Slovenija

Plenković: Škoda, da Cerarja ne bo. Erjavec: Hrvaška dokazala, da dialog ni mogoč

New York / Ljubljana, 22. 09. 2017 09.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 8 min

“Slovenija ostaja odprta za dialog, ko se bo mogoče pogovarjati tudi o implementaciji arbitraže,” po odpovedi sestanka v Zagrebu sporoča premier Cerar. Predsednik DZ Milan Brglez pravi, da je Plenković zlorabil organ ZN, Erjavec dodaja, da je Hrvaška spet dokazala, da dialog z njimi ni mogoč.

Več videovsebin
  • Iz SVETA: Cerar: Plenković je na pobalinski način odstopil od dogovora
    02:50
    Iz SVETA: Cerar: Plenković je na pobalinski način odstopil od dogovora
  • Iz 24UR: Kako bo zdaj ukrepala Slovenija?
    01:05
    Iz 24UR: Kako bo zdaj ukrepala Slovenija?
  • Iz 24UR: Ostri odzivi slovenske politike po Plenkovićevem govoru
    02:39
    Iz 24UR: Ostri odzivi slovenske politike po Plenkovićevem govoru
Hrvaški in slovenski premier na sedežu ZN.
Hrvaški in slovenski premier na sedežu ZN. FOTO: AP

Slovenski premier Miro Cerar po včerajšnji odločitvi, da se sicer dogovorjenega sestanka s hrvaškim kolegom Andrejem Plankovićem ne bo udeležil, sporoča, da Slovenija ostaja odprta za dialog, a le pod določenimi pogoji. “Slovenija ostaja odprta za dialog, ko se bo mogoče pogovarjati tudi o implementaciji arbitraže,” je sporočil. Ob tem je slovenski premier tudi zelo jasno dejal, da Slovenija nadaljuje priprave na implementacijo.

Na zaplet se je medtem danes odzval tudi Plenković, ki je dejal, da "je bil Cerarjev obisk Zagreba najavljen za prihodnji tede, a ga ne bo, kar sam obžaluje". Cerarja je pozval, naj pride na obisk na Hrvaško v kakšnem drugem terminu, obenem pa je dejal, da se bosta prihodnji teden srečala v Tallinnu v Estoniji, kjer bo vrh EU. Vztraja tudi, da v svojem govoru na zasedanju Generalne skupščine ZN ni izpostavljal nobenih novih hrvaških stališč, temveč je ponovil tisto, o čemer že dve leti na Hrvaškem obstaja politični konsenz, ko gre za reševanje spora o meji s Slovenijo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Brglez: Plenkovićev nastop v ZN je bil nepojmljiv, užalil je sodišče in arbitre

Še bolj šokantno je, da je predsednik vlade Plenković zlorabil organ ZN ter pred vsemi državami sveta pod vprašaj postavil temeljno načelo mirnega reševanja sporov. Predsednik DZ Milan Brglez

Predsednik DZ Milan Brglez je danes ostro kritiziral četrtkov nastop hrvaškega premierja Plenkovića. "Še bolj šokantno je, da je predsednik vlade Plenković zlorabil organ ZN ter pred vsemi državami sveta pod vprašaj postavil temeljno načelo mirnega reševanja sporov," je bil oster predsednik DZ. "Spoštovanje odločb mednarodnih sodišč namreč ni stvar izbire, ampak je obveznost," je dodal.

Brglez je pozdravil odločitev premierja Mira Cerarja, da odpove obisk v Zagrebu, ki je bil predviden za 27. september. "V ozračju nezaupanja, ki ga je ustvarila Hrvaška, pogovori o implementaciji arbitražne odločbe trenutno niso mogoči in predsednik vlade Cerar ni imel druge izbire, kot odpovedati dva dni prej dogovorjeni sestanek," je dejal.

S tem dejanjem po Brglezovem mnenju ni užalil Slovenije, temveč druge države, mednarodne institucije, arbitražno sodišče in arbitre.

"To vodi v izničenje mednarodnega prava in pomeni grožnjo kolektivni varnosti ZN, od katere smo pravzaprav vsi odvisni," je opozoril.

Milan Brglez, predsednik DZ
Milan Brglez, predsednik DZ FOTO: Miro Majcen

Zdaj je žogica pri Hrvatih

Brglez je poudaril, da je dialog seveda še vedno mogoč in zaželen, vendar je žogica tokrat na hrvaški strani. "Preiti bo morala od besed k dejanjem in se začeti obnašati, kot se obnašajo države v Evropski uniji," je sporočil sosedom.

Le tako bo po njegovih besedah lahko vzpostavila minimalno stopnjo zaupanja, ki je potrebna za dialog, kaj šele za kakršnakoli pogajanja o implementaciji arbitražne odločbe.

Izrazil je obžalovanje, da se je hrvaška stran odločila za enostranske provokacije, vendar Slovenija ostaja zavezana uresničevanju arbitražne odločbe po mirni in diplomatski poti.

Napovedal je še, da se bo državni zbor v tem času v miru posvetil svojemu delu pri implementaciji sodbe. Pričakuje, da bi sejo odbora za zunanjo politiko lahko izpeljali že prihodnji teden.

Pahor: Trmasto vztrajanje Hrvaške pri nespoštovanju obveznosti iz arbitražnega sporazuma nesprejemljivo

Predsednik države Borut Pahor je prepričan, da bo samo dialog na koncu pripeljal do mirne implementacije odločitve arbitražnega sodišča. "Mi imamo sedaj na svoji strani mednarodno pravo in imamo tudi podporo mednarodne skupnosti. In moramo paziti, da ne bi izgubili podpore mednarodne skupnosti, ki jo uživamo," je poudaril v izjavi za medije ob obisku v Bovcu.

Po njegovih besedah se velja truditi, da bi prišlo do dialoga s hrvaško stranjo, sicer po njegovem mnenju ni mogoče pričakovati uveljavitve arbitražne odločbe po mirni poti.

Erjavec močno podpira Cerarjevo odločitev, odločitev, da ne podpremo pri vstopu v OECD, je bila pravilna

Minister Karl Erjavec je danes ocenil, da se je potrdilo, da dialog s Hrvaško ni mogoč in je bolje, da je premier uradno stališče sosede slišal v New Yorku, kot da bi ga v Zagrebu.

Slovenski zunanji minister Karl Erjavec
Slovenski zunanji minister Karl Erjavec FOTO:
Bolje je, da je premier Cerar slišal uradno hrvaško stališče, da ne priznavajo arbitraže, od hrvaškega premierja na Generalni skupščini v New Yorku, kot da bi ta ista stališča slišal v Zagrebu. Obisk bi bil zgolj izguba časa. Karl Erjavec, zunanji minister

"Vsi tisti v slovenski politiki, ki so bili za dialog s Hrvaško, so v New Yorku dobili dokaz, da ta dialog ni mogoč," je navedel zunanji minister Erjavec. Prepričan je tudi, da je glede Hrvaške potrebna odločna zunanja politika in da je odločitev, da ne podpremo Hrvaške na poti v OECD, edina pravilna.

Po Erjavčevih navedbah se je tudi pokazalo, da so vsi tisti, ki so na nedavnem slovenskem političnem vrhu o arbitraži, na katerem njega ni bilo, imeli popolnoma napačna stališča, ko so kritizirali njegove izjave glede hrvaške politike.

"Bolje je, da je premier Cerar slišal uradno hrvaško stališče, da ne priznavajo arbitraže, od hrvaškega premierja na Generalni skupščini v New Yorku, kot da bi taista stališča slišal v Zagrebu," je še ocenil slovenski zunanji minister.

Po njegovem mnenju se je potrdilo, kar je ves čas trdil, in sicer, da dialog s hrvaškimi politiki ni mogoč, "ker vztrajajo pri kršitvi mednarodnega prava in nepriznavanju arbitražne sodbe, ter da bi bil obisk v Zagrebu zgolj izguba časa".

Hrvaška predsednica podpira Plenkovićevo retoriko

Hrvaška predsednica Kolinda Grabar-Kitarović je medte danes v Zagrebu dejala, da podpira stališča hrvaškega premierja Andreja Plenkovića, ki je na Generalni skupščini ZN ponovil hrvaško razlago izstopa iz arbitraže. Obenem je obžalovala, da je slovenski premier Miro Cerar odpovedal obisk v Zagrebu.

"Obžalujem, da premier Cerar ne bo prišel v Zagreb. Menim, da je potrebno nadaljevati pogovore. Ni dobro dodatno zaostrovati napetosti. Pogovor je dober, tudi če se nič ne bo zgodilo," je povedala hrvaška predsednica. Ob tem je poudarila, da sta Hrvaška in Slovenija prijateljski državi, ki se morata pogovarjati.

Grabar-Kitarovićeva je dejala, da je Plenković v četrtek v New Yorku predstavil hrvaška stališča ter da kot predsednica države podpira odločitev hrvaškega sabora o izstopu iz arbitraže in konsenz hrvaških političnih strank o zavrnitvi arbitražne sodbe.

Poudarila je, da ne gre samo za nacionalno vprašanje, temveč tudi za mednarodno vprašanje in spoštovanje mednarodnega prava. "Da, treba je spoštovati dogovor o arbitraži, a je potrebno spoštovati tudi arbitražo. Če kompromitirate arbitražo z ravnanjem, ki je v nasprotju z njenimi pravili, potem, žal, dajete zgled tudi drugim, da gre lahko to skozi. Zato je arbitraža problematična za nas," je povedala Grabar-Kitarovićeva.

S čim je Plenković pravzaprav ujezil Cerarja?

Premier Cerar in njegov hrvaški kolega Plenkovića se te dni mudita v New Yorku, kjer se je začelo 72. zasedanje Generalne skupščine ZN. Še pred njunim nastopom na sedežu ZN sta se dogovorila za obisk v Zagrebu. Če je že kazalo, da bodo stekli nadaljnji pogovori med državama, pa je vse potonilo, ko je Plenković stopil na govorniški oder dvorane, polne svetovnih voditeljev. Posebej je izpostavil odločitev arbitražnega sodišča o meji med Slovenijo in Hrvaško ter jo označil za primer spodkopavanja mednarodnega prava.

Andrej Planković, hrvaški premier
Andrej Planković, hrvaški premier FOTO: AP

Verjame, da je treba spore reševati mirno, na podlagi mednarodnega prava. Pri tem pa da je pomembno, da vse mednarodne razsodbe spoštujejo lastna pravila. Dejal je, da kompromitiranje nepristranskosti ali neodvisnosti mednarodnih arbitraž ali sodišč, kot je bil to primer v arbitraži s Slovenijo, pomeni, da potem njihove odločitve nimajo pravne moči. Takšno kompromitiranje je po njegovih besedah v nasprotju z mednarodnim pravom in Hrvaška naj ne bi imela druge izbire, kot je bil umik iz procesa arbitraže. Dodal je, da želi kljub temu Hrvaška odprta vprašanja s prijateljico in zaveznico Slovenijo reševati dvostransko.

'Pogovor ni več smiseln'

"S tem, kar je danes povedal, da je arbitražna odločba nična, je odstopil od najinega dogovora. To je za Slovenijo popolnoma nesprejemljivo stališče, ki ne omogoča razgovora v Zagrebu, zato pogovor prihodnji teden tam ni več smiseln," je ocenil premier.

Miro Cerar in Andrej Plenković
Miro Cerar in Andrej Plenković FOTO: Miro Majcen

Ob tem je poudaril, da odločba sodišča velja, saj je pet neodvisnih mednarodnih avtoritet razsodilo, da je kljub napaki, do katere je prišlo, sodba zavezujoča za obe strani. Slovenija še naprej ostaja odprta za dialog, ampak šele ko in če bo Hrvaška sprejela arbitražno odločbo, je dejal in dodal, da bo nato lahko stekel pogovor o njeni implementaciji.

"Slovenija ob tem ostaja odprta za dialog, vendar ko in če bodo za to ustvarjeni pogoji. Ko se bo torej mogoče pogovarjati tudi o implementaciji arbitražne odločitve, ki seveda velja," je dejal Cerar.

Premier je sicer priznal, da je na slovenski strani v arbitražnem postopku prišlo do napake. "Samo arbitražno sodišče v sestavi petih neodvisnih avtoritet je razsodilo, da ta napaka ni bistveno vplivala na postopek in se ta lahko nadaljuje brez škode za obe strani. Sodišče je to storilo, sprejelo mednarodno zavezujočo razsodbo in jo objavilo, tako da sedaj velja. Hrvaška in Slovenija jo morata spoštovati."

Miro Cerar
Miro Cerar FOTO: Twitter

"To nenazadnje ugotavlja tudi Evropska komisija, države članice EU in to je mednarodni in civilizacijski standard. Tudi številni govorniki v palači ZN ugotavljamo, da je vladavina prava tista vrednota, ki jo moramo spoštovati, če želimo ta svet ohraniti v miru in sodelovanju. Nenazadnje je tudi ameriški predsednik v svojem govoru poudaril pomen vladavine prava in spoštovanja odločb mednarodnih tribunalov," je dejal Cerar.

Cerar se ni odločil za podoben nastop kot Plenković, ki je pred njim nastopil z govorom pred Generalno skupščino. "Palača ZN ni oder za reševanje takšnih medsebojnih vprašanj. Sploh pa se nisem hotel odzvati na to pravzaprav zelo nenavadno izjavo gospoda Plenkovića na podoben način in na tem nivoju. Jaz ostajam na nivoju, ki ga imam vseskozi. To je konstruktiven nivo, kjer zelo jasno povem, da arbitražna odločba zavezuje Hrvaško in Slovenijo. Da je to zaveza po mednarodnem pravu, tudi po pravu EU, da jo je treba spoštovati, in v skladu s tem tudi ravnam," je dejal Cerar.

"Mislim, da dejanja povedo več kot besede, je pa treba biti pri besedah zelo jasen. Kot sem danes povedal, bo Slovenija nadaljevala s pripravami na implementacijo in bo seveda s svoje strani to odločbo izvršila, ko bo za to napočil čas," je napovedal.

Je sestanek še mogoč?

Na vprašanje, kaj se mora s hrvaške strani zgoditi, da bo v prihodnje prišlo do obiska slovenskega premierja v Zagrebu, pa je Cerar odgovoril, da Slovenija ostaja odprta za dialog. "Seveda pa mora Hrvaška izpolniti določene pogoje. Predvsem seveda, da prizna mednarodnopravno zavezujočo veljavnost arbitražne odločbe. To je predpogoj. To je mednarodni standard, ki ga ne more in ne sme nobena država ignorirati, še najmanj pa članica EU in prijateljska država," je dejal Cerar.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (836)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Maxx365
23. 09. 2017 09.50
+2
Plenković: "Škoda da Erjavca ne bo". A je tale Plenković zabit, al res tako zaverovan sam vase, da sploh ne ve, kaj govori in kaj se dogaja okrog njega. Človek očitno živi v čisto svojem svetu, kot da se ne bi nič zgodilo ter vsak dan trobi eno in isto.
01xxy
23. 09. 2017 09.04
+4
Slovenska "elita",kaj boste še danes prodali zbankrotiranim Hrvatom, da nas bodo še lažje držali za goltanec? Zavarovalnico?
LLLEPI
23. 09. 2017 14.43
-1
NIC NE BOJO PRODALI BOJO PASE VELIKO SENKALI ZA MINIMALNE PROVIZIJE
murinar
23. 09. 2017 08.32
-2
Zaboga ,če malo bolj pomislim ,koliko IZDAJALCEV je v Slovenskem vrhu ! Ali bo kdo kdaj kaj odgovarjal ?
LLLEPI
23. 09. 2017 14.44
-1
peresni
23. 09. 2017 08.18
+1
Vprašanje za vlado - kakđno sanjsko službo ste dali odgovornima čehovskima vohunoma za te zaplete!!!
murinar
23. 09. 2017 08.33
-1
Večji lopov -izdajalec bolj nagrajen ! Tako deluje Slovenija !
01xxy
23. 09. 2017 08.18
+5
Hrvati bi bili radi regionalna velesila in zato bi radi absolutno kontrolirali Jadransko morje in s tem posredno tudi Luko Koper. To ve tudi slovenska politična "elita", pa je kljub temu za provizije pustila prodajati vitalne dele slovenskega gospodarstva taki državi. Za znoret.
01xxy
23. 09. 2017 08.21
+3
In Slovenci kljub vsemu še kupujejo v hrvaškem Mercatorju.
RedRooster
22. 09. 2017 22.56
+13
Zakaj tista dva loleka (moški in ženska kot iz risanke), ki sta vse zakrivila, ko sta se kot otroka igrala obveščevalne službe, ne sedita na Dobu zaradi protidržavnih dejanj, banda nesposobna, dva osnovnošolca bi ne bila take butare, da imajo Hrvati sedaj v rokah orožje za izsiljevanje!
markaurel
23. 09. 2017 08.10
+2
hrvati so samo iskali vzrok, da odstopijo od podpisanih zavez, ki so bile določene pred vstopom v EU.
korintos23
23. 09. 2017 08.16
+4
Ker so arbitražni sodniki rekli da nista nič zakrivila, nista vplivala na potek arbitraže, dokončne odločitve! Bo šlo?
PROTI2tiru
22. 09. 2017 22.51
+10
Zakaj v resnici bi se naj mi veselili rezultata te arbitraže ? Izgubili smo četrt zaliva in veliko kopnega ozemlja. Je ta gonja samo poskus skriti nesposobno zunanjo politiko Erjavca in njegovih udbašev?
Verbena
22. 09. 2017 22.43
+6
Logicna poteza Cerarja , ampak srali so ga pa nasi ves cas med arbitraznim postopkom na kar se Hrvaska sedaj izgovarja. Izgovori, hn ali pravo. Pravica. .bono videli kdo bo mocnejsi !!
korintos23
23. 09. 2017 08.17
+0
Ti tudi ne bi spoštovala arbitražne odločitve? In dobro jutro Verbena, pridi na eno fajn prleško trgatev, bratvo!
deltex
22. 09. 2017 22.41
+9
Malo izven arbitraže, ker se mi res ne da. Zdajle sem našel vabilo na referendum in bi se rad zahvalil portalu 24ur(ni mišljeno sarkastično), ker temi o 2.tiru ni posvečal praktično nobene pozornosti.
PROTI2tiru
22. 09. 2017 22.49
+3
In s tem kar sami pokazali, kdo in zakaj jih plačuje. Tudi zato je potrebna nova kraja družbenega denarja. Tistega od pranja teroristične milijarde je zmanjkalo.
kolbek460
22. 09. 2017 22.17
+4
Pokazat je treba tudi balkansko pokvarjenost ,,,z veliko intelegence in žlahtne pokvarjenosti to tudi mi znamo ,,z pozicije argumenta ,moči in zakona ,
Uporabnik113089
22. 09. 2017 22.25
-2
Slovenci govorimo o balkanski pokvarjenosti!? V primerjavi z našimi levičarskimi lopovi so Balkanci - navadni Dunajski dečki...
BUONcaffee
22. 09. 2017 22.34
-1
Dejansko če smo samokritični Skladnost ima prav.
Spalec
22. 09. 2017 22.15
+9
Hrvat je tat :)
BUONcaffee
22. 09. 2017 22.19
+13
Uporabnik113089
22. 09. 2017 22.23
+7
Res je. Hrvati so nam "ukradli": Mercator, Žito, Drogo, Kolinsko... 80% slovenske živilske industrije je v njihovih rokah, ker so nesposobni levaki zafurali vse, kar zafurati se je dalo. Le še Fructal ni v njihovih rokah.... Kupili so ga Srbi...
BUONcaffee
22. 09. 2017 22.29
+2
Ja, ja, nekako mi Srbi postajajo bolj več. Ha, ha,...... Vsaj mejnih sporov z njimi ni. Veliki poštenjaki glede tega do nas. Do Hrvatov ne vem, ker ne ločim ene in druge. Jugo zemljepis pa ni bil moj konjiček.
bnd
23. 09. 2017 07.02
+0
BUONcaffee
22. 09. 2017 22.07
-13
Jaz dam prav Hrvatom. Naši so zavozili vse skupaj. Osebno umazani posli tudi meni niso všeč.
Dinho8O
22. 09. 2017 22.06
+7
Pustit jih, saj se bojo sami unicili.
scorpion777
22. 09. 2017 22.03
+6
Zakaj je hrvaska odstopila od arbitraze? Kaj je razlog? A: Hvaljenje Erjavca da gre arbitraza v korist SLO? B: Afera Sekolec - Drenik? C: naknadno vstavljanje dokumentov v dokazno gradivo? D: dogovor glede lobiranja na vecerji pri nemskem sodniku doma? E: Spodkopavanje neodvisnost sodstva zaradi nedovoljene komunikacije med sodstvom arbitraze in slovenske vlade? F: Hrvasko nespostovanje mednarodnega prava? G: Ker so hrvatarji goljufi in lazljivci? H: Ker se hrvatarji nikoli nicesar ne drzijo? I: Ker so Hrvati?
BUONcaffee
22. 09. 2017 22.06
+3
Ker Hrvati niso Pogačniki, ha, ha,........
scorpion777
22. 09. 2017 22.10
+0
Komur ni jasno o cem pisem pod A B C D E mu bo pac 24ur prevedel v nekaj mesecih ali letih (glede na uzurnost novic) :-))
BUONcaffee
22. 09. 2017 22.12
+2
Meni je jasno. Lepo napisano. Samo enim ne bo všeč. A resnica je resnica.
Schnitzel
22. 09. 2017 22.02
+8
Nad hrvaškim parlamentom je samo bog. Na njegovi desnici sedi dr. Miha Pogačnik.
Uporabnik113089
22. 09. 2017 22.00
-4
Avstrijci so nam praktično zaprli mejo. Italijani bodo to storili v kratkem. O Hrvatih ne bom govoril. Cerar ima najboljše medsosedske odnose z Madžarji. Ko bodo Orbanu povedali kako zelo kritičen je bil Mirkec do njegove ograje, bo še ta ljubezen končana... Ostane nam le še Beograd.....Ata Kučan je vse dobro pretuhtal....
Schnitzel
22. 09. 2017 22.03
+2
CyberWorm90
22. 09. 2017 22.05
+2
rešitew je w komunistični partiji sds z dosmrtnim wodjem na čelu : ))) ein folk ein reich ein fuhrer al kok že uno : )))
PROTI2tiru
22. 09. 2017 22.14
-5
CyberWorm90
22. 09. 2017 22.23
+1
še enkrat preberi on je ena in edina rešitew pa komunistična partija sds z dosmrtnim wodjem na čelu : )))
Uporabnik113089
22. 09. 2017 22.26
+3
Kočevski srb je spet dobil besedno drisko...
CyberWorm90
22. 09. 2017 22.31
-6
se ne pišem na ić : ))) tut w priimku nimam nubenga Čja še manj pa Ć : ))) tko da spet maste neke naci fore : ))) moj priimek je še najbolj podoben lujzu čebelarskemu : )))
CyberWorm90
22. 09. 2017 22.31
-2
Uporabnik113089
22. 09. 2017 22.51
+1
No, ja. Šešelj tudi nima nobenega ć-ja....
Principat
22. 09. 2017 21.38
+13
trenutno plenko in kolinda državo sesuvata , narod je razdvojen ,, le še moli ob nedeljah a čez teden samo kar Bog prepoveduje , pa spet spoved ,,
Skunk Works
22. 09. 2017 21.14
+7
Cerar mora Mojco ujčkat
Uporabnik113089
22. 09. 2017 21.21
+7
Mojco!? Mojster jih je v tem letu zamenjal za cel Pirellijev koledar. New York, te dni: "Draga naša Mellany! Dovoli mi da ti predstavim svojo ta novo. To je Vesna, Simona, Lidija, Martina, Tijana, Mateja..... Oooooooops, Mojca!"
Skunk Works
22. 09. 2017 21.41
+5
CyberWorm90
22. 09. 2017 22.02
+7
bolj so one njega menjale : ))) še posebej k so widle kok se je strastno z junckerjem zalizu : )))
Skunk Works
23. 09. 2017 09.16
-1
Uporabnik113089
22. 09. 2017 21.07
+3
Vse štiri ribe v Piranskem zalivu so danes dobile slovensko državljanstvo... Baje je šlo za izredno naturalizacijo. Tako kot pri 75% članov in simpatizerjev SMC, pa to...
krtofl
22. 09. 2017 21.12
+0
etul
22. 09. 2017 22.00
-1
Zdaj pa še enkrat ti slavist, kdaj je bil Šešelj v Hagu obsojen?In za koliko let?
Uporabnik113089
22. 09. 2017 22.05
+7
Kaj je bistri? Kaj ti spet ni jasno? Šešelj je bil v Den Haagu pravnomočno obsojen kar trikrat. Na 15 mesecev, na 18 mesecev in na 24 mesecev. Vsakič zaradi nespoštovanja sodišča.
NajboljsiBoguniverzuma
22. 09. 2017 21.04
-2
Eh prekmurček lažnjivi( srebrnibreg o.p.a.), čedalje bolj se vidi, da se družiš z lažnivci( kosmati o.p.a.)
krtofl
22. 09. 2017 21.08
+1
srebrnibreg
22. 09. 2017 21.18
+1
Torej več nisem predvsem črnogorec, pa srb, pa bosanec, pa hrvat in celo Madžar s čim vse ste me obkladali.
Uporabnik113089
22. 09. 2017 22.19
+0
Joža. srebrnijokl je sin srbskega žandarja in poklicne gostilniške pevke bosanskih korenin....