organizacijskimi in upravljavskimi znanji.

Za položaj direktorja UKC Maribor, ki se je izpraznil po napovedanem umiku dolgoletnega direktorja Gregorja Pivca, so poleg Hauca kandidirali še nekdanji poslanec DZ Borut Ambrožič, direktorica farmacevtske družbe Marifarm Romana Fišer, direktor podjetja Hoffmann Franc Hoffmann, vodja centra za odnose z javnostmi v UKC Maribor Janez Lencl ter dosedanji pomočniki direktorja UKC Maribor Peter Weissensteiner, Gregor Danko, David Felser in Darko Kuhar.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Cisto na hitro
09. 06. 2016 19.29
+5
Kaj pa tovarišu Ambrožiču manjka???? Lewak, s plagiatom magisterija. Mislim, da ima vse reference za vodilni položaj.
lep123
09. 06. 2016 15.22
+1
Full je bilo tajno glasovanje.
Viejo cabron
09. 06. 2016 14.03
+10
Tale HAUC pa je že bil poštar, bankir in sedaj bi bil rad še medicinec!???. Enako kot Erjavec kateri je pobral vsa znanja tega sveta. Sicer pa HAUC ne izpolnjuje osnovnega pogoja za to funkcijo: je predebel in slab vzgled bodočim pacientom in veliko breme zdravstvenemu sistemu. V prihodnje lahko pričakuje težave s kardio-vaskularnim sistemom, obrabo kolen, prostata, sladkorna,.....in to je naša prihodnost??
lep123
09. 06. 2016 12.26
-3
Le Ambrožič je s svojimi referencami in predstavitvijo izstopal. Vprašajte svet, zakaj ga niso imenovali ?
mita1
09. 06. 2016 11.41
+13
To so pa bili kandidati da te kap. Če bi koga potrdili bi morali ves svet zavoda poslati na psihiatrijo.
macek_garfield
09. 06. 2016 10.00
+3
in zakaj za direktorja ukc ni dovolj dober g. plagiator ambrozic?
sinhron
09. 06. 2016 09.53
+13
Za direktorja UKC Maribor so se prijavili sami oporečneži !
jenihvetes
09. 06. 2016 09.35
+17
Hauc, janšistični pujsek, zaradi katerega je umrla tista gospa za šalterom, proklet bil na veke vekov