Slovenija

Čestitke za Türka

Ljubljana, 16. 11. 2007 19.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
N.Š./STA
Komentarji
7

Novoizvoljenemu predsedniku države Danilu Türku je čestital tudi generalni sekretar Združenih narodov Ban Ki Moon.

Türku je čestital generalni sekretar ZN Ban Ki Moon
Türku je čestital generalni sekretar ZN Ban Ki Moon FOTO: Reuters

V svojem pismu novoizvoljenemu predsedniku je med drugim zapisal: "Za Združene narode je izjemna prednost, da je na čelu neke države članice človek z vašo zavezo načelom Združenih narodov ter z znanjem in izkušnjami na področju dela ZN iz prve roke," so sporočili iz pisarne novoizvoljenega predsednika.

Generalni sekretar ZN je Türku zaželel "moči in poguma med pripravami za prevzem novih pomembnih nalog naslednji mesec" in dodal še, da se veseli nadaljnjega sodelovanja.

Türk bo predsedniško mesto prevzel 23. decembra
Türk bo predsedniško mesto prevzel 23. decembra FOTO: Dare Čekeliš

Med številnimi tujimi državniki so Türku čestitali tudi predsednik Evropske komisije Jose Manuel Barroso, predsednik Evropskega parlamenta Hans-Gert Pöttering, predsednik Nemčije Horst Köhler, nemška kanclerka Angela Merkel, češki predsednik Vaclav Klaus, italijanski predsednik Giorgio Napolitano, bolgarski predsednik Georgi Parvanov, portugalski predsednik Anibal Cavaco Silva in brazilski predsednik Luiz Inacio Lula da Silva.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

M.U.K.
17. 11. 2007 20.41
theta. Zarota, kot jo imenuješ se na planetu Zemlja pripravlja že 18,5 milijona let....
Variatio delectat
17. 11. 2007 14.18
Polons, na neki način se je mogoče strinjati s tvojimi mislimi. Vsekakor je bil Militov trud pri tem neprecenljiv, še posebej njegove totalitarne izkušnje. Vendar pa sam že precej časa razmišljam drugače. Ne smemo upoštevati slovenskega volilnega telesa kot normalnega, kajti če ga, se vedno opečemo. 50 let manipulacije je doživljenjsko pohabilo lepo število Slovencev, ki seveda še vedno volijo, a njihove odločitve so kot, da so so hipnotizirani. Pogovarjal sem se s starejšimi ljudmi, nekateri ob vsej svoji krščanski prijetnosti mislijo, resnično (in to sem že enkrat zapisal), da pravi politik nekako ne sme hoditi v cerkev. To je tragičnost, nad katero človek ostrmi.
Heinke
17. 11. 2007 13.59
Če ne bi Kučan rekel Turk, Turk danes ne bi bil predsednik. Ampak Kučan bi se živ požrl, če bi zmagal Peterle, zato je bilo treba uporabiti debele laži na realni osnovi in malo manipulacije, da se je stvar "prav povezala", ker drugega ni preostalo, to pa mu ljudje zamerijo. Če odvzamem to manipulacijo je dejansko predsednik Peterle. Zato zame Turk ne bo nikoli pravi predsednik, pač pa Kučanova udejanjena volja. In to svet ve bolje od nas. Pa kakšna država na svetu bi izvolila predsednika, ki je bil proti lastni državi? In Turk je zastopal Jugoslavijo v tujini ne Sloveniji, zato je za tujino paradoks še toliko večji.
victoriosus
17. 11. 2007 11.58
A samo od tega korejca? Kaj pa preostali svet? Za Peterletom bi že stala cela Evropa, a kaj ko Janša obvladuje medije in vsiii po vrsti pišejo proti njemu. Paradoks!
Dejc Staffbull
17. 11. 2007 07.44
theta,malo si bogi,kaj?
theta
16. 11. 2007 19.30
Sem vedno trdil, da je Turk član zarote imenovane Nova svetovna ureditev... no pa vidite.. lepo da je zavezan združenim narodom, ne Slovencem.
theta
16. 11. 2007 19.30
Sem vedno trdil, da je Turk član zarote imenovane Nova svetovna ureditev... no pa vidite.. lepo da je zavezan združenim narodom, ne Slovencem.