Slovenija

Erjavec: Podpredsedniku Evropske komisije bom poslal pismo po tem, ko ga bo Cerar proučil

Brdo pri Kranju, 20. 07. 2017 14.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Tudi minister Erjavec zatrjuje, da vlada glede arbitražne razsodbe vodi enotno politiko. V prihodnjih dneh bo pisal podpredsedniku Evropske komisije, čaka le, da pismo potrdi premier Cerar. "Država, ki namenoma krši mednarodni pravni red in pravni red EU, že sama po sebi ne izpolnjuje pogojev, da bi postala del schengena," je dejal.

Več videovsebin
  • Iz SVETA: Hrvaške poteze v zalivu bomo zatožili Bruslju
    03:06
    Iz SVETA: Hrvaške poteze v zalivu bomo zatožili Bruslju
  • Iz 24UR: V prihodnjih dneh na Evropsko komisijo prva uradna prijava Hrvaške
    03:05
    Iz 24UR: V prihodnjih dneh na Evropsko komisijo prva uradna prijava Hrvaške
  • Iz 24UR ZVEČER: Premier Cerar o arbitraži
    09:47
    Iz 24UR ZVEČER: Premier Cerar o arbitraži

Premier Miro Cerar je po seji vlade zagotovil, da bo vladajoča koalicija čim bolj enotno pristopala k procesu implementacije arbitražne razsodbe. Obljubil je tudi, da bo vlada vsakič, ko bo naredila pomembnejši korak, o tem obvestila celoten politični vrh.

Vlada se je sicer danes dogovorila, da je smiselno, da zunanji minister Karl Erjavec obvesti Evropsko komisijo kršitvah, ki jih dela hrvaška stran, tudi na morju, kjer je po Cerarjevih besedah zdaj meja že določena in je "zadeva jasna".

Kot je še dejal, je arbitražna odločba pomembna prelomnica, saj je z njo dokončno določena meja. Dodal je, da je treba k implementaciji pristopiti odgovorno, preudarno in zelo odločno ter ob upoštevanju mednarodnopravnih pravil, arbitražnega sporazuma in ostalih mednarodnih standardov. "Moramo biti aktivni, a ne smemo preveč hiteti, da ne bi naredili napake, ki bi nam škodila," je še dejal premier, ki vztraja, da je treba s Hrvaško vendarle poskusiti doseči dogovor o implementaciji razsodbe arbitražnega sodišča, čeprav se zaveda, da do takšnega dogovora ne bo lahko priti.

Vlada se zaveda, da bo težko dosegla dogovor s Hrvaško.
Vlada se zaveda, da bo težko dosegla dogovor s Hrvaško. FOTO: Aljoša Kravanja

Opozoril je še, da je naloga obeh držav, da po arbitražnem sporazumu in v skladu z njim v šestih mesecih pripravita vse potrebno za implementacijo. Slovenija mora Hrvaško k temu spodbujati, tudi zato, ker to od nas pričakuje mednarodna javnost, je še dejal Cerar. Hrvaški moramo ponuditi roko, da to storimo skupaj, je dodal.

Če bo hrvaška vlada še naprej ignorirala arbitražno odločbo, pa bo po premierjevih besedah moralo priti do implementacije razsodbe po drugi poti. Ni pa primerno že zdaj napovedovati blokade schengna in podobno, je dejal v odgovoru na novinarsko vprašanje.

V pravem trenutku bomo potegnili prave poteze, je še dejal Cerar, ki se je tudi zavzel, da Slovenija ne bi preskakovala določenih vrst, a ostane pri implementaciji razsodbe vseskozi trdna in odločna.

Ne glede na uspeh pogovorov s Hrvaško, se Slovenija že zdaj pripravlja na implementacijo arbitražne razsodbe, je zagotovil. Dodal je, da je za implementacijo arbitražnega sporazuma pristojna vlada, ki je na tem področju po njegovih beseda že zdaj zelo aktivna.

O smiselnosti svojega napovedanega septembrskega obiska na Hrvaškem, je Cerar še dejal, da bo ta smiseln samo v primeru, če bo govora o in predvsem o implementaciji arbitražnega razsodbe, v nasprotnem primeru bo potreben temeljit razmislek o obisku.

Tudi Erjavec trdi: Vlada vodi enotno politiko

Minister Erjavec je po srečanju koalicije in vlade zadovoljen glede enotnosti pri uresničevanju arbitražne sodbe in ukrepanju po kršitvah Hrvaške. Po njegovem mnenju se je danes tudi potrdilo, da ima Cerarjevo podporo.

Erjavec pričakuje, da mu bo premier v naslednjih dneh dal pooblastilo, da pošlje pismo podpredsedniku Evropske komisije Fransu Timmermansu, ki pa je že napisano. Kot pravi, bi Evropski komisiji lahko pisal v okviru svojih pristojnosti, "a ne bi želel, da bi v javnosti izpadlo, kot da ravna enostransko in kot da nimajo skupne zunanje politike". Zato bo pismo podpisal in poslal tedaj, ko ga bo premier proučil in potrdil, da je to njihova skupna politika do Hrvaške in do Bruslja, je povedal Erjavec, ki upa, da bo to v prihodnjih dneh.

Sicer pa je poudaril, da ima vlada glede vprašanja arbitraže ves čas enotno politiko. "Mi ne moremo dopustiti, da Hrvaška krši arbitražno odločbo, zlasti v tistem delu, ki nanaša na morje, kjer je meja dokončno določena," je poudaril.

Tudi Erjavec trdi, da je vlada enotna.
Tudi Erjavec trdi, da je vlada enotna. FOTO: POP TV

Erjavec je sicer danes premierju predstavil predlog, da bi Evropsko komisijo obvestil o tem, kakšna je situacija po izdaji arbitražne odločbe. "Zlasti pa opozoril, da ne gre več zgolj za vprašanje določitve slovensko-hrvaške meje, ampak da gre tudi za vdore v t.i. schengensko območje," je dejal.

Izrazil je zadovoljstvo, da na enakem stališču stoji tudi premier, tako da mnenja, da je tu zunanja politika razklana, ne držijo. "Tudi sam se strinjam, da je treba v dialogu rešiti tisti del meje, ki se nahaja na kopnem," je še pojasnil zunanji minister in izpostavil, da pa je vprašanje na morju zelo jasno. "Sodišče je zelo natančno določilo kako teče meja, določilo je tudi notranje morje Slovenije, in sicer okoli 80 odstotkov piranskega zaliva, pa tudi območje teritorialnega morja Slovenije," poudarja minister.

Kot je pojasnil, jih moti predvsem to, "da Hrvaška ves čas pravi, da se je treba vzdržati enostranskih dejanj, v resnici pa lahko ugotovimo, če pogledamo poročilo policije, da se hrvaška stran ne vzdržuje enostranskih dejanj. Na morju je meja določena, njihova plovila pa ves čas vdirajo v slovenski morski prostor, tudi v schengensko območje", je opozoril.

S tem ko Hrvaška krši schengenski prostor, pa po besedah Erjavca krši tudi pravni red EU. Tako po njegovem mnenju tudi ne izpolnjuje pogojev za vstop v schengensko območje. "Moje mnenje je, da dokler ne spoštuje schengna na območju Slovenije, to pomeni, da ne spoštuje pravnega reda Evropske unije. Mislim, da država, ki namenoma krši mednarodni pravni red in pravni red EU, že sama po sebi ne izpolnjuje pogojev, da bi postala del schengena," je pozneje na novinarski konferenci povedal minister.

Ob vprašanju, kako lahko Evropska komisija ukrepa, je spomnil na ukrepanje komisije v primeru Poljske in ocenil, da je primer Hrvaške podoben. Po njegovem prepričanju je zdaj pravi trenutek. "Če bomo čakali, bomo pa deležni očitka, da je bila meja na morju določena, pa se nismo odzvali," je ocenil.

Kot je pojasnil kasneje, so hrvaške kršitve pravzaprav hujše kot, saj gre za "kršitev mednarodnega prava, prava EU, negiranje ali pa ignoriranje vladavine prava". V primeru poljske pravosodne reforme gre namreč za "problem notranje narave znotraj ene države".

"Treba je izpostaviti tudi stabilnost Zahodnega Balkana," je ob tem še poudaril Erjavec. Prepričan je, da stabilnosti ni mogoče doseči, če ne bodo razrešena nekatera odprta mejna vprašanja. Tako bi lahko arbitražna sodba o meji med Slovenijo in Hrvaško predstavljala tudi model urejanja odprtih mejnih vprašanj med drugimi državami.

Kot je dejal že pred tem, bi Slovenija lahko na morju začela jurisdikcijo izvajati takoj. "A smo rekli, da bomo potrpežljivi in mirni ter bomo spoštovali mednarodno pravo. Zato se mi zdi prava pot, da se najprej obrnemo na Evropsko komisijo, jo opozorimo, da imamo državo članico, ki ne spoštuje mednarodnih obveznosti," je pojasnil.

Če pa bo vlada odločila, da mora biti naslednji korak, da se da ustrezna navodila državnim organom, ki so pristojna za varovanje suverenosti Slovenije, bodo seveda tako odločitev sprejeli, je še zagotovil Erjavec.

Židan: Imamo eno zunanjo politiko, morda le izrazoslovje ni povsem enako

Tudi prvak SD Dejan Židan je po seji vlade ocenil, da imamo eno zunanjo politiko, morda le izrazoslovje včasih ni povsem enako. A usmeritev, način delovanja ter dogovori so po njegovih navedbah povsem enaki in vsi trije predsedniki koalicijskih strank razmišljajo zelo podobno.

Pri kršitvah schengenskega območja je po njegovih navedbah ne le naša pravica, pač pa tudi dolžnost, da "ukrepamo tako, da je to jasno tudi vsem tistim, ki so dolžni, da schengenski prostor ščitijo".

Tudi sam je omenil ostro ukrepanje komisije do Poljske, ob čemer pa je ocenil, da gre v primeru Hrvaške za bistveno večjo kršitev. Na vprašanje, ali bi lahko to pomenilo odvzem glasovalnih pravic Hrvaški, je odgovoril, da je to treba vprašati Evropsko komisijo. "Videli ste, kaj je najavljeno za Poljsko, ko pa gre za bistveno manjšo kršitev," je pristavil Židan.

Tudi on je poudaril, da je meja na morju zelo jasno določena z arbitražno odločbo in to ni le meja med Slovenijo in Hrvaško, pač pa schengenska meja.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1153)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

vikendaš
21. 07. 2017 19.00
+0
Dokler je država birokratsko naravnana, da ovira razvoj, gradnje s socialo pa podpira brezdelneže do takrat bo v sloveniji sranje in mladina bo odhajala.
Nightyfly
21. 07. 2017 18.08
+1
kolerika 21.07.2017 17:45:47 2 2 ...partizani in ne partizančki. In povezava je vedno.n Zlasti v črpanju ponosa in vrednostnih meril, ki pa jih sektaši in klerofašoti enostavno nimajo. In nam so naši borci priborili marsikaj. Upam, da ti je vsaj to jasno, da je bila pred drugo vojno meja z Italijo nikjer drugje kot na Vrhniki. Torej lahko vzameš zemljevid v roke (ali zakurblaš google map, vseeno), pa si lahko komot preračunaš kaj vse so nam povrnili nazaj! Medtem, ko so se tisti drugi, katerih pristaše najdeš na žalost tudi na temlem forumu (ni cvetja brez trnja, kot plev ni brez zrnja) še vedno borili za svoj tretji rajh. In ravno ti sedaj ob vsaki priliki iščejo napake in napakice nekoga drugega.***************tocno tako .!!!
Uporabnik443897
21. 07. 2017 16.12
-1
Treba je spostaviti STABILNOST BALKANA , pa tovariš Cerar lepo prosim, res lepo prosim nehajte s temi nabluzami. Pa kaj nas briga Balkan, saj smo 90 % izglasovali da hočemo ven, vi komunisti pa nas vlečete nazaj. Briga mene Balkanske zdrahe, bolj me zanima Evropski način življenja in spoštovanja pravne države. Vas pa učitno še kar muči ta Balkan. Mi smo vas izvolili da navežemo dobre stike z EU in ne z BALKANOMMMMM......... Dajte razmušljajte o tej smeri, pojdite na naš del zaliva in nehajte s BALKANOMMMM !!!!!!!! Oprostite dr. prava Cerar, vsak druga beseda ki jo irečete je priti Slovenskim ŽELJAM !!!!
Uporabnik443897
21. 07. 2017 16.26
+0
In kaj ni res od tega kar sem napisal, da dajate minuse ???
mallonge
21. 07. 2017 16.30
-1
Vse v Cerarju je balkansko. Tega ne more zakriti, Je že bolje, da javno propagira svoje balkansko kriminalono bistvo.
korintos23
21. 07. 2017 17.05
+4
Kaj je piceka mala, na volitvah vam slabo kaže! Hihihihi
Nightyfly
21. 07. 2017 17.34
+6
piceka mala ......................hahahahahahahahahahahaha , za dol past .kori +++
Nightyfly
21. 07. 2017 17.34
+5
Nightyfly
21. 07. 2017 17.35
+5
rafael ...spostaviti ? pri dobri veri tega ne razumem . Ce pa je g, Cerar mislil sirse tudi na umiritev balkana ,potem je pri UE mojstrih pozel aplavz .
Uporabnik443897
21. 07. 2017 18.16
+0
Nightyfly -- Pa kdo se sploh s Cerajem pogovarja lepo prosim, na TV gledaš samo slikanje s politiki in to je vse. Kdaj si ga videl za govornico in kaj je povedal. Mamai jaz sem na vrsti, kaj naj rečem, da se mi spet ne bodo smejali. Sinko povej da sem jaz bila generalna tožilka, oče pa olimpijski prvak. Da to je kar je od Cerarja. Spoštovani šče Miro erar starejši in mama tožilka v komunističnih časih. Pa on mamcin sinek, baje se je v četrto zaljubil, za koliko časa je pa druga tema. Tak ne more voditi Slovenije. Bomo, razmišljam, ne smemo enostransko, ne smemo izzivat. Pa saj naj je EU določila meje. Tja poslat ribiče in policiste. in s kamero posnet dogajanje. Hrvatov pa pod dobenimi pogoji spustiti v Šengensko območje, PRAV TO BI NAREDILI ONI IN PRAV TO BODO NAREDILI ČRNOGORCEM !!!!!
Nightyfly
22. 07. 2017 09.12
+1
rafael .....vem samo nekaj .Ce je bila Slovenija v najbolj kriticnih trenutkih iz ideoloskih vzrokov leta 91 predana v roke drugi politicni opciji s peterletom na celu , ( usluzbencem ,zgodovinarjem ,ce se ne motim) ,potem drzavo lahko vodi tudi ribic iz Pirana , ki pozna vsaj problematiko . No , tudi peterle je ni vodil , ker so stali za njim kutarji v crnih in purpurnih haljah . Ve se tudi ,kaksna je bila tista vlada ,predvsem pa koliko skode je naredila .
Uporabnik443897
22. 07. 2017 12.48
Ja sedanja leva vlada je na oblasti pa 21 let, mi pa vedno globje v dr....u. To mi prosim RAZJJASNI. Pa ne spet o Janezu, lepo prosim. Bil je po osmosvojitvi samo minister za vojsko, ki je pa tako nikoli nismo imeli, ljudi že mogoče, orožja pa nikoli. Pa še tistega je Kučan dal nazaj v Beograd !!! !!!
krmeki
21. 07. 2017 15.32
+6
Še dobro da so vam ostali domobranci pa partizani. Po odločitvi arbitraže namreč meje z raznimi incidenti politiki ne bodo mogli več izkoriščati za poceni politične točke (velja zlasti za desnico)
krmeki
21. 07. 2017 15.33
+7
Skrajni čas je sicer, da tudi delitev na domobrance in partizane pustimo za seboj.
Brakedirt
21. 07. 2017 15.35
+3
to delitev so privlekli sveckarji na dan,pa jim ne kapne da s tem ne morejo na oblast.
krmeki
21. 07. 2017 15.46
+4
Spomenik naj ostane. Mislim, da je bil namenjen prav temu, da se zaključi s tem in gre naprej, vendar naj bo kot opozorilo na nesmiselnost vojn. Tole žaljenje po forumih pa je že prav smešno. Skoraj ni teme, v katerim ne bi kdo omenil belih ali rdečih.
vikendaš
21. 07. 2017 19.46
V slovenije je treba pokopati birokratsko miselnost in vse tiste ki onemogočajo razvoj. kDO PA SO TO PA SAMI VESTE.
Nightyfly
21. 07. 2017 15.25
+3
CyberWorm90 21.07.2017 14:13:49 -2 2 prwič ne ločte od domowine pa wlade že kle je kiks za was je to isto razn če ni na ablasti janšot : ))) če ne maraš lopowou w parlamentu še ne pomen da nemaraš slowenije kot ozemlja : )))*******************************Cyber ,,,, resnicno te ne razumem kaj zelis povedati . Ker sem neuk , ti bom da za primer sosedo Italijo . ///////Od 1920 leta naprej jo je vodil Mussolini , z njim pa po diktatu cela Italija .Torej je imela legitimnost poceti kar ji pase ? Spomnimo se samo zamejskih Slovencev in trpljenja .Ok , gremo naprej . Italija gre v vojno in zgresi vsesskupaj . Dobi jih po tintari , torej kapitulira . En del ustanovi Republiko Salo , ostala Itaja pa potegne z zmagovalci .Tako Italija zmaga ,oz . uradno oni danes praznujejo dan osvoboditve in ne zmage . Zato pa zmago upraviceno praznuje vsa Slovenija ,ki je ze 41 leta vzela orozje v roke , da se obrani .In glej ga zlomka .en del se odloci za kolaboracijo . Po tvoje ,kako naj se danes obelezuje kolaboracija in njeni clani , simpatizerji , ta ideologija , ki napeljuje spet k moriji . Cyber , a nima tudi potrpezljivost cloveka svoje meje ? Nasi Dolenjci so pretrpeli strahote od lastnih bratov , ocetov ... Okupator si niti ni mazal rok . Roke , krvave cez in cez komolce so bile krvave prav teh izdajalcev slov . naroda . Res je , pise se 2017 , lepo ,da clovek pusti mrtve na miru , njhovih dejanj pa se ne sme pozabiti nikoli .To je dober poduk tudi za danasnje kreganje s hrvati . Vsaka niansa ima svojo barvo . Lepo in predvsem dobro je vedeti za vse morebitne poteze teh nebodigatreba sosedov . Slovenija naj skrbi zase . Slovenija je ponudila roko . In to je dovolj . Zdaj je na vrsti hrvaska .
Nightyfly
21. 07. 2017 14.54
+2
cyber , oba sva Dolenjca ....ti dam primer ? Poglej , tik pred vojno 41 leta ,pa do konca te iste vojne se je tudi prinas marsikaj zgodilo . Nekatere dolenske druzine so se odlocile za okupatorja , drugi za partizane , eni so se skrivali ,spet veliko jih je obsedelo doma za pecjo in cakali na konec vojne . Veliko nasih partizanov je padlo za svobodo Slovenije . Vsi prej nasteti so se potem privlekli izza peci in lepo zivi ter zdravi nadaljevali svoje zivljenje .In vecina od teh danes udrihajo po borcih , rdecih in ne vem katerih se -samo zato ,ker niso po volji duhov scine . Cyber , ne me guncat , bil sem dol v sredini 90 , pa so mi solze stopile na oci kako v desno ,v bozje brezpotje se je obrnil dolenjski clovek . V brezizhodnost . Samo se vhodna vrata cerkva poznajo dobro . Skoda .
Nightyfly
21. 07. 2017 14.55
+2
No , k sreci ne povsod , Dolenjska zdaj vidim -napreduje, vsaj gospodarsko . . Upam .Toda to ni dovolj .Clovek mora rasti tudi duhovno .
CyberWorm90
21. 07. 2017 15.08
+1
ne mi zdej z nekimi partizančki utrujat k kle nimajo nubene weze : ))) šetej ke na člank od drugega tira pa rec da podpiraš krajo : ))))
korintos23
21. 07. 2017 15.21
+2
Za drugi tir bo merodajen referendum, ti, Vili in tvoji, boste "popušili2!
CyberWorm90
21. 07. 2017 15.23
-1
ti boš pa čist weseu k bo wladi ratalo ukrast par 100 miljončkou : ))) očitno maš zrawn prowizijo da tko wneto podpiraš to lopowščino : )))
ooResnicA
21. 07. 2017 15.23
-2
....cyber..+++++++...hahaha bravo pleskaaaaa orng...hahahaha
korintos23
21. 07. 2017 15.37
+1
Cyber, kot trdiš, leni socialci so lopovi!
CyberWorm90
21. 07. 2017 15.53
-1
cmerobaba ni lopou on sam jemlje rewnim pa daje bogatim : )))
CyberWorm90
21. 07. 2017 15.54
-1
antirobinhood al kok že : )) pa cmerobaba in 90 razbojnikou al kaj že una prawljica od alibabe : ))))
Kollerik
21. 07. 2017 16.07
+3
..... in saj res...zakaj pa bi se ti cyber utrujal s partizani, kajne... kajti saj malo poštenega razmišlajnja je zate pač prenaporno.....
CyberWorm90
21. 07. 2017 16.25
-1
še wedno mi ni jasno kaj majo kle partizančki weze če se dans neznajo zment za meje oz. kradejo k srake po parlamentu : ))) nakonc bojo prodal folk za burek na morju : ))) p.s. star foter bil partizan drgač : )))) sam ne widim nubene powezawe s tem cirkusom : ))))
Kollerik
21. 07. 2017 17.45
+2
...partizani in ne partizančki. In povezava je vedno.n Zlasti v črpanju ponosa in vrednostnih meril, ki pa jih sektaši in klerofašoti enostavno nimajo. In nam so naši borci priborili marsikaj. Upam, da ti je vsaj to jasno, da je bila pred drugo vojno meja z Italijo nikjer drugje kot na Vrhniki. Torej lahko vzameš zemljevid v roke (ali zakurblaš google map, vseeno), pa si lahko komot preračunaš kaj vse so nam povrnili nazaj! Medtem, ko so se tisti drugi, katerih pristaše najdeš na žalost tudi na temlem forumu (ni cvetja brez trnja, kot plev ni brez zrnja) še vedno borili za svoj tretji rajh. In ravno ti sedaj ob vsaki priliki iščejo napake in napakice nekoga drugega.
CyberWorm90
21. 07. 2017 18.06
-1
widmo kok cmero črpa ponos : ))) skril se je merklowi pod kiklo : )))
Uporabnik443897
21. 07. 2017 19.02
Pa kje ste najdli te partizane, preberite si temo in KOMENTIRAJTE, madonič res ne morete brez partizanov al kaj !!!
Uporabnik4603
21. 07. 2017 14.52
-2
Država ki izsiljuje in z izsiljevanjem želi dobiti tuj teritorij je izsiljevalka
korintos23
21. 07. 2017 14.58
+2
ROMELS
21. 07. 2017 14.26
+0
Angleški "desus" je poskrbel za svoje upokojence tako, da se jim pokojnine vsako leto povečajo za najmanj 2,5%. V nemčiji so se letos dvignile v povprečju za 10% Toliko erjavcu na znanje in vsem butlnom, ki ga podpirajo.
korintos23
21. 07. 2017 14.37
+1
Tebi še itak manjka 39 let do penzije! hahaha
Nightyfly
21. 07. 2017 14.59
+2
mores ,,,,, zdaj veste zakaj je v germaniji toliko tujcev in Angela jih kar naprej vlece gor ???
Nightyfly
21. 07. 2017 15.04
+1
kori ,,, imas mercedesa ? No ja , da ga imas med motorji , to vem . Maticna fabrika je poklicala na ´´zagovor´´ 3 milione svojih lepih avtov .Kar takole preventivno . Baje so zelo zaskrbljeni za dobrobit in dobro pocutje vseh nas . To jih bo kostalo samo nekaj sto milionov € . Nic od nica . Je to skriti VW aufstelung
Brakedirt
21. 07. 2017 15.15
+3
morse, samo tukaj se zato tudi veliko vec dela, ni kavic,pa malice,pa malo prej iz sihta....
krmeki
21. 07. 2017 15.26
+3
Poglej koliko delavcev dela za enega upokojenca v Angliji in koliko v Sloveniji. V SLO je namreč razmerje že skoraj 1:1 in torej mora država za penzije dajati neprimerno več samo zato, da jih ohrani na obstoječem nivoju, kaj šele da bi jih povečala.
ROMELS
21. 07. 2017 15.29
-1
Če jim verjameš, potem te nategujejo kolikor si dolg in širok. Jaz tem lažnivcem ne verjamem.
Uporabnik443897
21. 07. 2017 19.04
krmeki - In kdo je kriv, spet partizani, prebertite temo, PROSIM !!!
korintos23
21. 07. 2017 14.09
+2
Cerar je včeraj sam izjavil da država, katera ne spoštuje zakonov in odločitev arbitražnega sodišča, ni sposobna da vstopi v Schengen!
korintos23
21. 07. 2017 14.12
+0
Je pač malo bolj fino, diplomatsko povedal, Korl pa ravno, niti levo niti desno, kot Zagorec Dudek.
NiVzdevka76
21. 07. 2017 14.16
+0
Nightyfly
21. 07. 2017 14.21
+3
Tocno .Tudi sam mislim , da se te polemike lahko umirijo ,Slovenija se tja do bozica lahko posveti svojim opravilo, ljudje gredo na pocitnice in srkajo kaj hladnega . Visoko sodisce je svoje opravilo .Pika .
Nightyfly
21. 07. 2017 14.07
+2
Kaksna razlika v intenzivnosti nervoze nekaterih domacih in tujih forumasev ,ki navijajo za kockaste . In to samo en dan po tistem ,ko je Cerar napovedal ze kar takojsnjo vzpostavitev meje na morju , potem pa se na kopnu. Onim cez ,,, se vam bo strgalo .Kaj pa boste naredili - potopili vse slovenske barke ,vkljucno s policijsko ?Boste streljali ali kako ? Boste s protestno noto obvestili UE ? To bi pa rad vedel.
Nightyfly
21. 07. 2017 14.08
+2
Boste vsaj pocakali tja do sredine septembra , da Slovenci izpraznijo svoje denarnice na vasih obalah ?
NiVzdevka76
21. 07. 2017 14.08
-1
Sramota! Kwa so jih na suh našponal..... :)))
Nightyfly
21. 07. 2017 14.04
+3
Verbena 21.07.2017 13:01:41 3 3 ... kritika na osnovi večletnih opažanj in že poznanih dejstev ( za tiste , ki imamo spomin ) pa nikakor ni sranje po domovini ....ali vladi , ker si to zasluži ... !!!**************** spomin je varljiv , pohlep se bolj ,vera je pa unicujoca .S korintosom se samo lahko zelo strinjam ,da je en kup ljudi ,ki serjejo (oprosti admin ) po Sloveniji .Tako domaci kot tuji ´´sralci´´ . Dovolj je bilo tujih gospodarjev , zdaj je cas za enostnost in spostovanje svoje domovine . Verbena , kritike so cisto nekaj drugea . Sicer pa -kritike na kaj , za kaj , za koga , cemu ? Sodba je izrecena .Naj se opravi implementacija in to tako , da bo ves narod enoten . Po tem ko gredo orkani mimo , najse pa stranke med seboj scufajo v parlamentu . Ce zelijo ,se lahko tudi slecejo vsi skupaj . Toda za bozjo voljo ,ko gre za strateske in prezivetvene interese Slovenije , dajte se obnasati kot Slovenci .Vidim , da se blatenje Slovenije velikokrat ujema s takoimenovano kritiko kar je cisto nekaj drugega in devastantnega .
korintos23
21. 07. 2017 14.07
+1
Ne morejo, in ne smejo, biti desnjaki za arbitražni sporazum, s čim pa naj filajo volivce v predvolilni kuhinji!
Nightyfly
21. 07. 2017 14.09
+1
Ja , saj res , na to nisem niti pomislil . Ce barki oz . jadrom odvzames veter ostane na sredi morja in je prepuscena sama sebi in ....piratom ---hehe .
Nightyfly
21. 07. 2017 14.09
+2
Kori ,,,,, merjasec se pa ni javil v mojih krajih ! Ga bodo za usesa ?
CyberWorm90
21. 07. 2017 14.13
-3
prwič ne ločte od domowine pa wlade že kle je kiks za was je to isto razn če ni na ablasti janšot : ))) če ne maraš lopowou w parlamentu še ne pomen da nemaraš slowenije kot ozemlja : )))
korintos23
21. 07. 2017 14.15
+0
Cyber, ti popoldan s tremi litri vina po 60 centov ne ločiš več nič.
CyberWorm90
21. 07. 2017 14.17
-1
wlada dela s slowenijo k swinja z mehom temu praumo w kočewju : ))) to was ne moti sej so waši : ))))
Nightyfly
21. 07. 2017 14.17
+1
cyber,,, nikjer ni idealno .Poglej okoli , ze po sami Evropi ,ki je tudi sama sestavljena iz vseh mogocih narodov .Od izmeckov do najbolj finih ,kulturnih in postenih ljudi .Babilon .Kako naj bo Slovenija svetilnik v taki evropi , ce ima doma sefa opozicije ,ki je bil fanatik partije ,gradil kariero v njej in bil prevec fanatik ter komolcar . Zdaj je pa tocno isto , samo ,da je na crni desni , spet fanatik , zraven pa se zagrenjen in mascevalen . Trpi pa Slovenija .
CyberWorm90
21. 07. 2017 14.19
-1
ste k mejhni froci w wrtcu : ))) wam je wedno kriw janšot unim pa murgle pa kućko : )))
Nightyfly
21. 07. 2017 14.19
+2
Si predstavljas kaksna bi bila Slovenija , ce bi temu cloveku dali polna pooblastila in moc za upravljanje ? Joj , bog ne daj . Un UN v koreji bi bil vajenec proti temu .
CyberWorm90
21. 07. 2017 14.21
-3
tko bomo dobli pa prst w rit od hrwatou tko k wedno : ))) oz. naši lopowi w parlamentu bojo že kej pokasirali pod mizo : )))
korintos23
21. 07. 2017 14.36
+1
Nightyfly
21. 07. 2017 14.47
+3
cyber , ja ,kot otroci . Poglej sosede ,ko jim glavni sodnik ,ugleden strokovnjak uglednega in spostovanega mednarodnega sodisca maha s sodbo pred nosom , oni se pa na to polulajo . Jasno , da so kot otroci .Celo vec .Kot nezreli otroci ,malce zaostali . G .Cerar samo opozarja te iste otroke , da so nastopile nove razmere ,ter da drzava R Slovenija zeli samo implementirati ,torej postaviti v realnost zaveze iz te sodbe . Nic drugega .Mislis , da je zato slab politik ? Ne vem ,povej .
BUONcaffee
21. 07. 2017 13.56
-2
Kohel čim prej naj spoka iz politike.
staridida
21. 07. 2017 13.58
+0
Mora še prej minimalno penzijo dvignit na 1000 €
korintos23
21. 07. 2017 14.03
+3
Drugače vam bo Hrvatom še res spelo toti zaliv* hahaha
ooResnicA
21. 07. 2017 13.53
-3
....če ne bomo na hitro zbrcali iz zunanjega ministrstva vse politikante pa afneguncarje nam bo še hidičevo žal......
ooResnicA
21. 07. 2017 13.53
-2
....naj prevzamejo profesionalci ki so za to šolani ne pa politika!!
BUONcaffee
21. 07. 2017 13.56
-3
korintos23
21. 07. 2017 14.03
+4
Potem na volitvah SDS drugo leto slabo kaže! Hahahaha
ooResnicA
21. 07. 2017 14.09
-3
.....SDS itak zmaga 50+ naslednje predčasne volitve.....
korintos23
21. 07. 2017 14.14
+1
murinar
21. 07. 2017 13.33
+2
Kaj pa pravi v Sloveniji rojeni Božo Dimnik ta podpornik hrvatov ?
Adolph
21. 07. 2017 13.29
-4
Dva najnesposobnejsa advokata Slovenije branita republiske interese. . . . To bo nekaj . . . . .
murinar
21. 07. 2017 13.34
+3
Je že sodišče mednarodno določilo le realizirati je potrebno!
NiVzdevka76
21. 07. 2017 13.47
reaf
21. 07. 2017 13.16
+0
Trenutno jasno... se pa počasi nezadržno približuje ciklon, jesen bo pestra!
CyberWorm90
21. 07. 2017 13.16
+1
korintosu ni wažno če kradeš glawno da si naš : ))) bojo držali z njim : ))))
NiVzdevka76
21. 07. 2017 13.05
+0
Je že podal izjavo, da so parlamentarne počitnice? :)))))
Mich Diam
21. 07. 2017 13.01
kahl dela, pa to je neverjetno!
korintos23
21. 07. 2017 12.55
+1
Drugi mesec bodo hrvaške školjke po celi Istri zastonj postrežene vsem turistom iz EU, za zahvalo.
NiVzdevka76
21. 07. 2017 12.57
+1
Kori, zdej bodo hrvati prilive štel! :)))))
LLLEPI
21. 07. 2017 12.58
+1
korintos23
21. 07. 2017 12.59
-2
LLEPI, samo kot gosti v restavracijah, nič ne boš šverco! hahaha
LLLEPI
21. 07. 2017 13.02
+1
Nisem bil ze 10 let na dopustu pri nasih sosedih
Brakedirt
21. 07. 2017 13.03
+1
NiVzdevka76
21. 07. 2017 13.04
+1