Slovenija

Ceste ne bodo zaprli: storjen korak bliže k obvoznici, ki naj bi majala Bogovičev stolček

Ljubljana, 31. 08. 2012 13.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predstavniki pristojnih ministrstev in župani so dosegli napredek v pogovorih o gradnji obvoznice Škofljica. Prav ta naj bi bila razlog za poziv k menjavi Bogoviča, ki pa zapleta ne komentira, pravi le, da ni človek, ki bi se oklepal stolčkov.

Bogoviču naj bi se stolček majal prav zaradi obvoznice Škofljica.
Bogoviču naj bi se stolček majal prav zaradi obvoznice Škofljica. FOTO: 24ur.com

Predstavniki pristojnih ministrstev in župani so storili pomemben napredek v pogovorih o gradnji obvoznice Škofljica.

Dodana vrednost dogovarjanj je v tem, da se pri izbrani različici, ki bo verjetno tekla skozi Barje, nadomestne habitate s tehničnimi rešitvami s prej predvidenih 250 hektarjev zmanjša na 90 hektarjev kmetijskih zemljišč, kar bo pomenilo tudi bistveno pocenitev obvoznice. Ta je prvotno stala 112 milijonov evrov, od tega so 60 milijonov evrov stali nadomestni habitati. Dogovorili so se tudi, da se v zvezi z različico Lisičje vnese v okoljsko poročilo čim več argumentov, ki jasno govorijo o nesprejemljivosti te različice, je dejal kmetijski minister Franc Bogovič.

Takšno okoljsko poročilo je v pripravi in bo v javno razgrnitev šlo v oktobru. To pa bo tudi osnova, da bi vlada na seji konec leta že lahko sprejela različico, po kateri bi ta obvoznica potekala. Od tu naprej po zagotovilih ministrstva za infrastrukturo in prostor ter direkcije ceste potrebujejo največ eno leto, da pridejo do dokončnega državnega prostorskega načrta. To pa bo osnova za pridobitev gradbenega dovoljenja, je pojasnil.

Bogovič je sicer zanikal, da je pospešek dogovorom dalo pismo predsednika vlade Janeza Janše glede razmisleka o zamenjavi Bogoviča zaradi zamud pri gradnji obvoznice, poudaril je tudi, da ni človek, ki bi se "oklepal stolčkov". "Želim korektno in pošteno delati. Mislim, da sem v teh mesecih tudi tako deloval. Drugi pa so poklicani za to, da presodijo, ali je to delo dovolj dobro ali ne. Sam s temi sodbami nimam kakšnih velikih težav," je povedal Bogovič.

Tudi župan Škofljice Ivan Jordan in župan Iga Janez Cimperman sta po sestanku, ki se ga je sicer poleg predstavnikov pristojnih ministrstev udeležilo 13 županov razvojne osi 3a, izrazila zadovoljstvo nad dogovorjenim. Kot je poudaril Jordan, je bil sestanek zahteven, a zelo ploden. Minister je dal besedo in postavili so tudi roke, povezane z umestitvijo obvoznice v prostor. Konec oktobra pričakujejo javno razgrnitev, konec leta pa umestitev različice pri vladi.

Kot je še dejal župan, so sprva nameravali 3. septembra v celoti zapreti regijsko cesto, vendar so se po današnjem dogovoru odločili, da takšnega protesta ne bodo izvedli.
 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mr.JanHara
31. 08. 2012 15.55
+0
Saj Bogovič zna, če hoče, le hlače mu je treba izprašiti. Lepa beseda pri njem nič ne zaleže. On bi nadpalamudril tudi Jankovića.
K1ssMyAss
31. 08. 2012 14.32
+7
Lepo prosim Slovensko vojsko da izvede državni udar. Hkrati jih prosim, da krivce za nastalo stanje - od politikov do raznoraznih menegerjev in škofov - pospravijo v arest. Seveda pričakujem natančno in hitro sojenje. Vnaprej se vam zahvaljujem !
K1ssMyAss
31. 08. 2012 14.33
+5
P:S: Predlagam areno v Stožicah za sojenja!
K1ssMyAss
31. 08. 2012 14.28
+11
Na bruhanje mi gre, ko kdorkoli omeni Janeza Janšo.
kam
31. 08. 2012 14.11
-7
no, včeraj ste me zasuli z minusi, ko sem zapisal, kako upam, da bo zalegla JJ-jeva grožnja. Danes pa sem vesel, da sem imel prav.
kam
31. 08. 2012 14.11
-3
no, včeraj ste me zasuli z minusi, ko sem zapisal, kako upam, da bo zalegla JJ-jeva grožnja. Danes pa sem vesel, da sem imel prav.
01xxy
31. 08. 2012 13.46
+6
Žerjav je sramota za Slovenijo.
Varstvo Medo Pu
31. 08. 2012 13.45
+7
Oglas: Bogoviču oddam stanovanje za dobo dveh let na Ločniku pri Vel.Laščah. Odlična lega, idilična vas, kjer nikoli ni megle, ljudje pa so s soncem obsijani. Pogoj je le, da se vsako jutro ob 7.uri odpravi od doma in do 8.pride pravočasno v službo. Prav tako naj se vrača ob 15., 16. uri in naj pravočasno spotoma vzame še otroka iz vrtca. Seveda mora bit ves dan nasmejan, brez nervoze v koloni ter prijazen in strpen voznik in sosed. Šifra: na Škofljici zamašek, čez Lavrico v prvi brzini.