Slovenija

Tonin glede Vebra: 'Ministra smo odkrili z roko v marmeladi'

Ljubljana, 19. 03. 2015 10.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Obrambni minister Janko Veber, ki mu očitajo zlorabo pooblastil, zatrjuje, da ni storil nič nezakonitega, zato ne namerava odstopiti. Poslanec Tonin pričakuje, da bo premier ukrepal in ministra zamenjal, v nasprotnem primeru opoziciji kot edino orožje ostane interpelacija.

Več videovsebin
  • Minister Veber zavrača očitke, da je zlorabil pooblastila
    04:25
    Minister Veber zavrača očitke, da je zlorabil pooblastila
  • Iz SVETA: Veber očitke zavrača
    01:35
    Iz SVETA: Veber očitke zavrača
  • Iz SVETA: Je obrambni minister presegel pooblastila?
    02:46
    Iz SVETA: Je obrambni minister presegel pooblastila?
  • Iz 24UR: Veber: Za odstop ni argumentov
    03:28
    Iz 24UR: Veber: Za odstop ni argumentov
  • Iz 24UR: Kako bo ukrepal Cerar?
    02:13
    Iz 24UR: Kako bo ukrepal Cerar?
  • Iz 24UR: Podobnost z afero Depala vas?
    02:47
    Iz 24UR: Podobnost z afero Depala vas?
  • Iz 24UR: Kaj pravijo strokovnjaki?
    01:41
    Iz 24UR: Kaj pravijo strokovnjaki?
V SD ocenjujejo, da obrambni minister Janko Veber dela dobro, učinkovito in zakonito. Tako ga v stranki podpirajo in pričakujejo, da bo Vebra zaščitil tudi premier Miro Cerar.

Predsednik SD in kmetijski minister Dejan Židan pri tem poudarja, da ne on ne stranka niso Vebru naročili, naj naroči analizo. Kljub temu, da je Veber odkrit nasprotnik prodaje Telekoma, Židan pri tem ne vidi nobene povezave, saj minister ne more z informacijami vplivati "na takšen ali drugačen potek".

Predsednik vlade Miro Cerar se je danes z obrambnim ministrom Jankom Vebrom po telefonu pogovarjal o najnovejših ugotovitvah komisije DZ za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb o domnevni zlorabi obveščevalno-varnostne službe obrambnega ministrstva. Cerar je ob tem od Vebra zahteval poročilo glede očitkov, Veber pa je predsedniku vlade po telefonu zagotovil, da ni storil nič nezakonitega.

Minister Janko Veber.
Minister Janko Veber. FOTO: POP TV

Veber ne namerava odstopiti. Trdi, da je spoštoval zakonodajo

Na današnji novinarski konferenci pa se je Veber odzval na izjave poslanca Mateja Tonina in mu sporočil, da ne bo odstopil z mesta ministra. Prepričan je, da je storil vse v skladu z zakonom, če tega poročila ne bi zahteval, pa bi ogrožal varnost države, je dejal Veber. Po njegovih besedah je Telekom z vidika zagotavljanja komunikacijske infrastrukture ključni poslovni subjekt pri zagotavljanju varnosti države in po sklepu vlade podjetje posebnega pomena.

Jasno povem, da kot minister ne bom odstopil, ker za to ni nobene podlage, saj nisem kršil zakonodaje. Minister za obrambo, Janko Veber

Minister je nad Toninovimi izjavami, da je prekoračil pooblastila, presenečen, še posebej, ker kot minister ni bil povabljen na sejo komisije DZ za nadzor nad obveščevalnimi službami, ko je ta sprejela sklep, da naj bi prekoračil pooblastila s tem, ko je naročil analizo prodaje Telekoma. Prav tako je poudaril, da so na komisiji obravnavali drug zapisnik, in ne tega, na katerega se nanašajo očitki o nepravilnostih.

Dejal je, da je pregled posledic morebitne prodaje Telekoma poleg Obveščevalno-varnostne službe Morsa pripravila tudi Uprava za zaščito in reševanje. "Nismo proučevali posledic privatizacije Telekoma, pač pa posledice morebitne zamenjave lastništva," poudarja Veber in dodaja, da jih je zanimalo, kaj se zgodi v primeru morebitne spremembe lastništva Telekoma, še posebej, če bo novi lastnik postal tujec. Iskali so odgovor na vprašanje, kako zagotavljati varnost in sistem zaščite in reševanja.

Če tega poročila ne bi pripravil, bi deloval neodgovorno, pravi Veber in dodaja, da je ravnal v interesu zagotavljanja varnosti države, tako z vidika obveščevalno-varnostnih služb kot z vidika delovanja Uprave za zaščito in reševanje. Veber še trdi, da ima varnostna služba ministrstva za obrambo, ki ji je naročil analizo, vsa pooblastila za takšno delo v 32. členu zakona o obrambi.

Vlado o tem obvestil že novembra

Minister Veber je poziv Tonina, da bi moral odstopiti zaradi prekoračitve pooblastil, označil za neutemeljenega. V svoj zagovor je dejal, da sta obrambni in državni varnostni sistem močno odvisna od telekomunikacijskega omrežja, najpomembnejši poslovni partner obrambnega ministrstva na tem področju pa je Telekom.

Na vprašanje novinarja, ali je premier Cerar vedel, da je sprožil postopek priprave poročila prek Obveščevalno-varnostne službe, je Veber dejal, da je premier seznanjen z gradivom, ki ga je pripravil, a razprave na vladi o tem še ni bilo. Nekaj gradiva je posredoval na vlado novembra 2014, a še ni bilo vsebinske obravnave, je novinarjem dejal Veber in dodal, da je Obveščevalno-varnostna služba ministru poročala ustno, interni dokument, o katerem je bil obveščen tudi premier Cerar, pa je po besedah ministra nastal ob podpori vseh služb ministrstva za obrambo.

Cerar od Vebra do konca tedna zahteva poročilo

Cerar, ki bo v naslednjih dveh dneh v tujini zaradi zasedanja Evropskega sveta, je Vebra zadolžil, da mu do konca tedna pripravi natančno poročilo glede očitkov o kršitvi zakonodajnih pooblastil, ki jih ima kot minister za obrambo, so sporočili iz premierjevega kabineta.

O tem bo razpravljal tudi odbor za obrambo

O analizi privatizacije Telekoma bo v ponedeljek razpravljal tudi odbor DZ za obrambo. Njegov predsednik Peter Vilfan je namreč sklical nujno sejo, na kateri naj bi poslanci dobili vse informacije glede očitkov, da je Veber zlorabil obveščevalno-varnostno službo v politične namene. Vilfan je predsednika komisije DZ za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb Branka Grimsa zaprosil za magnetogram seje komisije in poročilo o nenapovedanem nadzoru. Seja bo za javnost zaprta, nanjo pa bodo povabili vse, ki so tako ali drugače sodelovali v tej zgodbi, je dejal Vilfan.

Tonin: če Veber ostane v vladi, opoziciji ostane le še interpelacija

Matej Tonin je Vebra pozval k odstopu.
Matej Tonin je Vebra pozval k odstopu. FOTO: POP TV

Po mnenju vodje poslanske skupine NSi Mateja Tonina je po ugotovitvi komisije DZ, da je obveščevalno-varnostna služba Morsa po navodilih ministra Vebra presegla pooblastila, zdaj odgovornost na premierju. Če premier ne bo ukrepal in Veber ostane v vladi, opoziciji kot edino orožje ostane interpelacija, je dejal Tonin.

Komisija DZ za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb je namreč v nenapovedanem nadzoru ugotovila, da je Veber obveščevalno-varnostni službi ministrstva za obrambo (Mors) naročil pripravo analize pozitivnih in negativnih vidikov privatizacije Telekoma, kar po mnenju komisije presega zakonska pooblastila. Sklep so po Toninovih besedah sprejeli s štirimi glasovi za in dvema proti.

Tiskovno konferenco je sklical tudi Matej Tonin in poudaril, da je Veber s svojim ravnanjem prekršil pooblastila. Če premier ne bo ukrepal in Veber ostane v vladi, opoziciji kot edino orožje ostane interpelacija, je dejal Tonin.

Ugotovitve nadzora, ki ga je vodil Tonin, pomenijo nedopusten poseg omenjene vojaške službe v civilno sfero, kjer ta sicer nima nikakršnih zakonskih pooblastil, saj je za to področje pooblaščena Slovenska obveščevalno-varnostna agencija (Sova), je poudaril Tonin. Po njegovih besedah je še posebej sporno, da je minister za izvedbo naloge pooblastil obveščevalni in protiobveščevalni sektor službe, in ne varnostnega. Kot pravi, je bistveno vprašanje pri tem, ali toleriramo, da lahko vojaška obveščevalno-varnostna služba posega v civilno sfero.

Kot navaja Tonin, lahko ta zgodba izpade kot političen boj za in proti privatizaciji, a ne gre za to. "Ministra smo odkrili z roko v marmeladi in smo dolžni to razkriti," je dejal Tonin in dodal, da so posledice lahko politične.

A minister, kot pravi, ni dolžan odgovarjati njemu. Od tu naprej je odgovornost premiera Cerarja, da se odloči, ali si želi imeti v svoji ekipi ministra, ki daje nezakonite odredbe.

Interpelacijo napovedujejo tudi v SDS

K odstopu ministra Vebra pozivajo tudi v SDS. Če sam ne bo odstopil, pričakujejo, da ga bo razrešil premier Cerar, v nasprotnem primeru v SDS napovedujejo interpelacijo. "Očitno je, da je s prekoračitvijo pooblastil naložil tej službi nekaj, kar ni v njeni pristojnosti," je opozoril vodja poslancev SDS Jože Tanko.

Jakič: Gre za nedopustno zlorabo

Nekdanji obrambni minister Roman Jakič je na Twitterju zapisal, "da je potrebno ostro odreagirati na afero uporabe vojaško-obveščevalne službe v politično-strankarske namene oviranja procesa privatizacije. Če že, potem država uporabi Sovo za "checking" potencialnih kupcev in posledic nakupa, ne pa vojaško-obveščevalno službo! Ta skrbi za varnost naših vojakov v tujini in izvaja le vojaško kontra obveščevalno dejavnost doma."

Naročena analiza je sicer po besedah Jakiča nenavadna iz več razlogov, a že to, da naj minister ne bi sproti obveščal predsednika vlade, se mu zdi problematično.

Jakič sicer dopušča možnost, da bi Veber takšno analizo lahko naročil na podlagi uredbe o obrambnem načrtovanju, ki daje možnost, da obrambni načrti lahko obsegajo tudi pregled lastnikov in upravljavcev kritične infrastrukture. Zato želi biti, kot pravi, v oceni Vebrovega ravnanja previden.

Dobovšek: Za analizo bi bila najbolj pristojna Sova

Na vprašanje, ali je Veber prekoračil pooblastila, Dobovšek odgovarja, da iz podatkov, ki so v javnosti, tega zaenkrat stoodstotno še ne more trditi. "Analiza bo pokazala, kaj je bilo dogovorjeno in katera služba bi lahko kaj opravila, da bi nacionalno-varnostni sistem deloval tako, kot je treba," je dejal.

Iz javno dostopnih podatkov glede ravnanja ministra za obrambo Vebra, ki je obveščevalno-varnostni službi Morsa naročil pripravo analize o privatizaciji Telekoma, po besedah poslanca SMC Bojana Dobovška še ni mogoče zagotovo trditi, da je minister prekoračil pooblastila. Meni pa, da bi bila za takšno analizo najbolj pristojna Sova.

Kot je dejal Dobovšek v izjavi novinarjem, je na problematiko prodaje Telekoma opozoril že pred meseci, saj njegovo infrastrukturo uporabljajo vse obveščevalne službe, tako policija kot Slovenska varnostno-obveščevalna agencija (Sova) in OVS. Za takšne analize, kot jo je naročil Veber, pa je po njegovih besedah najbolj pristojna Sova. "Če je minister za obrambo ocenil, da potrebuje takšne podatke za vojaško varnost Slovenije, bi moral, če ne drugje, na svetu za nacionalno varnost sprožiti to vprašanje," je poudaril Dobovšek.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1838)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Stjepans
21. 03. 2015 18.15
+3
G. Tonin. G. Veber bi bil slab minister, če ne bi zahteval analize mogočih posledic prodaje Telekoma za varnost komunikacij znotraj vojske in podobnih služb.
prašek
20. 03. 2015 16.00
+1
Hočemo interpelacijo. Najprej proti Klemenčiču, potem pa še proti Vebru !
prašek
20. 03. 2015 16.01
+1
valvazor44
20. 03. 2015 14.58
+5
Tonin,že ugotovil,da je bil prenagu,sam kaj interpelacijo,če si obljubu..jo tud podaj. Da,neboš ,postal,tak lažnivc,kot Janez...do danes,se samo izogiba Klemenčiča..heheh,strah odkritja,a vseeno postopki tečejo dalje...Še,mal,pa Janez prihaja Časarju,za daljši obisk..
deathbite
20. 03. 2015 15.14
+2
NPU ima še en mesec časa. Potem si bo pa pel "Jst grem raj nazaj sedet..."!
jolbešpoš
20. 03. 2015 14.34
-3
SD pa vidno propada, če že moramo imeti levo stranko, so pa vseeno bolj¸ši v ZL in še zabavni so.
pajackilevi 1
20. 03. 2015 14.47
-4
Meni so všeč njihove študentke. Rade imajo kapitaliste in zadnje sedeže v mercedesu :)
deathbite
20. 03. 2015 15.01
+1
pajac, ti ni nič čudno, ko opazuješ kapitaliste in študentke?! ...pa slina ti dol teče!
Brakedirt
20. 03. 2015 15.06
+0
PredsednikVrhovnegaStranisca, kako kaj na desni,bo kmalu 3 milijone clanov,ko se tako mnozicno vclanjujejo in jih je vsak dan vec?
deathbite
20. 03. 2015 15.09
-1
SD ali SDS, obe hudič jemlje, samo da drugo hitreje kot prvo. Škode pa tako ne bo velike, ko jih vzame!
wolfterier
20. 03. 2015 15.15
+2
SDjeva vojna hunta bo odstavila cmerarja in prevzela oblast.Dražgoški bataljon je že v pripravljenosti.Đuzepe pierazzi že čisti efenko in zobno protezo.
jolbešpoš
20. 03. 2015 14.32
-4
Veber izkorišča vojsko v strankarske namene, fuj, pa takšen minister.
srebrnibreg
20. 03. 2015 14.35
+3
pajackilevi 1
20. 03. 2015 14.47
-4
SLObunkeljn
20. 03. 2015 15.19
+1
Saj ne morem drugega več rečt, kot samo : "Blagor ubogim na duhi, saj njih je Noriško kraljestvo!"
Ljubim24ur4
20. 03. 2015 14.29
+3
Pejmo lewaki na drugo stran... nova ministrica za šolstvo je že nakradla 100k denarja :)))
srebrnibreg
20. 03. 2015 14.34
+1
Spet ne ločiš kaj je kraja in kaj zaslužek.
Ljubim24ur4
20. 03. 2015 14.40
+0
ti pa ne ločiš slovenskega jezika od butalščine :))) preber si kako je denar dobila in za kaj ga je porabila
pajackilevi 1
20. 03. 2015 14.48
-3
Levičarje so naučili, da je vse njihovo, da so si to vse zaslužili :)
deathbite
20. 03. 2015 15.01
+0
»Želim delovati v ZK in doprinesti svoj delež pri izpolnjevanju zastavljenih nalog in se hkrati bolj izobraziti v marxistični ideologiji.« Janša Janez
srebrnibreg
20. 03. 2015 14.28
+2
Samo sovražniki in izdajalci svoje domovine so proti temu, da vojska skrbi za varnost države.
Ljubim24ur4
20. 03. 2015 14.30
+1
Zato pa ti (in ostali iz prase.k brigade) vedno vpiješ, da je treba vojsko ukint :)))
srebrnibreg
20. 03. 2015 14.33
+0
Kje si pa to sanjal? Je pa res, da državo tako maloštevilna vojska ne bo ubranila sploh pa ne s tistimi praznimi konzervami imenovane Patria.
Ljubim24ur4
20. 03. 2015 14.40
+2
še manj pa z zarjavelimi in praznimi konzervami sistemske tehnike. Tako da tiho bodi o stvareh, ki jih ne razumeš, hipi :)))
pajackilevi 1
20. 03. 2015 14.19
+0
Veber uporablja VOS v politične namene, za varnost države. Njegovi lastniki so SDV uporabljali za pobijanje nedolžnih ljudi, za varnost države. V resnici vse skupaj le za ohranitev oblasti in privilegijev.
srebrnibreg
20. 03. 2015 14.24
+0
deathbite
20. 03. 2015 14.34
+0
pajac, napiši ime enega nedolžnega. Pa ne mi pisat imen kakih emigranskih ustašev in podobne zalege!
pajackilevi 1
20. 03. 2015 14.49
+0
Kateri od ubitih na meji je bil kdaj obsojen za karkoli ? Mu je graničar sodil. V hrbet.
deathbite
20. 03. 2015 15.02
+1
pajac, imena! ne kr neki, kar si za šankom slišal! Poleg tega, graničarji niso imeli nič s SDV!
Ni_Nicka_76
20. 03. 2015 14.07
+3
Pretup tudi za ovco..... :)))))
Ljubim24ur4
20. 03. 2015 14.10
-2
A se spet s tvojim kregata? Ni potrebno, da tako o njem govoriš... raje pojdi z mano na kavo in mi povej vse težave :)))
Ljubim24ur4
20. 03. 2015 14.24
-2
Ljubim24ur4
20. 03. 2015 14.28
-2
Nikica, danes je mednarodni dan sreče... Kaj ko bi bila skupaj srečna :)))
felix58
20. 03. 2015 13.57
+3
tale Tonin pa ni od muh....da so odkrili oniga z roko v marmeladi, pa naj bo bolj precizen, je bla slivova ali marelična ?
biggbrader
20. 03. 2015 14.00
-1
Veber še nikoli ni potegnil prste iz marmelade - saj se drži tar dečih kot klop.
srebrnibreg
20. 03. 2015 14.07
+5
pajackilevi 1
20. 03. 2015 14.09
-3
srebrnibreg
20. 03. 2015 14.11
+4
Vprašal sem o lopovstvu ali krajah ne o tistem kar mora narediti za varnost države pa sekti to ni jasno, ker ji je figo mar za državo.
pajackilevi 1
20. 03. 2015 14.13
-4
Torej je Depala vas samo konsrukt levice, kajne ?
pajackilevi 1
20. 03. 2015 14.14
-4
Dars-a ne bo dal pregledat za varnost države ?
srebrnibreg
20. 03. 2015 14.19
+4
Ne motaj vse drugo ampak povej kaj te vprašam. Sicer sem pa drugega vprašal ne tebe. Odgovoriti pa itak nobeden od vaju ne ve, ker mlatita prazno slamo. Kot vsi sektaši.
srebrnibreg
20. 03. 2015 13.41
+1
Je sploh smiselno razpravljati o eni skupini ljudi, katero vodi obsojenec in za takšne nepomembne odločitve piše pravljice o Vebru?
Ljubim24ur4
20. 03. 2015 13.49
+2
Je smiselno, ker ste drugače nepotešeni :))) In res tale SD je sama banda državnih voluharjev in obsojencev. Lp, Krožnik
prašek
20. 03. 2015 13.54
+0
srebrni ..... Naslednjič se ti oglasita še žlica in vilice :-))))
deathbite
20. 03. 2015 13.55
+1
Ne bosta! sektaši menda jedo kar z rokami! Krožnik je že velik napredek! So bolj vajeni korit!
felix58
20. 03. 2015 13.59
+1
to se pa te ja ve....sektaši jedo iz korita...
Ljubim24ur4
20. 03. 2015 14.01
+2
Od kdaj pa korinstos žlico uporablja??? Do sedaj je bil na urgenci samo ker si je vilice v wilija vtikal :)))
biggbrader
20. 03. 2015 14.02
-3
Korito ki se sproti polni z tujimi krediti ( za plače privilegirancev v JU), je bolj rdeče barve, kot kakšne druge.
deathbite
20. 03. 2015 14.03
+2
24, ti si tut mal bogi! Si imel težko otroštvo....jbg!
biggbrader
20. 03. 2015 14.04
-2
Ti imaš pa težko starost - to je še slabše.
Ljubim24ur4
20. 03. 2015 14.12
+0
dobski, kaj nisi spremljal novic, da se je koki hotel potešiti z vilicio??? Ma ti si še vedno v letu 1945 :)))
deathbite
20. 03. 2015 14.33
+2
Se mi zdi, da sektaši še kar živite v obdoju rožmana in rupnika. Tisti časi in socializem, so že davno mimo. Edino, kar se je naučil vaš "nezamenljivi" je, da morate imeti sovražnika, ker je drugače obstoj sekte vprašljiv. Pa ne skrbi za mojo starost. Toliko bom že ustvaril, da ne bom nikomur na grbi, tako kot vi2! Pa se zadovoljujta s čemer se že hočeta!
pajackilevi 1
20. 03. 2015 14.51
-2
Hehe, a da boš ? Nakradel, misliš reči :)
deathbite
20. 03. 2015 15.04
+2
pajac, bi rad da te tožim zaradi obrekovanja?! ip ni težko dobiti. Malo se skuliraj in ne širi svojega primitivizma ven iz svinjaka v katerem živiš!
deathbite
20. 03. 2015 13.38
+4
Je Veber komu kaj ukradel? Koga žalil? Je prodajal orožje, ponarejal podpise, morebiti sprejel denar "pod mizo"? sektaši imate toliko dela z vašimi marmeladarji, da bo sekto prej hudič vzel, preden se očistite navlake!
biggbrader
20. 03. 2015 14.04
+0
Vprašaj Kočevce - ti bo takoj vse jasno o rokomavhih.
prašek
20. 03. 2015 13.30
+2
A je že padla odločitev, kdaj bo interpelacija Vebra ? Pa ne pozabit na Klemenčiča. On ima prednost !
TheMafiaDon
20. 03. 2015 13.35
+2
a nima danes prednost Časar in njegov zdravniški pregled? še ni noben nič twittnil?
prašek
20. 03. 2015 13.38
+3
TheMafiaDon
20. 03. 2015 13.39
+1
danes naj bi imel zdravniški pregled baje...taka panika včeraj, danes so pa pozabili :)
deathbite
20. 03. 2015 13.40
+4
Kdo ga bo pa interpeliral?! Lajali bodo v luno in zapravili še en dan za ukvarjanje s seboj, namesto, da bi kaj pametnega naredili. Več koristi bi bilo od poslancev, če bi ceste pometali po Sloveniji!
felix58
20. 03. 2015 14.00
+2
dons ga vutrajo s svinjskimi šniceljni s krompirčkom
Ljubim24ur4
20. 03. 2015 13.24
+0
Še kar nabijate v prazno lewofce :)))
korintos23
20. 03. 2015 13.25
-1
Hvalimo predsednika stranke z najdaljšim stažem! Dva dni je bil več predsednik kot je stara samostojna Slovenija!
TheMafiaDon
20. 03. 2015 13.29
+0
Ljubim24ur4
20. 03. 2015 13.36
+0
Pa saj je SLO že od leta 91 okupirana s strani Nemcov :)))
TheMafiaDon
20. 03. 2015 13.38
+0
z nemškimi izdelki in storitvami ja :) banke, avte, trgovine, itd...
Ljubim24ur4
20. 03. 2015 13.50
+2
Tako je!!! Hočemo moskviče in lade nazaj
deathbite
20. 03. 2015 13.12
+2
Glavni možic, ivanov stric iz ozadja je na Telekomu, odkar je odšel iz policije. Nč bat sektaši! informacije dobi iz "prve roke!" Vi pa iz druge, malo obdelano! Pa še o korupciji in ponarejanju podpisov se ne govori več. A ni to fajn!?
pajackilevi 1
20. 03. 2015 13.19
-3
Itak.Vi pa polno oblast, pa ne morete nič:)
TheMafiaDon
20. 03. 2015 13.21
+5
se pravi sds je glavni krivec, obtožuje pa sedanjo vlado??????
pajackilevi 1
20. 03. 2015 13.23
-5
korintos23
20. 03. 2015 13.24
+5
Da bi bil samo en stric, Slovenija je polna stricev kot stara mačka bolh!
korintos23
20. 03. 2015 13.24
+4
deathbite
20. 03. 2015 13.25
+3
TheMafiaDon
20. 03. 2015 13.28
+2
korintos23
20. 03. 2015 13.09
+2
A Tonin že ve da Zoki gradi v Ljubljani luksuzni hotel? To bo šele marmelade. hahaha
pajackilevi 1
20. 03. 2015 13.13
-1
deathbite
20. 03. 2015 13.14
+3
korintos23
20. 03. 2015 13.17
+4
Če slovenske banke ne bodo talale nepokritih kreditov ne bo nič narobe! Delavci bodo imeli delo eni pa bodo fajn zaslužili! Samo sekti to ne paše, oni bi cerkev gradili!
pajackilevi 1
20. 03. 2015 13.19
-4
korintos23
20. 03. 2015 13.22
+4
pajackilevi 1
20. 03. 2015 13.24
-3
Itak da ne. Vaše luknje si vi sami plačujte :)
korintos23
20. 03. 2015 13.26
+4
korintos23
20. 03. 2015 13.04
+7
Tito je vodil stranko 35 let takoj za njim je pa?
pajackilevi 1
20. 03. 2015 13.14
-1
Kučan ? Ali pa je že odstopil kot predsednik KPS ?
korintos23
20. 03. 2015 13.18
+5
Pred volitvami je članstvo v ZK zamrznil, tvoj ga je?
pajackilevi 1
20. 03. 2015 13.20
-2
korintos23
20. 03. 2015 13.22
+3
Ko so ga vun zabrisali se mu je članstvo brisalo?
pajackilevi 1
20. 03. 2015 13.25
-4
Ne vem, to spremljate vi. Vse svoje življenje. Za vas je JJ oseba vašega življenja :))
deathbite
20. 03. 2015 13.26
+4
»Želim delovati v ZK in doprinesti svoj delež pri izpolnjevanju zastavljenih nalog in se hkrati bolj izobraziti v marxistični ideologiji.« Janša Janez
korintos23
20. 03. 2015 12.52
+9
Tonin kuha marmelado tudi za dobske dečke?
korintos23
20. 03. 2015 12.51
+7
Tonin in njegovi pomočniki še vedno marmelado kuhajo?
pajackilevi 1
20. 03. 2015 12.45
-6
Kdo bo levici plačeval ustajnike, če bo vse privat. Tovariši v boj, korita vam odnašajo :)
srebrnibreg
20. 03. 2015 12.55
+7
Na levici ne deluje sistem sekte, katera si mora dedke in babice plačevati, da jokajo pred zaporo, sodiščem in sveče prižigajo zanjo. Na levici mislijo vsi s svojo glavo ne kot sektaši, kateri mislijo z glavo vodje sekte.
pajackilevi 1
20. 03. 2015 13.15
-6
Aha, vidimo kako mislite s svojo glavo :) A imate vsi skupaj samo eno ?
deathbite
20. 03. 2015 13.15
+5
Ni več kaj ukrast. So že zdavnaj odnesli razni osvoboditelji in njihovi priskledniki!
pajackilevi 1
20. 03. 2015 13.21
-4
A da res ? Tisto milijardo preko pogodb tudi ?Tiste milijarde preko Probanke in Factor banke tudi ? Zanimivo :)
deathbite
20. 03. 2015 15.12