Slovenija

Cesta čez Rebrnice letos zaradi burje zaprta skoraj 60 ur!

Ljubljana, 11. 02. 2010 14.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Za vodenje prometa v orkanski burji je treba poznati naravo burje, na Darsu odgovarjajo na očitke nekaterih voznikov. Najmočnejši sunki se namreč pojavljajo periodično, približno vsakih 90 minut.

Potem ko smo včeraj poročali, da Vipavci zaradi gospodarske škode, ki jo povzroča zapiranje ceste zaradi burje, napovedujejo tožbe, smo danes na Družbo RS za avtoceste (Dars) naslovili nekaj vprašanj.

Rebernice
Rebernice FOTO: Dare Čekeliš

Mnogi vozniki so se namreč pritoževali, da je informacijska signalizacija na nekaterih merilnih mestih prikazovala šibkejšo moč burje od 150 kilometrov na uro, kolikor je potrebno za popolno zaporo ceste. Marjan Koler z Darsa je ob tem zatrdil, da so sunki burje "preverljivo in dokazljivo presegli 150 km/h, zato je bila vzpostavljena najvišja stopna omejitve prometa". Po podatkih nadzornega centra Kozina, iz katerega Darsovi operaterji vodijo in nadzorujejo promet tudi na tem delu vipavske hitre ceste, je bil včeraj na hitri cesti zabeležen sunek burje 186 km/h, zagotavlja Koler.

Od odprtja hitre ceste prek Rebrnic sredi avgusta lani je bila ta v letu 2009 zaradi burje zaprta skupaj 34 ur in 20 minut (14., 15., 16. december), v letu 2010 pa do danes skupaj 58 ur in 49 minut (26., 27. januarja, 8. februarja ter 10. in 11. februarja – zaprta je bila od včeraj 10.38 do danes 7.45).

Nekateri vozniki so se sklicevali tudi na spletno stran promet.si, ki je kazala šibkejše sunke, vendar pa Koler opozarja, da so tam objavljena merilna mesta za glavno cesto Razdrto–Ajdovščina, ne pa tudi za hitro cesto prek Rebrnic. "Ta ima dovoljenje za poskusno obratovanje v trajanju enega leta in v tem obdobju bo na osnovi pridobljenih izkušenj optimizirano tudi izvajanje zapor hitre ceste tako, da bo slednjih čim manj." Meritve burje na hitri cesti tako na omenjenem portalu niso vidne, dodaja Koler, predvideno pa je, da bi najpozneje po koncu poskusnega obratovanja hitre ceste tudi te bile vidne na spletu.

'Treba je poznati naravo burje'

Zaradi burje so v Vipavski dolini nastajali zameti-2
Zaradi burje so v Vipavski dolini nastajali zameti-2 FOTO: Damijan Deple

Na vprašanje, kako poteka odločanje za zaporo ceste, je Koler odgovoril, da upravljavec odločitev sprejme na podlagi trenutnih podatkov o moči vetra, zaznanega trenda moči vetra in preteklih izkušenj, čas zapore pa je odviden od trajanja vremenskih razmer in odseka ceste. Podatke, ki jih ob tem upoštevajo, pridobijo z Darsovih cestnovremenskih postaj, na katerih uporavljajo vrhunske ultrazvočne merilce, so še pojasnili v družbi.

"Za konkretne primere vodenja prometa v orkanski burji pa je treba poznati logiko algoritma alarmiranja ter samo naravo burje," pravi Koler. Pojasnil je, da so na podlagi nekajmesečnih meritev ugotovili, da se "najmočnejši sunki burje pojavljajo periodično, približno vsakih 90 minut, zato se zadrževanje stopenj omejitve izvede za najmanj 120 minut. Čez 90 minut namreč lahko znova pride do ponovitve sunkov". Prav zaradi teh nihanj po njegovem mnenju prihaja do pomislekov uporabnikov, kako je lahko cesta zaprta, če sploh ni močne burje.

Prav na najbolj ekstremnih lokacijah vzdolž hitre ceste, kjer so bili v preteklosti zabeleženi orkanski sunki, pa Dars tudi izvaja meritve. Poleg tega so njihovi merilci postavljeni tudi na viaduktih, ki so že sami po sebi veliko bolj izpostavljeni od postaj nižje po dolini, pravi Koler. Zato podatkov ni možno neposredno primerjavi s podatki Direkcije RS za ceste (DRSC), ki ima merilce slabše kakovosti psotavljene na manj izpostavljenih mestih, dodaja.

Montaža protivetrne ograje na viaduktih že v drugi polovici leta

Rebernice-3
Rebernice-3 FOTO: Dare Čekeliš

Do zdaj so bili izvedeni vsi predvideni ukrepi, določen pa je tudi nadaljnji potek protivetrnih ukrepov, je zatrdil Koler. Medtem pa mora upravljavec zagotoviti varno vožnjo po hitri cesti in jo tudi zapreti, ko je varnost ogrožena. Ob tem je Koler poudaril, da hitre ceste ni možno primerjavi s staro cesto čez Rebrnice, "saj je drugače umeščena v prostor, prav posebno nevarnost pa v primeru burje predstavljajo viadukti na hitri cesti. Vemo, da tovorna vozila, ki ne upoštevajo zapore stare ceste ob burji, njeni sunki pogosto prevračajo, na srečo brez hujših posledic. Če bi se kaj takega zgodilo na viaduktih novozgrajene hitre ceste, pa bi bile posledice lahko usodne".

Močna burja je prevračala tovornjake

Koler je obljubil, da bo Dars dodatno protivetrno ograjo na omenjenem odseku začel montirati v drugi polovici letošnjega leta, saj je dokumentacija za izbor izvajalca za izdelavo idejnih rešitev že v sklepni fazi. Dela bodo najprej stekla na viaduktih, predvidoma v prvi polovici prihodnjega leta pa se bo nadaljevala na trasi hitre ceste, napoveduje. Po sedanjih ocenah bo vrednost teh ukrepov več kot 20 milijonov evrov.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

chillieater
11. 02. 2010 23.40
konec zadnjega stavka: bo vrednost teh ukrepov več kot 20 milijonov evrov.
Klemen Kompara
11. 02. 2010 21.00
ej mi lohku gdu razloži kje so bli novinarji tolku lejt nazaj prej ku so nrdili rebrnice....sej burja piha u dolini že tolk taužnt lejt jst ne razumm kej usi tolku komplicirajo zaradi burje....sej so staro cejsto še večkrt zaprli...sam j. ga usi so se navadli de se pač po burji ne da wast in so pač šli n enu kofe in pol dalje... ne zdej k je po useh radjoth in tv. in prkazujejo ku naravno katastrofo....jst se sam smejm lohku :D:P
komarec
11. 02. 2010 20.46
Tonček Balonček zgleda, da burja upliva tudi na tebe.
komarec
11. 02. 2010 20.44
b77 11.02.2010, 16:37 4 prima kombinacija dars in sct rezultati so na dlani! Hočeš reči rezultati so na Rebernicah.
komarec
11. 02. 2010 20.31
A zdaj pa na DARSU, da poznajo naravo burje. Pa oni so res smešni. Zakaj so pol tako gradili hitro cesto? A zato, da jo bodo zapirali?
Tonček Balonček
11. 02. 2010 17.21
Ko je bila samo stara cesta, je bilo veliko bolje! Zanimi vo je, da se pod temi rdečkarji vse poslabša! Žerjava hočemo nazaj!
mimoidoci
11. 02. 2010 16.53
Ja a kar 60 ur ali kaj? In to zaradi burje! Joj kakšna novica! Dej pejte si zračunat kolk časa je bil zaprt predor v šentvidu - ljer mimogrede burje ni! Pol pa pište novice!
Tonček Balonček
11. 02. 2010 16.49
Pahor in Kosorjeva naj odstopita, gradili so ceste, kjer s ene da voziti, če piha, ha, ha , ha. Cesta ćez Vršič je zaprta že vso zimo, sramota, pa kdo je tam dal zgraditi cesto? Kdo bo odgovarjal za ruske vojne ujetnike, ki jih je zasul plaz? Nihče, kot vedno!
b77
11. 02. 2010 16.37
prima kombinacija dars in sct rezultati so na dlani!
TAM5500
11. 02. 2010 16.36
pa so domačini darsovce opozarjali da ne smejo tu graditi avtoceste.... a oni prepametni kdo bo bol poznal pokrajino domačin ali nek posran ljubljančan
kivzfccz
11. 02. 2010 16.35
Če darsovci niso upoštevali burje naj nam drugo leto dajo vinjete cenejše za dni,ko nismo mogli voziti.Pokojni Joško bi jim že pokazal smer za goli kamor tudi spadajo.
liverpool_boy
11. 02. 2010 15.53
Kje ste sedaj tisti ki ste govorili, da bo na rebernicah promet potekal tudi ob burji. Optimisti.
Foen
11. 02. 2010 15.42
JA IN? NAJ GREJO PA PO STARI CESTI...
kum11
11. 02. 2010 15.05
hrvaška proti dalmaciji že 2 dni pa je isto ac. občasno pa tudi stara cesta čez plitvice