Slovenija

Čaka Lekarno Ljubljana tudi izredni nadzor?

Ljubljana, 19. 05. 2011 15.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ustanovitev družbe LL Grosist je bila po mnenju finančnega ministrstva v neskladju z zakonom, ministrstvo za zdravje pa že izvaja redni nadzor nad Lekarno Ljubljana. Ministrstvo utegne izvesti tudi izredni nadzor.

Marušič: Izvesti utegnemo tudi izredni nadzor nad lekarno.
Marušič: Izvesti utegnemo tudi izredni nadzor nad lekarno. FOTO: Aljoša Kravanja

Ministrstvo za zdravje že izvaja redni nadzor nad Lekarno Ljubljana, je v izjavi za javnost dejal minister za zdravje Dorjan Marušič in dodal, da utegnejo izvesti tudi izredni nadzor nad lekarno.

Minister pojasnjuje, da ni povsem jasno, katero ministrstvo je pristojno za izvedbo izrednega nadzora nad Lekarno Ljubljana glede tega vprašanja. Kot je dejal, se z ministrstvom za javno upravo in ministrstvo za finance dogovarjajo glede pristojnosti.

Minister tega ne ocenjuje kot prelaganje odgovornosti. Če bosta ministrstvi soglašali, da je za nadzor pristojno ministrstvo za zdravje, bo izredni nadzor nad javnim zavodom tudi odredil.

Poročilo o rednih nadzorih ministrstva za zdravje v letu 2011, v okviru katerih so pod drobnogled vzeli tudi Lekarno Ljubljana, bo po ministrovih napovedih objavljeno kmalu.

Na ministrstvu za finance ocenjujejo, da je ustanovitev družbe LL Grosist v neskladju z zakonom, saj javni zavod ne more ustanavljati kapitalskih družb.

Glede sklicevanja direktorja Lekarne Ljubljana Marka Jakliča na Mariborske lekarne, ki so prav tako ustanovitelj veledrogerije Farmadent, pa Marušič pravi, da "takšne poti bremenijo javne finance", zato se bodo poskušali z zakonodajo boriti proti takim ravnanjem.

V zvezi s tem Marušič napoveduje spremembe zakonodaje na področju lekarniške dejavnosti. Spremembe bodo pripravili, če bo sprejet prvi paket zdravstvene zakonodaje.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Matija Perko
19. 05. 2011 20.50
KATERIKOLI ORGAN ALI INSTITUCIJA KI JE ALI BI MORALA BITI NADLEŽNA ZA TAKE SLEPARESKE PODVIGE, NAJ PO KRATKEM POSTOPKU VRŽE IN POPLNOMA ODSTRANI TEGA SLEPARSKEGA PAJACA, ČIM DALJ OD VSAKIH FUNKCIJ,DA NE BO VEČ SLEPARIL POŠTENIH LJUDI. PAR KREPKIH BEG.
Golosek
19. 05. 2011 20.13
Vseeno, kakšen nadzor, samo Jaklič naj leti.
Tonček Balonček
19. 05. 2011 20.01
Izredni nadzor, ha, ha, ha, ha! A to je glavno orožje? Ha, ha, ha! Pa še kakšno komisijo naj imenuje "nadležni organ"!
ninika55
19. 05. 2011 18.03
Bi bilo dobro da gospod Marušič v svoji glavi uvede izredni nadzor in kot pravi eden od diskusantov vrana vrani ne izkljuje oči.
JanezNovakJohn
19. 05. 2011 15.56
*EVIDENCA KAPACITET (neprijavljena kapaciteta ne sme funkcionirati) *ZASEDENOST IN ČAKALNI TERMINI PO BOLNIŠNICAH, ZDRAVSTVENIH DOMOVIH, AMBULANTAH. (obvezna prijava na spletu) * ZDRAVNIKI DIREKTNO NAROČAJO SVOJE PACIENTE PO SPLETU NE GLEDE NA KRAJEVNO LOKACIJO. *NEODZIVNOST PACIENTA NA NAROČENO KAPACITETO JE POTREBNO DENARNO SANKCIONIRATI. Žal so v našem zdravstvu še spletno nepismeni.
Darko32
19. 05. 2011 15.31
Dajte no. Vrana vrani ne izkljuje oči. Meglo bodo naredili in potem vse zatavškali vključno z ministrom, saj izvira od tam, kjer se da služiti denar najbolj.