Slovenija

FOTO: Virant: Fino je, da bo pretežno moško notranje ministrstvo vodila ženska roka

Ljubljana, 19. 09. 2014 09.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 13 min

Stari ministri in njihovi sodelavci so pospravili pisarne in posle predajali novim ekipam. Virant, ki je predal tako ministrstvo za javno upravo kot notranje zadeve, je dejal, da oba njegova naslednika čaka veliko izzivov. Zadovoljen pa je, da bo pretežno moško notranje ministrstvo vodila ženska roka.

Potem ko je Alenka Bratušek svojemu nasledniku Miru Cerarju v četrtek zvečer predala posle, danes to poteka še pri ministrih.

Veber posle prevzel že ponoči, Jakič odhaja z dvignjeno glavo

Novi obrambni minister Janko Veber je primopredajo z Romanom Jakičem opravil že ponoči. Dejal je, da mu je vodenje tega resorja v veliko čast in da prihaja na ministrstvo, ki posluje pregledno, kar želi tudi ohraniti.

Državni sekretar na obrambnem ministrstvu je postal Miloš Bizjak, kabinet bo vodila Nina Skočič, oba sta na ministrstvu že zaposlena. Z mesta generalne sekretarke je vlada razrešila Mojco Ferjančič Podbregar ter za vršilca dolžnosti imenovala Borisa Balanta. Veber je dodal, da za zdaj kadrovski obseg ostaja, kakor ga je predstavil, nato pa bo s seznanitvijo delovanja ministrstva poskušal organizirati kabinet tako, da bo čim bolj uspešen. Tako je tudi na vprašanje, ali bo vlada zamenjala načelnika Generalštaba Slovenske vojske, odgovoril, da o drugih kadrovskih zamenjavah ta hip ne razmišlja.

Jakič je vesel, ker ministrstvo zapušča z dvignjeno glavo, pa tudi, ker ministrstvo prevzema Veber, ki ga zelo ceni. Ob tem je spomnil, da mu je kljub kratkemu mandatu s sodelavci uspelo "premakniti nekaj večletnih kamnov, ki so ležali na ministrstvu". Spomnil je na letalo falcon, ki so ga začeli uporabljati, v civilne namene so postavili vojaško bolnišnico, Italiji so v humanitarne namene poslali vojaško ladjo in si tako dvignili mednarodni ugled, številnim lokalnim skupnostim so v uporabo dali njihove nepremičnine, hkrati pa so prej, kot je bilo načrtovano, iz Afganistana pripeljali vse slovenske vojake, med katerimi ni bilo žrtev.

Veber je spomnil, da ministrstvo prevzema ravno v času, ko je Slovenijo prizadela naravna nesreča, vlada pa je na ustanovni seji že sklenila, da mora ministrstvo čim prej opraviti pregled potrebnih sanacijskih ukrepov v občinah, ki jih je prizadelo neurje. Poudaril je še, da ima ministrstvo obveznosti tudi zunaj meja Slovenije, Veber je ob tem prepričan, da bodo vse naloge uspešno opravljali tudi v prihodnje, saj je na ministrstvu veliko vestnih in sposobnih ljudi.

Preberite tudi: Novoizvoljena vlada Mira Cerarja se je včeraj pozno zvečer sestala na svoji prvi seji. Sprejeli so precej kadrovskih odločitev.

Židan Majcnovi predal okoljski del ministrstva

Dosedanji minister za kmetijstvo in okolje Dejan Židan je okoljski del ministrstva predal novi ministrici za okolje in prostor Ireni Majcen.

Židan in Irena Majcen
Židan in Irena Majcen FOTO: Miro Majcen

Ob primopredaji je poudaril, da so bili na okoljskem področju v zadnjem letu narejeni pomembni koraki naprej. "Povsod, kjer smo bili pred tem, da bo Bruselj proti Sloveniji začel postopek izreka kazni, smo postopke zaprli. Naredili smo korak naprej pri malih prašnih delcih. Zagnali smo kohezijo, zato sedaj ostaja realna možnost, da bo denar izkoriščen, da bo 400.000 državljanov dobilo novo kakovostno pitno vodo, da bo 600.000 ljudem omogočeno čiščenje odpadnih voda, da se gradijo stvari, ki so povezane z varnostjo pred visokimi vodami," je dodal Židan. Ob tem je pojasnil, da so pred okoljskim delom veliki izzivi, največji pa da so povezani z vodami, kjer se pripravlja načrt upravljanja z vodami. Opozoril je, da se je treba dodatno zaščititi pred visokimi vodami in da je pred ministrstvom novo kohezijsko obdobje. Spomnil pa je tudi na stara bremena. Majcnovi je obljubil sodelovanje ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter strokovno pomoč, ko jo bo potrebovala.

Nova ministrica za okolje in prostor se zaveda, da bo za delo potrebovala veliko energije. Poudarila je, da so bili pri okolju že zastavljeni nekateri projekti, ki ji bo treba nadaljevati in dokončati. "Moje ministrstvo bo še kar nekaj časa sodelovalo z ministrstvom za kmetijstvo kot tudi za infrastrukturo, saj nas funkcionalna razdelitev čaka konec decembra oz. v začetku januarja," je dejala in dodala, da bodo njene sile usmerjene v vode, da pa je izredno pomembna tudi kohezija.

Mramor o svojih prvih potezah na položaju ni želel razpravljati

Novoimenovani minister za finance Dušan Mramor je prevzel posle od svojega predhodnika Uroša Čuferja. Ob tem se je Čuferju zahvalil za opravljeno delo, na vprašanja o svojih prvih potezah na tem položaju pa ni želel odgovarjati.

Čufer in Mramor
Čufer in Mramor FOTO: Miro Majcen

Mramorju je finančno ministrstvo dobro znano, saj ga je nekaj časa že vodil pred desetimi leti. Danes je povedal, da je posle od Čuferja prevzemal že zadnje tri tedne. Ko je slednji spomladi 2013 prevzel položaj finančnega ministra, je bila Slovenija v izredno težkem položaju, je ugotovil.

Čufer je svojemu nasledniku zaželel srečo. "Zaključuje se obdobje, za katero upam, da nismo naredili preveč napak," je dodal. Več nista želela komentirati.

Mramor, ki je bil finančni minister že med letoma 2002 in 2004 v vladi tedanjega premiera iz vrst LDS Antona Ropa, je sicer na zaslišanju pred parlamentarnim odborom za finance ocenil, da je mogoče prihranke pri javni porabi doseči predvsem v zmanjšanju neracionalnega trošenja, višje prihodke pa bi lahko prinesli gospodarska rast in bolj učinkovito delovanje Finančne uprave RS. Novih davkov ni napovedal, načrtuje le davek na nepremičnine, ki pa naj ne bil višji od zdajšnjih treh dajatev na tem področju.

Petrovič stavi na večji izvoz z razdolževanjem gospodarstva

Na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo sta si posle predala dosedanji in novi minister Metod Dragonja in Jožef Petrovič. Problematika je zelo obširna, sta poudarila in kot ključni izziv za naprej postavila razdolževanje gospodarstva in povečevanje izvoza.

Predaja poslov med Dragonjo in Petrovičem
Predaja poslov med Dragonjo in Petrovičem FOTO: Damjan Žibert

"Problematika je obširna: začela sva ob 7. uri zjutraj, pa nisva še zaključila," je bil slikovit Dragonja. Kot glavno sporočilo, ki ga predaja novemu ministru, je izpostavil to, "da bodo poslovne banke začele opravljati svojo narodnogospodarsko funkcijo in da bodo ustavile krčenje kreditov gospodarstvu". Pri tem mora po njegovem prepričanju sodelovati tudi Banka Slovenije in kreditno monetarna politika. "Ta mora podpreti dosežene aktivnosti v izvozu zato, da bomo lahko zagotovili ustrezno gospodarsko dinamiko tudi v prihodnje," je dejal.

S tem se je strinjal tudi Petrovič, ki je 30 let delal v gospodarstvu, je pa politični novinec. "Temeljni poudarek bom dal spodbujanju izvoza in konkurenčnosti. Izvoz je edina karta, na katero moramo igrati," je podkrepil Dragonjevo razmišljanje ter ocenil, da "se večji izvoz lahko doseže z razdolževanjem gospodarstva".

Setnikar Cankarjeva: Ministrstvo za izobraževanje že zdaj v dobri kondiciji

Dosedanji minister za izobraževanje, znanost in šport Jernej Pikalo je svoji naslednici Stanki Setnikar Cankar zaželel dobro delo in izrazil veselje, da bo resor vodila kompetentna oseba. Pojasnil je, da se bežno poznata že nekaj časa, v teh dneh pa sta se spoznala nekoliko bolj. "Želim ti vse lepo. Ni lahko, ampak verjamem, da boš zelo dobro peljala," ji je dejal.

Stanka Setnikar Cankar in Jernej Pikalo
Stanka Setnikar Cankar in Jernej Pikalo FOTO: Damjan Žibert

Setnikar Cankarjeva je po primopredaji poslov dejala, da je ministrstvo že zdaj v dobri kondiciji. Prepričana je, da bo z ekipo tudi ona dosegala dobre rezultate. Dejala je, da so v tem trenutku določene stvari ob primopredaji tehnične, povezane s podatki, pa tudi s predlogi, kateri projekti bodo imeli prednost in kaj je treba "takoj vzeti v roke". Po njenem mnenju je pomembno tudi, da se izmenjajo informacije na osebni ravni. Sama ima, kot je ocenila, v tem pogledu srečo, saj je Pikalo njen nekdanji kolega z univerze in čeprav nista tako tesno sodelovala, sta vseskozi v dobrih odnosih. Zato je prepričana, da se bosta srečevala tudi v prihodnje, ali osebno ali pa ob tematiki, ki se bo dotikala visokega šolstva.

Izpostavila je še, da je na ministrstvu veliko ljudi, ki poznajo vsa področja njegovega delovanja in so visoko izobraženi, ob čemer ne dvomi, da bodo ti posamezniki pripravljeni sodelovati tudi z njo.

Pličanič prepričan, da bo Klemenčič učinkovito vodil pravosodni resor

Primopredaja poslov na pravosodnem ministrstvu je bila bolj formalnost, nekdanji in novi minister sta se namreč v minulih dneh večkrat slišala. V pogovorih sta po besedah nekdanjega ministra Senka Pličaniča ugotovila, da imata praktično iste poglede na to, kaj je treba še storiti. Goran Klemenčič bo zato učinkovito vodil resor, meni. Ob temu je Pličanič Klemenčiču zaželel vse dobro. Klemenčič pa se je Pličaniču zahvalil za dobro delo, ki ga je opravil.

Novega ministra danes čakajo pogovori z novimi sodelavci "in ljudmi iz tretje veje oblasti", z delom pa se bo začelo že naslednji teden, je napovedal. V roku pol leta do enega leta pa bodo po njegovih besedah že marsikateri rezultati dela. Svoje najožje ekipe Klemenčič danes še ni razkril.

Pličanič pa je prepričan, da svojemu nasledniku prepušča dober kader, tako v kabinetu kot v ministrstvu, s katerim bo takoj lahko začel delati. Zdaj se po dveh letih in pol ministrovanja vrača na pravno fakulteto in inštitut za javno upravo.

Bizjak Mlakarjeva: Kultura ni strošek

Novoizvoljena ministrica za kulturo Julijana Bizjak Mlakar je prevzela posle od svojega predhodnika Uroša Grilca. Ob primopredaji ji je zaželel uspešno delo in izrazil upanje, da bo pogumno zagrizla v razvojne usmeritve, da bo kultura imela močno vodstvo. Nova ministrica pa se mu je tudi v imenu vlade zahvalila za njegovo dosedanje delo. "Verjamem, da je to težko delo, ampak mislim, da je tudi lepo, ker resnično nekaj prispeva k temu, kar si vsi želimo, se pravi k boljšemu življenju vseh," je dodala.

Novoizvoljena ministrica za kulturo Julijana Bizjak Mlakar in Uroš Grilc
Novoizvoljena ministrica za kulturo Julijana Bizjak Mlakar in Uroš Grilc FOTO: Ministrstvo za kulturo

Na vprašanje, ali bo nadaljevala že začeto delo predhodnika za nov kulturnopolitični model, ki ga je prav tako omenila na predstavitvi v DZ, je izrazila veselje, da nastavki zanj obstajajo. Po njenih besedah pa bi jih bilo treba nadgraditi, spraviti v realne okvire in ugotoviti, kakšne so finančne zmožnosti za realizacijo določenih projektov. Prav v zvezi s finančnimi sredstvi se je, kot je dodala, že dogovorila z ministrico brez listnice Violeto Bulc, pristojno za razvoj, strateške projekte in kohezijo, da se kot prva pogovori z njo o tem, na kakšen način bi bilo mogoče pripeljati več denarja na področje kulture tudi iz evropskih skladov.

Gašperšič za darilo prejel rudarsko čelado

Minister za infrastrukturo in prostor Samo Omerzel je predal posle novemu ministru za infrastrukturo Petru Gašperšiču, in sicer na področju infrastrukture, energetike in prometa. Gašperšič se je Omerzelu zahvalil za korektno izpeljano primopredajo. "Zavedam se, da je resor, na katerega prihajam, zelo zahteven, prinaša polno izzivov in zagotavljam vam, da se bom z vsemi temi izzivi spopadel z vsemi močmi in si prizadeval, da bomo čim več stvari rešili in premaknili na bolje," je dejal novi minister, ki je bil v zadnjih dneh v javnosti deležen številnih kritik.

Omerzel in Gašperšič
Omerzel in Gašperšič FOTO: Ministrstvo za infrastrukturo in prostor

Na zaslišanju pred matičnim odborom DZ je namreč presenetil s stališčem, da drugega tira Divača-Koper, kot je zamišljen, glede na potrebe Luke Koper ne bomo potrebovali še najmanj naslednjih 30 ali 40 let. Podvomil je tudi, da bi morala biti gradnja avtocestnega odseka od Dražencev do mejnega prehoda Gruškovje prioriteta in da je projekt tretje osi izvedljiv v načrtovanih okvirih. Danes je zagotovil, da tem projektom ne nasprotuje. "Izrazil sem samo pomisleke o realnosti in izvedljivosti teh projektov," je dejal. Prizadeval si bo za to, da bi preučili tudi alternativne rešitve, ki bi morda reševale prometno problematiko na omenjenih odsekih. "V kolikor se bo pokazalo, da so zadeve izvedljive, da sredstva so, potem ni seveda nobenega problema, da se to prioritetno izpelje," je dodal.

Prioritete svojega dela je sicer strnil v štirih glavnih točkah – učinkovito gospodarjenje z obstoječo infrastrukturo, kar bo zaradi težav z zagotavljanjem sredstev ena prvih nalog, dokončanje strategije razvoja prometne infrastrukture, priprava energetskega koncepta Slovenije ter področje obnovljivih virov energije in investicije v hidroelektrarne.

Omerzel se je sodelavcem zahvalil za vse, kar so naredili. "Bilo je turbulentno in zanimivo obdobje 18 mesecev," je dejal. Želi si, da bi Gašperšičev mandat trajal štiri leta. "Ko si minister zastavi svoje cilje in ko ima pred sabo cel mandat, potem jih lahko uresniči," je dejal. Novemu ministru je predal tudi simbolično darilo. "Ko sem jaz začel svoj mandat, nisem imel prave zaščitne opreme. To napako z začetka mojega mandata popravljam in želim ministru, kot bi rekli knapi, srečno na njegovi poti," je sklenil Omerzel.

Bulčeva si bo prizadevala za maksimalno črpanje evropskih sredstev

Novoimenovana ministrica brez resorja Violeta Bulc, ki bo odgovorna za področje razvoja, strateške projekte in kohezijo, je prevzela posle od dosedanje predstojnice službe vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko Andreje Kert.

Tako je Andreja Kert predala posle Violeti Bulc.
Tako je Andreja Kert predala posle Violeti Bulc. FOTO: Služba vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko

Bulčeva si bo na položaju odgovorne za razvoj med drugim prizadevala za dvig konkurenčnosti in inovativnosti Slovenije ter ustvarjanje pogojev za dvig dodane vrednosti. Napovedala je tudi maksimalno črpanje evropskih sredstev in zagon strateških medresorskih projektov, zapisanih v koalicijski pogodbi, so sporočili iz službe vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

Kertova, ki je vodenje vladne službe prevzela ob njeni ustanovitvi pred šestimi meseci, je povedala, da so v tem času postorili marsikaj. Med drugim je izpostavila sprejem partnerskega sporazuma z EU, 152 milijonov evrov proračunskega presežka v odnosu do proračuna EU ter pospešitev izvajanja vseh treh operativnih programov.

Kolar Celarčeva o zdravstvu: V ospredju bo državljan

Nova ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc je ob odsotnosti Bratuškove, ki je zadnje mesece vodila ta resor, prevzela vodenje ministrstva. Kot je poudarila, bo v ospredju njenega dela državljan. "Pri vseh spremembah, ki jih bomo s sodelavci pripravljali, bodo naš ključni cilj take spremembe, da bo za ljudi dolgoročno dobro," je povedala. Problemov po njeni oceni na ministrstvu ne zmanjka in jih bo treba hitro reševati. Najprej morajo pripraviti analizo finančnega stanja slovenskih bolnišnic, pregledati njihove sanacijske programe, stanje njihovih neporavnanih obveznosti, hkrati pa morajo nadaljevati tudi s projekti, za katere je Slovenija dobila evropska sredstva - urgentne centre in projekt e-zdravje.

Zaveda se, da prevzema zahtevno delo. "Z mojo energijo, voljo, s sposobnostjo dialoga in sklepanja kompromisov menim, da bomo končno, po daljšem času le premaknili zadeve v pravo smer," je dodala. Slovenski zdravstveni sistem je po njeni oceni dober, je pa potreben sprememb, izboljšanj in racionalizacije. "Začeli bomo z najbolj akutnimi problemi, da vidimo, kako bomo lahko zaključili letošnje leto. Hkrati bomo pripravili tudi koncept in časovnico predvidenih korakov in zakonskih sprememb za ves štiriletni mandat," je povzela svoje usmeritve.

Koprivnikar se ne boji težkih izzivov

Minister za javno upravo Boris Koprivnikar je posle prevzel od predhodnika Gregorja Viranta. "Zavedam se, da so naloge pred menoj težke, ampak se jih ne bojim, se jih veselim in sem vesel tudi, da s prevzemanjem ministrstva prevzemam tudi vrsto odličnih sodelavcev," je dodal.

Ob tem se ni mogel izogniti vprašanjem o prvem vročem kostanju, ki ga čaka: pogajanja s sindikati javnega sektorja o obvladovanju plačne mase za prihodnje leto, a tudi tokrat ni želel razkrivati podrobnosti. Ponovil je, da začetek pogajanj še ni določen, pogajalska izhodišča pa da želi najprej predstaviti socialnim partnerjem. A sam je, kot je dejal, načelno gledano zelo nenaklonjen temu, da bi rešitve iskali izključno z zmanjševanjem plač in zniževanjem števila javnih uslužbencev.

Virant in Koprivnikar
Virant in Koprivnikar FOTO: Miro Majcen

Virant pa je izpostavil, da je področje javne uprave vsaj enako težko, zahtevno, odgovorno in pomembno kot področje notranjih zadev. Kot je dodal, Koprivnikarju predaja zelo veliko izzivov, pri delu pa mu želi veliko sreče.

'Fino je, da bo pretežno moško notranje ministrstvo vodila ženska roka'

Nato je Virant posle predal še Vesni Györkös Žnidar. Po njegovem mnenju je fino, da bo "to pretežno moško ministrstvo" vodila ženska roka. Kot je pojasnil, na področju notranjih zadev ni malo izzivov. Novi ministrici je zaželel čim več uspehov. Ob tem je poudaril, da ji želi veliko sreče tudi v socialnem dialogu s policijskima sindikatoma. Po njegovem mnenju je gotovo dobro, da ministrstvo za notranje zadeve izraža pripravljenost prisluhniti socialnim partnerjem in narediti vse, kar je mogoče, za zadovoljstvo v policijskih vrstah.

Györkös Žnidarjeva se je Virantu zahvalila za "zelo korektno in poglobljeno primopredajo", s katero je dobila vpogled v najbolj aktualna in pereča vprašanja tega resorja. Pojasnila je, da sta se pogovarjala tudi o problematiki pomanjkanja finančnih sredstev na policiji in poudarila, da bodo k reševanju te težave pristopili čim prej in čim bolj tvorno. Ponovila je, da se zelo zaveda specifik policijskega dela, ki da v tem trenutku niso dovolj upoštevane.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (88)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

veronqa
22. 09. 2014 14.04
Večina novih ministrov govori, kako so prevzeli ministrstva v dobri kondiciji. To je popolnoma v nasprotju z jamranjem taistih ministrov takoj po prevzemu, da je v vseh ministrstvih denarje malo in da ne vedo kako naprej?! Kakorkoli, lahko smo veseli, denarja sicer ni, je pa kondicija dobra!
povanpireni
20. 09. 2014 11.57
+4
V Sloveniji nikoli ni bilo dobro, pa še nikoli ne bo...
Maxster
20. 09. 2014 13.38
+4
V Sloveniji je bilo dobro med 2004 in 2008, pred tem in potem je pa prava katastrofa. In Ko si boste levaki to priznali ter predali posle in vodenje sposobnim, bo morda enkrat res zagorela luč na koncu tunela.
Mungos2
20. 09. 2014 10.34
+5
Saj je tudi Kresalka vodila notranje ministrstvo, pa se je takoj kradlo !!!
Maxster
20. 09. 2014 13.41
+0
V treh letih pod kresalovo taktirko ministrice za NZ, je Senica na račun državnih poslov obogatil svoj TRR za več kot 47 milionov €. Tudi Miro Cerar je s svojim svetovanjem v DZ ogromno prispeval,danes pa modro molči. Tudi KPK modro molči. Kje ste zdaj vstajniki, čudno da nihče niti pisne ne,a za vse je pa kriv JJ.
mitto85
20. 09. 2014 10.14
+3
hahahahahahahahahah ministri so začeli delati.... hahhhahahaahahahnaj bi delali že od leta 91....
VSEZNALECno1
20. 09. 2014 07.24
+2
ni lahko ampak smo zmogli, naloge so tezke ampak se bom zrtvoval, zahtevni ukrepi so pred nami, ki si jim bomo izognili s sposojanjem.... bla bla bla.....dejstvo je da je vedno tezje in vedno manj za ukrast....
ina5785
20. 09. 2014 12.57
-3
Eni še vedno vedo kje ukrasti, zato bi mogoče JJ na vsak način želel k Sovi in bo celo zopet SLO zatožil EU. Samo piskari in piskari v EU in se smeši. . . . .
fant z vasi
20. 09. 2014 05.02
+0
KJa , za samo tri milijone eurov je resnicno bilo malo, pa koliko tinte se je prelilo. Jansa je izpeljal velike posle, pa zato ni dobil nobene kazni. To res ni prav. Poglejte raje naprej in poglejte za velike stvari in ga zaprite do konca zivljenja, saj on ni majhen kriminalec!!! No SDS, kje imate ovna, da popelje vaso credo na izlet???
borzojoj
21. 09. 2014 00.11
+1
@fant z vasi,......... s svojim nikom žališ ljudi, ki živijo po vaseh. Poznam jih veliko tam živečih pa imajo veliko višje etične in moralne vrednote. Sram te bodi !
fant z vasi
20. 09. 2014 04.57
+1
Kako je to fino, da bo manj buzerantov v vladi. Nas domaci rincek, pa je prisoten prav povsod, saj nasi juzni sosedje preko preko nji crpajo denar iz dezele in tega se nihce od nasi veleumov in drzavljanov, ki slepo sledijo vodstvu ne zaveda .
Porito_Bahorini
20. 09. 2014 00.33
+5
Pa ne, da je Virant kaj boljši od cenene k_urbe?
FailNation
20. 09. 2014 00.07
+7
jej se vsi lepo smejejo...pa mam 4k€ na mesc plače...tralalal tralalal kofetki
tonires666
19. 09. 2014 23.15
+2
Stanka Setnikar Cankar in Jernej Pikalo sta se lepo po "prostozidarsko" rokovala.. bravo, čestitam. Na kaj mi gre, ko vaju vidim najbrž ne rabim razlagat.. plus vsa ostala slovenska politična elita. Nato pomislim na misel.. saj reveži ne vedo kaj delajo, oprosti jim.
lotmerzanec
19. 09. 2014 19.56
+7
No Viramnt sedaj na volitvah si dobil nagrado za svoja dejanja!! Te ni nič sram da si v nekaj letih uničćil stranko katei je narod verjel?? Ko je odstpoil Šušteršič bi moral ti!! Mene bi bilo sram in bi nemudoma zapustil državo!! Vedi,da izdajalcev Slovenci ne podpiramo!!
Ni bilo v nekaj letih temveč v manj kot letu in pol. Ko je šel v vlado AB je izdal svoje bistvo - celoten program s katerim je nastopil na volitvah 2011.
jeznislo
19. 09. 2014 18.48
+8
Prevarantovec je bil "BUTEC"pa ostal bo veliki butec,,,prokl.........grobar SLO.......
Duhec6
19. 09. 2014 17.58
+13
Pr clanku o Jansi 700 komentarjev.... pr novih ministrih pa 60. Hahaha.... se dobr, da vas bojo lopovski levaki unicl.
Brakedirt
20. 09. 2014 00.04
+3
iris39
20. 09. 2014 19.27
+0
Popravek pri Duhcu: lažnivi lopovski levaki.
Blaška
19. 09. 2014 17.56
+12
kako je s temi primopredajami : )) kaj si sploh predajajo ?: )) pufe, kakšne zajedavce?: ))
bohinj je zakon
19. 09. 2014 17.55
+7
Od kje se pa je Virant uzel? Nanj smo že pozabili. Pa ja se ne vrača v politiko?
Blaška
19. 09. 2014 18.10
+1
je hotel uvesti kar nekaj boljših sprememb, vendar ni naletel na razumevanje niti znotraj koalicije : ))
jeznislo
19. 09. 2014 18.55
+5
BRIŠEŠ lol.....A kje pa je ta tvoj prevarantovec bil do sedaj,,,grobarja Slovenije zagovarjaš si isti.....
janijankov
20. 09. 2014 00.06
+1
Ja, marsikaj bi nam bilo prihranjeno in tudi manjši siromaki bi bili danes........ ja pa Alenka ne bi šla v Bruselj,,,,,,ha, ha, ha, ..
mkug5g
19. 09. 2014 17.51
+13
mramor je ko Burns iz Simpsonov
maksi54
19. 09. 2014 18.02
-2
jeznislo
19. 09. 2014 18.56
+8
maksi54
19. 09. 2014 17.17
-2
Žal mi je Viranta, drugače pa , zaželimo jim čim več uspehov, bo tudi za nas bolje!
FCL
19. 09. 2014 17.54
-7
Tudi meni, marsikaj dobrega je naredil na mnz...zdalje se nam pa slabo piše.
TRUMPP
19. 09. 2014 17.12
+11
Notranje ministerstvo bo vodila ženska je ugotovil Virant. Bravo Virant!
ZOMBIJansha
19. 09. 2014 17.10
-9
po dolgem času sem zopet ponosen na vlado.........
PS2Xministri
19. 09. 2014 17.13
+6
TRUMPP
19. 09. 2014 17.13
+5
BUONGIORNO
19. 09. 2014 17.23
+11
he, he,....... Ponosen na vlado..... he, he.... !!
Še nič niso pokazali pa je že ponosen.. Se vidi, da sodi zgolj na ideološki bazi.
jakarib
19. 09. 2014 16.57
+3
So predali posle? Neveč če - prej so predali kakšne račune ali dolgove, ki jih bodo morali orpalvjati novi ministri.