Slovenija

Burja podrla drevo v Novi Gorici in prevrnila prikolico tovornjaka

Nova Gorica, 24. 07. 2012 07.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Sunek burje je v Novi Gorici podrl drevo, ki je pri tem poškodovalo osebno vozilo. Na hitri cesti Vipava–Ajdovščina pri Logu pa je sunek prevrnil prikolico tovornjaka.

Čeprav je burja pri nas že včeraj precej oslabela, je povzročila nekaj težav. Tako je okoli 17.30 na Trubarjevi ulici v Novi Gorici sunek burje podrl drevo, ki je pri tem poškodovalo osebno vozilo. Na isti ulici je okoli 19. ure burja močno zamajala smreko. Podrla je sicer ni, jo pa bodo, ker ogroža parkirišče ob stanovanjski stavbi, podrli komunalni delavci.

Nekaj minut pred 21. uro je sunek burje na hitri cesti Vipava–Ajdovščina pri Logu prevrnil prikolico tovornjaka. Zadnji del tovornjaka je dvignilo tako, da ni bil več vozen, so sporočili z uprave za zaščito in reševanje.

Zaradi burje je bila včeraj nekaj časa zaprta Luka Koper. Koprsko pristanišče so znova odprli ob 15.40.

Več o prometu ...

Na Primorskem še vedno piha zmerna burja. Drugod je spremenljivo do pretežno oblačno, proti večeru se bodo pojavljale krajevne plohe in nevihte. Najvišje dnevne temperature so dosegle od 23 do 27, na Primorskem do 31 stopinj Celzija, so zapisali na agenciji za okolje.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno, čez dan bodo nastajale krajevne plohe in posamezne nevihte. Burja bo zjutraj ponehala. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 18, na Primorskem okoli 20, najvišje dnevne od 22 do 25, na Primorskem do 28 stopinj Celzija.

Več o vremenu ...

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

wsharky
24. 07. 2012 08.23
+12
... sliko vam posljem ce mi nakazete 200 eurckov ... :P