Slovenija

Civilna iniciativa za celjsko bolnišnico zbrala že več kot 1500 podpisov podpore razrešenemu direktorju Marjanu Ferjancu

Celje, 30. 11. 2017 13.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Iniciativa za celjsko bolnišnico od vlade pričakuje, da bo razumela civilni pritisk, in jo še enkrat pozvala, naj ne ruši vodstva bolnišnice. Strokovni svet bolnišnice pa je napovedal, da bo, če bo vlada podala soglasje k sklepu sveta zavoda bolnišnice o razrešitvi Ferjanca, v celoti odstopil.

Civilna iniciativa za ohranitev rasti in razvoja celjske bolnišnice, ustanovljena prejšnji teden, je zbrala že več kot 1500 podpisov podpore Marjanu Ferjancu, ki ga je svet zavoda bolnišnice ta mesec razrešil s položaja direktorja. Vlada sicer na današnji seji ni obravnavala njegove razrešitve.

Ustanoviteljica iniciative za celjsko bolnišnico Irenca Pustovrh je vlado pozvala, naj ne ruši vodstva bolnišnice, ker bi to lahko pripeljalo do rušenja celotne strukture bolnišnice. Dejala je, da si ne želijo kaosa v bolnišnici, ki dela dobro.

Od vlade Pustovrhova pričakuje, da bo razumela civilni pritisk in da bo še enkrat razmislila, ali je smiselno rušiti nekaj, kar dela dobro, in postavljati nekaj, za kar ne vemo, ali bo delalo dobro, kot je dejala.

Bolnišnični sindikat je zagrozil z uvedbo 40-urnega dela tedensko decembra, če bo vlada podala soglasje k sklepu sveta zavoda bolnišnice o razrešitvi Ferjanca.
Bolnišnični sindikat je zagrozil z uvedbo 40-urnega dela tedensko decembra, če bo vlada podala soglasje k sklepu sveta zavoda bolnišnice o razrešitvi Ferjanca. FOTO: POP TV

Strokovni direktor celjske bolnišnice Franci Vindišar meni, da gre pri razrešitvi direktorja za poskus politične destabilizacije bolnišnice. "Predlagana zamenjava poslovnega direktorja je že in bo v prihodnosti, če bo do te razrešitve dejansko prišlo, povzročila nestabilno delovanje bolnišnice," je dejal.

Strokovni svet bolnišnice je sicer napovedal, da bo v celoti odstopil, bolnišnični sindikat pa je zagrozil z uvedbo 40-urnega dela tedensko decembra, če bo vlada podala soglasje k sklepu sveta zavoda bolnišnice o razrešitvi Ferjanca.

Ustanoviteljica iniciative za celjsko bolnišnico Irenca Pustovrh je vlado pozvala, naj ne ruši vodstva bolnišnice.
Ustanoviteljica iniciative za celjsko bolnišnico Irenca Pustovrh je vlado pozvala, naj ne ruši vodstva bolnišnice. FOTO: Kanal A

Za ustanovitev civilne iniciative so se po besedah Pustovrhove, ki v celjski bolnišnici dela več kot 30 let, odločili, ker imajo celjsko bolnišnico radi. "Nekateri z njo dihamo in živimo že desetletja in smo že nekoliko utrujeni od bojev z mlini na veter, drugi vanjo šele vstopajo polni elana in z željo, da bi jo gradili in razvijali naprej ter ob tem strokovno, poklicno in osebnostno rasli tudi sami," je dejala.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

FC Chelsea2
30. 11. 2017 16.49
+1
Seveda tukaj bi vlada menjala vodstvo in nastavila svoje nesposobne ljudi medtem ko v UKC pa jim kar ni šlo v račun, da bi mogli menjati in so šele pred kratkim začeli menjati samo zaradi tega, ker so drugo leto volitve drugače bi bilo še vedno tako kot je.
Uporabnik113089
30. 11. 2017 15.27
+0
Noro! Ulica bo odločala kdo bo direktor? Danes cmerarji nesposobni in nikdar več!
sandi101
30. 11. 2017 14.50
+3
Pa kaj se gre ta vlada??? Najslabša od vseh vlad do sedaj!!! Čas, da se drugo leto ta cmerar pobere tam odkod je prišel in naj zagovarja svojo pravno meglo drugje... Fuj!