Slovenija

ČASOVNICA: Po čem si bomo Slovenci najbolj zapomnili leto 2015?

Ljubljana, 29. 12. 2015 06.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 10 min

Le še ščepec leta 2015 je pred nami. Na domačih tleh so ga zaznamovali številni dogodki, tako tisti, ki so nas navdušili, kot tudi tisti, ki se jih bomo spominjali z grenkim priokusom. V pregled leta smo strnili nekaj najbolj odmevnih domačih zgodb.

Je ljubljanski zdravnik opravil evtanazijo na lastno pest?

Javnost je v začetku januarja vznemirila informacija, da je zdravnik ljubljanskega UKC osumljen, da je 83-letniku injiciral smrtonosno mešanico zdravil. Kasneje se je izvedelo, da gre za zdravnika Ivana Radana, ki je delal na nevrološki kliniki. Po izvedeni preiskavi je bil osumljen skupno 24 kaznivih dejanj, poleg sedmih umorov tudi neupravičenega fotografiranja, omogočanja uživanja prepovedanih drog, zlorabe uradnega položaja in ponarejanja listin. Vrnil je zdravniško licenco, nato pristal v priporu. Na sodišču vztraja, da kalij v primeru 83-letnega bolnika ni stekel v žilo, pač pa v podlogo, ter da je to vse storil, da bi sprožil "alarm, da bolnike ne smemo pustiti umirati v takih pogojih". Ker so ga po aferi odpustili, toži UKC Ljubljana, kazenski postopki zoper njega pa so prav tako še vedno v teku.

Zdravnik Ivan Radan
Zdravnik Ivan Radan FOTO: POP TV

Lovke teroristov dosegajo Slovenijo

Bosanska operacija Damask je razkrila, da so bili v Siriji na bojišču tudi Slovenci. Januarja je javnost izvedela, da naj bi bili naši državljani v kontaktu z aretiranim Imamom Huseinom Bosnićem, ki je bil na sodišču v BiH novembra obsojen na sedem let zapora zaradi javnega spodbujanja terorizma in novačenja borcev za skrajno islamistično skupino Islamska država (IS) v Siriji in Iraku. Slovenska varnostno-obveščevalna agencija intenzivno spremlja več oseb na ozemlju Slovenije, ki naj bi imele povezave z Bosnićem. 

Inšpektorji pregledali gostilne, nato še mesarje

Če so nas konec lanskega leta inšpektorji spravili v skrbi z informacijami o malomarnih pekih in grozljivo umazanih pekarnah, so v začetku februarja postregli še s podatki nadzora pri gostilničarjih. Pri 59 gostilnah so ugotovili najhujše nepravilnosti: slabo higieno, neusposobljeno osebje, pomanjkljivo opremo, eden od lokalov je obratoval celo brez dostopa do tekoče vode. Julija so nato objavili še seznam slovenskih mesarjev, ki so zavajali kupce.

’Kaj za vraga so davčne blagajne?’

To smo se spraševali februarja, ko je vlada potrdila akcijski načrt za njihovo uvedbo. S tem naj bi lažje nadzirali poslovanje z gotovino. Do 2. januarja bodo morali vsi, ki poslujejo z gotovino, imeti davčne blagajne, a te trenutno uporablja le deset odstotkov zavezancev.

Medak hrabro čez Sredozemlje

Marin Medak - 11
Marin Medak - 11 FOTO: Marin

"Midva greva na križarjenje," se je na Twitterju 12. februarja letos po prvih veslaških zamahih pošalil veslač Marin Medak. Po več kot 1750 preveslanih kilometrih, hudem boju z vetrom, valovi in bruhanjem sta 1. aprila s kolegom prispela do Turčije. V pogovoru nam je zaupal svoje prigode in nezgode.

Falcon rešuje življenja

Neverjetno, a po vseh teh letih zdrah okoli vladnega falcona, je ta prav letos vendarle postal uporaben. V okviru programa Slovenija transplant je maja uspešno opravil prvo nalogo, in sicer je iz bolnišnice v nemškem Nürnbergu v Slovenijo pripeljal srce za presaditev. Samo letos so opravili okoli 25 takšnih prevozov darovanih organov.

Slovo in pavza, ki lahko pomeni enako

Meseca maja je slovenska smučarska šampionka Tina Maze sprejela odločitev, na katero je čakala vsa Slovenija in celoten smučarski svet. Sporočila je, da si bo vzela leto dni premora, a vprašanje je, če se bo sploh vrnila. Več o tem. 

Precej bolj jasen je bil naš boksarski šampijon Dejan Zavec. Ta je konec novembra končal svojo kariero. "23 let je bilo dovolj. Čas je za nove zmage, izven ringa," je dejal ob naznanitvi konca kariere in pojasnil, da se še vidi v športu, a v drugačni vlogi. Več o tem.

Dejan Zavec - Erislandy Lara
Dejan Zavec - Erislandy Lara FOTO: Twitter

Odprtje predora Markovec

Ob slovenski himni, slavnostnih govorih in fanfarah so po dolgih 11 letih od odločitve, da bo Slovenija gradila predor Markovec, vendarle prerezali trak. Gre za poklon vsem, ki so sodelovali pri izgradnji slovenskih avtocest, je dejal prvi mož Darsa Matjaž Knez, Cerar pa zagotovil, da se tako dolgotrajna gradnja ne bo ponovila.

Slavnostno odprtje predora Markovec - 21
Slavnostno odprtje predora Markovec - 21 FOTO: Damjan Žibert

Stolčki slabe banke so se majali, dokler niso padli

Menjave vodilnih v DUTB so bile epilog burnega dogajanja, ki so ga sprožila opozorila KPK in računskega sodišča ter nezadovoljstvo s plačami in potezami v nekaterih podjetjih.

Vlada je po proučitvi poročil KPK in računskega sodišča ter dolgotrajnem usklajevanju ukrepov marca spremenila politiko prejemkov DUTB, skladno s katero bi si morali vodilni znižati plače, ter zamenjala tri od štirih neizvršnih direktorjev - namesto Carla-Johana Lindgrena, Mitja Mavka in Arneja Berggrena je imenovala Marka Simonetija, Imreja Balogha in Janeza Širovnika.

Predsednik upravnega odbora DUTB Lars Nyberg in glavni izvršni direktor Torbjörn Mansson sta zavračala očitke o neskladnosti s politiko prejemkov in neupravičenosti nagrade Manssonu. A vlada je izgubila zaupanje ter oktobra predčasno razrešila Nyberga in odpoklicala Manssona kot člana upravnega odbora.

Supervizor razkril zaslužkarje na fakultetah

Nadgradnja Supervizorja je razkrila obsežna izplačila dodatnih avtorskih honorarjev zaposlenim na nekaterih fakultetah. Po izsledkih Supervizorja je bilo štirim osebam v 11 letih prek podjemnih in avtorskih pogodb izplačanih tudi več kot pol milijona evrov. Med njimi je na drugem mestu pristala tedanja ministrica za izobraževanje znanost in šport Stanka Setnikar Cankar.

Napadi ‘pobesnelih’ psov

"Ne vem, koliko časa bi še zdržal, če mi ne bi na pomoč priskočili sosedje," je marca srhljivo izkušnjo s pobesnelima psoma opisoval Matej. Svojega psa, ki sta ga napadla pobegla stafford terrierja, je rešil pred gotovo smrtjo, a sam utrpel hude poškodbe. Tri dni pred tem je na Svetem Primožu nad Kamnikom osemletnega dečka v obraz ugriznil stafordski bulterier. Deček je hudo krvavel, zato je potreboval urgentno pomoč. Primera sta sprožila val vprašanj in dvome v nadzor in v primerno ravnanje lastnikov z nevarnimi psi.

Rekordna sedmica

Letos smo v Sloveniji trepetali tudi za rekordnim zneskom v igri Loto. Zmagovalno kombinacijo številk je srečni dobitnik vplačal v Kopru. Vredna je bila kar pet milijonov evrov. To je tudi najvišja možna vrednost sedmice.

Štiri mame prislužile priznanje predsednika države

Slovenski predsednik Borut Pahor je podelil jabolko navdiha štirim materam, zaradi katerih je po njegovem mnenju naša družba boljša. Še pomnite, kdo so prejemnice priznanja in s čim so si to prislužile?

Ekspres ministrica

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport Klavdija Markež je zaradi očitkov, da je njeno magistrsko delo plagiat, premierju Miru Cerarju ponudila odstop, ta pa ga je sprejel. Markeževa se je uvrstila med rekorderje z najkrajšim ministrskim stažem. Le nekaj dni pred razkritjem je na mestu ministrice za izobraževanje nadomestila Stanko Setnikar Cankar, ki jo je odneslo razkritje visokih honorarjev, ki jih je prejemala ob delu na fakulteti.

Odprtje prenovljenega dela Slovenske ceste

Ljubljana je v soboto, 9. maja, dobila novo "dnevno sobo". Po večmesečnem brnenju strojev za pregradami sredi mesta smo prvič na lastne oči ugledali novo podobo dela Slovenske ceste, posedeli na novih klopeh ali pa se sprehodili med jesenovim drevoredom. Dela na južnem delu so še vedno v teku.

Slovenska cesta - 9
Slovenska cesta - 9 FOTO: Damjan Žibert

Begunska kriza potrkala tudi na naša vrata

Potem, ko se je še spomladi o migrantih v Sloveniji govorilo le ob tragičnih primerih množičnih utopitev v Sredozemskem morju, so množične migracije poleti zajele tudi Slovenijo. Pred tem si nihče pravzaprav ni znal predstavljati, za kako obsežen tok ljudi gre. Slovenske medije so preplavile fotografije z meje, razvila se je burna debata o ukrepih, pozivi k strpnosti, k boljšemu nadzoru in humanitarni pomoči. Žična ograja še vedno razburja. V Slovenijo je doslej vstopilo že več kot 367.000 beguncev in migrantov.

Preiskave v Sazasu

Slovenska policija je po dveh letih intenzivnega preiskovanja dogajanja v Sazasu po podatkih novinarjev oddaje Epilog zaključila preiskavo in zaradi domnevnih nepravilnosti podala dve kazenski ovadbi.

Eden največjih industrijskih požarov pri nas

V velikem požaru v Mercatorjevem glavnem skladišču v Zalogu je izgubil življenje vzdrževalni delavec. Ogenj je štiri ure gasilo več kot 250 gasilcev. Ogenj je zajel 10.000 kvadratnih metrov površin. Inšpektorji so kasneje ugotovili, da so tedaj tam potekala vzdrževalna dela, pri katerih se je uporabljal odprti ogenj. Ob tem ni bila organizirana požarna straža.

Požar v Mercatorjevem skladišču - 14
Požar v Mercatorjevem skladišču - 14 FOTO: Damjan Žibert

Vročinski val in reševanje otrok iz razgretih avtomobilov

V začetku julija je državo zajel prvi vročinski val. Dnevne temperature so bile zelo visoke, tudi preko 40 stopinj Celzija. Izstopale so nenavadno tople noči in jutra, v noči s 7. na 8. julij smo zabeležili najtoplejšo noč v zadnjih 20 letih, saj se temperature niso spustile pod 24 stopinj Celzija. Ob vročinskih valih so policisti večkrat iz razgretih vozil reševali otroke, sledila so glasna opozorila ljudem, naj vendar bolje pazijo nanje.

Hrvati bojkotirali sodelovanje pri arbitraži

Slovenija in Hrvaška sta v letu 2015 pričakovali končno odločitev arbitražnega sodišča glede njune meje. A namesto tega je izbruhnila prisluškovalna afera, v katero sta se ujela slovenska agentka in arbiter, kar je Hrvaška izkoristila za enostranski izstop iz procesa.

Razveljavljen razpis za štipendije

Ker sistem ni deloval in zato vsi niso imeli enakih možnosti, je ministrstvo razpis za 1000 deficitarnih štipendij razveljavilo.

Poslovili sta se veliki imeni: Avsenik in Bučar

2. julija je Slovenijo obšla žalostna vest, da je v 86. letu starosti poslovil velikan slovenske narodno-zabavne glasbe Slavko Avsenik. Več o tem.

Pogreb Slavka Avsenika - 1
Pogreb Slavka Avsenika - 1 FOTO: Damjan Žibert

21. oktobra je umrl France Bučar, oče slovenske ustave in predsednik prvega slovenskega parlamenta. Več o tem. 

Pogreb Franceta Bučarja - 20
Pogreb Franceta Bučarja - 20 FOTO: Miro Majcen

Še imamo srce, še radi pomagamo

Slovenija je letos večkrat stopila skupaj in pomagala. Tudi za malega Jakoba, petletnega dečka, ki se je rodil brez kolka. Po zbranih sredstvih je sledila uspešna operacija na Floridi.

Skupaj smo stopili tudi v akciji Mali koraki za velik cilj, decembra pa v akciji daMnaprej z dobrimi deli spreminjamo svet na bolje.

Zrli smo v nebo

Kot že vsaj dva tisoč let doslej, smo tudi letošnjega avgusta odprtih ust strmeli v nebo. Tam se je namreč odvijal meteorski roj Perzeidov. Septembra pa smo občudovali krvavo in super luno.

UKC Ljubljana še kar brez prvega moža

Največja bolnišnica v državi je še vedno brez generalnega direktorja s polnim mandatom. Spomladi je namreč vlada zavrnila soglasje k imenovanju Simona Vrhunca na vrh UKC, ta je nato odstopil. Zamenjal ga je Andrej Baričič, ki pa mu je koalicija po provokativnih izjavah odrekla podporo. UKC začasno vodi Brigita Čokl.

Leto padca pomembnih sodb

Med drugim je letos ustavno sodišče razveljavilo obsodilno sodbo v zadevi Patria, zadeva pa je tudi pravnomočno zastarala. Vrhovno sodišče je razveljavilo obsodilni sodbi zoper nekdanjega predsednika uprave Istrabenza Igorja Bavčarja in nekdanjega svetovalca Istrabenza Kristjana Sušinskega.

Najbolj črna letalska statistika

Nesreča letala v začetku decembra je bila sicer letos pri nas že deveta letalska nesreča, kar je najbolj črna letna statistika zadnjih 11 let. Pa tudi najbolj črno, ko gre za število žrtev po letu 2004, letos je namreč umrlo že 6 letalcev - 1 jadralni letalec, 2 zmajarja, 2 v ultralahkem letalu in pilot nesrečnega letala v Mengšu.

Stavka policistov se stopnjuje

Slovenski policisti stavkajo od 18. novembra, dogovora z vlado pa ni. Med drugim zahtevajo uresničitev zavez, ki so jim jih dale že prejšnje vlade v različnih dogovorih in stavkovnih sporazumih, med katerimi je povečanje plač za 35 odstotkov in izplačilo presežnih ur. Prav tako zahtevajo, da se policistom zagotovi delovno in zaščitno opremo, ki jim bo omogočala varno delo.

Shod policistov - 2
Shod policistov - 2 FOTO: Damjan Žibert

Odprtje Nordijskega centra Planica

Decembra smo bili priča odprtju nordijskega centra Planica, ki je z 48 milijoni evrov eden največjih projektov v državi v zadnjih letih.

Referendum

Letošnje leto je zaznamoval tudi poskus spreminjanja definicije zakonske zveze, ki bi zajela tudi istospolne pare, s tem pa jim omogočila ves nabor pravic, ki izhajajo iz zakonske zveze. A so se volivci na decembrskem referendumu izrekli proti in ohranili tradicionalno zakonsko zvezo moža in žene.

20. obletnica ustanovitve POP TV

V sklopu prispevkov ob 20. obletnici ustanovitve POP TV in oddaje 24UR smo se spomnili oseb, ki so v teh letih z nami krojile zgodbo o uspehu, ter se smejali številnim skupnim prigodam in zabavnim spodrsljajem.

Anketa Arhiv
ČASOVNICA: Po čem si bomo Slovenci najbolj zapomnili leto 2015?
Kaj je najbolj zaznamovalo Slovenijo v letu 2015?
ČASOVNICA: Po čem si bomo Slovenci najbolj zapomnili leto 2015?

 
 

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (301)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

opazovalec_
04. 01. 2016 09.08
+1
Leto 2015 sem si zapolnil po nenehnem zavajanju medijev glede beguncev!!
musicalpotato
03. 01. 2016 14.53
+0
Globalno nas je najbolj zaznamoval referendum. Ne morem vam povedat kako se nam folk v tujini smeji zarad tega. Na desetine vicev na to temo bereš kot da smo najbolj zahojeni kmetavzarji v celi Evropi. Begunska kriza ni samo naša stvar, ampak je Evropa napačno odreagirala, naši butli so pač temu sledili, ne vem pa zakaj ste policijsko stavko sploh dodali med odgovore. Odkar stavkajo je tak mir da je kr kej. Res. S stavko so samo pokazali da so ceste brez njih ravno tako varne kot prej, še kvečjemu manj se dogaja. Zarad mene lahk stavkajo še pet let, prov nč ne manjka ko jih ni, pa lahk grem 53 na uro čez naselje, brez strahu da mi bo en moder bum*ar življenje grenil zarad take bedarije
ONniON
03. 01. 2016 12.35
+3
zapomnil si bom po vse večjem deležu revnih zaposlenih ki so na minimalni plači in odvisni od humanitarcev !
ecnarf
01. 01. 2016 12.05
+3
nč lepga levičarji nas bodo izmozgali
dinamitek
01. 01. 2016 18.06
+1
brabusednet
01. 01. 2016 11.05
+11
Sem že to napisal pa mi je politični moderator to zbrisal.Jaz si bom zapomnil že preteklo leto po tem,da je sin dobil dobro službo in to v Avstriji.Plača na letni ravni bruto 47 000 evrov in 25 dni dopusta že,kot novinec.Je diplomirani inžiner računalništva,ki je delal v neki Ljubljanski firmi.Je dejal,da nikoli več ne bo delal za naše socjalistične iskoriščevalce.Tam so povsem drugi odnosi v firmi in se spoštuje vsak delavec.Čeprav ne govori Nemško ampak Angleško se bodo vsi prilagodili njemu in sestanke imeli v Angleščini dokler ne obvlada Nemško.Da ne govorim o mnogo višjih otroških dodatkih in 13 ter 14 plači.Zato mladina predvsem izobražena beži v tujino,tudi kot ekonomski emigranti.Naša socjalistična država pa postaja dežela zatiranih starčkov in nakvalificiranih delavsem.Če vlada misli in govori o proizvodnji z dodano vrednostjo se prekleto moti.Tistih nekaj dobrih podjetij je goromno premalo.
zdrava.pamet
31. 12. 2015 08.26
+3
glede referenduma pa tole.....ravno zato sem proti, ker vem da so v bistvu homoseksualci nesrecni...in potem da bi njihovi otroci morali biti njihov boj in prenašati žaljivke od nesramnih ljudi na svojih majhnih ramah....zdi se mi grozno nefer do otrok..... otroci brez staršev si zaslužijo normalno družino, da prenesejo svojo žalostno usodo, ne pa da bi še morali popravljati krivice drugim..... pa še poskusni zajčki bi bili....upam da bo homoseksualni lobi nehal z temi poskusi
Kollerik
31. 12. 2015 19.20
-3
če se bodo skrili tja, ker so varni, bodo prenehal z temi poiskusi (porast števila mož v krilih, press)
žlikrofi
30. 12. 2015 14.32
-2
KO IZGINE V VETER ZAPORNIK BURKA BOMO LAŽE DIHAL
zaenotnost
30. 12. 2015 12.15
-3
Problem Slovenije je PRINC TENE, ko bomo to rešili bomo rešeni največje težave.
zdrava.pamet
31. 12. 2015 08.33
+2
če bi gledal harrya potterja, bi videl da je bil princ teme odločilen pri zmagi dobrega nad zlom....jaz bi bila verjemi mi še sto krat hujša od njega, ker si rdeča slovenija drugega ne zasluži
Kollerik
31. 12. 2015 19.17
-1
@zdrava.pamet, torej živel breivikstan, tvoj model svobode....
zdrava.pamet
30. 12. 2015 08.43
+4
Po tem, da nas bo Evropa zaradi jugonostalgikov in murgel vrgla iz schengenskega območja...
zdrava.pamet
30. 12. 2015 08.45
+4
otroci itak že bežijo na zahod....nas pa čaka usoda srbije....
guruguru
30. 12. 2015 15.00
-1
cosmosjasnovidec
29. 12. 2015 21.56
+17
Najbolj kar si bomo zapomnili šele sledi.Avstrijci zavračajo terormigrante kateri bodo torej ostali spet v sloveniji na naš strošek.V kolikor pa jim bo za staro leto dolg čas bodo tudi oni priredili na kakih mestih ognjemete vendar ne z petardami.
Diškor
29. 12. 2015 21.55
+13
Po najbolj nesposobni vladi.
zaenotnost
30. 12. 2015 12.15
-3
nevica
30. 12. 2015 17.51
+7
Vsaka vlada do sedaj je bila najbolj nesposobna....
ONniON
29. 12. 2015 18.29
+12
v sloveniji revščino tvega 290.000 prebivalcev ali 14,5 % delež kar nas ne uvršča med boljše v evropi in pa 20,4 % socialno izključenih
Fr33dom
29. 12. 2015 17.31
+24
POGLEJTE KAJ VAŠ ČAKA NASLEDNJE LETO BENCINSKI DAVEK , POTEM GLOBA ČE NEBOSTE IMELI RAČUNA , IN ŠE BO ZIHER KAJ DAVKOV.... PA VAS POLITIKI U GLAVO * PA CRKUJEJO OD SMEHA KAKO NEU.MNI STE!!! KO BO REVOLUCIJA SE BO ZAČELA SVOBODA MIR ZDRAVJE IN PODOBNE VREDNOTE KI JIH ZDAJ NI! PA SE UPRAŠITE ZAKAJ
zdrava.pamet
30. 12. 2015 08.44
+5
nevica
30. 12. 2015 17.53
-1
Me pa čudijo tili plusi od zdrave pameti, ker on pa ni socialist ampak antikomunajzer...torej ga revolucije ravno ne zanimajo preveč - sesuvanje kapitalizma ni v njegovem konceptu....
zdravapamet50
30. 12. 2015 18.04
+1
saj to pri nas ni kapitalizem, ampak socialistična kraja levice na oblasti
Fr33dom
29. 12. 2015 17.26
+20
HM PO ČEM.... TAKO KOT VSAKO LETO DA SE KRADE NABIJA DAVKE...... OVCE PA SAMO POSLUŠAJO IN NIČ NE UKRENEJO
Verbena
29. 12. 2015 16.47
+22
Ja po čem le si naj zapomnim leto 2015, ki se izteka??..kaj ni blo zadost političnega švajneraja?!!!...
CyberWorm90
29. 12. 2015 16.00
+7
cmero?? policaji štrajkajo drgač če nis še pogruntu : ))))
korintos23
29. 12. 2015 16.02
-4
Če bi štrajkali bi bilo drugače, a še zmeraj jamraš, ti je cvička zmanjkalo?
CyberWorm90
29. 12. 2015 16.05
+0
CyberWorm90
29. 12. 2015 16.06
-4
CyberWorm90
29. 12. 2015 16.08
-4
kupio sam pištolj od šwercera na crno da
CyberWorm90
29. 12. 2015 16.10
-4
na tebe potrošim zrno : ))) zato nemoj da ideš mojom ulicom : )))
CyberWorm90
29. 12. 2015 16.13
-4
m9 ful dobr pokne : )) .44 pa še boljš : )))
CyberWorm90
29. 12. 2015 16.14
-3
Klimova
29. 12. 2015 16.16
-2
kaj če bi si od Vladimirja rajš tiste robotke sposodl, da ne boš nažgan mahal okrog s temi pokalicami?
CyberWorm90
29. 12. 2015 16.22
-1
.44 je zakon : ))) najmočnejša pištola na planetu : ))) 12 mm : ))))
CyberWorm90
29. 12. 2015 16.24
-4
CyberWorm90
29. 12. 2015 16.28
-5
Apostol1
29. 12. 2015 15.25
-6
Osebno sem si najbolj zapomnil odločitve ustavnega sodišča ,ki je politično opredeljeno.
iGURT
29. 12. 2015 15.40
-4
murate
29. 12. 2015 15.40
+7
jaz pa fantastične prevode člankov na 24 kokoši
korintos23
29. 12. 2015 16.00
-2
iGURT
29. 12. 2015 16.01
-2
Obratuje, s članki ukradenimi v tujini hehehe
zdrava.pamet
30. 12. 2015 08.44
+2
seveda, vsi ki ne poslušajo murgel...so politično obremenjeni
nevica
30. 12. 2015 17.54
+2
Zdej pa nehi s temi Mugrlami, levo in desno je isto sranje. Pošteni ljudje so pa nasankali.
zdravapamet50
30. 12. 2015 18.06
+1
brabusednet
29. 12. 2015 15.11
+8
Po stalni pripravljenosti fakultetnih gasilcev,gori, gori, gori,Cmerar beži.
iGURT
29. 12. 2015 15.25
+1
Dolgo so rabili, če vemo da so izplačevali od leta 2009.
TheMafiaDon
29. 12. 2015 15.03
+7
po največjih neumnostih ki jih premore človek na 24ur? to možno ja.
iGURT
29. 12. 2015 14.51
-1
Ugotovili, da Nova24TV kar kopira tuje članke, nakar se nekdo podpiše kot avtor, originalnega vira pa se ne navede. Lep primer je članek iz dne 29. 12. 2015, z naslovom "Šokantno: Kaj se dogaja na škotskem otoku Bute, ki so ga naselili z migranti?", ki je dobesedna kopija članka iz DailyMail-a, z dne 18.12.2015. #profesionalci