Slovenija

Cerar: Referendum o migrantih nepotreben, saj vlada položaj obvladuje

Ljubljana, 05. 03. 2016 15.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Premier Miro Cerar načelno ne nasprotuje referendumu o nastanitvi migrantov, vendar pa bi moral biti predlog zanj strokovno pripravljen in smiseln. V Lescah je lokalno okolje sprejelo mladoletne begunce, pogrešajo pa sistemski pristop države.

Miro Cerar
Miro Cerar FOTO: POP TV

Predlog SDS za referendum o nastanitvi migrantov je po oceni premiera Mira Cerarja strokovno nedorečen, referendum pa v tem trenutku nepotreben, saj vlada položaj obvladuje. 

Na posvetu največje vladne stranke v Celju so poleg njenega predsednika, premierja Cerarja med drugim sodelovali še podpredsednik stranke in predsednik DZ Milan Brglez, poslanci, ministri, svetniki, predsedniki lokalnih odborov in člani.

Cerar je v izjavi za medije po srečanju pojasnil, da je vodstvo SMC predstavnike stranke iz lokalnih okolij seznanilo s položajem glede obvladovanja migrantske krize. Informirali so jih o tem, da Slovenija vseskozi obvladuje migrantski tok, da z njimi ravna humanitarno in da obenem skrbi za varnost slovenskih državljanov. Prav je, da se ljudem ta vprašanja pojasnijo, da ne bi prihajalo "do nepotrebnih strahov, sovražnih nastopov ali hujskaštva", je povedal premier.

Ob tem priložnosti je Cerar komentiral predlog SDS o izvedbi posvetovalnega referenduma glede nastanitve migrantov. Kot je dejal, je predlog strokovno nedorečen, obenem pa je tudi nepotreben, saj vlada razmere obvladuje. Takšno stališče bo Cerar, kot je napovedal, tudi predstavil na vrhu stranke in predlagal, da SMC razpisa tega referenduma ne podpre.

Vendar pa to po njegovih besedah ne pomeni, da referendumu nasprotuje. Če bo treba, se lahko v prihodnjih mesecih tudi razpiše, se bo pa premier zavzel, da bo pripravljen strokovno in da bo referendum smiseln.

Nekateri prvi petkovi odzivi na predlog v DZ so bili sicer še ostrejši. V DeSUS so ocenili, da bi bil referendum zapravljanje davkoplačevalskega denarja, za poslanca SD Jana Škoberneta je predlog izraz "fašistoidne ideologije", v ZL pa so predlagateljem očitali razširjanja ksenofobije.

Tudi premier je sicer v današnji izjavi za medije ponovil, da je Slovenija varna in da tisti, ki želijo vzpostaviti vtis izrednih razmer, delajo Slovenkam in Slovencem škodo. Kot je poudaril, država potrebuje politično stabilnost za ohranjanje umirjenih razmer. Zato bo vlada po napovedi Cerarja storila vse, da ne pride do njene destabilizacije.

Premier je ob tem zagotovil, da bo Slovenija morebiten dogovor glede t. i. kvot sprejela ob upoštevanju integracijskih zmožnosti države. Dokler skozi Slovenijo poteka tolikšen tranzit, po njegovih besedah ne moremo sprejemati kakšnega večjega števila migrantov. Morda jih lahko nekaj deset, je pojasnil.

Novakova: Predlog referenduma o nastanitvi migrantov je nedodelan

Predsednica NSi Ljudmila Novak je danes po posvetu stranke v Celju ocenila, da je predlog posvetovalnega referenduma o nastanitvi migrantov, ki ga predlaga SDS, nedodelan in ga je treba dograditi. Meni tudi, da politika mora biti sposobna ponuditi sprejemljive rešitve za aktualne družbene probleme, kar ljudje tudi upravičeno pričakujejo.

Po besedah Novakove si NSi želi humanitarno pristopiti do problema migracijske krize, želijo zaščititi otroke, vendar želijo tudi jasno postavitvi neko kvoto beguncev. Slovenija mora vedeti, kakšno število migrantov lahko uspešno oskrbi z ekonomskega, varnostnega in finančnega vidika, je dejala. Za Novakovo je največje število migrantov za sprejem v Sloveniji 5000.

Ocenila je, da aktualna vlada nima jasne migrantske politike, obenem pa ji očitala, da se preveč ukvarja s kadrovanjem v državnih podjetjih.

Čez Slovenijo že slabega pol milijona beguncev

Po podatkih Centra za obveščanje je v petek ob 18. uri bilo v sprejemnih in nastanitvenih centrih zasedenih 204 mest od razpoložljivih 7.763. Do iste ure je Slovenijo zapustilo 470 beguncev in migrantov. Od začetka begunske krize je na območje Slovenije do sedaj skupaj vstopilo 477.129 migrantov, od tega v letošnjem letu 98.525 migrantov.

V Lescah lokalno okolje sprejelo mladoletne begunce, pogrešajo pa sistemski pristop države

Medtem ko napovedi namestitve mladoletnih beguncev po Sloveniji sprožajo burne odzive lokalnega prebivalstva, država begunce začasno namešča v krizne centre za mlade. V leški Kresnički so prvega begunca sprejeli decembra lani, trenutno imajo tri. Z lokalnim okoljem dobro sodelujejo, problem pa je sistemska neurejenost.

Slovenska policistka v Makedoniji
Slovenska policistka v Makedoniji FOTO: AP

Kot je povedala strokovna delavka v Kriznem centru za mlade Kresnička Ana Koren, imajo trenutno nameščene tri od deset do 15 let stare fante. Eden izmed njih je z njimi že od decembra, ko je prišel v skupini štirih mladoletnih Afganistancev, od katerih so trije nadaljevali pot v Nemčijo, najmlajši pa je ostal v Lescah. Prejšnji teden so v center sprejeli še dva fanta iz Sirije in Afganistana.

Sorodniki v Nemčiji, mama obtičala v Makedoniji, oče umrl v vojni

Slovenija je zanje le ena izmed držav na poti do cilja in nekateri mladoletniki, ki pridejo v Kresničko, po kratkem času sami odidejo in nadaljujejo pot, druge pa poskušajo združiti z družinami. Od treh, ki so sedaj pri njih, imata dva sorodnike v Nemčiji, tretji pa mamo v Makedoniji. Očetov večinoma nimajo, saj so umrli v vojni.

Fanta, ki je v Lescah najdlje časa, so vključili v programe tamkajšnje osnovne šole, obiskuje podaljšano bivanje in treninge taekwondoja. "Zelo rad se druži in je v razredu zelo lepo sprejet," je pojasnila Korenova in dodala, da se kljub jezikovni prepreki otroci med seboj uspešno sporazumevajo.

Tudi starši na šoli so fanta sprejeli z odobravanjem, dobro se jim zdi, da se otroci naučijo solidarnosti, ugotavlja Korenova. "Zaenkrat imamo pozitivno izkušnjo in delamo na tem, da tako tudi ostane," je izpostavila in dodala, da so tudi v lokalnem okolju odzivi pozitivni, številni ljudje in organizacije jim pomagajo pri iskanju čim boljših rešitev za begunske otroke.

Sirski begunci v Grčiji - 1
Sirski begunci v Grčiji - 1 FOTO: AP

Največja težava je sporazumevanje, čeprav se hitro učijo jezikov in hodijo tudi v programe na ljudski univerzi, saj si želijo čim prej vzpostaviti komunikacijo. Pri sporazumevanju si pogosto pomagajo kar z "google translate". Pri vsakodnevnih stvareh to še gre, problem pa je, ko ponoči jokajo od vsega prestanega in doživljajo trenutke stiske.

"Takrat je jezikovna bariera velik problem, saj o težavah niti ne morejo govoriti, zato jim konkretne psihosocialne pomoči sploh ne moremo nuditi," je opozorila Korenova in dodala, da bi potrebovali prevajalca, psihoterapevtsko pomoč, posebne programe šolanja in dolgoročni načrt, kam z njimi, če bodo ostali v Sloveniji.

Kot je izpostavila, od države pogrešajo sistemski pristop k problematiki. Mladoletne begunce sedaj nameščajo v deset kriznih centrov po državi. Pred nekaj dnevi pa jih je bilo v vseh skupaj nameščenih 22, številka pa se iz dneva v dan spreminja. "Vsak center se skuša znajti sam in nuditi otrokom, kar jim lahko. Ni pa nobenega sistemskega načrta ali rešitve," je pojasnila Korenova.

Z države imajo sicer informacije, da pristojna ministrstva iščejo rešitve tudi za vprašanje, kam dolgotrajno namestiti mladoletne begunce, a od povsod prejemajo negativne odzive. Tako je bilo na primer v Kranju, ko so otroke želeli namestiti v tamkajšnji dijaški dom, a so se starši drugih otrok temu odločno uprli.

"Po eni strani razumem skrbi staršev, ampak mislim, da je to strah pred neznanim. Otroke je potrebno spoznati in videti, da so to otroci, ki potrebujejo našo pomoč. Dejstvo pa je, da od države potrebujemo primeren program in kader za delo z njimi," je zaključila Korenova.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (566)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

enakostzavse
07. 03. 2016 10.14
+3
Sicer pa, da sdsovci in njihovi hlapci delujejo zgolj na obtoževanju brez dokazov, je vsem jasno. Na interpelaciji zoper Erjavca, na kateri so pogrnili kot pionirčki, jim je Korl tudi ponudil, da jim pokloni njegov vikend na hrvaškem, da bodo imeli lahko tam "duhovne vaje", hahahahahha Ala so dobili po tintari. Pa še zabali smo se na račun sdsa in nsija, hahahahahah In taki bi sodelovali pri vodenju države, hahahahaha
kapljač1
07. 03. 2016 12.36
+6
Problem pri desnih je v tem, da pljuvajo po državi, kot da v osamosvojeni Sloveniji nikoli niso živeli. Ravno tako ne prizanašajo socializmu, kot da v državi, za časa socializma, sploh niso živeli. Primerjave in očitki, kot da so izrečeni neki drugi državi.(Bi človek pomislil, da so živeli v Rusiji ali Kubi, Albaniji za časa Hodže). Komunizem "pa preganjajo" od leta 1935, ko še nikjer ni bili ne Tita, ne komunistov, ne druge svetovne vojne, ne partizanov, ne domobranskega in klerikalnega klečeplazenja okupatorju, ne povračilnih ukrepov po vojni, ne discipliniranje prebivalstva da bi postopek civilizacije stekel hitreje, ne njegova izgradnja nove države na temeljih prejšnje zaostale, porušene izkrvavljene od vojne vihre. Leta 1935 je bil izdan škofovski dekret, namreč, ki do danes še ni bil preklican; "da je komuniste potrebno preganjat, kjer koli se pojavijo z vsem orožjem (hinavščino), ki ga RKC premore". Komunizem nikoli ni tako delil svoje državljane Jugoslavije, kot to počne cerkvena populacija v Sloveniji, z nevernimi, ki so v večini, odkar se je "komunist v mirovanju" J.Janša, da bi politično obstal , predal cerkvi in njenim interesom. RKC je tudi po osamosvojitvi pogojevala priznanje Slovenije s tem, da država nujno spremeni državni sistem, ( Kar je storil desni Peterle, ko je postal prvi predsednik vlade. Minister te vlade seveda je bil kdo drug kot Janša),ki bo omogočil, da cerkev najprej dobi vso zaseženo premoženje najprej nazaj. RKC nas ni priznala, "ker bi nas imeli radi", temveč, kako bi se nas najlažje "zropalo" , v trenutku, ko smo potrebovali največ pomoči. In takojšnja sprememba sistema, je povzročila, da je država Slovenija stopila na pot kapitalizma povsem nepripravljena, preveč naivna, kjer so zmagali zgolj interesi teh, ki so pravi čas bili ob koritu, pa čeprav brez vsake pameti. Zadost je, da so bili tako kot kleriki pogoltni "do amena". In po socializmu pljuvajo ti, ki standardu, pomenu, pomembnosti države, tistega časa, niti približno niso sposobni se približati. Po sedanji Sloveniji pa spet ti, ki so se v času nove države najbolj okoristili . Janša in Bavčar sta v parlament prišla »revna kot cerkveni miši«. Poglej si ju danes heroja. Pri tem, da je RKC v državi, postala največji tajkun, niso je pa obdavčili, kot smo obdavčeni vsi ostali v državi.
prašek
07. 03. 2016 14.02
+3
kapljač ..... Super komentar. Čestitam !
RdecaZvezda
07. 03. 2016 09.20
-1
Cerar ti delaš vse na svojo roko,ko bo pa zagustilo potem pa v imenu ljudstva,ne igraj se ,spoštuj voljo svojih državljanov
prašek
07. 03. 2016 10.03
+2
Cerar se sploh ne igra, spoštuje voljo svojih državljanov, svojih volivcev, ki smo proti temu referendumu !
enakostzavse
07. 03. 2016 10.06
+2
V nasprotju z enim drugim "voditeljem". Tale drugi pa je mišljenja, da najprej ON, potem bog (ali alah), potem dolgo dolgo nič, in takrat pridejo šele na vrsto žlahta, njegovi hlapci in ostali zblojenci. Normalno mislečih pa itak ne mara.
enakostzavse
07. 03. 2016 08.50
+3
Za ljudi, pri katerih je zelo opazno pomanjkanje človeških vrednot (take imenujemo tudi SOCIOPATI), je znano in pričakovano, da razen hujskaštva, niso sposobni za nič drugega. Če pa, kot v primeru kriminalca jašića, še dodamo maščevalnost, pa dobimo najhujšo obliko kriminalnega uma.
bareti?
07. 03. 2016 08.56
-4
Lepo si opisal Kučana in njegov pesjak :) Seveda ti je to najlažje, saj sam spadaš tja.
enakostzavse
07. 03. 2016 09.58
+2
baro, navedi vsaj eno preizkavo zoper g. Kučana, v kateri se mu očita korupcijo ali krajo. To veste hlapci janšićevi, hujskat, lagat in podobne vaše načine delovanja. Da te vidim kaj boš odgovoril. Sicer pa še vprašanje, kateri nick si pa do sedaj uporabljal, oz. katere nicke ?Bubančki brez hrbtenice.
prašek
07. 03. 2016 10.04
+1
Preiskavo zoper tovariša Kučana bo pa težko najti !
ooResnicA
06. 03. 2016 20.38
+2
.....miro iz fotelja vse obladuje policija štrajka vojska pa v razsulu.....hihihihihi
enakostzavse
07. 03. 2016 08.34
+1
To vi zblojenci sdsovski hočete prikazat. Nagnat vas je treba na smetišče kamor spadate, z krajšim postankom na Dobu, hahahaahahah
bareti?
07. 03. 2016 08.39
-2
enakostzavse
07. 03. 2016 08.44
+0
Kriminalci pač vse dokaze pokradejo zaradi pokupljenih uradnikov na sodišču, kar pa seveda NE pomeni da je lopov janša nedolžen. A je dokazal svojo nedolžnost v primeru patrija ? NE in nikoli ne bo mogel. Se je skrival pred poštarji, pa akumulator mu je crknu hahahahahah Je pa še kar nekaj predlogov na sodiščih, kateri bodo pokazali kriminalne dejavnosti tvojega zblojenca.
bareti?
07. 03. 2016 08.55
+0
Kolikor vemo, so kmalu razglasili, da je vaša rdeča tožilka v zadevi Patrija prirejala ponarejene dokaze. Toliko o vaših rdečih sodiščih.
enakostzavse
07. 03. 2016 09.59
+1
zblojenec, a misliš da tvoj janša lopovski ne bi tega izkoristil in dal prijavo zoper njo, če bi imel kak dokaz ? Ste bolj ne umni kot to zakon narave dopušča. In a misliš če bi bila sodišča "rdeča", da bi tvoj lastnik janša šel na prostost, njegov prijatelj bavči pa da ne bi že zdavnaj sedel ?
wolfterier
07. 03. 2016 10.19
+1
Komu prijavo,Masleši...te bo tako sfokal,da boš črn !
rde?kar
06. 03. 2016 18.28
+1
Ha vlada se referenduma boji .Bi popušili na celi fronti se ga bojijo ko hudič križa.
SLObunkeljn
06. 03. 2016 19.17
-2
Jaz se bojim, ko berem komentarje .... a so moji sonarodnjaki res tako primitivni in zaplankani? Tako zaplankani, da je že nevarno!
fljfo
06. 03. 2016 20.43
+2
bareti?
07. 03. 2016 08.39
-3
Tvoji sonarodnjaki so v Srbiji, kolikor vemo.
enakostzavse
07. 03. 2016 08.47
+2
koala, plačajte vi zblojenci referendum, pa se nihče ne bo "bal".
wolfterier
07. 03. 2016 10.21
+2
Moramo najprej plačat servis Falkona Bandljevega !
ROMELS
06. 03. 2016 16.50
+0
Referendum: Cerar je nepotreben, saj strički iz ozadja obvladujejo politiko.
SLObunkeljn
06. 03. 2016 19.19
+1
Petrovc
06. 03. 2016 19.30
+0
Simoni?
06. 03. 2016 13.32
+8
Slovenija je začela drseti v prepad takoj po smrti dr. Slavka Ziherla. Priznani psihiater je dolga leta skrbel za zdravje naših veljakov. Po njegovi smti pa, totalni blackout! Iz dežele ki je nekoč bila sinonim za red in delo, so LDSovci, ki so se med tem kar šestkrat preimenovali, naredili evropsko Kolumbijo. Bog nam pomagaj!
RdecaZvezda
07. 03. 2016 09.24
+1
bareti?
06. 03. 2016 11.28
+2
Cerar, o tem bo odločal narod.
SLObunkeljn
06. 03. 2016 19.19
+3
Bog ne daj, da ta primitivni zaplankani narod še kaj odloča!
Petrovc
06. 03. 2016 19.30
+1
Bog DAJ, da bi bunkeljni izgubili internet!
prašek
06. 03. 2016 09.35
-3
Kdaj bo torej ta referendum, he, he, he. ? Da se ni nekdo malo zakalkuliral ?
bareti?
06. 03. 2016 11.27
+3
Referendum bo. Lahko pa poveš, kako ga boste preprečili ?
enakostzavse
07. 03. 2016 10.03
+0
Dvojna osebnost. Oz. dve osebi v eni. Ena pravi da referendum bo, druga pa sprašuje kako bomo ga preprečili, hahahahaah. Obstaja zdravilo, samo ga je treba uporabljat.
Vabis
06. 03. 2016 08.36
+8
Na tem mestu bi vprašal Hanžka,kako bi lahko 2 milijonska Slovenija (po njegovih besedah) lahko sprejela in preživljala do 200 000 migrantov,če jih 11 milijonska Grčija ne more 30 000?
IVA De Kleva
02. 06. 2016 12.42
vprašanje na mestu !!! referendum bi mogel biti če vlada ni sposobna, bo pa narod odločal.
Vabis
06. 03. 2016 08.30
+5
Cmerko,tvoja nesposobna in koruptivna vlada (ta trenutek) res obvladuje begunsko situacijo. Nisi pa povedal,da po zaslugi Makedonske vlade in policije!
enakostzavse
07. 03. 2016 08.37
+0
Po korupcijo boš moral it nekam drugam. Recimo v obdobje največjih zločinov, 04-08, bubanček.
SDS_je_poden
06. 03. 2016 08.09
+2
Rabimo referendum o prepovedi stranke SDS.
SDS_je_poden
06. 03. 2016 08.11
-4
To da je izstopila Vera Ban veliko pove o dogajanju znotraj stranke....
Netajkun
06. 03. 2016 08.22
+4
O čem bi potem pisal . . če ne bi bilo Janeza in SDS . Vidim , da si njihov dokaj zvest " sledilec " in poznavalec razmer v stranki .
SDS_je_poden
06. 03. 2016 08.55
-2
Seveda, imej prijstelje blizu, sovražmika pa še bližje pravi en pregovor. Napovedujem počasen a nezaustavljiv potop stranke.
bareti?
06. 03. 2016 11.28
+4
Petrovc
06. 03. 2016 19.32
+1
Referendum o prepovedi neumnih komentarjev, keneda,
tankopiš
06. 03. 2016 19.54
+0
Ni on kitarist,lepši bi bil z rogi na glavi.
Principat
06. 03. 2016 00.17
-4
cela evropa je v vzponu desnice in to je z drugimi besedami priprava na direndaj , ki je že dvakrat divjal , JA !!
KardinaIFrancRodeVKristusu
06. 03. 2016 00.27
+0
Še desni Trump zmaga v ZDA, pa je WW3 tu.....
puspan
06. 03. 2016 22.48
+0
O saj bi jo, če bi jo mogli, a jim kljub raketam, ki so nameščene proti USA preveč kruli po želodcih, ampak imajo kot protiutež butice dobro napumpane.
enakostzavse
07. 03. 2016 08.39
-1
vivit, taki thebilli kot si ti in tvoj firer.
RdecaZvezda
07. 03. 2016 09.30
askralj
06. 03. 2016 00.12
+8
Zakaj že ima potem Avstrija vojsko na meji... A trenirajo invazijo na Slovenijo?!
ONniON
06. 03. 2016 00.03
+16
podpiram referendum, ne podpiram kvote
wolfterier
06. 03. 2016 16.20
+0
Vprašanje bi moralo biti:Ali ste pripravljeni sprejeti nekaj Arabcev v svojo hišo in jih preživljati do konca življenja...pa da vidimo odgovore,nje...
Petrovc
06. 03. 2016 19.33
-1
TolarTolarTolar : ZAKAJ REFERENDUM, DOMOV SI JIH VZAMI, BUTL.
enakostzavse
07. 03. 2016 08.41
+1
Sedaj se janšisti že med sabo zmerjajo hahahahahah
DržavniSekretar
06. 03. 2016 00.03
+11
Ko to tamo pjeva, proleče je,rat se sprema.
DržavniSekretar
05. 03. 2016 23.56
+17
sprehajalec To je prava pot, v Sloveniji se je oblikovala neka kasta, ki se ji reče Javne Službe in Javna Uprava. Za ohranitev svojega standarda najema kredite in strga po preostanku Slovenije z vedno večjimi obdavčitvami, vse z namenom da bi ta "Cvet slovenstva preživel". Najboljše, kar je rodila mati Slovenija in 1000 letni svetovni boj za delavske in človekove pravice ter nadaljevanje neke poti, ki jo je začel pokojni Edvard Kardelj. Torej socialna država, vendar le še zanje. Za to skrbi Štrukelj pa Semolič, ki se že leta ukvarjajo le z Javnimi. Nekako vlečeš paralele le s severno Korejo in dinastijo Kim, ki bo storila vse za svoje preživetje. Še delavce izvaža po svetu, plačilo za njihove storitve gredo pa na Državni račun pod nadzorom Kima.
DržavniSekretar
05. 03. 2016 23.29
+23
Škandal na Švedskem: Levičarski časnik si je izmislil napade na migrante, Ne samo da levo usmerjeni švedski mediji prikrivajo spolne napade migrantov na ženske, zdaj se je izkazalo, da so si tudi izmislili napade švedskih neonacistov na migrante na stockholmski železniški postaji. Švedsko, ki zaradi levoliberalne politike sprejema na sto tisoče migrantov, je pred meseci zgrozil napad enega od migrantov na delavko v azilnem centru. Napad z nožem je bil usoden za 22-letno dekle Alexandro Mezher, ki je skrbela za nepolnoletne migrante brez spremstva staršev. Odrasel moški, ki se je razglašal za otroka Pozneje se je izkazalo, da je morilec, migrant iz Somalije, ki naj bi bil star 15 let, v resnici starejši od 20 let. Kmalu je švedska spletna stran Nyheter Idag objavila novico, da švedska policija načrtno in namenoma prikriva podatke o spolnih napadih migrantov na Švedinje, in sicer zato, da se švedska javnost ne bi usmerila proti politiki množičnega priseljevanja.
DržavniSekretar
05. 03. 2016 23.31
+10
Policija nima podatkov o napadih huliganov na migrante Toda kot piše britanski časnik Daily M, stockholmska policija nima nobenih podatkov, da je do napadov huliganov na migrante v resnici prišlo. To pomeni, da si je časopis Aftonbladet, ki sicer zagovarja mnenje, da poročanje o nasilju migrantov nad Švedi spodbuja vzpon skrajne desnice, napade izmislil. S tem je želel pri Švedih vzbuditi promigrantska čustva in preprečiti, da bi še več Švedov nasprotovala politiki odprtih vrat za migrante. To politiko zagovarja vladajoča koalicija socialnih demokratov in Zelenih, ki skuša prestrašene Švede pomiriti z vnovično uvedbo nadzora na mejah in z obljubami, da bo deportirala 80 tisoč migrantov. Švedski politiki množičnega priseljevanja nasprotuje zlasti stranka Švedski demokrati.
KardinaIFrancRodeVKristusu
05. 03. 2016 23.31
-12
...poroča Nova24TV aka JajoTV... Pa poročajo tudi, da se je Somalijec izobraževal v Kumrovcu in hodil na seanse na Dražgoše.... Itak, pa to....
DržavniSekretar
05. 03. 2016 23.36
+9
Kot lewaki pri nam, en skupni imenovalec morjo imet ti lewaki, mogoče čip.
RožleXXpato
05. 03. 2016 23.46
+7
DržavniSekretar
05. 03. 2016 23.17
+18
Uradno potrjeno: 15-letnica, ki je zabodla policista v vrat, je povezana z Islamsko državo. Primer 15-letnega dekleta, ki je v vrat zabodlo nemškega policista, je dobil presenetljiv preobrat. Kot je znano iz preiskovalnih krogov, za incidentom stojijo teroristi Islamske države, dekle naj bi namreč bilo radikalizirano.
DržavniSekretar
05. 03. 2016 23.22
+17
Boga revica, komaj 15 letna pa s kuhinjskim nožem kolje policiste, kaj bi šele v šoli naredila, pri nam kaj takšnega ni mogoče, ma cmerko vse pod kontrolo, HA,HA,HA.
KardinaIFrancRodeVKristusu
05. 03. 2016 23.28
-8
...poroča Nova24TV aka JajoTV.... Poroča tudi, da je deklica hodila v Murgle sestankovat z neznanim bivšim predsednikom in neznanim sedanjim premierjem in da so skupaj položili temeljni kamen za džamijo.... Njim je ziher za verjet, oni pa že ne lažejo....
DržavniSekretar
05. 03. 2016 23.32
+10
Šejtan, prava tema si, spet neredno jamlješ tabletke, poglej kaj se je Hanžku zgodel.
SDS_je_poden
06. 03. 2016 08.59
-7
A spet ta desničarska limona, ki vsakega označuje z šejtanom. Pa drugačen nick. Sram te je lahko, ste živi kameleoni.
Roman Hren
05. 03. 2016 23.17
-7
Janša bi spet zapravljal davkoplačevalski denar za svoj populizem in nabiranje volilnih točk! Volivcem bi dal možnost, da povedo, koliko migrantov so pripravljeni sprejeti na našo sveto zemljo. Kaj je za to potreben referendum? Nobenega, še kakšnega, ki ni čisto slovenski, bi nagnali! Ob zavedanju, da je predlog v nasprotju z demokratično usmeritvijo, ki v naslovu njegove stranke ne pomeni ničesar, da je to v nasprotju z mednarodnimi sporazumi, ki jih je nekritično podpiral in podpisoval tudi sam in da je tudi v nasprotju z našo ustavo, ki jo "tako spoštuje", je to čisto navadno populistično sprenevedanje! In seveda, spet nihče od "pristojnih" nima jajc, da bi mu to jasno in glasno povedal! "Ja, predlog je nejasen, nedorečen,..." in podobne nebuloze od najvišjih predstavnikov države in politike! Le zakaj ne zahteva referenduma o izstopu iz Nato, v katerem Američanom in ostalim "velesilam" pomagamo ustvarjati migrante? Zakaj ne zahteva referenduma o koncu razprodaje slovenskega bogastva, z vodnimi viri na čelu in o zavrnitvi pogajanj o mednarodnih sporazumih TTIP, CETA in ostalih, ki nas bodo dokončno oropali vseh svoboščin in lastne države?
RdecaZvezda
07. 03. 2016 09.36