Gospodarstvo

Ceneje v Barcelono

Ljubljana, 08. 06. 2008 16.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Z julijem bo iz Ljubljane v Barcelono možno poleteti že za 55 evrov. To ponuja španski nizkocenovni prevoznik, ki bo na omenjeni relaciji letel vse do 15. septembra.

Španski nizkocenovni prevoznik Clickair, ki bo povezal Ljubljano in Barcelono, bo 4. julija prvič pristal na Letališču Jožeta Pučnika. S tem bo vzpostavil že drugo redno povezavo med Barcelono in Ljubljano. Na barcelonsko letališče El Prat bo Clickair predvidoma letel vsak ponedeljek in petek vse do 15. septembra.

V Barcelono bomo lahko poleteli že za 55 evrov.
V Barcelono bomo lahko poleteli že za 55 evrov. FOTO:

Povpraševanje po povezavah z Iberskim polotokom je veliko, so sporočili iz Aerodroma Ljubljana, zato verjamejo, da bo polnjenje letal dobro. Načrtujejo, da bo z novim prevoznikom med Ljubljano in Barcelono čez poletje potovalo približno 7000 potnikov.

Enosmerne vozovnice so potnikom trenutno na voljo po ceni od 55 evrov naprej, vključno z vsemi pristojbinami. Rezervirajo jih lahko na spletni strani omenjene letalske družbe ali preko turističnih agencij.

Clickair velja za najbolj točno letalsko družbo v Evropi. Ustanovljena je bila pred dvema letoma, v njeni floti pa je 24 letal Airbus A320, ki trenutno letijo na 50 destinacij v Španiji, na britanskem otočju, Srednji Evropi, Severni Afriki in na Bližnjem vzhodu. Lani so prepeljali 4,5 milijona potnikov, letos naj bi jih bilo že več kot sedem milijonov.

Aerodrom Ljubljana, ki upravlja z brniškim letališčem, je v prvih petih mesecih letošnjega leta oskrbel 596.389 potnikov, kar je 22,5 odstotka več kot v enakem obdobju lani. Število premikov letal - do konca maja so zabeležili 19.191 pristankov in vzletov - pa je večje za dobrih šest odstotkov, so še sporočili iz Aerodroma Ljubljana.

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ahhhhh
08. 06. 2008 18.29
ja... res je, samo je v vsako smer še 10 evrov za prtljago, kar znese 55 evrov.
rebrca
08. 06. 2008 17.12
Iz Barcelone v LJ je pa 45 €.... no, tko piše na njihovi strani...