Slovenija

Čerin Pavlinu očital, da ne pozna niti prve črke demokracije

Ljubljana, 09. 12. 2013 19.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Sejo ljubljanskih mestnih svetnikov je znova zaznamovalo snemanje, saj so svetniki SDS na sejo prinesli kamero. "Ne vidim, kje je problem nadzora javnosti nad delom mestnega sveta," je dejal Jernej Pavlin. Podžupan Čerin pa mu je odvrnil, da očitno ne pozna niti prve črke demokracije.

Začetek seje ljubljanskih mestnih svetnikov je znova zaznamovalo snemanje, saj so svetniki SDS na sejo prinesli kamero.

Mestni svetnik SDS Jernej Pavlin je snemanje obrazložil s tem, da uresničujejo obveščanje javnosti o delu mestnega sveta. Poudaril je, da od tega ne nameravajo odstopiti, in dodal, da ljubljanska občina že sama ugotavlja, da snemanje ni prepovedano. "Ne vidim, kje je problem nadzora javnosti nad delom mestnega sveta," je povedal.

Ljubljanski podžupan Aleš Čerin, ki je zaradi odsotnosti ljubljanskega župana Zorana Jankovića danes vodil sejo, je dejal, da Pavlin očitno ne pozna niti prve črke demokracije. "Ta pravi, da je tisto, kar večina sklene, za vse obvezno," je povedal in dodal, da so svetniki 11. novembra izglasovali, da Pavlin seje ne sme snemati. Pri tem je dejal, da Pavlin ne bo dosegel, da bodo sejo znova prekinili. "Pozivam vas, če ste res tak demokrat in prisegate na to, kar večina sklene, da kamero ugasnete," je dejal. Čeprav Pavlin tega ni storil, so svetniki s sejo nadaljevali.

Janković je konec novembra prepovedal prisotnost Pavlina na seji mestnega sveta, a je ta vseeno prišel. A mimo varnostnikov ni šlo.
Janković je konec novembra prepovedal prisotnost Pavlina na seji mestnega sveta, a je ta vseeno prišel. A mimo varnostnikov ni šlo. FOTO: Miro Majcen

Potrdili drugi rebalans proračuna občine

Tako so obravnavali drugi rebalans mestnega proračuna za letošnje leto, ki so ga tudi potrdili. Prihodki občine so v rebalansu določeni v višini 261,5 milijona evrov, odhodki pa v višini 259,1 milijona evrov. Obe številki sta nižji od tistih, predvidenih v prvem rebalansu letošnjega proračuna.

Mestni svetnik Zelenih Slovenije Miha Jazbinšek je povedal, da je občina na prihodkovni in odhodkovni strani napačno načrtovala realne možnosti v višini 20 odstotkov. Po njegovih besedah se je v predvidevanjih zmotila mestna uprava ali pa se Janković iz Ljubljančanov norčuje.

Svetnica SD Breda Brezovar Papež pa je dejala, da so rebalans napovedali že pred časom in opozorila na počasno črpanje evropskih sredstev.

Po Pavlinovem mnenju se še ni zgodilo, da bi neko zakonodajno telo v enem letu pripravilo dva rebalansa. "Če se je to kdaj zgodilo, se je zato, ker se je zamenjala izvršilna veja oblasti. Z drugim rebalansom v letošnjem letu se ljubljanska občina uvršča na seznam čudnih občin," je povedal in dejal, da se v rebalansu kaže nerealno načrtovanje.

Kritična je bila tudi svetnica NSi Mojca Kucler Dolinar, ki je dejala, da v rebalansu ne gre iskati razlogov za veseli december. "Kdo bi celo dejal, da bi se nad tem rebalansom lahko zjokali celo brez solzivca," je povedala. Ob tem je opozorila, da mestni svet zaradi odsotnosti Jankovića ob obravnavi pomembnih dokumentov že drugič pred seboj nima kompetentnega sogovornika.

Svetniki so nato potrdili še en rebalans, in sicer rebalans finančnega načrta Javnega stanovanjskega sklada Mestne občine Ljubljana za letos. Sklad z rebalansom načrtuje prejemke v višini 12,8 milijona evrov, kar je 96 odstotkov načrtovanih s prvim rebalansom. Skupne izdatke načrtujejo v višini 11,5 milijona evrov, kar je 92 odstotkov prvotno načrtovanih.

Sicer pa so danes mestni svetniki dali soglasje, da lahko javni zavod Lekarna Ljubljana od občine kupi štiri nepremičnine, in sicer prostore upravne stavbe na Komenskega ulici ter poslovne prostore lekarne Bežigrad in Moste ter lekarne pri šišenski knjižnici.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (26)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Joda2
10. 12. 2013 12.13
+1
Citiram: "Tiskovni predstavnik SDS Jernej Pavlin je na tviterju predstavil nove dosežke v komuniciranju. Novinarje treh medijskih hiš je označil za »bednike«, »bolnike« in »paciente« ter jih primerjal z »muhami na dreku«. Pavlinov nivo komuniciranja ne potrebuje nobenega dodatnega komentarja. Je pa med drugim zapisal, citiramo: »Kdor politizira šport, je velik bolnik.« Redakcijo Črne pike je izjava presenetila, saj je s tem za velikega bolnika označil tudi svojega šefa Janeza Janšo. Ta je namreč 16. septembra tvitnil, citiramo: »Le s kom bi danes igrala Finska na Eurobasketu, če se Slovenija leta 1991 ne bi osamosvojila?« Kaj bo zdaj rekel šef?"
Joda2
10. 12. 2013 12.12
+1
Citiram:"Novinarsko častno razsodišče je ugotovilo, da 12 novinarjev, ki jih je prijavil Jernej Pavlin zaradi poročanja o ustnem izreku sodbe na dunajskem deželnem sodišču zoper Wolfganga Riedla v zadevi Patria, ni kršilo kodeksa novinarjev Slovenije. Pavlin pravi, da gre za škandalozno odločitev, na Facebooku pa je objavil vsebino Odločitve Novinarskega častnega razsodišča."
Joda2
10. 12. 2013 12.12
+1
Citiram: "Novinarsko častno razsodišče je ugotovilo, da 12 novinarjev, ki jih je prijavil Jernej Pavlin zaradi poročanja o ustnem izreku sodbe na dunajskem deželnem sodišču zoper Wolfganga Riedla v zadevi Patria, ni kršilo kodeksa novinarjev Slovenije. Pavlin pravi, da gre za škandalozno odločitev, na Facebooku pa je objavil vsebino Odločitve Novinarskega častnega razsodišča."
Joda2
10. 12. 2013 12.06
+1
Citiram: "Tiskovni predstavnik SDS Jernej Pavlin je na tviterju predstavil nove dosežke v komuniciranju. Novinarje treh medijskih hiš je označil za »bednike«, »bolnike« in »paciente« ter jih primerjal z »muhami na dreku«. Pavlinov nivo komuniciranja ne potrebuje nobenega dodatnega komentarja. Je pa med drugim zapisal, citiramo: »Kdor politizira šport, je velik bolnik.« Redakcijo Črne pike je izjava presenetila, saj je s tem za velikega bolnika označil tudi svojega šefa Janeza Janšo. Ta je namreč 16. septembra tvitnil, citiramo: »Le s kom bi danes igrala Finska na Eurobasketu, če se Slovenija leta 1991 ne bi osamosvojila?« Kaj bo zdaj rekel šef?"
Terezinka
10. 12. 2013 11.52
+2
Način obveščanja javnosti na način snemanja vsega blebetanja je predvajanje neumnosti iz vrst politike. Zaradi snemanja so potem nekateri glasni in se oglašajo, da jih narod sliši. Dovolijo si ponavljanje neumnosti in trošenje polresnic s katerimi si delajo propagando. Tipično povzročanje propagande strank je predvajanje našega parlamenta. Pomembni in glasni so samo, da govorijo. Vsi poslanci potem ure in ure nakladajo iste pripombe
M_teorija
10. 12. 2013 11.44
+3
A to je isti tip, ki je hotel 12 novinarjem zapreti usta, pa mu ni uspelo?!
buksl12
10. 12. 2013 11.06
Kaj pa dela PS samo kradete in nič drugega in to vse državljane po vrsti nesposobneži
Terezinka
10. 12. 2013 11.53
+2
A pred tem, ko PS ni bilo pa se v Sloveniji ni kradlo? Mioslim, da je večina pokradena že prej kot je PS nastala.
njofra47
10. 12. 2013 09.50
+6
Res je da ne more biti kdorkoli član SDS. Je zelo stroga selekcija.
kwadogaja
10. 12. 2013 08.34
+14
Saj drugega, razen da zganjajo cirkus SDS ni sposoben.
M_teorija
10. 12. 2013 08.22
+16
Pa dajte mu že omogočiti snemanje, drugače ne zna poročati velikemu vodji kaj se sploh pogovarjajo na mestnem svetu!?
jansa-arms
10. 12. 2013 09.28
+8
saj ni problem v samem snemanju,problem je kaj se utegne zgoditi s posnetki po obdelavi na trstenjakovi.
Joda2
10. 12. 2013 08.02
+12
Mene sploh ne moti da bi se kaj snemalo (cetudi bi bil zvocni zapis dovolj). Moti me pa njihov (njegov) pristop ki je ocitno provokativen. Za zacetek me moti odsotnost dialoga in spravljivosti, saj se snema, cetudi se s tem ne strinjajo vsi. In ko se kdo ne strinja takoj zacne mahati z demokracijo, svobodo govora, javno razpravo itd (kake svinjarije pisejo njiho pisuni v njim bliznjih medijih raje ne omenjam)... Kako bi se gospod Pavlin pocutil ce bi ga kot skoraj javno osebo (glede na to da je svetnik) na vsakem koraku na ulici in v trgovinah in na vseh javnih prostorih snemali? Drugo pa je njegovo provokativno obnasanje in sarkasticni twiti kar pa je povzel po sizofrenem sefu. P.S.: Za vse paranoike.... Ce bo se kdaj snemal predlagam da se nekje v vidno polje kamere postavi tudi ura z digitalnim prikazom tocnega casa (vkljucno s sekundami) da jim za vsak slucaj otezite rezanje in montazo posnetega ;)
NARAVNOODVAJALO
10. 12. 2013 07.50
+2
Janko Veber @PredsednikDZ PDZ Janko Veber bo danes ob 9.15, na Gospodarski zbornici Slovenije, nagovoril ROME o podjetništvu in človekovih pravicah.
NARAVNOODVAJALO
10. 12. 2013 07.47
-1
jankovićni zmogel vodit seje,ker še vedno joče za KPK........
primorec91
09. 12. 2013 22.08
-2
V čem je sploh problem, če se določi, da je seja zaprta za javnost potem je zaprta in to se dela tudi v državnem zboru, kjer seveda stranka SDS nima nič proti.
samoizbrisani
09. 12. 2013 22.34
+4
seveda, vsekakor, mora biti vse zaprto za javnost anede....boh ne dej, da javnost po nesreči izve recimo, da je heglerca zajebala poštene državljane, ki vplačujejo davke v tej občini za več kot 600.000 evrov. Zaprto za javnost. Kako dolgo še rdeči, da boste sploh kaj spoznali? verjetno celo večnost kajne. Vam vaš intelekt ne doseže niti kletne temp.
Joda2
10. 12. 2013 08.04
+3
Evo in zopet eden ki ne zna druga kot zaliti in pljuvati po drugace mislecih.
tepee
09. 12. 2013 21.44
+1
admin,prijatelj Voduška kaj?
Jože Valentin?i?
09. 12. 2013 21.43
+5
Sm slišu, da drugić varnostniki ne bodo spustili nobenega TRE-nirkar-ja na sejo. Kwa pol bo pa odpadla, ker ne bodo skjlepćni.
klldmoll
09. 12. 2013 21.39
+4
a propos - po koliko so danes v Ljubljani banane ?? ... po koliko Desnosučne in po koliko Levosučne ?? ..... :-)))
zaenotnost
09. 12. 2013 21.04
-3
SDS samo ruši in nič ne gradi....po mojem mnenju so prav ti ljudje "zapravili" največ našega denarja... za takšna poniglava nagajanja
PuppetMaster09
09. 12. 2013 21.25
+3
no zoran pa gradi?kasira za svoj žep to pa je vredu ali ?
nesramnez
10. 12. 2013 00.22
+3