Slovenija

Cerar se brani očitkov, da je vlada poskrbela za tiste v javnem sektorju z najvišjimi plačami

Ljubljana, 11. 12. 2017 18.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Številne je zbodla uskladitev plač direktorjev v javnem sektorju. Premier Miro Cerar se brani, da so najprej uredili anomalije pri prejemnikih najnižjih plač, nato so odpravili še plačna nesorazmerja pri najbolje plačanih. Dogovora med vlado in Štrukljevimi ter Počivavškovimi sindikati še ni.

Več videovsebin
  • Iz SVETA: Plače v javnem sektorju
    03:57
    Iz SVETA: Plače v javnem sektorju
  • Iz 24UR: Javni sektor raste
    02:41
    Iz 24UR: Javni sektor raste

Vlada in sindikati javnega sektorja so po današnji razpravi sklenili, da bodo ta teden v pogajanjih po resorjih še enkrat pogledali, ali je mogoče zbližati stališča o odpravi plačnih anomalij nad 26. plačnim razredom. Po mnenju sindikatov to pomeni le preložitev odločitve. Minister Boris Koprivnikar namreč poudarja, da finančni okvir ostaja enak.

Vlada namreč vztraja pri 8,4 milijona evrih, ki jih je postavila kot finančni okvir za odpravo anomalij za delovna mesta, uvrščena nad 26. plačnim razredom. Sindikati pa po krogu pogajanj po resorjih, ki se je končal prejšnji teden, s predlogi niso bili zadovoljni. Čez teden dni se bodo sestali znova in ugotovili, ali je pogajanja mogoče zapreti, ali pa bodo ugotovili, da so neuspešna, je pojasnil Koprivnikar. Ob tem je priznal, da so v omenjenem finančnem okvirju možni le minimalni popravki dogovora in "morda katere od stvari, ki so predmet kolektivnih pogodb, a nimajo finančnih posledic".

Da opravijo še en krog pogajanj in pri še neusklajenih vprašanjih poiščejo rešitev, so predlagali v pogajalski skupini Konfederacije sindikatov javnega sektorja Slovenije, vendar njen vodja Branimir Štrukelj ni optimističen in meni, da je glede na to, kar je kazalo danes, rešitev nemogoča. 

Vodja druge pogajalske skupine Jakob Počivavšek je dejal, da posebne dodane vrednosti v teh resornih pogajanjih ne vidijo, glede na to, da je vlada povedala, da je finančni okvir, ki ga je namenila za ta pogajanja, zaprt, da je predlog aneksa h kolektivni pogodbi za javni sektor, ki določa orientacijska delovna mesta in njihovo vrednotenje, praktično nespremenljiv in da se vlada ni pripravljena pogajati o odpravi vseh anomalij hkrati.

Zaradi poprave plač direktorjev na tnalu Cerar

Miro Cerar je dejal, da se je v državni upravi število zaposlenih v obdobju 2014 - 2017 zmanjšalo za 0,5 odstotka.
Miro Cerar je dejal, da se je v državni upravi število zaposlenih v obdobju 2014 - 2017 zmanjšalo za 0,5 odstotka. FOTO: POP TV

Predsednik vlade Miro Cerar ob sprejetju uredbe o plačah direktorjev v javnem sektorju zavrača očitke, da je vlada poskrbela le za tiste z najvišjimi plačami. V DZ je spomnil, da so plačne anomalije že odpravili v skupini J, kjer so prejemniki najnižjih plač v javnem sektorju. Vlada pa misli tudi na upokojence, je zagotovil.

Poslanec koalicijske DeSUS Benedikt Kopmajer je na današnji seji DZ premierja povprašal glede uredbe o plačah direktorjev v javnem sektorju, ki jo je vlada konec novembra potrdila le z glasovi ministrov SMC oz. s preglasovanjem manjših koalicijskih partneric. V DeSUS in SD so bili kritični do te poteze in so opozorili, da lahko sproži sindikalne nemire. "Kako boste zagotovili socialni mir?" je vprašal Kopmajer.

Cerar je opozoril, da je bilo treba odpraviti plačna nesorazmerja v javnem sektorju. Ta so bila največja v plačni skupini J in so jih že odpravili, na ustrezno ureditev pa so čakale še plače direktorjev v javnem sektorju. Dogajalo se je, da so javni uslužbenci prejemali celo višjo plačo od direktorja, "kar ni korektno", je dejal.

S sprejetjem uredbe so po njegovih besedah počakali, dokler niso odpravili nepravilnosti pri najnižje plačanih. Glede na to zavrača očitke, da je vlada najprej poskrbela za najbolje plačane.

Ob Kopmajerjevi oceni, da bi morali sadove gospodarskega okrevanja razdeliti tudi med upokojence, pa je opozoril, da se pokojnine že usklajujejo, letni dodatek pa so letos po dolgem času dobili vsi upokojenci.

Stopnja revščine se po Cerarjevih besedah "res znižuje počasi, a se znižuje". Kot je dejal, si vlada prizadeva, da se bo zniževala še naprej. "Ni razloga, da bi tu šli v različne smeri," je ocenil. "Toda paziti moramo, da ne porušimo sistema javnih financ," je posvaril.

Koliko je zaposlenih v javni upravi? 

Število zaposlenih v javni upravi se je v obdobju od 2014 do 2017 po besedah premierja povečalo skupaj za približno šest odstotkov, med drugim zaradi povečane dejavnosti v zdravstvu, socialnem varstvu, vzgoji in izobraževanju. V državni upravi pa se je število zaposlenih zmanjšalo za 0,5 odstotka, je pojasnil v DZ.

Cerar je v odgovoru na poslansko vprašanje poslanca SDS Vinka Gorenaka glede števila zaposlenih v državni in javni upravi, potrebnih sredstev za njihove plače in vplivu na stanje javnih financ poudaril, da je bilo več zdravstvenih in socialno varstvenih javnih storitev zaradi staranja prebivalstva.

Tudi število otrok se iz leta v leto povečuje, tako da je letos skupaj samo v osnovni šoli ustanovljenih 183 dodatnih oddelkov glede na lansko leto, je navedel.

V državni upravi pa je bilo povečanje števila zaposlenih le v posameznih organih, medtem ko so skupno število zaposlenih v državni upravi od leta 2014 do 1. novembra zmanjšali za 0,5 odstotka, je dejal.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (197)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RdecaZvezda
12. 12. 2017 18.02
-2
Raja mora bit revna,da je pohlevna.
ravtar
12. 12. 2017 19.36
+2
vstajnik1941
12. 12. 2017 17.31
-2
Komunajzarji so navajen gooriti le o minimalni plači - kdaj bodo enkrat začel govorit o dostojni plači človeka.
tron3
12. 12. 2017 15.00
+2
Vsak, ki nekaj ve o ustroju Države, ve tudi, da oblastnik najprej nagradi izvrševalce svojih politik, kar so poklici, ki so bili nagrajeni tudi so!!!
godzila
12. 12. 2017 12.43
+5
kaj jokate folk če mate premalo potem pa štrajk in podobne zadeve ulica vabi sam ne bo nič od tega eni polne riti drugi pa prazne tako to je če si folk ne zna izboriti svoje je boljše fovšijo špilati in se sekirati zakaj ima sosed spet nov avto ha,ha,ha mi mamo se fajn,,,,,,,,,,,,, za novo leto pa lepo za en teden na smuko juhuhu,,,,,,,,,,,,,
kol5
12. 12. 2017 11.31
+7
ne morem verjet da tisti ki prejema od 3-5 tisoč € neto plače nasprotujejo da bi delavec dobil 1000€
staridida
12. 12. 2017 12.59
+2
gekados
12. 12. 2017 11.09
+6
saj to je ravno problem, oni, ki imajo že polne riti ima sedaj še sedaj bolj polne, verjetno jim komaj denar leze iz ta zadnje tako imajo zabasane z denarjem in potem se čudimi, da stavkajo vsi za delo pa se marsikomu j...stavk ne podpiram, ne ene ne druge. a niso gasilci ravno nazadnje dobili nekaj penez na trrje?
iGURT
12. 12. 2017 10.44
+9
debata o dvigu minimalne plače, prisotnih 13 poslancev od tega četrtina levica, ..............ostalim poslancem od 90tih dol visi dvig ali ne dvig minimalne plače, njim ni hudega #bandakravatarska
srebrnibreg
12. 12. 2017 11.05
+1
Tako je gurt. Verbena pa samo Cerarja obtožuje, ker ji ne prinese pečenko na mizo. Svoje vsemogočo desnico pa ne vidi kaj počne.
SDS_je_poden
12. 12. 2017 11.05
+4
Kako to, da se levičarji borijo za minimalne plače, če pa desnuhi tuliko, da samo kradejo? Kje je podpora desnice? Zakaj desnica ne podpira MALIH ljudi? Da jih ni sram! Samo za svoje r...ti skrbijo!
Verbena
12. 12. 2017 11.23
-1
srebrni , res si manipulator prve vrste !!! ....pa še 1x ...vlada ima moč za potrditev višje minimalne plače in to vlado vodi sedaj Cerar , glede na to , kar je sam govoril pred prevzemom mandata bi lahko to sam predlagal !!!
Verbena
12. 12. 2017 11.25
+0
..pa tako mimogrede , Levica je dala včasih tudi kakšen dober predlog na posameznem odboru , a ni bil sprejet zaradi tega , ker zanj niso glasovali poslanci koalicije , ki so kot vemo , povsod v premoči , zato tudi so koalicija !!!
srebrnibreg
12. 12. 2017 11.33
+2
verbena - gurt in za pravično sta ti napisala komu ni interes dvig minimalnih plač zato me ne farbaj in ne zavajaj narod. Sicer pa odpri firmo, zaposli nekaj sto delavcev in jih plačaj kolikor misliš, da mota biti delavec plačan. Pa ne pozabi. Tgornje omejitve ni ampak najnižja. Vem pa sam, da so plače premale za ene in za neketare nezasluženo prevelike.
Verbena
12. 12. 2017 11.48
+0
srebrni , Zakon o minimalni plači določa pravico do minimalne plače , njeno višino v bruto znesku ...kazalci , ki določajo znesek minimalne plače so : rast cen življenskih potrebščin , gibanje plač , gospodarske razmere oz . gospodarska rast ...torej , eden od kazalcev je izpolnjen in vlada bi lahko avtomatsko dvignila minimalno plačo ....aja, mogoče pa Ministrstvo za delo , socialne zadeve....ne spada pod vlado ...kaj se ve ...
Verbena
12. 12. 2017 11.50
+1
..trenutno znaša minimalna plača , seveda bruto 804,96 evrov , torej , zakaj ne bi bila malo višja , saj to omogoča gospodarska rast s pomočjo teh delavcev , ki trenutno prejemajo tak bruto znesek !!!
Verbena
12. 12. 2017 11.51
+1
...je lepo zakonsko napisano , torej bi mogla vlada samo spoštovati zakon !!! ...
srebrnibreg
12. 12. 2017 12.23
+0
Pa naj bo še enkrat. Vlada je določila minimalno plačo ni pa omejila maksimalne. Torej kdo komu brani dajati višji plačo in zakaj ne odpreš firmo pa daš kakšnim stotim delavcen plačo vsaj tisočaka neto. Pa ne, da čakaš na Cerarja, da ti bo postavil firmo in plačeval delavce.
Verbena
12. 12. 2017 13.38
-1
Pa naj ti bo ponovno , ker res ne dojameš !!! ... minimalna plača je tista plača na katero se opira večino delodajalcev , jim pride zelo prav znesek 804 evrov bruto , verjamem , da bi marsikdo lahko dal več , a zakaj bi , če zakon pravi , da je to menda dovolj !!! ... mislim pa , da tudi ti živiš v Sloveniji in da poznaš miselnost večine delodajalcev , kaj ne ? , torej , delavec si lahko potrga roke z delom , zahteva višjo plačo , a jo ne dobi , ker delodajalci znajo izkoriščati , če pa postane delavec moteč faktor , pa se ga ni problem znebiti , sistem zanj ne deluje , četudi je izigran in izkoriščen !!! ... ampak , ti trolaš le eno in isto , za ljudi , ki so pošteni in delavni ti pa tako kot vladi dol visi !!! ...
Castrum
12. 12. 2017 10.16
+3
Število upokojencev v Sloveniji je 640 000, število zaposlenih v JS je 165 000, če zaposlenim v JS dodaš še družinske člane, dobiš skupaj s penzionisti milijonsko številko, na katero se je potrebno orientirati pred volitvami. Predvolilni bonbončki se delijo tema dvema skupinama in kdor je bolj radodaren z (ne)realnimi obljubami, zmaga na volitvah.
Super Huey
12. 12. 2017 15.07
Popravek. V JS/JU jih je krepko čez 250 000!!
Nimasmisla
12. 12. 2017 09.32
-1
a desni pa niso rdeči pod kožo.Pa lep pozdrav
Verbena
12. 12. 2017 09.30
+1
Pa se Cerar hvali z visoko gospodarsko rastjo , z neverjetno velikim izvozom , a ko padejo predlogi za dvig minimalne plače tistih delavcev , ki res pomagajo do višje gospodarske rasti , vlada nima posluha zanje ... pa kakšen premje je to ? , a on misli , da izvoz ustvarjajo v JU ?? ...ja, misli , ker nagradi samo te , zakonsko predpisati višjo minimalno plačo pa ne gre , saj res , zakaj bi imeli tisti , ki ustvarjajo, par evrov več , če se lahko določenim v JU daje za dvig njihove plače kar znesek minimalne plače enega delavca !!! ...
srebrnibreg
12. 12. 2017 09.40
+1
Vlada regulira plačo delavcem recimo v trgovini, gradbeništvu, privatnih delavnicah...?
Verbena
12. 12. 2017 09.50
+0
Vlada je tista , ki zakonsko določi najnižjo plačo , ki jo delodajalec ( tudi v realnem sektorju !!! ) lahko izplača brez , da bi bil kaznovan in pogosto se delodajalci tega zelo držijo , zakaj bi dali več , če lahko manj ... sicer se tako ne obnašajo pošteni delodajalci , a pri nas je takih zelo malo !!!
Verbena
12. 12. 2017 09.52
+0
..torej , tisti , ki RES ustvarja , ne sme imeti več , pa zakaj bi , saj lahko zanj zapravljajo drugi , sploh tisti , ki posedajo po raznoraznih pisarnah in ne delajo drugega , kot da se čohajo !!!
Verbena
12. 12. 2017 09.58
+0
....drugo leto menda pride Šarec in ker je ta tako dober in pošten bo takoj uzakonil minimalno plačo 1.000 evrov , pod to cifro ne bo smelo biti izplačil ...hahaha , pa še za vse drugo bo poskrbel ...za RED in POŠTENJE na vseh področjih !!! ...kar je sicer obljubil tudi Cerar , a takoj na to pozabil ...v tem času je naredil le NERED in KAOS !!!
srebrnibreg
12. 12. 2017 10.34
+1
Verbena proxim, da ne lažeš. Vlada NE DOLOČA NAJVIŠJO PLAČO AMPAK NAJNIŽJO. Še nobena vlada pa naj bo leva ali desna ni prepovedala cifrp najvošje plače. Torej ne obtožuj nobeno vlado za najnižjo plačo ampak pogoltne delodajalce. Drugo leto pa imate možnost vi nevolivci izvoliti nekoga od vas kateri vse veste kaj ni prav in kako bi moralo biti in končno enkrat dokažete v dejanju svoje filozofiranje.
Castrum
12. 12. 2017 10.51
-2
Verbena
12. 12. 2017 11.03
+1
srebrni , zdej pa še 1x počasi preberi , kaj sem zgoraj napisala !!! ... da pa se ne boš trudil pa ... vlada je tista , ki z zakonom določi najmanjšo plačo , katero lahko delodajalci izplačujejo in ta je sedaj taka , da delavec ne more z njo dostojno preživeti !!! ...sem te imela bolj za realno mislečega človeka pa vidim , da tudi ti ne privoščiš delavcu malo višjega dohodka , če so kazalci gospodarske rasti menda tako v porastu ...CastrumFF , saj ni prvič zbegan , je vedno , kadar človek kaj napiše proti Cerarju , naslednje leto pa se ne bo smelo proti Šarcu ...
srebrnibreg
12. 12. 2017 11.06
-1
Pa še enkrat verbena. Vlada določa najnižjo plačo ne določa pa najvišjo. Torej ne krivi nobene vlade pa naj bo leva ali desna za nizke plače, ker nikomur nobena vlada ni prepovedala izplačilo višjih plač.
Verbena
12. 12. 2017 11.07
+0
..jaz kot nevolivka bom čakala da pride oseba , ki ji poštenje ni tuje , do tedaj pa bom vedno opozarjala na krivice , ki jih povzroča vlada , kajti , kot davkoplačevalka , ki prispeva v skupni državni proračun imam do tega vso pravico ... ti pa le poskusi kdaj biti tudi pošten pa napiši bolj verodostojno stvar , ki se tiče tvojih izvoljenih , ne vem , zakaj je to tako težko ? ... če bi obstajala možnost komentiranja tam v letih 1993 , 1994 ...verjemi , da bi imela za pisati tolk slabih stvari čez LDS pa čeprav sem jih takrat obkrožila !!!
Verbena
12. 12. 2017 11.11
-1
... ,le kje sem napisala , da vlada določa najvišjo plačo ? ..prilepi mi ta komentar !!! ..res pa je , da vlada določa najvišjo plačo v nerealnem sektorju ...v realnem pa to določa sam delodajalec , najnižjo plačo pa vedno uzakoni VLADA !!! ...sedaj , če takšno delodajalec izplačuje , je odvisno od njega , a kot sem že rekla , največkrat jo , če bi vlada določila malo višjo najnižjo plačo , potem bi mogli izplačati kot tako !!! ...sedaj pa upam , da ti bo postalo jasno !!!
gekados
12. 12. 2017 11.12
-2
seveda, šarec bo vse rešil.še en obraz, ki ga delajo mediji sedaj, ko je jasno, da bo ustavni pravnik popušil. a se res v tej državi lahko ukvarja s politiko vsakdo, ki ima le 5 minut časa? procent glasov za vstop v ta cirkus bi bilo potrebno pošteno dvigniti in potem bi ti klovni tudi verjetno kaj naredili.....
gekados
12. 12. 2017 11.49
+0
uf, vidim, da se je ljudstvo pripravljeno pustiti še naprej nategovati
vertex
11. 12. 2017 22.47
+5
Poslusamo komunisticno nakladanje sds fanatiof kako bi njihov večni in edini vodja spremenil planet,kakšen dolgčas
kapljač1
11. 12. 2017 22.52
+4
Skunk Works
11. 12. 2017 22.18
-1
Realni sektor je odraz dejanskega stanja slovenske moči in produktivnosti, oziroma natančneje, realni sktor bi imel malo boljše plače, če ne bi bil davljen z davki, nikakor pa ne takšne kakršne se gre JS......To, kar se gre js, pa to rabimo ali ne rabimo, s svojimi plačami in številčnostjo, pa je fiktivno, za njihove plače pa gre realen denar, ki si ga sposojamo po eni strani (obresti so že gromozanske in rastejo, kje je šele glavnica), in po drugi strani jemljemo od previsokih davkov, ki znižujejo konkurenčnost slovenskemu realnemu gospodarstvu, ki zato izgublja dolgoročno.....No mislim, da je vsakemu kolikor toliko razmišljajočemu jasno, da tole nikakor ni razvojno naravnano in ne more trajati v nedogled........To se že na veliko pozna pri drugorazrednem depriviligiranem sloju prebivalstva in se bo s časom samo še poglabljalo.....Ampak saj levičarji nikoli niti niso imeli v mislih, niti niso bili sposobni, da bi njihove države trajale in bile stabilne.......Razpolovna doba levičarskih držav je kakšne dve tri generacje, potem pa... kot smo že videli ....... Pa lep božični december naprej.......
kapljač1
11. 12. 2017 22.27
+3
Levičarje je na oblast spravil Janez Janša. S tem, ko je rušil desno koalicijo Demos, da bi na mesto prvega predsednika vlade ultra desnega Lojzeta Petrleta , nadomestil z prijatlom Igorjem Bavčarjem. Ker je bila ideja preveč ilozorna, se je Janša zadovoljil z podporo ultra levemu dr. Drnovšku. Med tem , ko se je levica utrjevala na oblasti je Janša slabil desnico in jo kot takšno povsem onemogočil resne opozicije. Tega jamranja desnih ni več za poslušat. Sami krivi, da dokler bo Janša v politiki, bodo leve vedno zmagovali. Kaj veš morda "ptice istega jata"( nekako tako je javno tudi povedal starosta desnice Ivan Oman)
Brakedirt
11. 12. 2017 22.32
-2
kapljač1
11. 12. 2017 22.34
+4
"komunistično nabijanje" -Sam tako pravim. Ker ultra desničar Ivan Oman , je točno tako dejal ; da dokler bo Janez Janša visoko v politiki, bodo zmagovali komunisti. ( še komunisti niso več to, kar so nekoč bili. Najboljši od najboljših)
Skunk Works
11. 12. 2017 22.34
-1
Stare fore, kot "vsi so isti" in "dokler bo JJ, bodo levi zmagovali".....kar prodajajte jih komu drugemu....pa saj, naj ima levica, kaj me briga, konec koncev to želi tudi narod, in narod ima vedno prav........
Skunk Works
11. 12. 2017 22.36
-2
Evo, pa je spet JJ kriv, ki ga že dolgo niti blizu oblasti ni več, da drugorazredni depriviligirani sloj naroda pri nas trpi z niskimi penzijami, umira zaradi onemogočene pravočasne zdravstvene oskrbe, itd...kako priročno, spet je JJ kriv.....Stokrat raje vidim, da levica do konca razgoni državo, kot pa, da bi se uklonili tem vašim foram, da se mora JJ umakniti...saj lahko ustanovite 10 novih desnih strank, če hočete, kdo vam brani...Vsak novi resnični opozicijski voditelj bi doživljal isto....kot da bi mafija kar naenkrat vse dala iz rok in pred noge novemu desnemu voditelju...sanjajte svoje neumne sanje dalje.....
kapljač1
11. 12. 2017 22.38
+1
nimaš dogovora ,pa nabijaš na stare fore? Poglej si izjave Ivana Omana, bo šlo? No teh izjav pri maši ne boš slišal, bi moral vedet, če se že vpletaš v politične debate.
Skunk Works
11. 12. 2017 22.40
-6
Kaj me briga kaj pravi Oman, če narod voli in za vsak izvoli levico pa naj jo ima in dober tek.......
Skunk Works
11. 12. 2017 22.41
-4
Sicer pa imejte se lepo, vas ne bom pogrešal......
kapljač1
11. 12. 2017 22.46
+2
Seveda je kriv, zafural je miljarde že samo preko ministrstva za obrambo. Prvič, kar je izginilo desetine miljard v kešu in ker nas nihče več resno ni jemal za nadaljevanje poslovanja, saj smo jim pri prodaji orožja, "kožo potegnili s telesa". Kaj misliš zakaj tolikšni problemi s Hrvati , še danes. In pa ker si je omislil, da se mora povečati za še enkratno število občin, da bodo tudi desni nekaj imeli od oblasti. Veš kolk se gnara meče vstran na občinske svetnike in podobno kramo.
kapljač1
11. 12. 2017 22.47
+4
Ignorirat nekaj ( kaj me briga) ni kar bi spadalo k človeški inteligenci. Spada ravno nasprotnemu .. neumnosti namreč. Odloči se, morda te pa kaj še briga?
kapljač1
11. 12. 2017 22.51
+3
Kar narod voli, je tistih 20% za Janšo maksimum. Se tudi ni za zanašat, ker toliki procent je manjšina namreč, , Pa še te mu na volišče privlečejo po maši duhovniki, češ če bodo volili Janšo bodo prišli v nebesa. Hja še nebesa niso več kar so bila. Cela družba, z vero vred , kot da postaja ena velika javna hiša.
kapljač1
11. 12. 2017 22.54
+1
kapljač1
11. 12. 2017 22.58
+2
Mislil sem spregovorit s teboj še o uboju Ivana Krambergerja, v času skupnega ministrovanja Janše in Bavčarja, in prevzemu njegovega, Ivekovega, volilnega telesa. In Če bi "Krambergerjevi" danes volili Milana Kučana, to bi šele bilo vika in krika. Ker volijo Janeza Janšo , so vsi tiho.
wolfterier
12. 12. 2017 09.27
-1
Kapljač,ti si eden najbolj zadrtih in lažnivih komijev,tako lažeš,da sam sebi verjameš.
kapljač1
12. 12. 2017 16.24
+1
Kaj ti ne štima volčič? Bova analizirala besedo za besedo , temo za temo, sam, če boš zraven mižal in se držal za ušesa, nč bat ,"sej nisi edini na televiziji".
kapljač1
11. 12. 2017 22.14
+9
Treba je odpravit nesmiselno visoko število občin in tako prenehat financirat množico sinov, hčera , prijatlov , sorodnikov parlamentarnih politikov , vodij političnih strank , evroposlancev , kot občinske svetnike, člane občinskih odborov in komisij . Pa bo denarja dovolj tudi za nAŠE in vaše otroke.
kapljač1
11. 12. 2017 22.18
+5
Tu je primanjkljaj, " ki nas in nam "ubija državo", odkar smo za 100% povečali število občin, da bi tudi desni , nekaj imeli od oblasti, če so že levi večinoma v Vladah.
zek
11. 12. 2017 21.46
+13
g Cerar naj raje pove da je vlada tistim v plačni skupini J ki so najslabše plačani plače dvignila za 20 eur in se tem se v večini nič ne pozna saj jim v bistvu 20 eur manj odplačujejo do minimalca! g Cerar povejte ljudem da dvig plač direktorjem in ostalim vodilnim kadrom v javni upravi za dva do tri plačne razrede pomeni skoraj eno minimalno plačo zaposlenega v J plačnem razredu kamor spadajo kuharji,strežnice čistilke,vzdrževalci in TD. g Cerar ali nimate pojma o čem govorite ali pa ste postal totalno moralno etično pokvarjen!
mallonge
11. 12. 2017 21.43
+1
Cerar pravi, da večina lahko počne kar hoče. In kriminalci, ter lopovi imate večino.
srebrnibreg
11. 12. 2017 21.52
+0
mallonge 11.12.2017 19:40:54 -1 Cerar pravi, da večina lahko počne kar hoče. In kriminalci, ter lopovi imate večino.
srebrnibreg
11. 12. 2017 21.53
+2
mallonge 11.12.2017 17:04:37 0 Cerar pravi, da večina lahko počne kar hoče. In kriminalci, ter lopovi imate večino.
srebrnibreg
11. 12. 2017 21.53
+0
Ti nič novega iz Trstenjakove ne pošljejo, ker moraš že dva dni isto lepiti in ponavljati?
piljan
11. 12. 2017 22.02
+3
Mello,sedaj pa zamenjal listek z navodili,ni hudič,da nimaš še vsaj enega.
srebrnibreg
11. 12. 2017 21.33
+4
Verbena 11.12.2017 21:11:54 Jawohl !...sam tebi pa ni cisto jasno v cem je pomen mojega komentarja...kajti, srebrni rece, da tisti ki ne volimo in tisti ki ne zivijo vec v drzavi nimamo kaj pisati cez slovensko politiko!. .a je to tebi mogoce jasno?... ................Moram popraviti delno laž katero piše spoštovana komentatorka. Res je, da za mene tisti katerih ni na volišča nimajo kaj pljuvati po stanju v politiki in državi saj nič ne naredijo za boljši jutri. Ni pa res, da bi komu, ki je na tujem govoril, da naj ne piše komentarjev. Sem pa proti temu, da nekdo iz tujine pljuva po meni in me obklada z nekimi slovenčki in slovenceljni. Jaz njih v tujini ne žalim in naj oni mene iz tujine v moji domovini tudi ne.
AlternativeFacts
11. 12. 2017 21.32
+2
( Anketa Dela - Anketa je bila izvedena na obširnem vzorcu 1016 oseb ter v kombinaciji telefonske in spletne ankete ..... Če bi bile volitve minulo nedeljo, bi zmagala Lista Marjana Šarca (15.7%), sledi SD (12.6%), SDS (12.2%), DeSUS(6.4), Nsi(6,1%), SMC(5,5%) in Levica(5,3%)....)..@To je tiosto,. kar bo naslednje pol leta relevantno. Kam se bo nagibalo volilno telo. Zgleda da daleč stranod desnice.....
srebrnibreg
11. 12. 2017 21.34
+4
Zato sem pa bil proti Šarcu na zadnjih volitvah, ker sem hotel, da zmaga na državnozborskih.
TOX6
11. 12. 2017 21.27
+2
Javni sektor oziroma fosil iz prejšnjega sistema hoče europske plače in standard z YUgoslovansko miselnostjo in efektivo???? Kratkoročno,kratkovidn, značilno za levi volilni osir. Najmanj 80.000 jih je preveč,ne bo šlo dolgo. Kako? vedno več folka na mimimalcu, vedno več je penzinistov,vedno več je brezdelnih belih ovratnikov, vedno več mladih zapušča plesnivo okolje. Tudi ameba lahko izračuna kaj sledi, vsi ti "visokoizobraženi"ki živijo v popačeni resničnosti pa nabijajo nebuloze???
AlternativeFacts
11. 12. 2017 21.33
+2
Ti nočeš evropsih plač? Standar je itaq EU, ker drugače ne bi bili člani EU povezave...torej v čem je sedaj problem? V JS ali privat sektorju, kjer bi folk plačevali po bangladeških standardih?
FZ085
11. 12. 2017 21.22
+4
Ne moreš verjet kakšne laži nam prodajajo..
LLLEPI
11. 12. 2017 21.24
+1
Nic hudega dokler jim verjamete in vse sprejmete
srebrnibreg
11. 12. 2017 21.16
+3
Svečkarija je spet v težavah. Začeli so hajko na Cerarja, da bi ga čim bolj didkriditirali. Na njihovo žalost se je pojavil bodoči kandidat za predsednika vlade kateri že pred volitvami ima več podpore kot njihovi idoli. Napeto bo, ker ne bodo vedeli po katerem naj bolj udrihajo.