Slovenija

Civilna iniciativa nasprotuje letališču

Bovec, 30. 05. 2011 18.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Jure Tepina
Komentarji
7

V Bovcu bodo kljub protestom civilne iniciative kmalu dobili sodobno letališče. Staro letališče bo povsem preurejeno, zgradili bodo hangar in zgradbo, kjer bodo dobili svoje prostore tudi gasilci in gorski reševalci.

V Bovcu bodo kljub protestom civilne iniciative kmalu dobili sodobno letališče. Staro letališče bo povsem preurejeno, zgradili bodo hangar in zgradbo, kjer bodo dobili svoje prostore tudi gasilci in gorski reševalci.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bolimepatak
31. 05. 2011 07.16
Civilne iniciative so sporne vedno samo za kapital in Ljubljančane, ki vse vedo in se vtikajo v vsak pasjek. Ljudje na podeželju imajo pravico sami se odločiti, kaj želijo imeti v svojem okolju, ne pa, da neka ideja, ki zrase v glavi nekega kvazi poslovneža, jih mimo njihovih želja enostavno povedano, posiljuje...... Za peščico ljudi in njihovih idej, pa država omogoči kršenje zakonodaje brez posledic.....ali pa jo enostavno spremenijo....
pijanec22
31. 05. 2011 03.25
Te naše civilne iniciative so nemogoče. Še pasje ute več ne smeš postavit, ker takoj nekdo protestira.
alterego
30. 05. 2011 22.18
pa da ne bi kdo postavil še kakšnega "zdravju škodljivega daljnovoda" (kot na primer v Renčah), kar na sveče in petrolejke naj si svetijo na pisto! mi, Slovenci, hočemo živet zdravo z naravo, kot amiši! pika
Uporabnik8879
30. 05. 2011 21.07
@obvescevalec Nihče ne bo nič preveč betoniral, samo posodobili bi to, kar že je in to zelo lično in v sozvočju z dediščino in okoljem. Civilna inciativa to ve in se je zato osredotočila predvsem na hrup, ki naj bi se kao povečal. Zaradi lege in okoliških hribov ne bo hrupa popolnoma nič več, ker enostavno drugačna letala tu nimajo pogojev za pristanek, torej ostanejo CESSNE, jadralni modeli in podobno. Tudi zakon točno določa še dopustno mejo hrupa v takih okoljih in večjega hrupa zagotovo ne bo. Bo pa en lep urejen kompleks, namenjen športnemu letalsvtu in to je zagotovo napredek kraju in zagotovo nikakršen poseg v škodo kulturne krajine. Zakoni o tem so tako strogi in v piko napisani, predvsem kar se tič zračnega prometa, da je prav vsak strah o povečnju hrupa brezpredmeten.Novejša športna letala so že po novih normah in imajo predpisano manjšo zvočno obremenitev, kot ta stara, ki so danes še v floti. Večina krajanov po mojem mnenju, nima prav nič proti taki ureditvi tega prostora, le peščica pod vostvom "generalov", ki imajo verjetno drugačne cilje pač vodi kampanijo proti napredku, iz čisto drugih nagibov, kot je skrb za krajino in krajane. Evropa zagotovo nebi dala denarja, če bi bil projekt samo v eni dlačici sporen in v nasprotju z ohranjanjem neokrnjene narave. Raje naj inciativa pogleda, kaj se dogaja v Soči in na Kaninu, če bi imeli res prave namene, bi raje tam kaj uredili.
idrca
30. 05. 2011 20.36
na zgornjem delu raste edinstven mah in kaj se zgodi cesto morajo premaknit proti reki idrijci da ne bi ogrozili mahu in in kaj se zgodi cena je višja a zdaj se bomo pa za vsako stvar bunili,če bi vse poslušali pol ne bi blu razvoja saj to hočemo a ne
obvescevalec
30. 05. 2011 19.53
@Tomyslo: Zgornje Posočje ne rabi množičnega in hohštaplerskega turizma. Ravno ta "nedostopnost" daje temu območju čar in lepoto. Ampak eni bi radi vse zabetonirali in pripeljali horde instant turistov. Hvala, ampak ne hvala.
Uporabnik8879
30. 05. 2011 19.45
Ma tele civilne inciative so z svojimi strahovi in z nabiranjem političnih točk neumorni in prava nadloga. Pr nas so toliko časa sitnarili in nasprotovali novemu avtocampu, da danes ni ne starega in ne novega več in je tam zbirališče smeti in nesnage. V zalogu pred nekaj tedni zminirali modelarsko društvo, na primorskem so proti postavitvi veternih elektrarn (pa povsod v EU so v porastu, k je to skor zastonj elektrika) tu niso za napredek kraja v smislu tudi višjecenovnega turizma in nasprotujejo posodobitvi letališča in še in še bi lahko našteval. V resnici si pa v inciativah najde nekaj "generalov", ki pumpa svoje ovčice, jih pošiljajo v ogenj zraven pa se počasi vzpenjajo .da na naslednjih volitvah mogoče dobijo kak glas. Čim več takih civilnih inciativ, za katerimi se skrivajo politične stranke, pa bomo kmalu ob ves napredek.