Slovenija
Oglas

Čarobni del Slovenije

Obsotelje, 15. 01. 2015 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vabimo vas v prečudovito okolje Obsotelja in Kozjanskega. Od zlatega Podčetrtka in Olimja, do Kozjanskega parka, trga Podsreda, Bistrice ob Sotli in vseh ostalih biserov vrednih ogleda, ki so idealen kraj za izlet. To so čarobni deli Slovenije, ki jih loči le 20 kilometrov.

Obsotelje - 4
Obsotelje - 4 FOTO: Obsotelje

Podčetrtek in Terme Olimia

Odpravimo se proti zlatemu Podčetrtku, ki je leta 2013 prejel zlato evropsko priznanje za urejenost – Entente Florale Europa. Izrazit turistični kraj leži v vzhodnem delu Slovenije, tik ob hrvaški meji. Okolica ponuja obilico destinacij, za katere si je vredno vzeti čas. Ena izmed najbolj poznanih so Terme Olimia. Vreden obiska je še posebej Wellness center Orhidelia, najprestižnejši wellness v Sloveniji, kjer uživamo v notranjih in zunanjih bazenih ter čudovitih savnah.

Olimje

Po vodnih radostih je čas za kosilo. Regija je poznana po odlični kulinariki in žlahtni kapljici. Zavijemo na Jelenov greben, kjer si privoščimo jelenove in gobje specialitete. Na Domačiji Haler nam postrežejo z domačim pivom, žlahtno kapljico pa poskusimo na Domačiji Amon ter Hiši vin Emino. Seveda pa lahko obiščemo katero od turističnih kmetij in vinotočev, kjer nas prijazni gospodarji zabavajo in razvajajo s svojimi doma pridelanimi dobrotami. Vredni ogleda so tudi kulturno zgodovinski spomeniki. Minoritski samostan Olimje nas očara z najstarejšo lekarno v Sloveniji, baročno cerkvijo ter zeliščnim vrtom. Ker smo sladkosnedi, nikakor ne izpustimo obiska Čokoladnice Olimje.

Obsotelje - 1
Obsotelje - 1 FOTO: Obsotelje

Kozje

Izlet nadaljujemo proti Kozjemu. Vmes obiščemo tudi trg Pilštanj - majhen kraj na vzpetini, ki je imel nekoč kar dva gradova, njegov zaščitni znak pa je drenov grm. V Kozjanskem parku nas pričaka čudovit pogled na grad Podsreda. Kozjanski park je prava kulturna zakladnica. Vsebuje kar šestindevetdeset etnoloških spomenikov in številne učne poti. Čudovita narava je idealna tudi za pohodnike. Po celotni regiji so urejene številne kolesarske in pešpoti. Po obilnem kosilu prav prija sprehod.

Obsotelje - 2
Obsotelje - 2 FOTO: Obsotelje

Bistrica ob Sotli

Pot nadaljujemo proti soteski reke Bistrice. Tri kilometre dolga soteska ima sloves najbolj ohranjene in slikovite soteske v vzhodni Sloveniji. Čudoviti vodni prizori in menjavanje širokih in ozkih dolinskih delov nas popolnoma očarajo. Zaradi njihove lege in bogate zgodovine obiščemo tudi Svete Gore, ki so že stoletja znana romarska pot. Pet cerkvenih stavb, ki ležijo na slemenu, ponuja čudovit razgled po obsoteljski pokrajini. Vinotoči ter številne turistične in izletniške kmetije nas prepričajo, da se bomo še vrnili.

Obsotelje - 3
Obsotelje - 3 FOTO: Obsotelje

Obsotelje in Kozjansko… tukaj vsak odkriva svojo znamenitost – odkrijte jo tudi vi!

Več informacij: www.turizem-podcetrtek.si
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3