Slovenija

Čebelam se slabo piše

Ljubljana, 27. 09. 2008 17.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Erika Pečnik
Komentarji
4

Zaradi slabih letin v zadnjih letih so številni mali čebelarji že opustili čebelarstvo, nekateri največji pa so na robu bankrota.


  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

njanez43
27. 09. 2008 23.03
Mojca Coh, pravilno si rezimirala. Na sadnem drevju sem sam sprobal tvo teorijo, ki drži. Vse jablane, ki jih je potrebno non stop škropiti sem zamenjal s starimi sortami, uspeh je odličen. V vrtu je podobna zgodba, vse pridelam brez škropljenja in umetnega gnojila in pridelki so odlične kakovosti, žal vsi nimajo te možnosti!
Zatarra
27. 09. 2008 22.04
@ MojcaCoh: Aplaudiram! Popolnoma stvaren in splošen (da ne napišem generičen) povzetek stanja na večini področij današnjosti.
captivo
27. 09. 2008 21.15
Lepo povedano :P
MojcaCoh
27. 09. 2008 20.27
Ni bilo čakalnih vrst, pacienti zadovoljni, zdravniki so celo delali in nihče ni ustvarjal dobička ter pisal belih receptov za tretjerazredni generik, ki si ga zavarovanci morajo plačati sami in si delal Norca z ljudmi ki plačujejo vsaj tri in več zavarovanj.. Ljudje ker pacienti ne morejo bi vas že davno morali namočiti v Kitajsko mast. Za kmetijstvo lahko zapišemo.. Dokler na biotehmiški fakulteti niso začeli strokovno delati na temo kmetijstvo in ni bilo strokovnjakov ter strokovnega dela in ni bilo štanc mašine za strokovnjake, ter ni bilo kmetijske zbornice komisij nadkomisij, podkomisij kmetijskih pospeševalcev..in vseh strokovnih sodelavcev so kmetje pridelovali ( zdravo prehrano ) ki se ji sedaj reče bio..znali so sejati imeli domače bio seme, domač bio hlevski gnoj domačo bio tehniko kolobarjenje ... To je tisto kar jim ponujajo danes..vmes so jih pa dvajsetkrat na suho, izginile so starorodnice, umir.ajo čebele..meso smrdi tako, da ga še pes ne povoha in vsi so v večini strokovno izgubili kmetije ali so najemniki na svojih bivših kmetijah..prodajo pa bio prehrano iz Nizozemske to je dežela v kateri bi moral odkriti vsaj dva metra zemlja da bi zraslo kaj užitnega, zraven pa Bayer izdeluje škropivo, zdravila in maže za izpuščaje, ki jih povzroča. Ekonomija pa danes strokovno takole človek je nepomemben strošek poslovanja..prvo mu prodaš strokovno pridelano drevo na katerem naj bi rasle jablane recimo ( Ajde berimed ), ki strokovo ne raste brez strokovno pridelanega škropiva, ki ga strokovno pridelajo strokovnjaki na kar strokovno pridelan neužiten sadež strokovno poškropljen z strokovno pridelanim škropivom pojemo in strokovno zbolimo, da nam strokovno predpišejo strokovno narejen generik in mažo za strokovno pridelane strokovne izpuščaje.vmes pa strokovno umirajo čebele za katere vzrok iščejo ravno tisti, ki so jih strokovno pokončali in sedaj so našli še tržno nišo kjer bodo državljani poslušali strokovno razlago o škropivih za sedemdeset Evrov, ki ga bodo strokovno obnavljali vsako leto, da bodo državljani strokovno diplomirali na temo Osli na Fakulteti kupi si pamet.. Vprašanje je samo kako so lahko brez genskih sprememb zrasli taki IZweisteni..ki to razlagajo..??