Slovenija

Prišel v službo in storil samomor

Ljubljana, 13. 10. 2011 12.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
J.B./Š.Z./STA
Komentarji
2

Častnik Slovenske vojske je na sedežu generalštaba v Ljubljani storil samomor v svoji pisarni. Nihče drug od zaposlenih ni bil ogrožen, so sporočili iz vojske.

Slovensko vojsko je znova pretresel samomor (simbolična fotografija).
Slovensko vojsko je znova pretresel samomor (simbolična fotografija). FOTO: Aljoša Kravanja
Telefoni za pomoč v stiski:

- 112 Reševalna služba,
- 01 520 99 00 Klic v duševni stiski (med 19. in 7. uro zjutraj),
- 116 123 Zaupna telefona Samarijan in Sopotnik (skupna brezplačna številka; 24 ur na dan),
- 080 12 34 TOM, brezplačni telefon otrok in mladostnikov (med 12. in 22. uro).

Okrog 7. ure se je pripadnik Generalštaba Slovenske vojske na Vojkovi cesti v Ljubljani v svoji pisarni smrtno poškodoval s svojo pištolo, so sporočili iz Slovenske vojske. Po prvih ugotovitvah preiskovalnih organov je storil samomor, ki pa naj ne bi bil povezan z njegovim delovanjem v vojski.

Na delovnem mestu je bil v času dogodka sam, drugi zaposleni niso bili ogroženi, so dodali. O dogodku sta bila obveščena preiskovalni sodnik in državni tožilec, okoliščine preiskujeta obveščevalno-varnostna služba obrambnega ministrstva in komisija Slovenske vojske za ugotavljanje dejstev nastanka dogodka.

O izgubi pripadnika so že obvestili svojce, ob čemer so dodali, da v Slovenski vojski in na obrambnem ministrstvu obžalujejo smrt sodelavca, svojcem častnika pa izrekajo iskreno sožalje.

Prvi samomor v Slovenski vojski letos

Gre sicer za drugi samomor zaposlenih v Slovenski vojski letos in deveti samomor od novembra 2004. Od tedaj pa do novembra 2009 si je življenje vzelo pet zaposlenih v Slovenski vojski, vsi izven delovnega mesta in delovnega časa. Konec novembra 2009 sta samomor storila dva pripadnika - vojakinja na Kosovu in še en zaposleni, ki je umrl doma. Lani samomorov v Slovenski vojski ni bilo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3