Slovenija

Cesto v Trbovljah po dobrem mesecu dni sanirali. Cerar pohvalil dobro sodelovanje vseh vpletenih

Trbovlje, 04. 04. 2016 21.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po dobrem mesecu dni od skalnega podora so sanirali cesto v Trbovljah. Sanacija podora in cestišča je stala milijon evrov. Odločitve so bile sprejete hitro, delo na terenu pa vodeno zgledno in strokovno, je dejal premier Miro Cerar. Ob tem se je zahvalil vsem, ki so sodelovali pri odpravljanju posledic skalnega podora.

Sanacija ceste in podora je trajala dober mesec.
Sanacija ceste in podora je trajala dober mesec. FOTO: Občina Trbovlje

Predsednik vlade Miro Cerar se je danes udeležil sprejema v zahvalo za pomoč in delo pri sanaciji skalnega podora v Trbovljah, ki ga je priredila županja Občine Trbovlje Jasna Gabrič. V nagovoru je izpostavil, da je bil projekt sanacije skalnega podora primer dobre prakse sodelovanja vseh vpletenih.

Odločitve so bile namreč sprejete hitro, dela na terenu pa vodena zgledno in strokovno. Tako je bila cesta v dobrem mesecu dni po zasutju sanirana in predana prometu, so sporočili iz kabineta predsednika vlade.

Premier se je zahvalil vsem vpletenim, pri tem je izpostavil predvsem napore ministrstva za infrastrukturo, Direkcije RS za infrastrukturo, koncesionarjev, Slovenske vojske, gasilcev, alpinistov in Občine Trbovlje, "ki so omogočili, da so bila dela izvedena v izredno kratkem času, kakovostno in usklajeno med vsemi sodelujočimi".

Sanacija podora in cestišča je stala milijon evrov (brez DDV) in je bila plačana z interventne postavke državnega proračuna.

Županja je posameznicam in posameznikom, ki so na takšen ali drugačen način pripomogli k uspešni vzpostavitvi cestne povezave, podelila zahvale. Ob tem se je posebej zahvalila tudi predsedniku vlade in ministru za infrastrukturo Petru Gašperšiču za njuno zavzemanje za čim hitrejšo in učinkovito izvedbo projekta.

V bližini trboveljske cementarne je 20. februarja letos prišlo do skalnega podora. Skale so močno poškodovale cesto, krajani pa so začasno ostali celo brez vode in elektrike ter telekomunikacijskih povezav. Sanacija je bila zahtevna, saj je bilo treba najprej poskrbeti za varnost.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

srecnii
05. 04. 2016 12.24
1 milijon, ja, pol tega dnarja so spet pokradl.
OsvobodimoSlovenijo
05. 04. 2016 09.22
Glede na ceno so podporniki prav gotovo iz titaniuma.
FCL
04. 04. 2016 21.59
+6
Super res...iz novega asfalta na 100 let stare betonske plosce par metrov naprej.