Slovenija

'Čas je za zeleno (r)evolucijo'

Ljubljana, 13. 10. 2011 14.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predstavniki Zelene koalicije in Stranke mladih – zeleni Evrope gredo skupaj na volitve. Gre za "nadaljevanje oblikovanja širše koalicije za Slovenijo, ki bo neobremenjena od političnih ter kapitalskih elit in mrež“.

Predstavniki Zelene koalicije in Stranke mladih – zeleni Evrope so danes podpisali sporazum o medsebojnem sodelovanju. S skupnim nastopom na državnozborskih volitvah napovedujejo konsolidacijo zelenih in ekosocialnih političnih strank ter ekoloških gibanj, ki "zagovarjajo drugačen, človeku in naravi prijazen ter pravičen pristop k upravljanju države skozi zeleno politiko“.

Podpis sporazuma predstavlja "nadaljevanje oblikovanja širše koalicije za Slovenijo, ki bo neobremenjena od političnih ter kapitalskih elit in mrež“, dodajajo pa tudi, da predstavljajo "transparentno, pošteno in sposobno izbiro vodenja države“.

Franci Černagoj, Tomaž Ogrin, Darko Krajnc in Blaž Kavčič
Franci Černagoj, Tomaž Ogrin, Darko Krajnc in Blaž Kavčič FOTO: SMS - Zeleni

Darko Krajnc (SMS – ZELENI) je dejal, da s povezovanjem z Zeleno koalicijo nadaljujejo napovedano pot k oblikovanju strokovne, poštene in prave ekosocialne politične alternative, ki je usmerjena k reševanju obstoječih težav, "ne pa polnjenju računov elit in njihovih oprod“. "Zelena koalicija je prava slovenska ekološka stranka, ki zagovarja trajnosti razvoj Slovenije. K skupnemu nastopu smo jih povabili predvsem zaradi poštenosti, načelnosti in strokovnosti njenih posameznikov ter skupnih programskih ujemanj pri sistemskih rešitvah vodenja države za izhod Slovenije iz krize, ki ne bo samo na plečih malega človeka,“ je razložil Krajnc.

Na njegove besede je odgovoril predsednik Zelene koalicije Franci Černagoj, da so imeli številna povabila k povezovanju, a odločili so se za Stranko mladih. "Storjeni korak nas navdaja z optimizmom, saj verjamemo, da je prišel čas za vnovičen uspeh zelene politike na državnozborskih volitvah,“ optimistično poudarja.

Tam sta bila tudi Blaž Kavčič in ljubljanski mestni svetnik Zelene koalicije Tomaž Ogrin. Slednji je dejal, da je "današnje dejanje svojevrstna nadgradnja njihovega dela iz preteklih let, saj se povezujejo podobno misleči“. "Skupaj bomo lahko samo močnejši pri našem temeljnem trudu, da z zeleno politiko vrnemo državo Slovenijo državljankam in državljanom,“ pravi Ogrin.

Kavčič pa je dodal, da povezovanje zelenih strank in gibanj ter skupni uspeh zelene politike na volitvah predstavlja ogromen potencial za preusmeritev Slovenije nazaj v socialno in pravno državo. "Verjamemo, da bomo skupaj s svojim potencialom, sposobnostjo in predvsem neokuženostjo s korupcijo, aferaštvom in klientelizmom, ki prežema večino parlamentarnih strank, volivkam in volivcem ponudili pravo alternativo,“ zaključuje Kavčič.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Odpri.oci
13. 10. 2011 19.45
Tele samo upanje na stolčke drži skupaj..... Ogrin : TEŠ 6 čimprej končati, saj se bo zadeva izplačala.... Kranjc : TEŠ 6 je ekološko, energetsko in finančno sporna investicija.... . In tadva sta oba v stranki lubenic ?????
Odpri.oci
13. 10. 2011 19.39
Tele lubenice (zeleni zunaj... rdeči notri) ne zaslužijo niti enega glasu !!!!! . Če bi se ukvarjali res z OKOLJEVARSTVENIMI PROBLEMI (črna odlagališča, SO2, VOX, PBA, azbest, GSO......), bi jih morda še podprl.,.... vendar takih "izmečkov" zadeve, ki res škodujejo človeku in okolju prav nič ne zanimajo...... zanimajo jih samo IPCC evrčki in ne znajo drugega kot za vse probleme kriviti NIČ KRIVI IN NEŠKODLJIVI CO2 !!!!!
luckyss
13. 10. 2011 19.19
Če zeleni barvi dodaš rdečo, dobiš barvo pasjega dreka...
googreen
13. 10. 2011 17.51
hahaha...kje pa so mladi na tej sliki ?
googreen
13. 10. 2011 17.49
jaz sem zaprisežen "ta zelen ", pa mi vendar na kraj pameti ne pride, da bi volil tele klovne !!! le zakaj ???
usi-glih
13. 10. 2011 16.21
dej dej dej pejte no spat.
MOSSAD002
13. 10. 2011 16.08
Seveži,da je kej...ejga ,-))
major1
13. 10. 2011 15.36
Kje pa imate Čuša
tinetone
13. 10. 2011 15.26
podirajo legalizacijo konoplje?
samo56789
13. 10. 2011 15.22
Zakaj niste sposobni najti skupnega jezika z Gibanjem za trajnostni razvoj Slovenije ?
letalooo
13. 10. 2011 15.09
še ena, ki je čista ko suza hahahahahaha sami poštenjaki LDS-a oz, ki si želijo stolčka