Slovenija

Sodišče zahteva izvedenstvo o Zidarjevem zdravju

Ljubljana, 01. 07. 2011 09.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Sodišče, na katerem poteka sojenje v zadevi Čista lopata, zahteva izvedenstvo o zdravstvenem stanju Ivana Zidarja. Sicer je na obravnavo od treh prič prišla le ena.

Na ljubljanskem okrožnem sodišču so izdali odredbo za izvedenstvo o zdravstvenem stanju Ivana Zidarja, je v današnjem nadaljevanju sojenja v zadevi Čista lopata pojasnila sodnica Vesna Podjed. Izvedenska komisija je že določena, Zidar pa ostaja izključen iz glavne obravnave.

Nekdanji direktor Kontrole zračnega prometa Srečko Janša je bil kot priča vabljen na današnjo obravnavo, a se na sodišču ni pojavil.
Nekdanji direktor Kontrole zračnega prometa Srečko Janša je bil kot priča vabljen na današnjo obravnavo, a se na sodišču ni pojavil. FOTO: POP TV

Sojenje se je tako nadaljevalo zoper preostalih sedem obtoženih. Vabljene so bile tri priče, a prišla je le ena, druga se je namreč opravičila, tretji pa vabilo ni bilo vročeno. Na prostor za priče je tako stopil le Robert Oblak iz podjetja DRI. Tako on sam kot podjetje, ki se je takrat imenovalo DDC, sta namreč sodelovala v postopku javnega naročila za gradnjo kontrolnega stolpa na Brniku.

Oblak je pregledoval ponudbe, vendar v fazi odprtega postopka, ne v pogajanjih. Kot je dejal v fazi preiskave, sodnica pa je to njegovo izpoved prebrala, je on podal oceno izvedljivosti terminskih planov, oddal poročilo, v katerem je navedel tudi nekaj pripomb, in ponudbe vrnil na Kontrolo zračnega prometa. Na današnje vprašanje sodnice, ali so bili terminski plani realni, je odgovoril, da to težko reče.

V zadnjem času so sojenja sicer potekala dvakrat na teden, zdaj pa sledi skoraj dvomesečen premor. Naslednja obravnava bo namreč 26. avgusta.

V zadevi Čista lopata so Zidar, Hilda Tovšak, Dušan Črnigoj, Tomaž Žibert, Ivan Demšar, Borut Farčnik, Srečko Gabrič in Ivan Kroflič obtoženi sprejemanja in dajanja daril oz. pomoči pri teh kaznivih dejanjih v povezavi z gradnjo letališkega stolpa na Brniku.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

moster
27. 07. 2011 00.24
ZDRAV KO RIBA, SAM SMRDI PRI GLAVI!!
mac4_m
03. 07. 2011 21.33
sedaj vemo, zakaj je človek zafurat podjetje, ki ni nič plačevalo, kasiralo pa 3x tno vrednost. Človek je očitno zelo bolan..
Buena Vita
02. 07. 2011 07.42
HE,HE,HE,HE CIRKUC RDEČIH GOLJUFOV
Če mene ne bi na sodišče, bi me verjetno že iskali specialci in na silo privedli v "hram pravice". Očitno se spet držimo nepisanega pravila: Vsi enaki vsi enakopravni. Nekateri malo bolj. "
Buco -
01. 07. 2011 13.11
ni on sposobn zdej razlagat kam so šli miljoni no, razumte starga betežnga človeka.
kvapatebriga
01. 07. 2011 12.45
Izvedenstvo? Naj ga rajši spravijo na drugi svet in ga odrešijo muk tako kot ostale paciente v slovenskem zdravstvenem sistemu!
luckyss
01. 07. 2011 11.35
Ja, če pa napišeš, da je naše sodstvo potrebno kritične presoje te pa brišejo..
kockam
01. 07. 2011 11.13
Tole sojenje je navadna farsa za nas državljane, škoda denarja, ki bo porabljen za to.
Bosta1
01. 07. 2011 09.52
Ma, požvižgajo se Hilda Tovšak, Dušan Črnigoj, Tomaž Žibert, Ivan Demšar, Borut Farčnik, Srečko Gabrič in Ivan Kroflič Kradli niso le zase imajo močne botre, ki vedno poskrbijo, da ne bo s tega nić. Ne more bit vse skupaj sklep čudnih okoliščin in bo slučajno vse zastaralo....
MOSSAD001
01. 07. 2011 09.51
Zidarja spet ne bo na sojenju. -Ja normalno da ge nebo,če se mu je pa malta strdila ,-))