Slovenija

Več trkov, dolge kolone

Ljubljana, 10. 11. 2011 07.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Četrtkovo jutro je bilo na slovenskih cestah v znamenju običajno gostega prometa in številnih prometnih nesreč, v katerih je škodo utrpela predvsem pločevina. Ceste pa so na celjskem sinoči terjale še eno življenje.

Po jutranjih zastojih na slovenskih cestah so se razmere sedaj nekoliko umirile. Do občasnih zastojev zaradi del prihaja na primorski avtocesti med Vrhniko in cestno postajo Log v smeri Ljubljane.

Promet je na slovenskih cestah povečan, voznike pa pozivamo k previdnosti in strpnosti za volanom.
Promet je na slovenskih cestah povečan, voznike pa pozivamo k previdnosti in strpnosti za volanom. FOTO: Blaž Garbajs

Na cestah pa je zjutraj prišlo do večjega števila prometnih nesreč, a so posledice vseh že odstranili. Gasilci in policisti so imeli veliko dela tudi sinoči. Ob 22.55 je v naselju Lupinica v občini Šmartno pri Litiji voznik osebnega vozila z veliko hitrostjo udaril v most, se pri tem poškodoval in ostal ukleščen v vozilu, zato so morali posredovati gasilci. Litijski reševalci so ga prepeljali v ljubljanski klinični center.

Popoldne sta v Trški Gorci, v občini Šentjur, trčili osebni vozili. V nesreči je ena oseba umrla zaradi poškodb, dve poškodovani osebi pa so reševalci iz Celja odpeljali v celjsko bolnišnico. Celjski policisti in gasilci so zavarovali kraj nesreče ter s tehničnim posegom iz vozil rešili dve poškodovani osebi in mrtvo osebo.

Pomurski policisti so obravnavali šest prometnih nesreč, v katerih sta dve osebi utrpeli lažje telesne poškodbe. Na avtocesti med cestninsko postajo Dragotinci in izvozom Vučja vas je voznica osebnega avtomobila trčila v odbojno ograjo. Zaradi tega se je z vozilom po vozišču avtoceste prevrnila in obstala v obcestnem jarku. Pri tem se je lažje telesno poškodovala. Skupne škode je bilo za 5.000 evrov.

Jeseni so ceste še posebej nevarne, to pa potrjuje veliko število prometnih nesreč.
Jeseni so ceste še posebej nevarne, to pa potrjuje veliko število prometnih nesreč. FOTO: POP TV

Zaradi miniranja bodo 10-minutne popolne zapore na cesti Zidani Most–Rimske Toplice v Zidanem Mostu pri kamnolomu med 8. in 12. uro in na cesti Stahovica–Kamniška Bistrica v Stahovici pri kamnolomu med 14. in 15. uro.

V predoru Karavanke poteka promet izmenično enosmerno, s predvideno čakalno dobo 30 minut. Na drugih mejnih prehodih zaenkrat ni posebnosti.

Več o razmerah na cestah si lahko preberete tudi na naši spletni strani.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

elan5
10. 11. 2011 18.46
Danes na avtocesti blizu Celja. Prehitevata se tovornjaka. Pa gre kar eden junak po odstavnem pasu mimo obeh po skrajni desni. Če ne vidiš skoraj ne moreš verjet.
KONEC VAŠEGA SVETA POHLEPA
10. 11. 2011 10.24
Ce ne bi bilo policije bi jih vsak dan par pospravili v krste zaradi nestrpne voznje.Ce vozis normalno glede na vremenske dogotke lahko preprecis cisto vsako nesreco .Lep pozdrav minusi dobrodosli ampak resnica pa vseeno boli
Nimivseeno
10. 11. 2011 09.39
Joj kako so ljudje nestrpni. Zadnjič sem počasi pospeševal iz križišča, pa je tip takoj začel trobiti, me prehitel po polni črti in nato bremzal pred mano. Res nimam besed o taki kulturi.
biribiri17
10. 11. 2011 09.15
scipio
10. 11. 2011 08.59
kakšna milootožna metaforika "...ceste so spet terjale..." kaj ceste, tisto je terjala kronična nestrpnost in brezobzirnost in nespamet enega dela našega ljudstva, ki se po njih vozi! izobzirimo se in defenzivirajmo, bodimo vidni in predvidljivi v cestnih manevtih pa bo takoj bolje.
MOSSAD003
10. 11. 2011 08.54
Tokle enga pleha na cest,vsi se na šiht trajbajo....ejga Pa prevte da Ferme propadajo... Kva če bi vsi deleli,pol bi mogu it na šiht ene dvadni prej....ejga
MOSSAD003
10. 11. 2011 08.35
A je treba tok šparat pri cestah....ejga Takoj naj poširijo tele koluvoze...ejga
Fukofakic
10. 11. 2011 08.28
Štajerksa avtocesta nujno potrebuje še 1 dodaten pas... Tam ti nič ne pomaga omejitev hitrosti in upoštevanje varnostne razdalje, ker je zjutraj enostavno preveč vozil.
tepee
10. 11. 2011 08.19
Po AC vsi gonjo do fula,da bi bli prej v službi,potem pa je treba zabremzat,pa gre kr naprej-v drug avto.