Slovenija

Ćehajić zahteval izločitev sodnice

Celje, 08. 04. 2011 13.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Esad Ćehajić je zahteval izločitev sodnice Marjane Topolovec Dolinšek, ki je bila pred leti sosodnica v velikem senatu, ki je odločal o odpravi pripora in mednarodne tiralice za Ćehajića.

Osumljenec domnevnega posredovanja pri prostituciji, Celjan Esad Ćehajić, je med današnjo obravnavo, ki je na celjskem okrožnem sodišču trajala le dobre pol ure, zahteval izločitev sodnice Marjane Topolovec Dolinšek. Ta je bila namreč pred leti sosodnica v velikem senatu, ki je odločal o odpravi pripora in mednarodne tiralice za Ćehajića.

Esad Ćehajić
Esad Ćehajić FOTO: Policija.si

Ćehajićev zagovornik Dragutin Mikša meni, da je Topolovec Dolinškova seznanjena z dokazi iz spisa, s katerimi ne bi smela biti, in si lahko o zadevi že vnaprej ustvari svoje mnenje. O izločitvi sodnice bo odločal predsednik celjskega okrožnega sodišča Miran Jazbinšek.

Ćehajić, ki je slovenski javnosti postal znan konec januarja, ko so aretirali celjskega sodnika Milka Škoberneta zaradi suma jemanja podkupnine, je dejal, da ne dvomi o poštenosti Topolovec Dolinškove, vendar se zaveda, da je okoli nje veliko pritiskov. Poudaril je, da so za njim razpisali mednarodno tiralico v drugi polovici leta 2008, potem ko se je prvič sestal s sodnikom Škobernetom v Umagu. Na tem srečanju naj bi od Ćehajića navzoči izsiljevali denar.

Kot je znano, so Škoberneta januarja priprli zaradi domnevnega prejetja podkupnine v višini 9000 evrov, ki naj bi jo zagotovil prav Ćehajić prek posrednikov, celjskega podjetnika Esada Ramića in donedavnega direktorja laške komunale Marjana Salobirja. Podkupnina naj bi bila namenjena odpravi pripora in mednarodne tiralice za Ćehajića novembra leta 2009.

Zagovornik Mikša še zahteva izločitev listin iz spisa, ki govorijo o zaslišanju prič oz. da se ustavi celoten postopek zoper Ćehajića. Mikša je namreč prepričan, da po izločitvi teh listin ne bo več obstajal utemeljen sum kaznivega dejanja posredovanja pri prostituciji. Temu pa je nasprotovala tožilka Katja Kunej, ki meni, da bo možno resničnost izjav prič potrditi na nadaljnjih obravnavah. Sicer je sojenje prestavljeno za nedoločen čas.

Že sredi februarja letos sta Ćehajić in Mikša zahtevala prestavitev sojenja na drugo okrožno sodišče, vendar je vrhovno tožilstvo njun predlog zavrnilo s pojasnilom, da ni bil dovolj vsebinsko utemeljen.

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

chelsea**1905**
08. 04. 2011 20.53
esadd nedaj se!!!!!
Vilijam Petrovi?
08. 04. 2011 20.24
Celjski lopovi ni kaj. Od direktorjev podjetij do samih sodnikov. Viva el banana republika Slovenija!!!
upornik18
08. 04. 2011 17.37
pravi poštenjak !!!!!!!