Slovenija

Čakajo nas krajevne plohe in nevihte, a padavine bodo le omilile nevarnost požarov v naravi

Ljubljana, 03. 04. 2017 09.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Teden, ki je pred nami, bo vremensko precej pester. Danes, jutri in v sredo bodo nastajale posamezne krajevne plohe in nevihte. Padavine bodo sicer omilile nevarnost požarov v naravnem okolju, a dežja ne bo toliko, da previdnost ne bi bila več potrebna. Od petka pa za zdaj kaže na spet bolj suho vreme.

Stopili smo v nov delovni teden, ki bo vremensko precej spremenljiv. Danes so nastajale posamezne plohe, ki so bile verjetnejše v zahodni polovici Slovenije. Zapihal je severovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature so bile od 18 do okoli 24 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje (Arso).

Jutri bo sprva delno jasno, čez dan pa spremenljivo, občasno pretežno oblačno. Predvsem popoldne bodo krajevne padavine, deloma plohe, lahko tudi kakšna nevihta. Krajevne padavine se bodo zavlekle v noč na sredo. Ponekod bo pihal severovzhodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 10, ob morju do 12, najvišje dnevne od 15 do 21, na Goriškem do 23 stopinj Celzija.

Ta teden nas čakajo krajevne plohe in nevihte, a že s petkom naj bi se vreme popravilo.
Ta teden nas čakajo krajevne plohe in nevihte, a že s petkom naj bi se vreme popravilo. FOTO: Thinkstock

Tudi v sredo bo spremenljivo vreme, predvsem sredi dneva in popoldne bodo nastajale krajevne plohe. "Količina padavin bo tam, kjer bo res zagrmelo, nekje od pet do deset litrov na kvadratni meter, sicer pa le nekaj litrov," je za 24ur.com povedal dežurni prognostik Andrej Pečenko.

Glede nevarnosti požarov v naravnem okolju, ki je zaradi suhega vremena razglašena povsod po Sloveniji, je dejal, da bo verjetno ostala. "Padavine bodo malo omilile nevarnost, a glede na to, da ne vemo, če bo povsod padalo, je bolje, da je človek previden."

V noči na četrtek bo prehodno oblačno, nekaj dežja bo proti jutru predvsem v južni polovici Slovenije. V četrtek čez dan bo nato spremenljivo vreme in predvsem sredi dneva in popoldne bo še nastalo nekaj ploh. Ponekod bo pihal severni do severovzhodni veter.

Po četrtku bo vpliv obširne višinske doline s hladnim zrakom nad našimi kraji slabel. Območje visokega zračnega tlaka se bo iznad zahodne Evrope predvidoma pomaknilo nad Alpe in Sredozemlje in na začetku prihodnjega tedna slabelo. Nad naše kraje bo pritekal spet toplejši zrak.

Proti koncu tedna bo predvidoma spet več sonca in topleje. "Od petka za zdaj kaže spet bolj suho, v soboto ali nedeljo pa je spet možna kakšna ploha ali nevihta, ne vem pa, ali bo to kakšna vsesplošna sprememba z več padavinami, česar si vsi želimo. Očitno bo na to treba še malo počakati," je sklenil Pečenko.

Preverite, kakšno bo vreme v vašem kraju!

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

storž 43
04. 04. 2017 11.17
+1
Normalno bi sedaj v višjih legah kopnel sneg in z vodo polnil podtalnico, tako je pa res vprašanje kaj nas čaka.
Transformerji
03. 04. 2017 13.51
+6
Z dežjem je tako kot z denarjem - neenakomerno je porazdeljeno.
Frane Šajn
03. 04. 2017 12.06
+8
Upajmo , da se res ne uresniči, ampak imam nek čuden občutek na vodi , da bo tole leto zabelilo Slovencem s stoletno sušo!
Roxy79
03. 04. 2017 11.09
-6
Od petka do nedelje mora biti suho, k je spomladanski sejem v Komendi....
Frane Šajn
03. 04. 2017 12.08
+5
Če ti je več do sejma kot do prepotrebnega dežja ne hodi na kmetijski sejem , kot je po navadi v Komendi. Pojdi raje k maši za dež!
DeBill
03. 04. 2017 10.26
+16
proti koncu bo spet več sonca. ja pa vam prav privoščim +50C. pojdite v arabsko puščavo, tu pa si želimo normalnih temperatur in dežja.
Frane Šajn
03. 04. 2017 12.09
+8
Resnično se nam pred očmi sesuva naravni bioritem!