Slovenija

Burja na Vipavskem prevrnila tovornjak in odkrivala strehe

Ajdovščina, 26. 01. 2017 10.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na Vipavskem je burja povzročala težave v prometu in odkrivala strehe. Sunki vetra, ki so dosegali od 80 do 100 kilometrov na uro, so prevrnili tovorno vozilo. Voznika so iz vozila rešili gasilci.

Tovornjaki stojijo pred cestninsko postajo Nanos.
Tovornjaki stojijo pred cestninsko postajo Nanos. FOTO: Promet.si

Ob 6. uri zjutraj je na hitri cesti med Ajdovščino in Vipavo sunek burje prevrnil tovorno vozilo. Pri tem k sreči nihče ni bil poškodovan. Gasilci GRC Ajdovščina so vozniku pomagali iz vozila, tovornjak pa pritrdili, da ga burja ne bi premikala.

V Vipavski dolini sicer velja zaradi burje, ki piha od 80 do 100 kilometrov na uro, zapora prometa. Na hitri cesti Nova Gorica–Razdrto med Selom in Nanosom je prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami. Na cesti Podnanos–Manče –Vipava pa je prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do 8 ton.

Sunki vetra so odkrivali tudi strehe. Tako je okoli 9. ure na objektu v ulici Cesta 5. maja v Ajdovščini sunek vetra poškodoval pločevinasto strešno obrobo, malo pred 8. uro pa je burja poškodovala pločevinastvo obrobo na objektu v Pilonovi ulici.

Že v sredo zvečer je sunek burje na večstanovanjskem objektu v Bevkovi ulici v Ajdovščini delno odkril streho. Gasilci GRC Ajdovščina, delavci komunale in oskrbnik stanovanjskega bloka so zavarovali okolico bloka, so zapisali na spletni strani Uprave za zaščito in reševanje.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

flexi22
26. 01. 2017 20.46
+1
ja verjetno so zelo ponosni projektanti na hitro cesto .kmalu bo spomeniško zaščitena ki bo spomenik državnega pomena .v bok plečniku
Klan?ar Mitja
26. 01. 2017 10.53
+1
prevrača tovornjake pa enga je prevrnilo