Slovenija

Čista lopata: Preuranjene aretacije?

Ljubljana, 05. 05. 2008 17.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Blaž Jarc
Komentarji
6

Sodni senat je zavrnil pritožbe Zidarja, Črnigoja in Tovšakove. Vendar pa je dokazov dovolj le za uvedbo preiskave, ne pa tudi za vložitev obtožnice.


  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mac4_m
18. 05. 2008 15.15
prehitre aretacije so v sloveniji povsod, tudi za morilce. Nesposobno sodstvo namreč ni sposobno izpeljat nobenega primera, od umorov, posilstev pa do prometnih nesreč prej kot v petih letih. V normalnih državah take ljudi takoj zaprejo in sojenje se začne v par mesecih... Če kdo išče vrhunsko nesposobnost jo lahko najde v našem sodstvu..
vetlan
06. 05. 2008 21.25
mojcico, bravo.
Tonček Balonček
06. 05. 2008 08.04
Gre za preventivne aretacje, "pahorček" ima prav, povzema Bushevo doktrino o preventivnih vojnah, seveda na lokalnem nivoju! Malo jim moramo podkuriti, da se ve, kako resno mislimo! Bolje koga po nesreči ali kar tako zapreti, ostale pa s tem malo ustrahuješ, kot v kakšni osnovni šoli!! Ko bodo prišli po "pahorčka", bomo seveda vsi ploskali!!
pahor?ek
05. 05. 2008 22.21
Na tem mestu bi rekel naslednje. Postavlja se vprašanje, kaj je s Sloveniji s korupcijo. Nikakor ne smemo pri vsem tem dogajanju zanemariti klime v družbi, ki lahko s pozitivnimi zgledi pripomore k zmanjšanju korupcije v družbi in nasploh kriminala. Dogajanje v zvezi z akcijo čista lopata, ki sicer NI še končana, je nedvomno veliko bolj preprečevalno vplivalo na širjenje korupcije v državi kot pa vsa leta delovanja KOSOVE protikorupcijske komisije, ki je bolj kot ne brezzobi tiger. Celo tisti, ki so bili še do nedavnega nedotakljivi, se zavedajo, da morajo spoštovati zakon, saj se jim v nasprotnem primeru lahko, da se bodo znašli v policijski marici. To pa je dokaz, da so se v RS na tem področju zgodili bistveni in za Slovenijo še kako pomembni premiki.
Buena Vita
05. 05. 2008 22.14
HE MOJCICO če ti misliš da Zidar srečno spi v svoji hiši,prav jaz pa vprašam koliko pištoljev ima pod povštrom,na dogotke ki so nam znani,ta se ne spravi v posteljo miren, in,in kaj in koliko več lahko poje od mene ali tebe ali kogarkoli?? zame je to mizerija nobena nagrada tiha obsodba vseh,je huja kot če te zares obsodijo,in vtaknejo v čuzo
mojcico
05. 05. 2008 19.40
Samo naivnež lahko verjame, da bi ljudem, ki na veliko kradejo denar, lahko sodili. Ne moreš soditi nekomu, ki dela z roko v roki s politiki, saj bi bilo potrebno potem razkriti tudi njih. Zelo omejeni Poljšak je to jasno povedal, obtoženi pa bodo za sodelovanje v šovu bogato nagrajeni.